Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

δεν ειναι φαινομενο μονο Ελληνικο απαντάτε σε ολες της αναπτυσσόμενες χωρες ολα γυρω γυρω απο την πρωτευσουσα

Αίγυπτος - Κάϊρο

Τουρκία - Κων/πολή

Νιγηρία - Λάγγος

Μεξικό - Πόλη Μεξικού

Ελλάδα - Αθήνα

Πράγματι για χώρες όπως οι παραπάνω μιλάμε όταν μιλάμε για συγκέντρωση κατοίκων (και εξουσιών) σε ένα αστικό κέντρο.

Πάντως στη Λήμνο η αντπαράθεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης ισχύει στις σχέσεις Μυτιλήνης - Μύρινας... Μέχρι που θέλουν να γίνει η Λήμνος ξεχωριστός νομός. :ADFAD2:

Last edited:
Στην περίπτωση της Τουρκίας, ενώ είναι πρωτεύουσα η Άγκυρα, η ανάπτυξη πάει στην Κωνσταντινούπολη.

Απορώ γιατί έχουν ακόμα την Άγκυρα πρωτεύουσά τους...

Πολύ ωραίο θέμα ρε σείς, κάθισα τώρα και το διάβαζα, για μένα όλα ξεκίνησαν με την κάθοδο των μυρίων μετά τον Πόλεμο προς το Νότο και αυτό επειδή έτσι αποφάσισαν οι κυβερνώντες τότε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση όλων των κέντρων εξουσίας στην Αθήνα και αυτό από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή πολλών προβλημάτων.
Αρα η ποδοσφαιροποίηση στο θέμα είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα.
Μ'αρεσει η Σαλονίκη περνάω πολύ καλά όταν και όποτε πάω πάνω, έχω πολλούς φίλους, τους περισσότερους μέσα απο εδώ τους 2 Στέργιους τον Νίκο Κρυωνά και τον Δημήτρη ( chief ) Παναγιωτίδη τον Βλάση που δεν γνώρισα αλλά έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο και το γκουρού των Mac Νίκο Καλ. αλλά και συνεργάτες από την δουλειά, δεν ενοχλεί το χαμουτζής, αν σταματούσαν να γράφουν και Αθηναϊκές πινακίδες οι Τροχαίοι τότε για μένα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Σίμο, δεν γράφουν μόνο τις Αθηναϊκές, ότι δεν είναι απο εδώ έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια και το γράφουν, το δικό μας με πινακίδες απο Καβάλα, όχι μόνο το έγραψαν , αλλά πήραν και τις πινακίδες, το ίδιο συνέβει και σε φίλο μου με πινακίδες Κομοτηνής. Στην ίδια σειρά άλλα 10 αυτοκίνητα απείραχτα.... ( βέβαια στα του αυτοκινήτου παίζει και τι αυτοκίνητο έχεις, πάνω απο 30 000 ευρώ αυτοκίνητα συνήθως δε γράφουμε.... )

Αλλά και αυτό γενικό είναι ανάλογα με το μέρος που θα πας.

Εχω παει για διακοπες (και δεν μιλαμε για 1 , 2 μερες )...σε 4 , 5 της Μακεδονιας (εκτος απο Θεσαλλονικη που εχω μεινει μονο ενα ΣΚ) ...εχω συγγενεις , εχω φιλους , εχω γνωστους , καθε μερα συναναστρεφομουν ενα σωρο κοσμο...αυτο το ''χαμουτζης '' πρωτη φορα το ακουω ..WTF..:flipout:

ΛΕΜΟΝΑΔΑ--->ΛΕΜΟΝΙΤΑ
ΣΟΥΒΛΑΚΙ --->ΚΑΛΑΜΑΚΙ (π.χ ένα σουβλάκι καλαμάκι πίτα γύρο με μπιφτέκι και λουκάνικο:flipout:)
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ--->ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ(με κρέμα με κιμά με τυρί κ.λ.π)--->ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ ---> ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ--->ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ

θα μπορούσα να λέω άπειρα τέτοια βλακοειδή...

δεν τρέχει μια, όλοι Έλληνες είμαστε

κι ας μην σας χωνεύω εσάς τους χαμουτζήδες!!:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Meletov, ότι το λένε το λένε, αλλά πχ δεν θα το πεί κάποιος της ηλικίας μου ή των γονιών μου, αλλά πχ η γιαγιά μου.

Εννουσα να το ακουω να το λεω ο κοσμος με υποτιμητικη σημασια οπως εννοηθηκε εδω....εγω δεν εχω δει ουτε απαξιωτικα σχολια για τους νοτιους ουτε εχω νιωσει καποια εχθροτητα ..και μιλαω και απο αγνωστους ..

Αντιθετως διακρινω μια πιο φιλοξενη και εξω καρδια διαθεση απο την απροσωπη πια Αθηνα και οχι μονο.

Χαλαρα εμενα απανω....:flipout::flipout:

Μπορει και να ειμουν τυχερος ....:flipout:

Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

ΛΕΜΟΝΑΔΑ--->ΛΕΜΟΝΙΤΑ
ΣΟΥΒΛΑΚΙ --->ΚΑΛΑΜΑΚΙ (π.χ ένα σουβλάκι καλαμάκι πίτα γύρο με μπιφτέκι και λουκάνικο:flipout:)
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ--->ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ(με κρέμα με κιμά με τυρί κ.λ.π)--->ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ ---> ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ--->ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ

θα μπορούσα να λέω άπειρα τέτοια βλακοειδή...

δεν τρέχει μια, όλοι Έλληνες είμαστε

κι ας μην σας χωνεύω εσάς τους χαμουτζήδες!!:BDGBGDB55:

Εδώ φίλε μου δεν έχεις δίκιο
Άλλο πράγμα η τυροσαλατα
Και άλλο η τυροκαυτερη
Την τυροσαλατα την τρώνε όλοι
Την τυροκαυτερη μόνο όσοι το αντέχουν !

Μια αφιέρωση στο Βορρά και στους Βόρειους φίλους μας:

Γεια σου μάνα Σαλονίκη,
γεια σου νύφη του βορρά
γεια σου Τούμπα και Βαρδάρη
γειά σου και Καλαμαριά.

Ο τεράστιος Ζαφείρης Μελάς, από τις αδυναμίες μου

Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Μια αφιέρωση στο Βορρά και στους Βόρειους φίλους μας:

Γεια σου μάνα Σαλονίκη,
γεια σου νύφη του βορρά
γεια σου Τούμπα και Βαρδάρη
γειά σου και Καλαμαριά.

Ο τεράστιος Ζαφείρης Μελάς, από τις αδυναμίες μου

Για να δούμε οι Βόρρειοι φίλοι μας τί θα μας αφιερώσουν ρε Σίμο..

Υ.Γ. Φαντάζομαι από μικρό ήσουν έτσι και στο σχολείο..:ADFAD2:

Re: Απάντηση: Re: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Για να δούμε οι Βόρρειοι φίλοι μας τί θα μας αφιερώσουν ρε Σίμο..

Υ.Γ. Φαντάζομαι από μικρό ήσουν έτσι και στο σχολείο..:ADFAD2:

..ακριβώς thanks -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bορρας και Νοτος στην Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια.

Εδώ φίλε μου δεν έχεις δίκιο
Άλλο πράγμα η τυροσαλατα
Και άλλο η τυροκαυτερη
Την τυροσαλατα την τρώνε όλοι
Την τυροκαυτερη μόνο όσοι το αντέχουν !

πολύ πιθανό..

αλλά εδώ πάνω υπάρχει μόνο η τυροσαλάτα, καυτερή ή άκαυτη!

κι αμα πέσεις σε καυτερή και την γουστάρεις έχει καλώς, αν όχι, ε θα τσούξεις λίγο!:flipout::flipout::flipout:

πάντως πέρα απο την πλάκα, φαγητό στην Αθήνα δεν έχω ευχαριστηθεί!
κάτι για μια "μουριά" με καλά κρέατα μου σφύριξαν οι δικοί μου οτι θα με πάνε τώρα που θα κατέβω αλλά δεν ενθουσιάζομαι μην φάω καμιά φόλα και κλαίω......:BDGBGDB55:

εγώ μικρός "χτυπητή" την ήξερα, και πάντα έκαιγε, με αρκετή βέβαια διακύμανση στο βαθμό του τελευταίου.
Από τότε που ήρθαν οι τυπωμένοι κατάλογοι την βλέπω μόνο ως τυροσαλάτα ή τυροκαυτερή.

Ρε με τις χτυπητες και τις μπουγατσες....

Καλα σας λεω εγω πειναλες :flipout:

στο θεμα παλι πισω.....

Ειναι μυθος τελικα η οχι το βορειο μενος προς το νοτιο κατεστημενο?? ( γιατι το αντιθετο δεν νομιζω οτι παιζει αν και θα επρεπε...με τετοια καλοπερασματα εμεις θα επρεπε να ζηλευουμε )

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως το μένος στρέφεται πρός το απλό άνθρωπο που έτυχε να είναι απο το νότο ή οπουδήποτε αλλού.

Το πρόβλημα είναι με την κεντρική εξουσία που συγκεντρώνει τα πάντα στην Αθήνα ή και την Θεσσαλονίκη λές και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματικότητα , ανάπτυξη, εξουσία , έργα κτλ.

Αυτό πιστεύω είναι το παράπονο και όπως είπε και ο Bily the kid, δεν είναι τόσο θέμα Βορρά Νότου, όσο Αθήνας περιφέρειας.

Ταπεινή προσωπική γνώμη.

Υ.Γ Κάπου διάβασα για την Ευρώπη ότι γίνονται τα ίδια.
Λογικά γίνονται, αλλά σε Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλλία που επισκέυθηκα και πόλεις και χωριά, δεν είδα αυτά που έχω δεί εδώ.
Και μην συγκρίνουμε πόλεις όπως το Μόναχο ή την Στουτγκάρδη κτλ με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη....γιατί δεν υπάρχει σύγκριση. Θέλουμε πολύ για να τους φτάσουμε τους ξανθούληδες.