Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,461
Εκεί ψηλά.....
Απο μια αθλητικου περιεχομενου φυλλαδα ειπα να συζητησουμε ενα θεμα που λογω συνθεσης του φορουμ μπορει να βγαλει 2-3 συμπερασματα.

Εμεις οι Αθηναιοι εχουμε την εντυπωση-μην πω βεβαιοτητα - οτι οι ΒορειοΕλλαδιτες μας φθονουν που....υπαρχουμε.

Λες και επιλεξαμε εμεις που θα γεννηθουμε, που θα πρωτοφωναξουμε σε γηπεδο , πως θα φαμε το σουβλακι.........

Για να ακουω γνωμες λοιπον.

Πιστευετε οτι υπαρχει σοβαρος λογος που τροφοδοτειται μια τετοια διαμαχη αναμεσα στην Αθηνα κυριως και στον Ελληνικο Βορρα ?

Η ειναι ενας ακομα τροπος να βγαζουν κερδος και να δημιουργουν στρατους απο αμορφωτους καποιοι προς προσωπικο τους οφελος?

για να ειμαι ειλικρινης,τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει γιατι υπαρχει αυτη "διαμαχη" αναμεσα στις 2 πλευρες.
μαλιστα δεν θα την ελεγα διαμαχη αφου ουσιαστιακα το "προβλημα",το εχουν αυτοι εκει`πανω,παρα εμεις εδω κατω(οπως θα ελεγε και ο Αναστασιαδης...).

το ποδοσφαιρο ειναι απλα μια αφορμη...

κριμα.!

Απο μια αθλητικου περιεχομενου φυλλαδα ειπα να συζητησουμε ενα θεμα που λογω συνθεσης του φορουμ μπορει να βγαλει 2-3 συμπερασματα.

Εμεις οι Αθηναιοι εχουμε την εντυπωση-μην πω βεβαιοτητα - οτι οι ΒορειοΕλλαδιτες μας φθονουν που....υπαρχουμε.

Λες και επιλεξαμε εμεις που θα γεννηθουμε, που θα πρωτοφωναξουμε σε γηπεδο , πως θα φαμε το σουβλακι.........

Για να ακουω γνωμες λοιπον.

Πιστευετε οτι υπαρχει σοβαρος λογος που τροφοδοτειται μια τετοια διαμαχη αναμεσα στην Αθηνα κυριως και στον Ελληνικο Βορρα ?

Η ειναι ενας ακομα τροπος να βγαζουν κερδος και να δημιουργουν στρατους απο αμορφωτους καποιοι προς προσωπικο τους οφελος?

Για το ποδοσφαιρο μιλας ? Φυσικα και δεν υπαρχει σοβαρος λογος για τετοιες διαμαχες .

Ενταξει καποιοι φανατιζουν τον κοσμο με τετοιες μπουρδες για να μαζεψει η εξεδρα κοσμο και να κανουν μπουγιο στο επομενο ντερμπυ.

Ολοι ειναι λιγο η πολυ τοπικιστες αλλα σιγα μην ξεκινησουμε και εμφυλιο πολεμο για τα προσωπικα συμφεροντα καποιων.

Εγω μενω Νοτο , εχω σοι και μεγαλο στο Βορρα και μερικοι απο τους πιο αγνους και καλους ανθρωπους που εχω γνωρισει ειναι Βορειοι.

Για το ποδοσφαιρο μιλας ? Φυσικα και δεν υπαρχει σοβαρος λογος για τετοιες διαμαχες .

Δεν μιλω μονο για το ποδοσφαιρο.

Μιλω για ολες τις δραστηριοτητες. Και κυριως θαθελα να ξερω αν σε ολα τα επιπεδα κουλτουρας υπαρχει αυτη η σιτηση.

Iστορικά ο Βορράς ήταν πολύ αδικημένος..
Απ´εκεί και πέρα απεχθάνομαι τούς κάθε λογής ´Μακεδονομάχους´και ´Αθηνομάχους´.
Καλό θάταν πάντως οι Νότιοι να πάνε να επισκεφτούν τά σύνορα της χώρας μας.Ισως καταλάβουν καλύτερα..
Οπως βέβαια και ορισμένοι Βόρειοι που θεωρούν εαυτούς μονίμως αδικημένους νά κατέβουν πρός τά κάτω για να δούν και άλλες περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί απο τούς ´Υδροκέφαλους τού Κολωνακίου´.
Ο γιός μου έχει μεσσηνιακό,σαρακατσάνικο και βλάχικο αίμα...Αυτό δά μού έλειπε να μιλάω για ´διακρίσεις´εντός τής Πατρίδας μου.

Δεν μιλω μονο για το ποδοσφαιρο.

Μιλω για ολες τις δραστηριοτητες. Και κυριως θαθελα να ξερω αν σε ολα τα επιπεδα κουλτουρας υπαρχει αυτη η σιτηση.

Δεν υπαρχει για μενα κανενας απολυτως λογος διαχωρισμου σε τετοια στρατοπεδα. Για μενα ειναι ολοι Ελληνες , η ακομα καλυτερα ολοι ανθρωποι .Και παντου υπαρχουν καλοι και κακοι. Αν τωρα κατι ποδοσφαιροβρωμιαρηδες και πολιτικοβρωμιαρηδες θελουν να παρασυρουν τον κοσμο σε τετοιες διαμαχες για τα δικα τους συμφεροντα λυπαμαι εγω δεν θα παρω.

Μπορει ορισμενες περιοχες να νιωθουν αδικημενες (πχ επαρχια , νησια η δεν ξερω εγω τι αλλο) και παραμελημενες απο το κρατος....ε την ευθυνη την εχει το κρατος και απο εκει πρεπει να ριξεις ευθυνες. Σιγουρα παντως δεν την εχει ο απλος κοσμος.

Τωρα κατι αλλες αηδιες του τυπου , Βουλγαροι ,Τουρκοι,Νοτιοι ,Βορειοι αρμοζουν σε τρισαθλιου οπαδικου τυπου υποκειμενα που παρασυρονται η θελουν να παρασυρονται για να βγαζουν τα κομπλεξ τους απο αναλογου ηθους παρακινητες.

Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Δεν υπαρχει για μενα κανενας απολυτως λογος διαχωρισμου σε τετοια στρατοπεδα. Για μενα ειναι ολοι Ελληνες , η ακομα καλυτερα ολοι ανθρωποι .Και παντου υπαρχουν καλοι και κακοι. Αν τωρα κατι ποδοσφαιροβρωμιαρηδες και πολιτικοβρωμιαρηδες θελουν να παρασυρουν τον κοσμο σε τετοιες διαμαχες για τα δικα τους συμφεροντα λυπαμαι εγω δεν θα παρω.

Μπορει ορισμενες περιοχες να νιωθουν αδικημενες ( και είναι )(πχ επαρχια , νησια η δεν ξερω εγω τι αλλο) και παραμελημενες απο το κρατος....ε την ευθυνη την εχει το κρατος και απο εκει πρεπει να ριξεις ευθυνες. Σιγουρα παντως δεν την εχει ο απλος κοσμος.

Τωρα κατι αλλες αηδιες του τυπου , Βουλγαροι ,Τουρκοι,Νοτιοι ,Βορειοι αρμοζουν σε τρισαθλιου οπαδικου τυπου υποκειμενα που παρασυρονται η θελουν να παρασυρονται για να βγαζουν τα κομπλεξ τους απο αναλογου ηθους παρακινητες.

+100000

Δεν έχει να κάνει με Βορρά και Νότο , έχει να κάνει με Αθήνα και Περιφέρεια ... Ενώ όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν για αστική αποκέντρωση , στην Αθήνα δεν την παλεύουν γενικώς ... Επίσης υπάρχει το θέμα του ΥΠΕΧΩΔΕ ή όπως αλλιώς λέγεται ... ένα μεγάλο μέρος των δρόμων στο νομό Θεσσαλονίκης ανήκει στο υπουργείο , ενώ έχει επανειλημμένως ζητηθεί να έρθουν στην ιδιοκτησία του νομού προκειμένου να γίνουν έργα + τα περισσότερα χρήματα που χρειάζεται ...

ο Ιούλιος Καίσαρας είχε δίκιο ... διαίρει και βασίλευε ...

Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Καλό θάταν πάντως οι Νότιοι να πάνε να επισκεφτούν τά σύνορα της χώρας μας.Ισως καταλάβουν καλύτερα..

Βέεεεεεεεβαια ...... τους επισκέφτηκα 6 μήνες ως φαντάρος και μου έδειχναν
την "αγάπη" τους και την φιλοξενία τους σε κάθε μου έξοδο ....

μπορείς να το αναλύσεις αυτό ;

τι ακριβως ρε συ Τασο να σου αναλυσω?
το οτι φταιει η Αθηνα που ο ΠΑΟΚ,Ο ΑΡΗΣ&Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν παιρνουν πρωταθλημα?

καλως ή κακως σε ολες τις χωρες τους κοσμου,η πρωτευουσα εχει τα περισσοτερα "κομφορ".
ποσο μαλλον στην Ελλαδα που το μπατζετ ειναι πολυ περιορισμενο.
παλι ομως δεν νομιζω οτι εχει μεινει και τοσο πισω....

απο που ξεκινα ολο αυτο το πανυγηρι,ειλικρινα ακομα δεν εχω καταλαβει.
οσο αναφορα το "εσεις εκει πανω" πιστευω καταλαβες οτι ηταν "μεταφορα" οσων ειχε πει πριν καποια χρονια ο Αναστασιαδης σε μια συνεντευξη τυπου και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν νοιωθω οτι η Ελλαδα ειναι χωρισμενη στα 2.

περιπτωσεις-περιπετειες ανθρωπων που εχουν ανεβει επανω-δυστηχως-εχω πολλες.
μην ξεκινησουμε τωρα ομως τετοιες ιστοριες γιατι δεν τιμουν κανεναν μας..:fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Βέεεεεεεεβαια ...... τους επισκέφτηκα 6 μήνες ως φαντάρος και μου έδειχναν
την "αγάπη" τους και την φιλοξενία τους σε κάθε μου έξοδο ....

Υπηρέτησα σε νησί..
Φιλοξενήθηκα συχνότατα στον Βορρά και έμεινα υπόχρεος κάθε φορά που πήγα.
Αυτή ειναι η εμπειρία μου..
Επίσης επειδή ο Βορράς ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος πολύ αργότερα απεδείχθη πολυ λιγότερο ικανός στο να ενταχθεί στην ´Κρατική Μηχανή´.
Γι´αυτό και οι άνθρωποί του πρόκοψαν σε μικρές ιδιωτικές εργασίες και πρωτοβουλίες..
Στά υπόλοιπα είχαν προλάβει οι Πελοποννήσιοι.
Τα τελευταία χρόνια μέσα στον γενικό πολιτικοκοινωνικό αχταρμά μπερδεύτηκαν πιό πολύ τά πράγματα..
Αλλά και πάλι ´πάνω´διατηρείται μεγαλύτερη αυτονομία από τον στενό κρατικό μηχανισμό.

Τι σου έκαναν ?

Με έφτυναν και με φώναζαν τεντυμπόϊ...........:grinning-smiley-043

Άστο ρε Τάσο γιατί αν αρχίσω θα κακοκαρδίσω πολλούς
και θα αδικήσω άλλους τόσους ...... άστο