Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ

Established Member
19 June 2006
258
Οι καιροί δύσκολοι...το μπατζετ το μάζευα χρόνο με το χρόνο, με έμπνευση τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας από εκείνα τα δωματιάκια του Χίλτον (οι παλιότεροι θα θυμούνται καλά και θα καταλαβαίνουν τι ενοοώ) και πήγε σχεδόν όλο στο φοβερό ζευγάρι που προορίζεται - τι άλλο;- για σχέση ζωής, όμως από πάντού ακούω ότι θα χρειαστεί ένα ...σκασμό ευρά για να οδηγηθούν σωστά...

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας για όσο το δυνατόν προσιτές λύσεις (αν υπάρχουν) που θα συνοδεύσουν για αρκετό καιρό τα θηρία...

Παίζει σε μαγαζί του νησιού demo Krell 250 τί λέτε;
Κάποια στιγμή ειχε πέσει το μάτι μου σε μια αναφορά για Usher...

Χώρος φιλοξενίας για την ώρα χώρος σε διαμέρισμα 5 Χ 3.5 και η συμβία θέλει να ακούει δυνατά classic rock ...και εγώ λίγο πιο μουσικά (Diana Krall κτλ)...

Το μπαλάκι λοιπόν σε σας...και η αγωνία για τις προτάσεις σας σε μένα...

Είμαι όλος αυτιά...

Οι τελικοί της Usher είναι μαλλον μονόδρομμος αν o προυπολογισμός σου είναι περιορισμένος και είναι απίστευτο Value.

Θα σου πρότεινα και προ τελικό Luxmann (m600) ως το ιδανικό ταίρι αφου εγώ οδηγώ τα 803S μου με τον ομογάλακτο ολοκληρωμένο L590A II και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλα πάει μακριά η βαλίτσα (με τα ευρώ..) βέβαια αν μπορείς μην διστάσεις ούτε δευτερόλεπτο ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ!!!!

Tέλος θα γνωρίζεις οτι τα ηχεία των ονείρων σου είναι ανελέητα με τα συνοδά γιαυτό προσοχή με τις εκπτώσεις. Παρολα αυτά η Usher είναι μια εταιρία που θαρτην προτιμούσα άφοβα αν αυτό ήταν το Budget μου αφου ο ήχος της μου αρέσει πιο πολύ απο της Classe (πάντα σε συνδυασμό) χωρίς να σημαίνει οτι η δεύτερη δεν είναι εταιριάρα με πολύ καλό ήχο.

Αυτά καλές επιλογές.

Rotel rb 1572 class D .Ακουγονται καλα λογια για το συνδυασμο B&W και Rotel
στον γουγλη.Ξεπεραστε και το θεμα της απαξιωσης της ταξης Δ.Γλυτωνεις
πολλα λεφτα και απο οδηγηση...

ΥΓ.Με τα ρεστα παιζεις με καλωδια και φιλτρα ρευματος ,ισως και με ψηφιακο
ισοσταθμιστη.

με 2 τελικούς της usher θα χαρείς το ηχείο σου μια χαρά, μέχρι να φύγει το ΔΝΤ και να δεις λίγο πιο...ψηλά!

Και ο Krellakos βέβαια είναι πολλά υποσχόμενος, αλλά εξαρτάται από την τιμή και την κατάστασή του.

Δε μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι σου και τους δυο?

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Rotel rb 1572 class D .Ακουγονται καλα λογια για το συνδυασμο B&W και Rotel
στον γουγλη.Ξεπεραστε και το θεμα της απαξιωσης της ταξης Δ.Γλυτωνεις
πολλα λεφτα και απο οδηγηση...

ΥΓ.Με τα ρεστα παιζεις με καλωδια και φιλτρα ρευματος ,ισως και με ψηφιακο
ισοσταθμιστη.

H πρόσφατη εμπειρία μου με την τράξη Δ μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις και το συμπέρασμα οτι όταν πρόκειται να συνδυαστεί με ένα τόσο απόλυτο ηχείο όσο το 802D η ακρόαση είναι απαραίτητη διοτι με "τυφλή" αγορά ελλοχεύει ο κύνδυνος να "έχουμε δράμματα".

Last edited:
Το μεγεθος του χωρου σου βοηθαει πολυ ,σε σχεση με τον ογκο των ηχειων.Πιστευω οτι ο χωρος θα φορτισθει ευκολοτερα απ οτι νομιζεις,και ετσι θα εχεις την δυνατοτητα ,προς το παρον ,να πας σε περισσοτερες-οικονομικοτερες λυσεις.Προσωπικα θα προσεχα περισσοτερο το θεμα χροιες ,μουσικοτητα και επειτα οδηγηση.Δεν εννοω βεβαια να επιλεξεις καποιο ενισχυτη 50 βαττ και αναιμικη τροφοδοσια,αλλα πιστευω χροιες+μουσικοτητα,με σχετικη επαρκεια οδηγησης θα ηταν το καλλιτερο.
Οσον αφορα τον Uscer,περα απο την αρση βαρων ,τιποτε περισσοτερο -τουλαχιστον για μενα

Last edited:
Aγαπητε Γιωργο,δεν φθανει να εισαι ολο αυτια αλλα πλεον πρεπει να εισαι και ολο λεφτα ωστε να κελαηδησουν τα ηχεια σου.Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι επαιζαν υπεροχα με τα μονομπλοκ mcintoch mc275 στο hi-end show,πιστευω οτι χρειαζονται μια ισχυρη και καθαρη λαμπα.Nα σου ζησουν,και εσυ να τα χαιρεσαι για πολλα-πολλα χρονια.

Οι καιροί δύσκολοι...το μπατζετ το μάζευα χρόνο με το χρόνο, με έμπνευση τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας από εκείνα τα δωματιάκια του Χίλτον (οι παλιότεροι θα θυμούνται καλά και θα καταλαβαίνουν τι ενοοώ) και πήγε σχεδόν όλο στο φοβερό ζευγάρι που προορίζεται - τι άλλο;- για σχέση ζωής, όμως από πάντού ακούω ότι θα χρειαστεί ένα ...σκασμό ευρά για να οδηγηθούν σωστά...

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας για όσο το δυνατόν προσιτές λύσεις (αν υπάρχουν) που θα συνοδεύσουν για αρκετό καιρό τα θηρία...

Χώρος φιλοξενίας για την ώρα χώρος σε διαμέρισμα 5 Χ 3.5 και η συμβία θέλει να ακούει δυνατά classic rock ...και εγώ λίγο πιο μουσικά (Diana Krall κτλ)...

Είμαι όλος αυτιά...

Καλοάκουστα Γιώργο!
Να είσαι καλά να τα απολαμβάνεις πολλά χρόνια!!

Πες βρε και το ποσό που έχεις θέσει σαν όριο για την αγορά ενισχυτή....

Καταλαβαίνω αυτά που λες για Hilton.
Ήμουν και εγώ εκεί...
Για το θέμα σου τώρα φίλος είχε χρόνιο πρόβλημα οδήγησης με τα 805 του,
Το έλυσε με αυτούς εδώ τους μονομπλόκ.
Στη αρχή δεν τους είχε πάρει με καλό μάτι λόγω καταγωγής...
Αλλά ο εδώ αντιπρόσωπος ήταν πολύ βολικός τους έδωσε και ακρόαση στο σπίτι του και όταν τους άκουσε τρελάθηκε με αυτούς !
Άκουσε λέει τα ηχεία του όπως ποτέ πρίν.

Ήμουν και εγώ εκεί...
Αλλά ο εδώ αντιπρόσωπος ήταν πολύ βολικός τους έδωσε και ακρόαση στο σπίτι του και όταν τους άκουσε τρελάθηκε με αυτούς !

Καλή περίπτωση...Αξίζει, τουλάχιστον,μια ακρόαση..

Απάντηση: Re: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Ήμουν και εγώ εκεί...

Πραγματικο κελεπουρι αυτα τα μονομπλοκ και σε εξαιρετικη τιμη.
Τα εχει φιλος και παιζουν καταπληκτικα.

Mε βαζεται κι εμενα σε σκεψεις με τους xindak. Η αληθεια ειναι οτι δεν τους εχω ακουσει ποτε. Ομως οι κινεζοι τα τελευταια χρονια ειναι γεγονος οτι εχουν παρουσιασει πολυ αξιοπρεπη προιοντα!

Μην κάνεις συμβιβασμούς αν θέλεις να απολαύσεις το ηχείο.
Με τον Krell και τα ψηφιακά απλά θα παίξει, μέχρι εκεί όμως.
Το ηχείο θέλει πολύ και καλό ρεύμα.
Το είχα απολαύσει πραγματικά με τον Hegel Η4.

Τα XINDAK απο ότι είναι απίστευτες κατασκευές μου αρέσει πολύ το γεγονός οτι είναι κινέζοι και δεν ντρέπονται για αυτό, να μου το θυμηθείτε σε 10-15 χρόνια τέτοιες μάρκες θα τις βλέπουμε με το κυάλι :captain:...

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Μην κάνεις συμβιβασμούς αν θέλεις να απολαύσεις το ηχείο.
Με τον Krell και τα ψηφιακά απλά θα παίξει, μέχρι εκεί όμως.
Το ηχείο θέλει πολύ και καλό ρεύμα.
Το είχα απολαύσει πραγματικά με τον Hegel Η4.

Δεν μπορώ μαρα να συμφωνήσω και να επαυξήσω σαν κάτοχος ηχείου της σειρας 800.
Τα 802 αν και ακριβά πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας πολλαπλές φορές μικρότερη απο τους ανταγωνιστές τους αλλα πονάνε στα ενισχυτικά αφου εκεί είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αντίστοιχες "ευκαιρίες"..

Είμαι όλος αυτιά...
Υπάρχουν άλλα συνοδα και ποια ( cd – προενισχυτής – καλώδια κτλ ) ?
Μπορώ να σε βοηθήσω μιας και έχω τα ίδια ηχεία και παρόμοιο χώρο

Ήμουν και εγώ εκεί...

Δίνω και το υπόλοιπο setup του εν λόγω φίλου για να καταλάβεις πως τους δουλεύει τους μονομπλόκ.
Mac Mini>Weiss 202>XLR Atlas>XA8800MNE>Kimber 8TC>B&W 805

Έχει και ένα αρκετά καλό Creek cd player το οποίο έχει παροπλίσει.

Ακούει δε πολύ κλασική και ειδικά Όπερα.

Είμαι όλος αυτιά...

Μήπως μπορείς να μας πεί τα συνοδά τους; Π.χ. τί μάρκας πρό?