Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤ

θα μπoρούσες να γίνεις πιό συγκεκριμένος για να έχουμε μια παραγωγική συζήτηση ;
Kυριε Χουρμουζιαδη,νομιζω οτι η συζητηση εχασε τον προσανατολισμο της. Καταρχη να ζητησω συγνωμη απο τον Γιωργο,αν ξεφυγαμε λιγο απο το ζητουμενο,δηλ.τον ενισχυτη,αλλα πιστευω οτι πρεπει να μιλαμε και λιγο ποιο ανοικτα,η ποιο θεωρητικα αν θελεις.Αυτο που προσπαθησα να πω ειναι οτι για μενα ειναι λιγο υπερβολικο να μιλαμε επαπειρον για το πως θα κουνηθουν τα γουφερ του 802,η οποιουδηποτε αλλου ηχειου,αδικουμε το ιδιο το ηχειο γιατι μετατοπιζουμε το βαρος της συζητησης στον ενεργοβορο χαρακτηρα του,λες και ειναι αυτο το κυριο χαρακτηριστικο του.Εκτος και αν αυτη η ιδιαιτεροτητα του ειναι αλλοθι για αλλου ειδους ηχητικες αδυναμιες που μπορει να εχει.Τα περι φημων,δεν τα αρχισα εγω,ας απαντησει αλλος.

Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η οδήγηση αλλά και η ποιότητα αυτής της οδήγησης σε δεδομένα δύσκολα ηχεία.
Είναι το βασικό πρόβλημα του ιδιοκτήτη που ξεκίνησε το θέμα γιατί μια λάθος επίλογή στους καιρούς του ΔΝΤ κοστίζει διπλά.

Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η οδήγηση αλλά και η ποιότητα αυτής της οδήγησης σε δεδομένα δύσκολα ηχεία.

πολύ σωστά οδηγοί υπάρχουν πολλοί, αλλά για formula 1 μετρημένοι...

θεωρώ λογικό ότι κάποιος που αγοράζει ένα τέτοιο ηχείο θα πρέπει να έχει υπολογίσει στο μπάτζετ χρήματα για ενισχυτή.

Είτε είμαστε σε ΔΝΤ είτε όχι.

Η αγορά ενός συστήματος ή απλά μιας συσκευής, ηχείου κλπ θα πρέπει να γίνεται με βάση το συνολικό μπάτζετ.

Αν δώσουμε 10000 για ηχεία και 1000 για όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν πάντα βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από το να μοιράζαμε λίγο πιο...ορθά το μπάτζετ.

Παρόλα αυτά επεδή πιστεύω ότι στο τέλος ακούμε το ηχείο γιατί αυτό είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι της αλυσσίδας κατά την ταπεινή μου άποψη, με μερικές "έξυπνες" αγορές μπορεί να πάρουμε "πολύ ήχο" για τα λεφτά που έχουμε δώσει.

Τέτοια έξυπνη αγορά θεωρώ τον τελικό της usher με τον οποίο έχω ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία σε "σπιτικό" περιβάλλον...

Ίσως αυτό που άκουσα να μην ήταν αυτό που έπρεπε για τις δυνατότητες του ηχείου, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν ένα δυσάρεστο άκουσμα.
Άν βάλουμε στην εξίσωση και άλλες παράμετρους (όπως είναι πχ ο χώρος) τότε πιθανά να "την έχουμε γλυτώσει" με λίγα χρήματα έχοντας το ηχόχρωμα του αγαπημένου μας ηχείου.

άλλη έξυπνη αγορά υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι κάποιος "ψηφιακός" ενισχυτής (από όσο ξέρω πολλοί παίζουν αυτό το ηχείο με rotel, ice κλπ).

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

θεωρώ λογικό ότι κάποιος που αγοράζει ένα τέτοιο ηχείο θα πρέπει να έχει υπολογίσει στο μπάτζετ χρήματα για ενισχυτή.

Είτε είμαστε σε ΔΝΤ είτε όχι.

Η αγορά ενός συστήματος ή απλά μιας συσκευής, ηχείου κλπ θα πρέπει να γίνεται με βάση το συνολικό μπάτζετ.

Έτσι είναι! Πρέπει να έχεις κατά νου τη συνολικότερη εικόνα. Κατά το παρελθόν έχω αφήσει μηχανήματα που μου άρεσαν γιατί απλά δεν μπορούσα να τα ακολουθήσω στις προϋποθέσεις που έθεταν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ Γ

....Αυτο που προσπαθησα να πω ειναι οτι για μενα ειναι λιγο υπερβολικο να μιλαμε επαπειρον για το πως θα κουνηθουν τα γουφερ του 802,η οποιουδηποτε αλλου ηχειου,αδικουμε το ιδιο το ηχειο γιατι μετατοπιζουμε το βαρος της συζητησης στον ενεργοβορο χαρακτηρα του,λες και ειναι αυτο το κυριο χαρακτηριστικο του.

Ολα τα συμβατικά ηχεία είναι εξ´ορισμού ενεργοβόρα.
Για να αποδώσει αυτό που μπορεί να αποδώσει ενα ηχείο, θα πρέπει πρώτα να οδηγηθεί σωστά."Σωστά" σημαίνει επαρκής ισχύς και καλοσχεδιασμένη τροφοδοσία. Αν δεν εξασφαλίσουμε την συγκεκριμένη προϋπόθεση, τότε δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς παίζει το ηχείο. Για να κριθεί σωστά ένα ηχείο, πρέπει πρώτα να οδηγηθεί σωστά.

Εκτος και αν αυτη η ιδιαιτεροτητα του ειναι αλλοθι για αλλου ειδους ηχητικες αδυναμιες που μπορει να εχει.Τα περι φημων,δεν τα αρχισα εγω,ας απαντησει αλλος.

Δεν τίθεται θέμα ιδιαίτερότητας στο συγκεκριμένο ηχείο. Το 802D είναι απαιτητικό ηχείο αλλά όχι προβληματικό. Ηχητικές αδυναμίες προφανώς και έχει, δεν ισχυρίσθηκε κανείς ότι είναι τέλειο.

Τονίζω ότι οι ενισχυτές τύπου ICE POWER είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση σε σχέση κόστος/ απόδοση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Σ

Τονίζω ότι οι ενισχυτές τύπου ICE POWER είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση σε σχέση κόστος/ απόδοση.

Δεν είναι λύση οι ICE POWER γιατί το ηχόχρωμα πάει περίπατο και τα κάνει να παίζουν "ενοχλητικά".
Για αυτό και τα 805 που ανέφερα παίζουν με τάξη Α.
Το πληρώνεις βέβαια σε ρεύμα αλλά το θέμα είναι να ευχαριστιέσαι τα ηχεία σου και όχι να σου την σπάνε.

Last edited:
ηχοχρωμα? δηλαδης? χροιες?
μα αυτος ειναι ο σκοπος οταν παρεις b&w να μην ακους αηδιες και χρωματισμους.
ξεχνατα τα Α, υποοδηγουν. τελος.
push pull μεγαλα ή pwm ή class D.
αυτα. Τελος.
τα αλλα ειναι αποψη.

αυτα. Τελος.
τα αλλα ειναι αποψη.

Νικ το ηχόχρωμα πρέπει να είναι Benjamin moore η και με χρωτεχ κάνεις δουλειά :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Bowers & Wilkins 802D ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Που θα βρω και εγώ λίγο ηχόχρωμα ρε παιδιά, έτσι να κυλάει λίγο η μουσική, να υπάρχει μουσικότητα, να παίζει μουσική ρε παιδί μου πως το λεν. :flipout:

εμ ταδωσες τα βαβακ που κενταγανε... :firstprize:

αυτα. Τελος.
τα αλλα ειναι αποψη.

Push pull σε τάξη Α , μήπως ?:flipout:

ΥΓ. Που είναι εκείνος ο προ με τους Μ/Τ ?

αυτα. Τελος.
τα αλλα ειναι αποψη.

Δεν μιλάω για χρωματισμούς αλλά για σωστές αρμονικές.
Βασικό κριτήριο στο συγκεκριμένο ακροατή ήταν η αληθοφάνεια στα φωνητικά της Όπερα.
Με έναν νομίζω Murano δεν θυμάμαι καλά αλλά ήταν ICE οι φωνές αυτές του βγήκαν "στεγνές".

Push pull σε τάξη Α , μήπως ?:flipout:

ΥΓ. Που είναι εκείνος ο προ με τους Μ/Τ ?

εξαιρετικη παρατηρηση.
push pull σε A ειναι οι τελευταιες σχεδιασεις του Pass.
φυσικα δεν συγκρινονται με τα se η parallel A.

ΥΓ στην διαθεση σας ο προ οποτε θελησετε...

Το νήμα πάει να γίνει μακρυνάρι χωρίς λόγο...Στο θέμα μας παλληκάρια!

γιατι ρε καπτεν? τι τοπολογια πρεπει να εχει ο ενισχυτης του φιλου συζηταμε.
μονο μαρκες δηλαδησ?