Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Με βάση την προτέρα εμπειρία μου, όλα τα αξιόλογα συμβατικά ηχεία επωφελούνται από την χρήση καλοσχεδιασμένων ενισχυτών υψηλής ισχύος.

Το συγκεκριμένο ηχείο – όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο teacherza – μπορεί να αποδώσειι σε ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις χωρίς σημαντική παραμόρφωση. Με δεδομένο ότι η αύξηση της έντασης του ήχου προϋποθέτει εκθετική ( υπερπολλαπλάσια ) αύξηση της ισχύος, είναι απολύτως λογικό το ηχείο να απαιτεί άφθονη και «καθαρή» ισχύ για να κάνει αυτό που πρέπει , δηλαδή να παίζει «δυνατά και καθαρά». Εάν κάποιος μπορεί να κατηγορήσει τα μεγάλα ηχεία της σειράς 800, είναι το ότι είναι ορθολογικά σχεδιασμένα και εφαρμόζουν τους νόμους της φυσικής. Θέλεις ένταση ; Θέλω ισχύ.

Πράγματι, το B&W 802D δεν είνα το πιο εύκολο ηχείο του πλανήτη, αλλά δεν είναι σε καμμία περίπτωση προβληματικό.

Οι απαιτήσεις του B&W 802D για ισχύ, εξαρτώνται – κυρίως - από το μέγεθος του χώρου, την απόσταση ακρόασης και την ένταση των ακροάσεων.

Οι ενισχυτές τάξης D είναι μια αξιόλογη πρόταση και μάλιστα με εξαιρετική σχέση κόστους προς απόδοση. Θεωρώ τα 200W μια καλή βάση για λογικές στάθμες σε αρκετά μεγάλο χώρο.

Εάν κάποιος θέλει να ακούσει π.χ. μεγάλα ορχηστρικά έργα σε ρεαλιστικές στάθμες τότε το ηχείο θα χρειασθεί κάτι παραπάνω από τα 200W.

Ο antonisgr παίζει τα ηχεία του με τον Rotel RB-1092 σε στάθμες οι οποίες είναι – για να το θέσω κομψά – εκκωφαντικες για τα γούστα μου. Το σύστημα έπαιζε ρεαλιστικά, χωρίς ακουστές – για τα αυτιά μου τουλάχιστον - παραμορφώσεις.

Για αυτά τα γούστα, απαιτείταιι ισχύς.

Last edited:
τελικη δικη μου προταση,Lamm LL2.1 pro,μαζι με δυο mcintoch mc275,νομιζω αξιζουν τον κοπο.

Στην προπερσυνη hiend, o χειροτεροτερος ηχος - για εμενα - επροερχετω απο τα μακ + B&W (καποια 800αρια θαρρω)

Πινοκιο,συμφωνεις;:flipout:

Δεν σε καταλαβαίνω ειλικρινά..Είναι το δεύτερο μήνυμα σου
με αναφορά στον Πινόκιο..Το πρώτο έφυγε, σε αυτό θα θέλαμε μια
ξεκάθαρη απάντηση σε ποιον απευθύνεσαι και γιατί...

Απάντηση: Re: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Στην προπερσυνη hiend, o χειροτεροτερος ηχος - για εμενα - επροερχετω απο τα μακ + B&W (καποια 800αρια θαρρω)

Τα 802D ήσαν και όντως ο ήχος ήταν ΓΤΠ
Δεν οδηγείται με τέτοια.

Σε θεωρητικο παντα επιπεδο, ενας ενισχυτης με τα παρακατω χαρακτηρηστικα, ειναι επαρκης για τα 802d, ή δεν αξίζει καν να συνδεθει ?

http://emotiva.com/specs/XPA-3 8ohm.pdf

(εχω δει αρκετα σεταπ στην αμερικη που οδηγουν 803 & 802 με διαφορους τετοιους...)

Παντα σε θεωρητικο επιπεδο, ενας rotel RB-1572, θα ηταν καλυτερος / σωστοτερος ?

Τελος, σε αυτον τον rotel, μπορει να συνδεθει ενα ηχειο, ( να δινει τα 2Χ250 σε ενα καναλι δλδ)

...Τελος, σε αυτον τον rotel, μπορει να συνδεθει ενα ηχειο, ( να δινει τα 2Χ250 σε ενα καναλι δλδ)

Εάν αναφέρεσαι σε κάθετη διπλοενίσχυση, ( ένα κανάλι στα woofer και ένα στα Midrange/tweeter ) , η απάντηση είναι θετική.

Ναι, νομιζω οτι αυτο εννουσα :D

Συστηνεται κατι τετοιο στα συγκεκριμενα, ή ειναι απο περιττο εως αδιαφορο αραγε ...:hmmmm2:

Μπιλ, έτσι για πείραμα θα κουβαλήσω μια μέρα τον Gamut να δω τι κάνει με τα 802... απλά θα χρειαστώ και χαμάλη... :D

Η διπλοενίσχυση είναι μια πολύ καλή κίνηση για να δώσεις περισσότερη ισχύ στα ηχεία.

...Συστηνεται κατι τετοιο στα συγκεκριμενα, ή ειναι απο περιττο εως αδιαφορο αραγε ...:hmmmm2:

Συστήνεται ανεπιφύλακτα εάν έχεις ήδη έναν τελικό και προτίθεσαι να αγοράσεις και δεύτερο.

Θέλει συζήτηση εάν δεν έχεις κανένα τελικό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εξετάσεις εάν στο συνολικό κόοτος των δύο τελικών υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση ενός μόνο τελικού με σημαντικά περισσότερη ισχύ και ενδεχομένως καλύτερη ποιότητα ήχου.

Ολα αυτά είναι θεωρητικά και θα πρέπει να το συγκεκριμένο δίλλημα να αντιμετωπισθεί κατά περίπτωση.

Μπιλ, έτσι για πείραμα θα κουβαλήσω μια μέρα τον Gamut να δω τι κάνει με τα 802... απλά θα χρειαστώ και χαμάλη... :D

Ας φέρουμε πρώτα demo 802D και μετά φέρε ότι θέλεις.... :;)

Καταρχήν σύντροφοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την προθυμία σας να βοηθήσετε. Αν μη τι άλλο μου έχετε λύσει πολλές απορίες με όσα έχετε γράψει στις προηγούμενες σελίδες. Τώρα πιά έχω σχεδόν αποφασίσει...

Γιατί να ψάχνω για δισκάκια και εγγραφές και ποιότητες αφού υπάρχουν τα FLAC και οι λοιπές ψηφιακές κωδικοποιήσεις ποιότητας. Μήπως το μέλλον οδηγεί στην σε μερικά σεμεδάκια που θα σκεπάσουν πανάκριβα μηχανήματα μιας άλλης εποχής και μερικές δεκάδες - εκατοντάδες επιμελημένα ...σουβεράκια;

Με βλέπω να κοιτάζω δύο κατευθύνσεις αφού πρώτα αναφέρω ότι:
1. (asr emmiter δεν βρήκα πουθενά όσο κι αν έψαξα)....
2. McIntosh που κάποια στιγμή στο παρελθόν σε καλύτερες οικονομικά μέρες σκεφτόμουν οι μισοί απορρίπτουν οι άλλοι μισοί αποθεώνουν...Να πληρώσω εγώ για να μάθω την αλήθεια ...είναι πολλά τα λεφτά φίλοι μου...δεν το θα τολμήσω...
3. Δυστυχώς εδώ στην επαρχία οι επιλογές είναι τραγικά περιορισμένες...οπότε οι δοκιμές κατ' οίκον αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός...

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κινηθώ σε δρόμους ασφαλείς και περπατημένους...
Είμαι λοιπόν στο σταυροδρόμι που έλεγα παραπάνω με πλοηγό την απόφαση πιά να χτίσω τούβλο - τούβλο αλλά με καλά υλικά το σύστημα της ζωής μου.

Το ένα μονοπάτι λέει MAC MINI (υπάρχει ήδη).... ένα κορυφαίο DAC όπως το WEISS DAC 202 - θα χρειαστώ Amarra ή με το Weiss πιστεύετε θα λύσω μια και καλή το πρόβλημα μου; - και έναν τελικό ανάμεσα σε CLASSE 2300 ή Bryston 4sst2 (είναι καλός στις ροκιές που ακούει και η συμβία μου σε εκκωφαντικές εντάσεις ...θυμάσαι Τάσο;)...ή ότι άλλο μου προτείνετε στην κατηγορία τιμής 3.000-5.000 Ευρώ
Σε αυτή την περίπτωση ειλικρινά δεν ξέρω ποιό βήμα να κάνω πρώτο από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα για να κάνω και τα δύο μαζί...

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω το DAC τώρα και να κοιτάξω προς Κίνα (Xindak) ή Audiolab 8200 series (2Χ250W) σε ενισχυτικά ή αν βρώ κάτι καλό και δυνατό σε μεταχειρισμένο.

Τάσο όπως ξέρεις από Sunfire έχω τον 7Χ200 στο Home Cinema και δεν έχω κάποια εμπειρία από δικάναλους, αλλά δεν στο κρύβω ότι μου πέρασε η ιδέα κάποια στιγμή να πάρω τώρα το Weiss ή άλλο DAC και να προσπαθήσω να κουνήσω προσωρινά τα 802 με τον πολυκάναλο ορίζοντας τα και ως κύρια ήχεια στο Home Cinema μέχρι να βρεθούν μερικά χρήματα για κάτι καλό

Πως σας φαίνονται οι σκέψεις μου; Περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά αφού η βοήθεια σας στην διαμόρφωση της απόφασης μου θα είναι σίγουρα καταλυτική...

Last edited:
Ο τρίτος δρόμος της ....οικονομικής κρίσης που είναι και της μοδός τελευταία;
Audiolab CDQ 8200 (και CD player και DAC και προενισχυτής) ...δύο μονομπλόκ Xindak και ήχος Χριστουγέννων άμεσα χωρίς αναμονές και άγχος και γκρίνια που πετάξαμε πάλι τόσα λεφτά και έρχονται δύσκολες μέρες...
Τι λέτε θα ταρακουνήσουν οι Κινέζοι τα θηρία η απλά θα τα δονήσουν λιγάκι και θα μείνουμε με τη γλύκα και το όνειρο ενός Classe ή των λοιπών ...σεισμογενών δυνάμεων;
Τολμώ να ρωτήσω γιατί δεν έχω ακούσει κακό λόγο για τα Κινεζάκια όσο καιρό ψάχνω..το αντίθετο μάλιστα...

Last edited:
ASR θα βρεις "διπλα" σου.
Αντιπροσωπος ειναι ο συμφορουμιτης Γιαννης Μιχαηλος (orpheusaudio). Nα προειδοποιησω οτι κινουνται στην στρατοσφαιρα οικονομικα.

Μιας και λες και για audiolab, υπαρχουν και αυτοι οι χαριτωμενοι monoblock :

http://www.audiolab.co.uk/ProductDetail.aspx?lang=En&Tab2=8200MB

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Καταρχήν σύντροφοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την προθυμία σας να βοηθήσετε. Αν μη τι άλλο μου έχετε λύσει πολλές απορίες με όσα έχετε γράψει στις προηγούμενες σελίδες. Τώρα πιά έχω σχεδόν αποφασίσει...

Γιατί να ψάχνω για δισκάκια και εγγραφές και ποιότητες αφού υπάρχουν τα FLAC και οι λοιπές ψηφιακές κωδικοποιήσεις ποιότητας. Μήπως το μέλλον οδηγεί στην σε μερικά σεμεδάκια που θα σκεπάσουν πανάκριβα μηχανήματα μιας άλλης εποχής και μερικές δεκάδες - εκατοντάδες επιμελημένα ...σουβεράκια;

Με βλέπω να κοιτάζω δύο κατευθύνσεις αφού πρώτα αναφέρω ότι:
1. (asr emmiter δεν βρήκα πουθενά όσο κι αν έψαξα)....
2. McIntosh που κάποια στιγμή στο παρελθόν σε καλύτερες οικονομικά μέρες σκεφτόμουν οι μισοί απορρίπτουν οι άλλοι μισοί αποθεώνουν...Να πληρώσω εγώ για να μάθω την αλήθεια ...είναι πολλά τα λεφτά φίλοι μου...δεν το θα τολμήσω...
3. Δυστυχώς εδώ στην επαρχία οι επιλογές είναι τραγικά περιορισμένες...οπότε οι δοκιμές κατ' οίκον αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός...

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κινηθώ σε δρόμους ασφαλείς και περπατημένους...
Είμαι λοιπόν στο σταυροδρόμι που έλεγα παραπάνω με πλοηγό την απόφαση πιά να χτίσω τούβλο - τούβλο αλλά με καλά υλικά το σύστημα της ζωής μου.

Το ένα μονοπάτι λέει MAC MINI (υπάρχει ήδη).... ένα κορυφαίο DAC όπως το WEISS DAC 202 - θα χρειαστώ Amarra ή με το Weiss πιστεύετε θα λύσω μια και καλή το πρόβλημα μου; - και έναν τελικό ανάμεσα σε CLASSE 2300 ή Bryston 4sst2 (είναι καλός στις ροκιές που ακούει και η συμβία μου σε εκκωφαντικές εντάσεις ...θυμάσαι Τάσο;)...ή ότι άλλο μου προτείνετε στην κατηγορία τιμής 3.000-5.000 Ευρώ
Σε αυτή την περίπτωση ειλικρινά δεν ξέρω ποιό βήμα να κάνω πρώτο από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα για να κάνω και τα δύο μαζί...

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω το DAC τώρα και να κοιτάξω προς Κίνα (Xindak) ή Audiolab 8200 series (2Χ250W) σε ενισχυτικά ή αν βρώ κάτι καλό και δυνατό σε μεταχειρισμένο.

Τάσο όπως ξέρεις από Sunfire έχω τον 7Χ200 στο Home Cinema και δεν έχω κάποια εμπειρία από δικάναλους, αλλά δεν στο κρύβω ότι μου πέρασε η ιδέα κάποια στιγμή να πάρω τώρα το Weiss ή άλλο DAC και να προσπαθήσω να κουνήσω προσωρινά τα 802 με τον πολυκάναλο ορίζοντας τα και ως κύρια ήχεια στο Home Cinema μέχρι να βρεθούν μερικά χρήματα για κάτι καλό

Πως σας φαίνονται οι σκέψεις μου; Περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά αφού η βοήθεια σας στην διαμόρφωση της απόφασης μου θα είναι σίγουρα καταλυτική...

Γιώργο
αν θεωρείς ότι αγοράζοντας mcintosh θα χάσεις λεφτά και ότι άμα πάρεις dac με 3000ευρω θα το έχεις μια ζωή επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα και να σου επιστήσω αυξημένη προσοχή και πολύ διάβασμα