Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Φίλε Γιώργο,
θα πω απλά την άποψη μου και τίποτα παραπάνω:

Έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα για να φτιάξεις ένα ονειρικό ηχοσύστημα το οποίο θα σου κάνει παρέα πολλά πολλά πολλά χρόνια. Έχω ακούσει τα 803S στο σπίτι του Gort πολλές φορές και δεν θέλω καν να φανταστώ πως μπορούν να παίξουν τα δικά σου. Μην τα χαραμίσεις με κάποιον ενισχυτή που θα τα κάνει απλά να παίζουν καλά. Και μην υποτιμάς καθόλου το θέμα ενισχυτή. Να είσαι πλεονέκτης σε αυτό το θέμα. Όλα ή τίποτα. 1000 φορές καλύτερα να περιμένεις μέχρι να βρεθεί κάτι εξαιρετικό που να μπορείς να αγοράσεις παρά να πας τώρα σε κάτι απλά καλό.

Φίλε Γιώργο,
θα πω απλά την άποψη μου και τίποτα παραπάνω:

Έχω ακούσει τα 803S στο σπίτι του Gort πολλές φορές και δεν θέλω καν να φανταστώ πως μπορούν να παίξουν τα δικά σου. Μην τα χαραμίσεις με κάποιον ενισχυτή που θα τα κάνει απλά να παίζουν καλά.

Επειδή εγώ είχα την τύχη να ακούσω εκτεταμένα τα 802D σε σπίτι το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι μπορούν να σου προσφέρουν τα πάντα και να σου κάνουν κόλπα αδιανόητα αλλα σαν τις πολύ ωραίες γυναίκες είναι "ακριβή γκόμενα" και θέλουν τα "δωράκια" τους που κοτίζουν ειδαλιώς κόλπα "γιοκ".

Αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου για να τα οδηγήσεις (αν και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα) αλλα οτι θέλουν πολύ καλό αλλα και πολύ ποιοτικό "ταισμα" και με τρία τέσσερα χιλιάρικα πολύ δύσκολο το βλέπω να πετυχαίνεις κάτι με διάρκεια. Μπορεί προσωρινά με μια πρόχειρη λύση να πείς "αα ωραία.." αλλα πολύ σύντομα θα αντιληφθείς οτι δεν ακούς το πόσο καλά είναι και άντε πάλι απο την αρχή τράμπες-χασούρα-'εξοδα-αγωνία κουλουπούκουλουπού.

Σκέψου το και απο την λογική του πλευρά, πώς είναι δυνατόν να οδηγήσεις ένα απόλυτο σε δυνατότητες και απαιτήσεις ηχείο που στα 12000άρικα που στοιχίζει είναι ήδη υπερευκαιρία αφου κερνάει τσαγάκι ηχεία πενταπλάσιας τιμής με ενισχυτικά των 3000-4000; Και σε χαμηλότερη κατηγορία να έπαιζες πάλι οξύμωρο δν θα ήταν το σχήμα στις ίδιες αναλογίες; Π.χ. τα 804D να προσπαθούσες να τα ξεζουμίσεις με κανεναν creek η vincent ολοκληρωμένο του ενάμισι χιλιάρικου μάταιος κόπος και έξοδα.

Στην θέση σου θα έψαχνα για κανένα demo η μτχ σοβαρό μηχάνημα ή θα πήγαινα σε usher τελικό, ή σε απω ανατολίτικο μηχάνημα αλλα πάντα και μόνο κατόπιν ακροάσεων για να πέσω στα μαλακά.
Επίσης είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει ελπίδα να πετύχεις κάτι αξιόλογο με κόστος κάτω απο τα πέντε έξι χιλιάρικα και αυτό το τελευταίο το λέω με πλήρη συνείδηση και του ποσού και της πραγματικότητας που λέει οτι κανονικά για να είσαι εντός ιδανικών πλαισίων και χωρίς κανένα συμβιβασμό το λιγότερο που θα πρέπει να ξοδέψεις είναι όσο τα ηχεία.

Αυτά με πάσα ειλικρείνια και με διάθεση να σε προστατέψω απο περιπέτειες με τράμπες, συνεχείς αλλαγές μηχανημάτων και τελικά απογοητεύσεων με το ίδιο κόστος σε τελική κατάληξη.
Θα τα φάς που θα τα φάς, κάνε λίγη υπομονή για να τα φάς μία κιέξω και να καθαρίσεις για μια εικοσαετία, ειδαλιώς κυνδυνεύεις να πουλήσεις κάποια στιγμή τις ηχειάρες σου απογοητευμένος η ακόμα και ..φρικαρισμένος!..

Προσοχή-Σύνεση και Υπομονή λοιπόν..

Last edited:
Η σειρά 800 είναι απαιτητική ειδάλως μπορεί να σε πικράνει δίχως έλεος, γιαυτό εξάλου έχει και τόσους πολέμιους όσοι και οι θαυμαστές της, αμα δεν την ακούσεις σωστά το λιγότερο σε απογοητεύει και αρχίζεις το άδικο θάψιμο (το έχω περάσει και εγώ το στάδιο αυτό και μάλιστα για καιρό..).

φίλε Γιώργο ελπίζω να μην έχεις αυτοκτονήσει ακόμα με αυτά που ακους! :slapface:

Δε διαφωνώ καθόλου στα γραφόμενα των φίλων, αλλά θα ήθελα να σε καθυσηχάσω λιγάκι.

Δε ξέρω τι είχες πριν τα 802D, αλλά δεν είναι και τόσο χάλια τα πράματα.

Βεβαίως αγοράζοντας ένα ηχείο στην κατηγορία τιμής του 802D θα πρέπει να έχεις προβλέψει στο μπάτζετ και κάποιο ενισχυτικό ανάλογου βεληνεκούς...

Ότι δώσεις στο ηχείο θα στο δώσει πίσω απλόχερα σε ήχο...

Αυτό δε σημαίνει ότι βάζοντας έναν ταπεινό usher θα ακούσεις χάλια ήχο ή ότι "δε θα παίζει μουσική".
Στην αλυσσίδα της αναπαραγωγής παίζουν όλα ρόλο, αλλά τη μεγαλύτερη ενεργειακή μετατροπή την κάνει το ηχείο, αυτό ακούμε στο τέλος.

Και το ηχείο που έχεις είναι διαμάντι, όνομα και πράμα.

Κάνε δοκιμές με ότι demo μπορείς να βρεις.
Δες και τη λύση των class d. Μπορεί να σου κάτσει και να τη βγάλεις φθηνά, ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται.

Δώσε βάση στο στήσιμο του ηχείου στο χώρο, κάνε πολλές δοκιμές.

Έχω ακούσει τα 802D με έναν usher και έπαιζαν πολύ παραπάνω από αξιοπρεπέστατα (οδηγούμενο με λαμπάτο προ), σε όχι και τόσο σωστό χώρο.

Με 2 Usher και σε λίγο προσεγμένο χώρο εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο!

Ας μη μυθοποιούμε τα πράγματα, έχω ακούσει πολλά B&W σειράς 800 στημένα με rotel 1090 τα οποία έπαιζαν αξιοπρεπέστατα.

Τυχερέ!

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

φίλε Γιώργο ελπίζω να μην έχεις αυτοκτονήσει ακόμα με αυτά που ακους! :slapface:

Δε διαφωνώ καθόλου στα γραφόμενα των φίλων, αλλά θα ήθελα να σε καθυσηχάσω λιγάκι.

Δε ξέρω τι είχες πριν τα 802D, αλλά δεν είναι και τόσο χάλια τα πράματα.

Βεβαίως αγοράζοντας ένα ηχείο στην κατηγορία τιμής του 802D θα πρέπει να έχεις προβλέψει στο μπάτζετ και κάποιο ενισχυτικό ανάλογου βεληνεκούς...

Αυτό δε σημαίνει ότι βάζοντας έναν ταπεινό usher θα ακούσεις χάλια ήχο ή ότι "δε θα παίζει μουσική".
Στην αλυσσίδα της αναπαραγωγής παίζουν όλα ρόλο, αλλά τη μεγαλύτερη ενεργειακή μετατροπή την κάνει το ηχείο, αυτό ακούμε στο τέλος.

Δες και τη λύση των class d. Μπορεί να σου κάτσει και να τη βγάλεις φθηνά, ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται.

Έχω ακούσει τα 802D με έναν usher και έπαιζαν πολύ παραπάνω από αξιοπρεπέστατα (οδηγούμενο με λαμπάτο προ), σε όχι και τόσο σωστό χώρο.

Με 2 Usher και σε λίγο προσεγμένο χώρο εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο!

Ας μη μυθοποιούμε τα πράγματα, έχω ακούσει πολλά B&W σειράς 800 στημένα με rotel 1090 τα οποία έπαιζαν αξιοπρεπέστατα.

Τυχερέ!

με rb-1092 τα ταΐζω μαστορα:afro:

rear2.jpg

γειά σου φίλε...
έχω ζήσει όλη τη σειρά της b&w απο το matrix,nautilus και τώρα το diamond.

ο πατέρας μου συγκεκριμένα έχει το b&w800d αυτή τη στιγμή ενώ πρίν είχε το 802d.

θα έλεγα οτι ο κόσμος εσφαλμένα πιστεύει οτι είναι μηχανή κατανάλωσης ενέργειας.φυσικά παίζει και με λίγα βάτ.απλα άν του ρίξεις πολλά βάτ θα φτάσεις σε πολύ υψηλές στάθμες και μάλιστα απαραμόρφωτα.
είναι απο τα ελάχιστα ηχεία που γνωρίζω και έχουν αυτή την ικανότητα.

τέλος πάντων...

ο πατέρας μου έχει ένα krell(2χ400watt) και οδηγεί άριστα και το 802 αλλα και το 800.μπορείς να δείς εδώ τις φώτος

http://www.new-aca.com/content.php?182-KOSTAS_D

γενικότερα θα σου συνέστηνα σίγουρα κάτι βατοφόρο.
κατα δεύτερον το ηχείο αυτό δέν καίγεται με τίποτα.σηκώνει 1000 βάτ και δέν σου κάνω πλάκα...αν πάς να το σκίσεις θα σου σκίσει πρώτα τα αυτιά και μετά θα εκπνεύσει.
κατα τρίτον το 802d έχει βεβαρυμένο χαμηλό.κοινώς μπουμάρει ελαφρά.αυτό δέν είναι κακό απλά σε μερικούς δέν αρέσει.πρέπει να το ξέρεις πρίν κάνεις το οτιδήποτε...
κατα τέταρτον πάρε πρώτα τα χοντρά...ενισχυτές κ.τ.λ. και μήν δίνεις ακόμα χρήματα για καλώδια.τα καλώδια είναι "το τέλος του δρόμου".
πέμπτο...ότι και να πάρεις άκουσε το πρώτα.ο κόσμος εσφαλμένα πέφτει στην παγίδα να συνδυάζει λάθος μηχανήματα με αποτέλεσμα να καταλήγει σε ατάκες του στύλ "δέν είχε ρεύματα" κ.τ.λ.Υπάρχει σαφέστατο τυπολόγιο που σου βγάζει τσακ μπάμ αν ταιριάζει και τί ταιριάζει με το οτιδήποτε.απλά επειδή εγώ και πολλοί άλλοι δέν τα γνωρίζουμε σε βάθος...ακούμε για να βρούμε αν πράγματι ο ενισχυτής θα παίξει με το ηχείο.
έκτο...άκου ετσι ώστε να δείς αν οι χροιές του ενισχυτή σε συνδυασμό με το ηχείο σου αρέσουν.τί να κάνουμε...υπάρχει και το γούστο.

γενικότερα τα b&w έχουν μία μονιτορίλα που τα κάνει μισητά σε κατηγορίες καταναλωτών.έχουν και αρκετά ελεγχόμενο χαμηλό που εύκολα νομίζεις οτι "κάτι δέν πάει καλά" αφού σε υψηλές στάθμες ο παλμός ακούγεται ακέραιος και όχι πλαδαρός όπως στο μέσο ηχείο.
όλα αυτά θέλουν προσοχή και πρέπει να τα πάρεις ως δεδομένα κατα την επιλογή ενισχυτή ειδάλως θα βρεθείς σε άσχημα μονοπάτια...

με rb-1092 τα ταΐζω μαστορα:afro:

rear2.jpg
Έχω ακούσει και εγώ B&W ακριβή σειρά (δεν θυμάμαι ποιά) με rotel Michi και έπαιζαν υπέροχα. Εξάλου και εγώ με Ιάπωνα οδηγώ τα δικά μου. Πολύ τους αρέσει η παρέα με έναν ποιοτικό Ιάπωνα.

By the Way.
Πολύ ωραίος χωρος και πανέμορφα τα διαμάντια φίλε antonisgr !!!

Τυχερέ!

+1 Eιδικα για την λύση με τους δύο Usher, εγγυημένο αποτέλεσμα.
Απο διακοπτικά θα επιχειρούσα να τα ακούσω με Nuforce. Αν και είμαι επιφυλακτικός με το αποτέλεσμα με τα διακοπτικά αν ισχύουν όσα γράφουν στα reviews (εγώ δεν τα έχω ακούσει τα nuforce) καθάρισες..

Last edited:
killing me softly.....

Η γυναικα μου, μολις της εκανα αναφορα - οτι θελω να μου δωσει 15-20.οοο), μου ειπε οτι θα μου δωσει να υπογραψω την αιτηση διαζυγιου instead.

Δεν την "φοβαμαι", ομως, εδω μου εφτιαξε dedicated δωματιο απο το "0" :D

Last edited:

+1 Eιδικα για την λύση με τους δύο Usher, εγγυημένο αποτέλεσμα.
Απο διακοπτικά θα επιχειρούσα να τα ακούσω με Nuforce. Αν και είμαι επιφυλακτικός με το αποτέλεσμα με τα διακοπτικά αν ισχύουν όσα γράφουν στα reviews (εγώ δεν τα έχω ακούσει τα nuforce) καθάρισες..

Όσες προσπάθειες έγιναν να οδηγηθούν τα B&W 805 με ψηφιακό ενισχυτή απέτυχαν πολύ δύστροπο ηχείο.
Δοκιμάστηκε και ένας μεταχειρισμένος Usher 1.5 πρίν την αγορά του αλλά δεν έκατσε γιατί το ηχόχρωμα του δεν ήταν αυτό που έπρεπε, είχε λίγη σκληρότητα ψηλά που δεν βρήκαμε που οφείλονταν, και οι φωνές ήταν αλλού.
Το τελευταίο ήταν κρίσιμο λόγω Όπερας που ακούει και αποκλείστηκε τελικά και αυτός ο ενισχυτής παρόλο που ήταν ευκαιρία σαν τιμή.
Σχεδόν τρία χρόνια προσπαθούσε να βρεί ενισχυτή που να ταιριάζει με τα 805 και κόντευε να σαλτάρει με αυτά τα ηχεία.
Εγώ του έλεγα να πουλήσει τα ηχεία αυτά και να ησυχάσει αλλά αυτός επέμενε να ψάχνει.

Όσες προσπάθειες έγιναν να οδηγηθούν τα B&W 805 με ψηφιακό ενισχυτή απέτυχαν πολύ δύστροπο ηχείο.
Δοκιμάστηκε και ένας μεταχειρισμένος Usher 1.5 πρίν την αγορά του αλλά δεν έκατσε γιατί το ηχόχρωμα του δεν ήταν αυτό που έπρεπε, είχε λίγη σκληρότητα ψηλά που δεν βρήκαμε που οφείλονταν, και οι φωνές ήταν αλλού.
Το τελευταίο ήταν κρίσιμο λόγω Όπερας που ακούει και αποκλείστηκε τελικά και αυτός ο ενισχυτής παρόλο που ήταν ευκαιρία σαν τιμή.
Σχεδόν τρία χρόνια προσπαθούσε να βρεί ενισχυτή που να ταιριάζει με τα 805 και κόντευε να σαλτάρει με αυτά τα ηχεία.
Εγώ του έλεγα να πουλήσει τα ηχεία αυτά και να ησυχάσει αλλά αυτός επέμενε να ψάχνει.

Tα ηχεία φταίνε μην το ψάχνεις!..
Είναι μεγάλα ξεβρακωτήρια στη ποιότητα των συνοδών. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που δεν έπαιξαν με ψηφιακό.

Να δοκιμάσεις να τα ακούσεις με Densen/Luxman/Classe/ASR και θα αλλάξεις γνώμη.

Tα πράγματα είναι απλά.
Παίρνεις δύο από αυτούς http://www.electrocompaniet.com/products/classic/poweramp/2x120-M.html
Τούς γεφυρώνεις και γίνονται 1Χ400 καί απολαμβάνεις μουσική.

Και με αυτούς καθάρισες σίγουρα αλλά πουλάς το σπίτι σου...