Μα εννοειται ολοκληρο... και οχι μόνο ενα γραφημα αλλα όλες τις μετρησεις ... απλά ενα χτυπητο τυχαιο παραδειγμα ανεφερα!Πρέπει να δεις όλο το γράφημα, διότι αν λες έχει peak κάπου, δεν μου λέει τίποτα, πρέπει να δω το γράφημα ολόκληρο.
Σίγουρα με ακρόαση... αλλά με το γράφημα έχεις μια ιδέα.
Κατά την δική μου εμπειρία δεν μπορώ να αποφανθώ καθόλου σίγουρα για ακουστικά των οποίων τα γραφήματα δεν είναι συναφή με τα ακουστικά που έχω στην κατοχή μου και γνωρίζω καλά...
Χρήστο ένα peak στα 9000 θα ακουστεί σαν αυξημένη καθαρότητα, διάύγεια και θα ευνοήσει επίπλαστα πολλές ηχογραφήσεις. Αν όμως οι ηχογραφήσεις οι ίδιες εμπεριέχουν ένα τέτοιο peak, τότε μπορούν να γίνουν ενοχλητικές.Μιχάλη κάνεις κατά την άποψη μου λάθος...
Τα γραφήματα σαφέστατα και μπορεί να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε πως παίζει ένα ακουστικό...ιδίως εάν έχουμε ένα ήδη στην κατοχή μας, και είμαστε εξοικειωμένοι με το γράφημα του...
Επίσης αν ασχοληθείς λίγο με τα διαγράμματα θα δεις ότι ακουστικά που σου ακούγονται παρόμοια έχουν και παραπλήσια διαγράμματα...
Τώρα για το peak στα 9000 νομίζω ότι είναι λίγο υψηλότερα από το σημείο που μας φαίνεται η ενοχλητική λαμπρότητα... τα άσχημα peak είναι πάνω από τα 4000 μέχρι τα 6000.
Χρήστο ένα peak στα 9000 θα ακουστεί σαν αυξημένη καθαρότητα, διάύγεια και θα ευνοήσει επίπλαστα πολλές ηχογραφήσεις. Αν όμως οι ηχογραφήσεις οι ίδιες εμπεριέχουν ένα τέτοιο peak, τότε μπορούν να γίνουν ενοχλητικές.
Οι ίδιες οι μετρήσεις πάντως είναι ενδεικτικές και μόνο. Κι' εδώ που τα λέμε εμείς γνωρίζουμε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι των διεξαγομένων μετρήσεων, αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Ξέχωρα από το γεγονός πως υπάρχουν και ζητήματα που δεν μπορούν να μετρηθούν ακριβώς, ή δεν έχει διευκρινιστεί επιστημονικά επαρκώς η διαδικασία της μέτρησης.
Γι' αυτό η μακρόχρονη εξοικείωση και χρήση παρά τον υποκειμενισμό της είναι και θα παραμένει βασικό κριτήριο αξιολόγησης.
Απαιτείται όμως και ο ακροατής να είναι εξειδικευμένος και έμπειρος.
Πότε θεωρείται τέτοιος; Άλλη και μεγάλη συζήτηση...
Φίλε μου μεγάλο λάθος. Δε ξέρω τι λέει η θεωρία αλλά τα HD251-II είναι η προτίμησή μου όταν είναι να ακούσω από φορητές πηγές και για να καταλάβεις τι εννοώ κοίτα στο θέμα "ο εξοπλισμός μας" να δεις ποιά ακουστικά έχω.Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα hd251-II, αλλά η πηγή μου είναι portable και δεν μπορεί να οδηγήσει ακουστικά 70 ohm.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.