Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Re: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...

Οκ ίσως είναι υπερβολή η χρήση του όρου εξαθλίωση. Τουλάχιστον ακόμη.
Το δεν βγαίνω όμως πού οδηγεί; Πρώτα σε επανακαθορισμό των απολύτως απαραίτητων. Μετά σε τέτοιες λύσεις αναζήτησης του φθηνότερου. Μετά σε επανακαθορισμό των απολύτως-απολύτως απαραίτητων και εγκατάλειψη ακόμη και πραγμάτων που θεωρούνται αυτονόητα παντού εκτός από τον τρίτο κόσμο. Πχ της θέρμανσης. Πειράζει που αυτή η εξαθλίωση δεν είναι κυριολεκτική-κυριολεκτική και δεν περιλαμβάνει την αναζήτηση στα σκουπίδια;

Απάντηση: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...

Τι που οδηγεί βρε Τάσο? Υπάρχει εξαθλίωση και ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας την αντιμετωπίζουν...

Απλά αυτοί που κάνουν τα ψώνια τους στη Βουλγαρία, στα Σκόπια και στη Τουρκία είναι άλλη κατηγορία... αυτό λέω.

Απάντηση: Re: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...

εξαθλίωση = δεν μου φτάνουν

Εξαθλίωση...

getImage.do

Δεν μου φτάνουν = φτώχεια

η εξαθλίωση είναι προ των πυλών.
σήμερα ο έλληνας θα κόψει το μεγάλο αμάξι, αύριο το μικρό, μεθαύριο θα πηγαίνει τις μισές με το λεωφορείο, την άλλη μόνο λεωφορείο και μετά με τα πόδια.
Όσο γιά τη θέρμανση φέτος έκαψε τα μισά από περσι και γιά του χρόνου θα ξεράνει το αυτό του γιά να φουλάρει από τώρα γιατί θα πάει διπλό.
Του παραχρόνου θα κάψει και τα κουφώματα...
Αυτή η ήδη προϊούσα υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής λέγεται εξαθλίωση.
Δεν ξέρω πόσο το νοιώθετε εκεί στας Αθήνας, εδώ πάντως στα τρία μαγαζιά τα δυό είναι κλειστά.
Και ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται.
Και στα Σκόπια θα πάει και στη Σόφια θα πάει.
Αφού τα λεφτά που μας παίρνουν γιά την βενζίνη πάνε σε μιά τρύπα που είναι άπατη...

Μπορεί, εξαρτάται όμως από το βάθος του ίδιου του τούνελ. Άλλο μία σήραγγα 200 μέτρων, κι άλλο αυτή της Μάγχης!

δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σου Σώτο, πάντως στη δική μου έχουν αλλάξει πολλά.
Τα τελευταία 5 χρόνια και στα τελευταία 2 ραγδαία.

Σίγουρα δεν είμαστε στη δεινή θέση που είναι το παιδί της φωτό, αλλά αν η χώρα δεν αποκτήσει ανάπτυξη εκεί θα πάμε.

Δεν ξέρω πόσο το νοιώθετε εκεί στας Αθήνας, εδώ πάντως στα τρία μαγαζιά τα δυό είναι κλειστά.

Άστο Δημήτρη, εδώ είναι χειρότερα.
Το ποσοστό πάει προς το 9 στα 10 και σε λίγο θα κλείσει και το δέκατο.
Στα Πατήσια που έχω το γραφείο έχει 3 ψιλικατζίδικα και 1 περίπτερο σε απόσταση 100 μέτρων και έχουν όλα πωλητήριο!

Τα παλια καλα χρονια, οι, κακως, λεγομενοι σκλαβοι, δουλευαν 20 ωρες τη μερα και ετρωγαν σκετο ψωμι... και ζουσαν 60-70 χρονια... ο μπαρμπα Θωμας τοσο ητανε πανω κατω... και κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν ηταν ευτυχισμενοι... και τα τραγουδια τους ειχαν και τους χορους τους και τα τζακια τους και τα ολα τους... αυτο χρειαζεται ο ανθρωπος και μονο... ολα τα αλλα ειναι καταναλωτικες αηδιες... και το χρημα ειναι σκλαβια και τα αυτοκινητα και τα λουσα... τις γκομενες τις ειχαν και τζαμπα... τωρα με την αυξηση του προσδοκιμου και την δωρεαν δωρεα οργανων, δεν θα λειπει τιποτε και οσοι παραπονουνται δεν εχουν πιασει το νοημα της ζωης...

Οσο για την φωτογραφια που παρεθεσε ο Σωτος παραπανω, ναι, αυτη ειναι εξαθλιωση γιατι αυτοι εκει απλως πεινανε και ψοφανε... δεν δουλευουν... το ελεγε και η πινακιδα στην κατασκηνωση προ ετων (λιγων)...

Τούς πουλούσαν καί στίς αγορές καί τούς κρεμούσαν κιόλας κατά βούλησιν ,όταν βαριόντουσαν οι λευκοί.Ντάξει καμιά φορά αποφάσιζαν νά μήν τούς κρεμάσουν..Τούς έκαιγαν ή τούς έγδερναν.

Τον Οκτώβρη πήγα να δω ένα φίλο στη Στρούμιτσα , με τιμές χοιρινού στα κρεοπωλεία γύρω στα 3,50 ευρώ το κιλό , στη ταβέρνα (θα τη θεωρούσα κλάση Α ) χρέωναν τη μερίδα σνίτσελ 0,90 , την χοιρινή 1,10 και παραπλήσιες τιμές τα υπόλοιπα κρέατα . Σαλάτα μας χρέωσαν 4,50 ευρώ μια μεγάλη πιατέλα γύρω στα 30χ60cm οβάλ , που είχε μέσα διάφορες σαλάτες συμπεριλαμβανομένων και τηγανιτών (κολοκυθάκια μελιτζάνες ) .
Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως ήταν τα κρεατικά , τα οποία στο κρεοπωλείο κοστίζουν γύρω στο 30% φθηνότερα από εδώ , αλλά σερβίρονται 85% !!! πιο χαμηλά .

Τα συμπεράσματα δικά σας .

εξαθλίωση = δεν μου φτάνουν

Πρέπει νά ξαναορίσεις τί σημαίνει εξαθλίωση..

Οπως τό θέτεις δέν σού επιτρέπεται..:flipout::flipout::flipout::flipout:

Οταν αρχίσεις νά περπατάς τήν απόσταση Θεσσαλονίκης -Κιλκίς μέ τά πόδια θά σού επιτραπεί,από τούς ''ειδικούς''......................

Re: Απάντηση: Re: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...

Οταν αρχίσεις νά περπατάς τήν απόσταση Θεσσαλονίκης -Κιλκίς μέ τά πόδια θά σού επιτραπεί,από τούς ''ειδικούς''......................

ευτυχώς, πλέον δεν χρειάζεται...-bye-

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ.....
ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ "Η ΓΕΥΓΕΛΗ". ΑΣ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ "Η ΓΕΥΓΕΛΗ". ΑΣ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ.

εκεί, νάταν το πρόβλημα....:FSGSFGS4:

Τα παλια καλα χρονια, οι, κακως, λεγομενοι σκλαβοι, δουλευαν 20 ωρες τη μερα και ετρωγαν σκετο ψωμι... και ζουσαν 60-70 χρονια... ο μπαρμπα Θωμας τοσο ητανε πανω κατω... και κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν ηταν ευτυχισμενοι... και τα τραγουδια τους ειχαν και τους χορους τους και τα τζακια τους και τα ολα τους... αυτο χρειαζεται ο ανθρωπος και μονο... ολα τα αλλα ειναι καταναλωτικες αηδιες... και το χρημα ειναι σκλαβια και τα αυτοκινητα και τα λουσα... τις γκομενες τις ειχαν και τζαμπα... τωρα με την αυξηση του προσδοκιμου και την δωρεαν δωρεα οργανων, δεν θα λειπει τιποτε και οσοι παραπονουνται δεν εχουν πιασει το νοημα της ζωης...

Οσο για την φωτογραφια που παρεθεσε ο Σωτος παραπανω, ναι, αυτη ειναι εξαθλιωση γιατι αυτοι εκει απλως πεινανε και ψοφανε... δεν δουλευουν... το ελεγε και η πινακιδα στην κατασκηνωση προ ετων (λιγων)...

60 - 70 χρονια ζουσαν οι εχοντες...Αν παντως εκεινα τα χρονια σας αρεσαν,τοτε οτι εχει καταφερει η ανθρωποτητα απο τα παλια καλα χρονια ειναι προφανως πισωγυρισμα.Και αναρωτιεμαι αφου τοτε περνουσαν καλα γιατι ξεσηκωνονταν ζητωντας ψωμι....Μαλλον το εκαναν γιατι ηθελαν να πληρωνουν τις γκομενες αντι να τις εχουν τζαμπα...

Re: Απάντηση: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...

Τον Οκτώβρη πήγα να δω ένα φίλο στη Στρούμιτσα , με τιμές χοιρινού στα κρεοπωλεία γύρω στα 3,50 ευρώ το κιλό , στη ταβέρνα (θα τη θεωρούσα κλάση Α ) χρέωναν τη μερίδα σνίτσελ 0,90 , την χοιρινή 1,10 και παραπλήσιες τιμές τα υπόλοιπα κρέατα . Σαλάτα μας χρέωσαν 4,50 ευρώ μια μεγάλη πιατέλα γύρω στα 30χ60cm οβάλ , που είχε μέσα διάφορες σαλάτες συμπεριλαμβανομένων και τηγανιτών (κολοκυθάκια μελιτζάνες ) .
Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως ήταν τα κρεατικά , τα οποία στο κρεοπωλείο κοστίζουν γύρω στο 30% φθηνότερα από εδώ , αλλά σερβίρονται 85% !!! πιο χαμηλά .

Τα συμπεράσματα δικά σας .

Η βυζαντινή Στρώμνιτσα στα ελληνικά, να μην ξεχνιόμαστε...

Μαλλον το εκαναν γιατι ηθελαν να πληρωνουν τις γκομενες αντι να τις εχουν τζαμπα...

Α! ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ! Η ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
ΜΑΝΤΕΥΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ.....