Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

εγώ νομίζω οτι υπάρχει.

μένος δεν θα το έλεγα βέβαια, αλλά μια ζήλια υπάρχει και με το παραπάνω!

φυσικά το ίδιο ισχύει και απο την μεριά των νοτίων προς τους βόρειους αλλά με διαφορετική διάσταση, η οποία λέει οτι οι νότιοι "περιφρονούν" τους βόρειους ....

οι μεν βόρειοι ζηλεύουν δηλαδή και οι δε νότιοι "περιφρονούν".

μπερδεμένη ιστορία.

To κακο για μενα ειναι οτι η Θεσ/νικη εξελισεται σε μια νεα Αθηνα,και καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι ο υδροκεφαλισμος δεν ειναι καλος

Οταν οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες συνηγορούν στο κλίμα αντιπαλλότητας Βορρά Νότου τότε ας μη περιμένουμε θεαματικές εξελίξεις σε επίπεδο πολιτών.
Ουσιαστικά δεν με αγγίζει ίσως γαιτί ποτέ δεν το έχω νιώσει.
Οπως άλλωστε έγραψα το χαμουτζής είναι κάτι που δεν μου ηχεί ως βρισιά εκεί που πραγματικά γίνομαι Τούρκος είναι στο Βούλγαρος.

Ποιοί Βόρειοι και Νότιοι ρε;
Βολεμένοι όλοι στις μεγαλουπόλεις σας ασχολείστε με αυτά που έχετε εσεις και δεν έχουν οι άλλοι!...
Ελάτε στη Νότια Εύβοια στον Καβοντόρο 70χλμ απο την Ομόνοια για να καταλάβετε τι σημαίνει 19ος αιώνας. Άνθρωποι ξεχασμένοι αφημένοι στη μοίρα τους απο μια πολιτεία για την οποία η περιοχή δεν έχει εκλογικό ενδιαφερον.
Το χειμώνα το ρεύμα ερχεται για 2-3 ώρες την ημέρα, το τηλέφωνο 1-2 μέρες την εβδομάδα.... το τηλεφωνικό καλώδιο που διέρχεται τα χωριά είναι κάτω στο δρόμο τυλιγμένο σε πέτρες....Οι δάσκαλοι -ΗΡΩΕΣ- σε άθλιες συνθήκες μαθαίνουν τα λιγοστά παιδιά γράμματα, μιλάμε για σχολεία με ένα, δύο παιδιά.
Μιλάμε για παιδιά που η μητρική τους γλωσσα είναι η αρβανίτικη και όχι η καθ' ημάς ελληνική.
Μιλάμε για ανθρώπους ρομβισώνες που ζουν ολομόναχοι στα κονάκια για χρόνια....που παίρνουν 218 σύνταξη που τους φτάνει και τους περισσεύει όπως λένε.
Ασφαλτος; Τί είναι αυτό;
Ιατρική περιθαλψη; Ορίστε;

Ο Καβοντόρος φίλοι μου είναι μιά περιοχή την οποία ακούμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων!
Που; Στα δελτία της ΕΜΥ!! Εκεί ο άνεμος λυσσομανάει, 2-3 μποφώρ πάνω απο το μέσο όρο του Αιγαίου.
Και όμως είναι ο πιό άγνωστος τόπος της Ελλάδας!
Όταν πριν ένα χρόνο κάναμε τα γυρίσματα για την εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά Σενάρια" ο δημοσιογράφος Ν.Ασλανίδης μου είχε πει : έχω δεί σχεδόν όλα τα μέρη της χώρας στα 7 χρόνια της εκπομπής, έχω πάει σχεδόν παντού, σε πλούσια και φτωχά χωρια, τέτοιο πράγμα δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει την Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Όλα αυτά δεν τα γράφω ούτε για να συγκινήσω ούτε για να προσβάλλω τον τρόπο ζωής του καθενός. Κάθε τόπος έχει τα καλά του και τα ανάποδά του.
Υπάρχουν όμως και καταστάσεις για τις οποίες αισθανόμαστε ένοχοι.
Δέν εχουμε αποτινάξει δυστυχώς τα μετεμφυλιακά μας σύνδρομα....
Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι πολιτογραφημένος Ευβοέας και μόνιμος κάτοικος Εύβοιας.. Για κάποιους όμως είμαι ο...."Αθηναίος''

Επανερχόμενος στο θέμα θέλω να μεταφέρω το παράπονο των ανθρώπων αυτών.
Όταν χιονίζει ο αποκλεισμός των χωριών διαρκεί εβδομάδες ολόκληρες. Για ηλεκτρικό και επικοινωνίες ούτε λόγος, ελικόπτερα κάνουν ρίψεις τροφίμων, φαρμάκων, CB και αεροδιακομιδές ασθενών.
Τα παιδιά όταν πρέπει να πάνε στο γυμνάσιο μετακομίζουν με τις οικογένειές τους 6 ώρες μακριά, στην Κάρυστο με ότι αυτό συνεπάγεται στην εγκατάλειψη του τόπου.

Παρ 'ολα αυτά επιμένουν να κατοικούν σε μια γή φτωχή και άγονη μα τόσο όμορφη!!
Ο μπαρμπα-Γιάννης 93 χρόνων με το κλαρίνο που βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω και ζεί σε ένα κονάκι ολομόναχος μου είπε χαρακτηριστικά :"'Εχω ακούσει πως υπάρχει μια κεραία μεγάλη σα πατητήρι, τη βάζεις στη σκεπή και βλέπεις όλου του κόσμου τα βασίλεια"

Τα πορταίτα των γερόντων είναι απο το φωτογραφικό οδοιπορικό του 2006

Attachments

• barbagannis2.jpg
    barbagannis2.jpg
    41.6 KB · Views: 137
  • Barbagiannis1.jpg
    Barbagiannis1.jpg
    67.2 KB · Views: 63
  • thia1.jpg
    thia1.jpg
    28.5 KB · Views: 59
Last edited:
Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Τα πορταίτα των γερόντων είναι απο το φωτογραφικό οδοιπορικό του 2006

Βασίλης φοβερές φωτό. :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Μήπως μπορούμε να τις δούμε σε κάποιο site?

:offtopic: και sorry για αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Άλεξ εδώ http://poty2007.dcmag.co.uk/userGallery.aspx?UserId=f58695f7-d4a8-4768-8b0d-08e2f4f085ed

Θα δεις και δύο θαλασσινά τοπία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Άλεξ εδώ http://poty2007.dcmag.co.uk/userGallery.aspx?UserId=f58695f7-d4a8-4768-8b0d-08e2f4f085ed

Θα δεις και δύο θαλασσινά τοπία.

να θυμισω και ακομη καλυτερα να προτρεψω φιλους-μελη που ο δρομος τους θα τους φερει στα Στυρα Ευβοιας να επισκεφτουν την εκθεση φωτογραφιας των παιδιων Billy τhe kid και του αδερφου του

την επισκεφτηκα περσι και εμεινα αναυδος για την επαγγελματική δουλεια που μπορει να κανει καποιος που αγαπα τον τοπο του
δρακοσπιτα, ανεμοδαρμενα υψη, νωτες απο το παρελθον ψυχες ανθρωπων αιχμαλωτισμενες σε μοναδικες φωτογραφιες

δυστυχως δεν ειχα χρονο να γνωρισω τα παιδια πραγμα που θα κανω παρ αυτα το φετινο Πασχα που θα ειμαι και παλι εκει

Larry σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σε περίμενα το καλοκαίρι αλλά δε σε είδα. Έγινε και η καταστροφή με τις πυρκαγιές μετά.... άστα:(:(
Ελα το Πάσχα αμα μπορείς, να πιούμε κανα τσίπουρο να γίνουμε λιάρδα:);)

Πολύ ωραίο θέμα ρε σείς, κάθισα τώρα και το διάβαζα, για μένα όλα ξεκίνησαν με την κάθοδο των μυρίων μετά τον Πόλεμο προς το Νότο και αυτό επειδή έτσι αποφάσισαν οι κυβερνώντες τότε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση όλων των κέντρων εξουσίας στην Αθήνα και αυτό από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή πολλών προβλημάτων.
Αρα η ποδοσφαιροποίηση στο θέμα είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα.
Μ'αρεσει η Σαλονίκη περνάω πολύ καλά όταν και όποτε πάω πάνω, έχω πολλούς φίλους, τους περισσότερους μέσα απο εδώ τους 2 Στέργιους τον Νίκο Κρυωνά και τον Δημήτρη ( chief ) Παναγιωτίδη τον Βλάση που δεν γνώρισα αλλά έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο και το γκουρού των Mac Νίκο Καλ. αλλά και συνεργάτες από την δουλειά, δεν ενοχλεί το χαμουτζής, αν σταματούσαν να γράφουν και Αθηναϊκές πινακίδες οι Τροχαίοι τότε για μένα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Η απότομη και μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της Αθήνας έγινε το 1922 με την άφιξητων προσφύγων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Το 1912 οι δυο πόλεις είχαν ίδιο πληθυσμό. Το 1917 η Θεσσαλονίκη είχε περισσότερο επειδή είχαν εγκατασταθεί στην πόλη τα στρατεύματα των Αγγλογάλλων. Σκεφτείτε πάντως πόσες προσφυγικές συνοικίες έχει η Αθήνα. Όλες αυτές δημιουργήθηκαν μέσα σε μια χρονιά. Το 1922-1923. Όλα τα άλλα είναι ιστορία...

Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Larry σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σε περίμενα το καλοκαίρι αλλά δε σε είδα. Έγινε και η καταστροφή με τις πυρκαγιές μετά.... άστα:(:(
Ελα το Πάσχα αμα μπορείς, να πιούμε κανα τσίπουρο να γίνουμε λιάρδα:);)

οπως και δηποτε

Στην περίπτωση της Τουρκίας, ενώ είναι πρωτεύουσα η Άγκυρα, η ανάπτυξη πάει στην Κωνσταντινούπολη.

Απορώ γιατί έχουν ακόμα την Άγκυρα πρωτεύουσά τους...

Η Άγκυρα το 1960 είχε 60.000 πληθυσμό και η Κωνσταντινούπολη εκατομμύρια. Το 2007 η Κωνσταντινούπολη έχει λίγο πάνω από 10 εκ. και η Άγκυρα έχει περάσει τα 5. Επίσης οι βαριές βιομηχανίες εγκαθίστανται πλέον και γύρω από την πρωτεύουσα. Αν είχε και λιμάνι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρα

Thanks Βασίλη.

Μόνο αυτές τις 6 μπορούμε να δούμε
ή αν κάνω register θα δω και άλλες?

Αλέξη δεν έχει άλλες εκεί.
Κοίτα εδώ, λίγο παλιές.. http://www.fotoartmagazine.gr/photographers/kalalougas_basilis/kalalougas_basilis_uk.htm

Εγώ πάντως έχω φάει καλά στην Αθήνα. Από τα ακριβά εστιατόρια έχω δοκιμάσει το Βαρούλκο, τη Μέδουσα και τη Σφεντόνα. Υπέροχα!!! Μεσημέρι το Βυζαντινό στην Κυδαθηναίων έχει καλό φαγητό. Φυσικά αποφεύγω τα φαγητά που προτιμούν οι τουρίστες. Στα όρθια οι πίτες και τα σουβλάκια στο Προδόρπιο πίσω από τη Βιβλιοθήκη ήταν πάντα νοστιμότατα. Εξαιρετικό το σέρβις και το φαγητό στο Jimmys and the fish στο Πασαλιμάνι (αν και δίπλα μου έτρωγε ο Πέτρος Κ,) και τα αργεντίνικα φιλέτα στο El toro στην Κηφισιά.

και καλό πατσά στη Βαρβάκειο. Και γίδα βραστή στα Άνω Πατήσια, λίγο πιο χαμηλά από το ξενοδοχείο Ξενοφών.