Βουβάλια μέρος 3ο

Μήν ψαρώνεται με τη πόρτα της φωτιάς ,, αυτή μετράει όταν περνάει video η 12 κανάλια στέρεα στα στούντιο ,, και γενικά είναι δύσκολη πόρτα στην πράξη , για το βουβάλιον η για οποιδήποτε ντακίδιον , δεν βοηθάει τπτπς ,, ίσως να προβληματίσει κιόλας σε σχέση με το usbιδιον

Τον ονομάζει Audio Controller 1. Στο site δεν τον έχει ανεβάσει, αλλά γίνεται κουβέντα εδώ: http://www.twistedpearaudio.com/forum/default.aspx?g=topics&f=41

3 χρόνια το παλεύει.. :p

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το volumite?

Ο επιλογέας πηγής ούτως ή άλλως έρχεται με περιστροφικό διακόπτη.

Επειδή η balanced είσοδος του Gamut είναι και bypass, σκέφτομαι να χρησιμοποιώ το volumite για την ένταση του ψηφιακού, παρακάμπτωντας εντελώς το ποτενσιόμετρο.

Αν δεν είχα και αναλογικό, θα το έβαζα κατ' ευθείαν να οδηγήσει τον τελικό.

Είμαι κατά του ψηφιακού δρόμου στο volume ,, γενικά μην το πειράζετε το digital επηρεάζετε τα μάλα ,,, ίσως και πιό πολύ απο το αναλογικό ,, κάνει δραματικές αλλαγές ,, ακόμα και το μισό εκατοστό ασήμι στην spdif ,, την ακους ..

με το voluτέτοιο ,, θεωρητικά χάνεις τον δρόμο του αλαχ ,, του pure digital :music-smiley-005:

Ποιο βρε ? ,,, όχι δεν είναι πάνω στο ντακακι αυτό ,, εξτραδάκι είναι ,, θεωρητικά επαναλαμβάνω δεν πρέπει να υπάρχει επέμβαση πάνω στο ψηφιακό σήμα ,, αυτό τσεκουρώνει πληροφορία ( οχι ακριβώς αυτό ,,, αυτό που πράττει το ποτ στο κύκλωμα ) και με αυτό το τρόπο κάνει volume ,,
πρακτικά σε επίπεδο νορμάλ hifi ακρόασης ,, δεν θα καταλάβεις και πολλά ,, αλλά εμείς ψειρίζουμε τήν μαϊμού ,,, και έχουμε όλοι αρκετά αναλυτικά συστήματα ,,, και θα την ακούσεις την φάβα ..

Last edited:
ψάξτε και λίγο να δείτε ότι τα τα καλύτερα DAC που παίζουν μπάλα έχουν δώσει βαρύτητα στην καθαρότητα του ψηφιακού ,, η δε audiionote έχει και ορολογία ,,direct to disc ...
όξω φίλτρα και καημοί και επεξεργασίες διάφορες , ότι συμβαίνει με τα πικάπια , όσο πιο αγνά και συνάμα δυνατά έφτανε το σήμα στον ενισχυτή τόσο καλύτερα , είναι τόσο ευαίσθητη η αλυσίδα στο συγκεκριμένο σημείο ,, που μια ελαφρός ψυχρή κόλληση στον δέκτη μπορεί να ρημάξει όλο τον ήχο ,, για πολύ κόσμο ( τεχνικούς και μη ) το ίδιο ρημάζει τον ήχο ένα dsp που επεμβαίνει για volume η για φίλτρο η δεν ξερω εγω τί ..

είναι πολύ λίγα όμως τα dac που δουλεύουν χωρίς προβλήματα με αυτήν την νοοτροπία ,,

το πλατίασα ,,, θα βγω off ,,

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

ναι σε ψηφιακό είναι η δουλειά ,, τώρα θα μου πέις γιατί πουλάει 2 πυκνωτές ,ένα pic και ένα ποτ κάμποσα ντολαρς .. έτσι είναι αυτά ..

εαν δεν σα αρέσει ,, κάντο μονο σου .. σου λέει :music-smiley-005:

Last edited:
Βρε Μπιλ, αφού δεν ξέρεις το βουβάλι ΙΙΙ, τι με μπερδεύεις; άσε να απαντήσει κανείς άλλος! (που δεν το έχει κάψει κιόλας :p)

Δηλαδή το volumite είναι ένα απλό pot, τίποτα παραπάνω; είχα την εντύπωση ότι δουλεύει σε ψηφιακό επίπεδο...

RTFM ρεεεε! :D

Το volume control στο βουβάλι ΙΙΙ γίνεται ως εξής:

Το Sabre έχει ενσωματωμένη δυνατότητα volume control σε ψηφιακό επίπεδο (DSP) με "ανάλυση" 48bits. Για να αποκτήσουμε όμως πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα πρέπει να του περάσουμε (του Sabre) εντολές σε ψηφιακό επίπεδο μέσω I2C (π.χ.: όρισε το volume στο τάδε κανάλι σε αυτό το επίπεδο). Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείται ένας firmware controller (IC8), ενσωματωμένος στην πλακέτα του βουβαλιού, ο οποίος είναι προγραμματισμένος (μεταξύ άλλων..) να "μεταφράζει" την τάση που παίρνει από το ποτενσιόμετρο σε εντολές που καταλαβαίνει το βουβάλι. Απλά πράγματα.

Αυτό που θα κάνει το AC2 (όταν βγει..) θα είναι να παρακάμπτει αυτόν τον controller στέλνοντας απευθείας εντολές στο Sabre μέσω I2C.

Στέργιο κατάλαβες τώρα ?

μπου χχαχαχαχχαχαχαχ :ernaehrung004:

βάλτε ρε να λαλήσει με το καλό ,, και μετά το βλέπετε διαφορετικά ,,,

τώρα που μιλάμε ,,, με βουβαλο ακούω ,, τον φρέσκο ... :jester:

Last edited:
Μια χαρα ειναι
Αλλα το εχω ξηλωσει
Ψηφιακο ειναι καργα

Απλα ειμαι υπερανω..