Boot Camp και 10.4.11

FaDeR

New member
15 February 2007
96
Έχω εγκατεστημένο το Tiger 10.4.11 στο MacBook Pro μου και για την ώρα χρησιμοποιώ και το Parallels 3 γιατί πρόσφατα άλλαξα από Windows XP pro σε Mac OSX και έχω κάποια μουσικά projects τα οποία δεν έχω τελιώσει.
Όμως δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το Parallels (θα 'ηθελα να παίξω και κανένα παιχνιδάκι...:o) και σκέφτομαι να βάλω Boot Camp.

Απ'ότι έχω ακούσει το Boot Camp beta απο την κυκλοφορία του Leopard και μετά δεν υποστηρίζεται. Έχω το Leopard upgrade DVD αλλά δεν θελω να βάλω Leopard ακόμα. Επίσης έχω και δύο beta εκδόσεις του Boot Camp (1.1.2 και 1.3b). Μπορώ να τις εγκαταστήσω ή θα έχω πρόβλημα;
Άκουσα ότι δεν δουλεύει ο BootCamp assistant, ισχύει?

Μπορώ με κάποιον τρόπο να βάλω το BootCamp που περιλαμβάνεται στο Leopard?:huh2:

Καμιά ιδέα;;;

Για να δουλέψει το bootcamp κ να κάνεις εγκατάσταση windows κτλ, αλλάζεις την ώρα/ημερομηνία του υπολογιστή σου σε κάτι στον Αύγουστο του 2007. Αφού τελειώσεις τότε ξαναβάζεις την ημ/νία σωστά.

Μιλάω για το beta του bootcamp, όχι αυτό του Leopard.

Last edited:
Σ'ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο απλό.

Ένα άλλο πράγμα που με απασχολεί είναι κατά πόσο το Boot Camp του Leopard θα είναι καλύτερο από π.χ. την 1.3b έκδοση όσον αφορά bugs-fixes.

Φαντάζομαι ότι δεν θα μπορώ να κάνω update μια beta έκδοση, έτσι δεν είναι;

Το bootcamp είναι ολοκληρωμένο εντός του Leopard.
Το "άλλο" όντως είναι beta, αν κ όσο το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Αλήθεια, γιατί δεν θες να βάλεις Leopard ; Το βάζεις, του κάνεις αμέσως update κ είσαι σούπερ !

Έχω ακούσει ότι αρκετοί είχαν πρόβλημα με το Leopard (κάτι προβλήματα με το πληκτρολόγιο, μη συμβατά προγράμματα...) και αρκετοί άλλοι κανένα πρόβλημα, και γενικά δεν αισθάνομαι ιδιάιτερα τυχερός...

Επίσης το Safari 3 μου crashαρε με το που το άνοιγα και το απεγκατέστησα και τώρα υπάρχει μέσα στο 10.4.11 software update το οποίο όμως το είχα εγκαtαστήσει πριν απεγκαταστήσω το Safari και τώρα δεν μπορώ να το βάλω :rifle:.

Έχεις καμιά ιδέα;

Δεν μπορώ παρά να προσπαθήσω να σε πείσω να βάλεις το Leopard. Μετά τα τελευταία update δεν έχει προβλήματα....τώρα αν είσαι άτυχος...δεν νομίζω όμως...
Τώρα για το safari δεν ξέρω...θα το κοιτάξω όμως μήπως βρω κάτι.

Μιχάλη, μιά ερώτηση.
Γιατί όταν έχω συνδεδεμένο τον εξωτερικό σκληρό δεν μου ξεκινάει το Paralleles;
Μου βγάζει μληνυμα λάθους, σαν να μπλέκεται και να μην ξέρει από που να μπουτάρει.. Μόλις αποσυνδέσω τους εξωτερικούς δίσκους δουλεύει μια χαρά.
Με το boot camp δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Οι εξωτερικοί δίσκοι είναι ένας My Book USB κι ένας Lacie Firewire 800. Γιά να είμαι ειλικρινής δεν τους δοκίμασα έναν έναν για να δώ ποιός δημιουργεί το πρόβλημα, (άν είναι μόνο ένας και δεν είναι και οι δύο δηλαδή).

Μπάμπη αυτό είναι ένα πρόβλημα που στοιχειώνει μόνο τον δικό σου υπολογιστή....:BDBDG54:
Δεν έχω parallels οπότε δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια.
Θα διαβάσω μήπως βρω κάτι να σου πω.

Μιχάλη εγώ που έχω Tiger και Vista στον i mac ,όταν θα κάνω αναβάθμιση σε Leopard θα πρέπει να ξαναπεράσω τα Vista ?

Καλά, θα δοκιμάσω την τύχη μου με Leopard.
Αν γίνει καμία στραβή, είναι εύκολο να γυρίσω (downgrade) σε Tiger
ή πρέπει να κάνω clean install;
Το MacBook Pro μου είχε το 10.4.10 μέσα.

´Οταν κάνω upgrade σε Leopard να έχω αποσυνδέσει τον external firewire δίσκο μου ή δεν έχει σημασία;
Thanks!

Μπάμπη τι μήνυμα ακριβώς βγάζει ;;;

Voila
attachment.php

Attachments

• Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    77.9 KB · Views: 24
Μπάμπη από ότι καταλαβαίνω ο εξωτερικός δίσκος σου είναι φορμαρισμένος σε windows partition. Σωστά ;

Σωστά.... Λές να φταίει αυτό;
Τώρα που το λές μάλλον κάτι παίζει με αυτόν γιατί πρίν αλλάξω λειτουργικό ήταν φορμαρισμένος για Mac και μετά τον άλλαξα.

Σωστά.... Λές να φταίει αυτό;
Τώρα που το λές μάλλον κάτι παίζει με αυτόν γιατί πρίν αλλάξω λειτουργικό ήταν φορμαρισμένος για Mac και μετά τον άλλαξα.
Από ότι καταλαβαίνω, δεν ξέρει ποιό από τα δύο partitions να ξεκινήσει, το εσωτερικό ή το εξωτερικό...