Re: Απάντηση: Βουλιάζει το Γευγελή από έλληνες...
ΕΤΣΙ!
Η βυζαντινή Στρώμνιτσα στα ελληνικά, να μην ξεχνιόμαστε...
ΕΤΣΙ!
Η βυζαντινή Στρώμνιτσα στα ελληνικά, να μην ξεχνιόμαστε...
Θα πει βέβαια ο καθένας από εμάς: εγώ θα σώσω την Ελλάδα; εγώ τη τσέπη μου κοιτάω.
Σωστό, από τη μια μεριά, λάθος όμως από την άλλη. Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις: την ατομική ή τη συλλογική.
Η μη προτίμηση από εμάς στα ελληνικά προιόντα και στις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει, μαζί με την υπάρχουσα νομοθεσία και φορολογία του κράτους, να κλείσουν ακόμα περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν περισσότεροι άνεργοι και φυσικά ακόμα περισσότερο χρήμα να φεύγει εκτός συνόρων.
Η πραγματοποίηση αγοράς υλικών αγαθών ή υπηρεσιών από Έλληνες σε χώρες του εξωτερικού, είναι λογικό να γίνεται και θεμιτό. Το ίδιο και το αντίστροφο.
Όμως, αν υπολογίσουμε σε αυτή την εξαγωγή χρήματος και την εξαγωγή χρήματος από τους μετανάστες που εργάζονται εδώ, καθώς και από τις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, την αγορά εισαγόμενων προιόντων κτλ κτλ, μήπως τελικά η εξαγωγή χρήματος είναι μεγαλύτερη από την εισαγωγή;
Θα πει βέβαια ο καθένας από εμάς: εγώ θα σώσω την Ελλάδα; εγώ τη τσέπη μου κοιτάω.
Σωστό, από τη μια μεριά, λάθος όμως από την άλλη. Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις: την ατομική ή τη συλλογική.
Η μη προτίμηση από εμάς στα ελληνικά προιόντα και στις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει, μαζί με την υπάρχουσα νομοθεσία και φορολογία του κράτους, να κλείσουν ακόμα περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν περισσότεροι άνεργοι και φυσικά ακόμα περισσότερο χρήμα να φεύγει εκτός συνόρων.
Μπορεί να μας ενοχλεί που τόσοι βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη FYROM, ή τη Βουλγαρία, και κυρίως την Κωνσταντινούπολη. Δεν μας ενοχλούν όμως οι τουρίστες (πραγματικοί, για παραθέριση) που έρχονται από τη FYROM κάθε χρόνο στην Ελλάδα και είναι σταθερά σε εξαψήφια νούμερα
Ομως κάθε χρόνο θα πάω και θα πάρω 100-120 κιλά ντομάτα
Έτσι ακριβώς .
Βλάση πως γίνεται αυτό ? Στα σύνορα τα δικά μας με το επέστρεψα από Στρώμνιτσα , με σταμάτησαν και μου ζήτησαν να ανοίξω το πορτ μπαγκάζ να δουν μήπως έχω μέσα φαγώσιμα διότι δεν επιτρέπεται .
100 κιλά ντομάτες δεν κρύβονται , αλλά και εσύ ξέρω πως είσαι τυπικός , η μου διαφεύγει κάτι ?
Bλάση το θέμα τέθηκε σε άλλη βάση.
Δηλ. ποιός και τι δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση, ποιά είναι τα γενικότερα αίτια και ποιά η υφή του τρέχοντος φαινομένου σε σχέση με τις παλαιότερες εκδοχές του.
Ανέφερα εξ' άλλου ότι τώρα δεν πηγαίνουν για να πάρουν σωβρακάκια αντίντας , ούτε για τουρισμό...
Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;Εάν έβαζε χέρι το κράτος στους μεσάζοντες που λυμαίνονται την αγορά και στους κερδοσκόπους που κρατούν ψηλά τις τιμές, θα είχε κάποια βάση η επιχειρηματολογία σου. Τώρα απλώς ζητάς να κάνει ο Έλληνας τον Μ@ υπέρ πίστεως και πατρίδας ενώ άλλοι -εν γνώσει του κράτους- τον καταδυναστεύουν.
Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;
δεν μπορείς να φέρεις κτηνοτροφικά προιόντα ή προιόντα που θέλουν ψυγείο. Αυτά δηλαδή που περνούν από αστιατρικούς ελέγχους.
H ντομάτα δεν έχει τέτοιο θέμα, ούτε οι πιπεριές. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα να φέρει 10 κιλά από ένα προιόν. Ανεβαίνω για βόλτα μια μέρα με τα παιδιά μου και τα πεθερικά μου, είμαστε 7-8 άτομα με ένα ή δυο αυτοκίνητα, δεν έχουμε τίποτε άλλο (τσιγάρα, ποτά, αφορολόγητα) άρα είμαστε καθόλα νόμιμοι, ουσιαστικά και τυπικά.
Η εισαγωγή βενζίνης επιτρέπεται σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα για ΙΧΕ μέχρι το όριο που παίρνει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Εξωτερικές δεξαμενές απαγορεύονται. Όμως πλέον στα βενζινάδικα της γειτονικής χώρας πήραν εντολή να βάζουν μέχρι 50 ευρώ και να μη φουλάρουν. Όμως αν τους πεις ότι πας Σερβία σου βάζουν κανονικά μέχρι επάνω.
Η (ακραία) άποψη που προωθούν οι ιδιοκτήτες των βεζνινάδικων εδώ στη Φλώρινα είναι να επιστρέφει κάποιος από τη FYROM με το πολύ 10 λτρ. στο ρεζερβουάρ του και να ελέγχονται τα αυτοκίνητα ένα ένα. Επίσης να μην εισέρχεται κανένα προιόν (απολύτως κανένα) από τη γειτονική χώρα χωρίς να πληρώνει δασμούς στο διπλάσιο της αξίας....
Υπερβολή.... για να μην πω κάτι χειρότερο.
Η συνεισφορά των Ελλήνων επιχειρηματιών και εμπόρων στη "συλλογική" πρόοδο ποια ακριβώς είναι τα τελευταία 50 χρόνια;
Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.