Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Re: Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Αν σου πώ πώς το διάβασα στην αρχή θα με πείς αισχρό..:ears:

δεν χρειάζεται να σε πω....

ΕΙΣΑΙΙΙΙΙΙΙΙ:ernaehrung004:

Αλήθεια ξέρετε να μου πείτε πως βγήκε ο όρος «συμπρωτεύουσα»
Πέστε μου μια χώρα στον κόσμο που να έχει «συμπρωτεύουσα»

Κοίτα, στην Ούζα έχουν τη Washington πρωτεύουσα της Αμερικής, τη Νέα Υόρκη πρωτεύουσα του κόσμου, το Los Angeles πρωτεύουσα του κινηματογράφου, το San Francisco πρωτεύουσα των gay και πάει λέγοντας...

Επίσης έχουν και το Τέξας.

Re: Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Τώρα και στο Χαλάνδρι!

Πέρναγα απ' έξω με την μηχανή και όταν το είδα κόντεψα
να τρακάρω από την συγκίνηση:Banane0::Banane0:

τα πραγματα πιστευω αρχισαν απο την συγκεντρωση στην Αθηνα ολων των εξουσιων
αυτομάτως η επαρχια μπηκε στο περιθωριο

στην τηλεοραση πιο παλια ακουγαμε ειδησεις για την Αθηνα ο καιρος γαι την Αθηνα η διασκεδαση της Αθηνας το κερατο μου μεσα της Αθηνας

αποτελεσμα οι υπολοιποι μη Αθηναιοι να νιωθουν μια αδικια εις βαρος τους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Πέρναγα απ' έξω με την μηχανή και όταν το είδα κόντεψα
να τρακάρω από την συγκίνηση:Banane0::Banane0:

Ουρές, λέει, ο κόσμος απ' έξω. Παίρνουν και νουμεράκια, όπως στις τράπεζες.

Ποιοί Βόρειοι και Νότιοι ρε;
Βολεμένοι όλοι στις μεγαλουπόλεις σας ασχολείστε με αυτά που έχετε εσεις και δεν έχουν οι άλλοι!...
Ελάτε στη Νότια Εύβοια στον Καβοντόρο 70χλμ απο την Ομόνοια για να καταλάβετε τι σημαίνει 19ος αιώνας. Άνθρωποι ξεχασμένοι αφημένοι στη μοίρα τους απο μια πολιτεία για την οποία η περιοχή δεν έχει εκλογικό ενδιαφερον.
Το χειμώνα το ρεύμα ερχεται για 2-3 ώρες την ημέρα, το τηλέφωνο 1-2 μέρες την εβδομάδα.... το τηλεφωνικό καλώδιο που διέρχεται τα χωριά είναι κάτω στο δρόμο τυλιγμένο σε πέτρες....Οι δάσκαλοι -ΗΡΩΕΣ- σε άθλιες συνθήκες μαθαίνουν τα λιγοστά παιδιά γράμματα, μιλάμε για σχολεία με ένα, δύο παιδιά.
Μιλάμε για παιδιά που η μητρική τους γλωσσα είναι η αρβανίτικη και όχι η καθ' ημάς ελληνική.
Μιλάμε για ανθρώπους ρομβισώνες που ζουν ολομόναχοι στα κονάκια για χρόνια....που παίρνουν 218 σύνταξη που τους φτάνει και τους περισσεύει όπως λένε.
Ασφαλτος; Τί είναι αυτό;
Ιατρική περιθαλψη; Ορίστε;

Ο Καβοντόρος φίλοι μου είναι μιά περιοχή την οποία ακούμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων!
Που; Στα δελτία της ΕΜΥ!! Εκεί ο άνεμος λυσσομανάει, 2-3 μποφώρ πάνω απο το μέσο όρο του Αιγαίου.
Και όμως είναι ο πιό άγνωστος τόπος της Ελλάδας!
Όταν πριν ένα χρόνο κάναμε τα γυρίσματα για την εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά Σενάρια" ο δημοσιογράφος Ν.Ασλανίδης μου είχε πει : έχω δεί σχεδόν όλα τα μέρη της χώρας στα 7 χρόνια της εκπομπής, έχω πάει σχεδόν παντού, σε πλούσια και φτωχά χωρια, τέτοιο πράγμα δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει την Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Όλα αυτά δεν τα γράφω ούτε για να συγκινήσω ούτε για να προσβάλλω τον τρόπο ζωής του καθενός. Κάθε τόπος έχει τα καλά του και τα ανάποδά του.
Υπάρχουν όμως και καταστάσεις για τις οποίες αισθανόμαστε ένοχοι.
Δέν εχουμε αποτινάξει δυστυχώς τα μετεμφυλιακά μας σύνδρομα....
Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι πολιτογραφημένος Ευβοέας και μόνιμος κάτοικος Εύβοιας.. Για κάποιους όμως είμαι ο...."Αθηναίος''

ρε σεις εννουσα οτι με τα απο μια τετοια τοποθετηση κατερευσε ο τιτλος......

ποια Βορεια και Νοτια και κουκουρουκου μαντολες......

ρε σεις εννουσα οτι με τα απο μια τετοια τοποθετηση κατερευσε ο τιτλος......

ποια Βορεια και Νοτια και κουκουρουκου μαντολες......

Εδώ κολλάει το θέμα του afam…..και η συνταγή του για
Παπαρια μαντολες !!!
Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

μα αυτό είναι φίλοι μου εκείνο που έχει πραγματικό ενδιαφέρον για συζήτηση, το πόσο νοιάζεται το Κράτος για όλα τα τμήματα της επικράτειάς του, και όχι εάν διάγονται φιλικώς ή εχθρικώς οι νότιοι έναντι των βορείων και τούμπαλιν.

Αυτό το "η Αθήνα είναι πρωτεύουσα και πρώτα δίνουμε στην πρωτεύουσα" έχει οδηγήσει δυστυχώς στο να φτάνει να αναγνωρίζει το Κράτους κάποια μέρη μόνο ως στίγματα στον χάρτη και τίποτε παραπάνω.

δεν ειναι φαινομενο μονο Ελληνικο απαντάτε σε ολες της αναπτυσσόμενες χωρες ολα γυρω γυρω απο την πρωτευσουσα

η περιοχή δεν έχει εκλογικό ενδιαφερον.

Όλη η ουσία βρίσκεται σ' αυτή τη φράση.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις νοιάζονται μόνο για τις περιοχές που έχουν κάτι να τους αποφέρουν. Και αν δούμε το πώς φέρονται σ' αυτές, καταλαβαίνουμε ότι οι υπόλοιπες δεν έχουν καμιά ελπίδα.

δεν ειναι φαινομενο μονο Ελληνικο απαντάτε σε ολες της αναπτυσσόμενες χωρες ολα γυρω γυρω απο την πρωτευσουσα

αυτό ακριβώς.

Πρέπει να αποφασίσουμε σε ποιο κόσμο ανήκουμε. Στην Ευρώπη ή στους μάο-μάο. Δεν μπορεί να αφήνουμε τμήματα της ελληνικής γης λες και είναι ξεχασμένα και από τον Θεό που λέμε...