Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Παντως για να μπορουμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε όμοια πράγματα θα πρεπει να ξέρουμε και πόσος ειναι ο μέσος μισθός στα Σκοπια (υποθετω 200 ευρώ τον μήνα), πόσο το ΙΚΑ τους, πόσος ο ΦΠΑ, πόσο τα ενοίκια και οι αγορες, ποσο οι λοιπές επιβαρύνσεις και βεβαια σ αυτούς ειναι προφανες ότι οι δικές μας τιμές θα τους φαίνονται πανάκριβες...

Aν σε μερικούς πειράζει η λέξη εξαθλίωση... να την αλλάξουμε σε ανέχεια... ή σε οικονομικό αδιέξοδο, ή σε ότι αγαπάτε.
Ότι θέλετε.
Παρακαλώ...

Παλιά το ίδιο κάνανε αυτοί και γεμίζαν με λεωφορεία την "αυλή" του Κόντινεντ.
Εμείς... τους είχαμε για παραπεταμένους.

Αυτοί όμως τώρα δεν μας βλέπουν έτσι.
Μας βλέπουν ως ζεστό χρήμα από μια χώρα που όλο και υστερεί μέχρι να την πιάσει υστερία...

Βέβαια ακόμα πιο παλιά πάλι εμείς τους τα στάζαμε γεμίζοντας την αγορά των Σκοπίων.
Οι πιο παλιοί θα θυμούνται.
Όμως τότε δεν πηγαίναν(με) για φαί, αλλά για κανά σωβρακάκι αντίντας σε καλή τιμή.

Τώρα όμως είναι τελείως διαφορετικά και για λόγους που αναφέρθηκαν.

Θα ήθελα να θυμήσω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι κοινή σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα και για όλους τους πληθυσμούς που μένουν σε μια εύλογη απόσταση από τις συνοριακές διαβάσεις. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ούτε καν ευρωπαικό.

Πάντα υπάρχει δούναι και λαβείν και πάντα υπάρχει κυκλοφορία ανθρώπων και υπηρεσιών κι αγαθών, εκτός από τις ανώμαλες συνθήκες.

Μπορεί να μας ενοχλεί που τόσοι βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη FYROM, ή τη Βουλγαρία, και κυρίως την Κωνσταντινούπολη. Δεν μας ενοχλούν όμως οι τουρίστες (πραγματικοί, για παραθέριση) που έρχονται από τη FYROM κάθε χρόνο στην Ελλάδα και είναι σταθερά σε εξαψήφια νούμερα. Μας ενοχλεί που βλέπουμε τους Έλληνες να πηγαίνουν στο Σαντάνσκι ή στο Μπαγκόεφγκραντ (σιγά τις πόλεις), αλλά δεν είδα κανέναν χθες να σχολιάζει τα 18 λεωφορεία στη σειρά με τουρίστες από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο ή τη στρατιά των λεωφορείων της Φιλαρέτης (από τη Ρουμανία) δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο, που ήταν τόσα πολλά ώστε ενόχλησαν τη γηραιά γερμανίδα που δυσκολευόταν να φθάσει στην είσοδο του μουσείου, κατεβαίνοντας από το ένα (1) γερμανικό τουριστικό λεωφορείο.

Τα ίδια συμβαίνουν και με την Τουρκία. Την Καθαρά Δευτέρα είχε εκτοντάδες λεωφορεία στην Κωνσταντινούπολη (και πάντα απορώ γιατί ο Έλληνας δεν ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του και στριμώχνεται στα λεωφορεία). Την Πρωτοχρονιά δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι σε ξενοδοχείο της Καβάλας, της Ξάνθης και σε άλλες πόλεις από Τούρκους που ήλθαν για να γιορτάσουν (και οι οποίοι έκαναν πολλά παράπονα που τα εμπορικά ήταν κλειστά την Πρωτοχρονιά το πρωί διότι ήθελαν να κάνουν ψώνια). Για να μη μιλήσουμε για τα δρομολόγια από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά κλπ. κλπ.

Έτσι είναι... υπάρχει δούναι και λαβείν.

Δεν το κατακρίνω καθόλου. Ίσα ίσα θα πρέπει να θεωρηθεί φυσιολογικό.

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να μας αρέσει ή να γίνεται αποδεκτό ένας επιχειρηματίας να παίρνει την επιχείρησή του από την Ελλάδα και να την πηγαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων (άρα αυτός κάνει χρήση των όποιων ωφελειών), ενώ οι πολίτες, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να κάνουν το ίδιο (δηλ. χρήση υπηρεσιών σε χαμηλότερες τιμές).

Και με ενοχλεί αφάνταστα (όσο δεν φαντάζεστε) να διαμαρτύρεται έμπορος στη Δράμα ή τις Σέρρες ή τη Θεσσαλονίκη για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις επισκέψεις Ελλήνων για αγορές κλπ. στο Σαντάνσκι, ενώ ο ίδιος έχει πλέον τις φορολογικές του υποχρεώσεις στη γνωστή εφορία της Σόφιας, άρα πληρώνει στην Ελλάδα μόνο ΦΠΑ (διακρατικών συναλλαγών). Και είναι πολλοί πλέον αυτοί. Σχεδόν δυο χιλιάδες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη (μιλώ για μικρομεσαίους, όχι για καρχαρίες) και για μερικές εκατοντάδες στην Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη. Και οι οποίοι πλέον βάζουν το ενοίκιο του σπιτιού στα έξοδα της (μητρικής επιχείρησης-άρα Σόφια), κυκλοφορούν με αυτοκίνητα με πινακίδες CA (δηλ. Σόφιας) και προτιμούν να προμηθεύονται οτιδήποτε (από το σούπερμάρκετ μέχρι ταβέρνα) από καταστήματα που δίνουν τιμολόγιο διακρατικών συναλλαγών.

DISCL. Κάποιες φορές βάζω κι εγώ πετρέλαιο στη γειτονική χώρα (τη FYROM). Όταν έχω χρόνο, κάνω τα 55 χλμ. πήγαινε έλα . Κερδίζω στα 60-65 λίτρ. του ρεζερβουάρ 20 ευρώ στο γέμισμα . Δεν το κάνω όμως σταθερά.

Δεν αγοράζω ό,τι να' ναι, ούτε βασίζω την καθημερινή μου διαβίωση στη διαφορά σούπερμάρκετ, παρότι με εκνευρίζει πολύ να βλέπω τα ίδια ακριβώς είδη μέχρι πρότινος να πωλούνται στη FYROM από ελληνικής ιδιοκτησίας σούπερμάρκετ 25% λιγότερο σε σχέση με τα ίδια προιόντα στο ίδιο σούπερμάρκετ στην Ελλάδα.

Ομως κάθε χρόνο θα πάω και θα πάρω 100-120 κιλά ντομάτα από μια συγκεκριμένη τοπική ποικιλία (Zagubnal Bitola) που κάνει εξαιρετική σάλτσα, μερικά κιλά κόκκινες πιπεριές της περιοχής (Ludi) . Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να καθίσω να φάω σε εστιατόριο ή να πάρω κάτι στο χέρι όπως κάνω σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Το ιδιο δεν κάνουν και στα δωδεκάνησα?
Από Τουρκία ψωνίζουν.
Το ίδιο κάνουν και στη Ταϊλάνδη, πάνε στα συνορα με τη Καμπότζη που πουλάνε μόνο τρία είδη, βιάγκρα, τσιγάρα, ποτά.

Και στα Γαλλοελβετικά σύνορα γίνεται , οι Ελβετοί για πολλά χοντρά ψώνια πάνε Γαλλία , και οι Γάλλοι ψάχνουν για δουλειά Ελβετία

ο κολλητός μου έχει πετύχει το ιδανικό , 20 λεπτά από την Γενεύη άλλα είναι κάτοικος Γαλλίας με ότι συνεπάγεται αυτό έξοδα ρεύματα βενζίνες διατροφή κτλ κτλ τιμές Γαλλίας , μισθό όμως Ελβετίας !! δουλεύει στην Γενεύη και τσιμπάει καλάααα λεφτά ... και αυτός και η γυναίκα του

αν μπορείς να αντέξεις τους κρυόκωλους αυτοκτονικούς Ευρωπαίους καλά είναι ...

εγώ σε μια εβδομάδα έφριξα πάντως ...

και όπως λέει και ο κολλητός που προανέφερα ....
ποια είναι η καλλίτερη σοκολάτα να ψωνίσουμε Γιώργη ? εδω στας Ελβετίας ....

ΙΟΝ αμυγδάλου !! :music-smiley-005:

Last edited:
Bλάση το θέμα τέθηκε σε άλλη βάση.

Δηλ. ποιός και τι δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση, ποιά είναι τα γενικότερα αίτια και ποιά η υφή του τρέχοντος φαινομένου σε σχέση με τις παλαιότερες εκδοχές του.

Ανέφερα εξ' άλλου ότι τώρα δεν πηγαίνουν για να πάρουν σωβρακάκια αντίντας , ούτε για τουρισμό...

Η πραγματοποίηση αγοράς υλικών αγαθών ή υπηρεσιών από Έλληνες σε χώρες του εξωτερικού, είναι λογικό να γίνεται και θεμιτό. Το ίδιο και το αντίστροφο.

Όμως, αν υπολογίσουμε σε αυτή την εξαγωγή χρήματος και την εξαγωγή χρήματος από τους μετανάστες που εργάζονται εδώ, καθώς και από τις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, την αγορά εισαγόμενων προιόντων κτλ κτλ, μήπως τελικά η εξαγωγή χρήματος είναι μεγαλύτερη από την εισαγωγή;

Θα πει βέβαια ο καθένας από εμάς: εγώ θα σώσω την Ελλάδα; εγώ τη τσέπη μου κοιτάω.

Σωστό, από τη μια μεριά, λάθος όμως από την άλλη. Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις: την ατομική ή τη συλλογική.

Η μη προτίμηση από εμάς στα ελληνικά προιόντα και στις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει, μαζί με την υπάρχουσα νομοθεσία και φορολογία του κράτους, να κλείσουν ακόμα περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν περισσότεροι άνεργοι και φυσικά ακόμα περισσότερο χρήμα να φεύγει εκτός συνόρων.

Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Θα πει βέβαια ο καθένας από εμάς: εγώ θα σώσω την Ελλάδα; εγώ τη τσέπη μου κοιτάω.

Σωστό, από τη μια μεριά, λάθος όμως από την άλλη. Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις: την ατομική ή τη συλλογική.

Η μη προτίμηση από εμάς στα ελληνικά προιόντα και στις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσει, μαζί με την υπάρχουσα νομοθεσία και φορολογία του κράτους, να κλείσουν ακόμα περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν περισσότεροι άνεργοι και φυσικά ακόμα περισσότερο χρήμα να φεύγει εκτός συνόρων.

Εάν έβαζε χέρι το κράτος στους μεσάζοντες που λυμαίνονται την αγορά και στους κερδοσκόπους που κρατούν ψηλά τις τιμές, θα είχε κάποια βάση η επιχειρηματολογία σου. Τώρα απλώς ζητάς να κάνει ο Έλληνας τον Μ@ υπέρ πίστεως και πατρίδας ενώ άλλοι -εν γνώσει του κράτους- τον καταδυναστεύουν.

Τώρα για το πόσο είναι θεμιτό όταν γίνεται για αυτούς τους λόγους και σε αυτή την κλίμακα, δεν το γνωρίζω. Τυπικώς λαθρεμπορία δεν έχουμε;

Η πραγματοποίηση αγοράς υλικών αγαθών ή υπηρεσιών από Έλληνες σε χώρες του εξωτερικού, είναι λογικό να γίνεται και θεμιτό. Το ίδιο και το αντίστροφο.

Όμως, αν υπολογίσουμε σε αυτή την εξαγωγή χρήματος και την εξαγωγή χρήματος από τους μετανάστες που εργάζονται εδώ, καθώς και από τις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, την αγορά εισαγόμενων προιόντων κτλ κτλ, μήπως τελικά η εξαγωγή χρήματος είναι μεγαλύτερη από την εισαγωγή;

Η συνεισφορά των Ελλήνων επιχειρηματιών και εμπόρων στη "συλλογική" πρόοδο ποια ακριβώς είναι τα τελευταία 50 χρόνια;

Απάντηση: Re: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Μπορεί να μας ενοχλεί που τόσοι βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη FYROM, ή τη Βουλγαρία, και κυρίως την Κωνσταντινούπολη. Δεν μας ενοχλούν όμως οι τουρίστες (πραγματικοί, για παραθέριση) που έρχονται από τη FYROM κάθε χρόνο στην Ελλάδα και είναι σταθερά σε εξαψήφια νούμερα

Έτσι ακριβώς .

Ομως κάθε χρόνο θα πάω και θα πάρω 100-120 κιλά ντομάτα

Βλάση πως γίνεται αυτό ? Στα σύνορα τα δικά μας με το επέστρεψα από Στρώμνιτσα , με σταμάτησαν και μου ζήτησαν να ανοίξω το πορτ μπαγκάζ να δουν μήπως έχω μέσα φαγώσιμα διότι δεν επιτρέπεται .

100 κιλά ντομάτες δεν κρύβονται , αλλά και εσύ ξέρω πως είσαι τυπικός , η μου διαφεύγει κάτι ?

Για αυτο θα πρεπει οι επιχειρησεις να σεβονται τον καταναλωτη να εχουν προσιτες τιμες , αψογη εξυπηρετηση και καλη υποστηριξη .Οι εποχες που 'γελαγαμε' με τον καταστηματαρχη που που εβαζε εκπτωσεις στα 75 Ε απο 100..αυτα που ειχε πριν λιγες μερες στα 50 , η προσπερναγαμε το χιλιων καρδιναλιων υφος του (μερικες φορες ειχαμε και εμεις αναλογο )μαλλον περασαν ανεπιστρεπτι.Περα φυσικα απο την γενικη εικονα , καπιταλισμος,παγκοσμιοποιηση και τα σχετικα.Και παλι ''καλα'' που ο Ελληνας (ετσι πιστευω , μπορει να κανω και λαθος ) ειναι πολυ επιφυλακτικος με τις διαδικτυακες αγορες ιδιως του εξωτερικου , με τις συναλλαγες αυτου του τυπου δηλαδη.

Re: Απάντηση: Re: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Έτσι ακριβώς .

Βλάση πως γίνεται αυτό ? Στα σύνορα τα δικά μας με το επέστρεψα από Στρώμνιτσα , με σταμάτησαν και μου ζήτησαν να ανοίξω το πορτ μπαγκάζ να δουν μήπως έχω μέσα φαγώσιμα διότι δεν επιτρέπεται .

100 κιλά ντομάτες δεν κρύβονται , αλλά και εσύ ξέρω πως είσαι τυπικός , η μου διαφεύγει κάτι ?

δεν μπορείς να φέρεις κτηνοτροφικά προιόντα ή προιόντα που θέλουν ψυγείο. Αυτά δηλαδή που περνούν από αστιατρικούς ελέγχους.

H ντομάτα δεν έχει τέτοιο θέμα, ούτε οι πιπεριές. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα να φέρει 10 κιλά από ένα προιόν. Ανεβαίνω για βόλτα μια μέρα με τα παιδιά μου και τα πεθερικά μου, είμαστε 7-8 άτομα με ένα ή δυο αυτοκίνητα, δεν έχουμε τίποτε άλλο (τσιγάρα, ποτά, αφορολόγητα) άρα είμαστε καθόλα νόμιμοι, ουσιαστικά και τυπικά.

Η εισαγωγή βενζίνης επιτρέπεται σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα για ΙΧΕ μέχρι το όριο που παίρνει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Εξωτερικές δεξαμενές απαγορεύονται. Όμως πλέον στα βενζινάδικα της γειτονικής χώρας πήραν εντολή να βάζουν μέχρι 50 ευρώ και να μη φουλάρουν. Όμως αν τους πεις ότι πας Σερβία σου βάζουν κανονικά μέχρι επάνω.

Η (ακραία) άποψη που προωθούν οι ιδιοκτήτες των βεζνινάδικων εδώ στη Φλώρινα είναι να επιστρέφει κάποιος από τη FYROM με το πολύ 10 λτρ. στο ρεζερβουάρ του και να ελέγχονται τα αυτοκίνητα ένα ένα. Επίσης να μην εισέρχεται κανένα προιόν (απολύτως κανένα) από τη γειτονική χώρα χωρίς να πληρώνει δασμούς στο διπλάσιο της αξίας....

Υπερβολή.... για να μην πω κάτι χειρότερο.

Bλάση το θέμα τέθηκε σε άλλη βάση.

Δηλ. ποιός και τι δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση, ποιά είναι τα γενικότερα αίτια και ποιά η υφή του τρέχοντος φαινομένου σε σχέση με τις παλαιότερες εκδοχές του.

Ανέφερα εξ' άλλου ότι τώρα δεν πηγαίνουν για να πάρουν σωβρακάκια αντίντας , ούτε για τουρισμό...

Η κατάσταση ειναι πολύ λογική εξέλιξη της διαφοράς μισθών, τιμών, κοστολογίων, φόρων, ασφ.εισφορών κλπ κλπ. Οταν και εδω οι μισθοί γίνουν 200 ευρώ, τα ενοίκια και η αξία αγοράς ακινήτου υποτετραπλασιαστούν, και το ίδιο και οι φόροι, ΦΠΑ, ασφάλιστ.εισφορες κλπ κλπ, τότε θα έχουμε αναγκαστικά ίδιες τιμές με τους Σκοπιανούς!
Αν όμως σκεφτούμε ότι το εδώ κρατος θελει όλο και περισσότερα για να πληρώνει τα χρέη του και έτσι ...δεν σχεδιάζει να μειώσει τα δικά του κοστολόγια, καταλαβαίνουμε ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο γιατι...δεν γίνεται μόνο οι μισθοί και τα ενοίκια να κατεβαίνουν ενω οι φόροι, οι ασφ.εισφορες, ο ΦΠΑ και ότι γενικώς εισπράττει το κράτος να ανεβαίνει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Εάν έβαζε χέρι το κράτος στους μεσάζοντες που λυμαίνονται την αγορά και στους κερδοσκόπους που κρατούν ψηλά τις τιμές, θα είχε κάποια βάση η επιχειρηματολογία σου. Τώρα απλώς ζητάς να κάνει ο Έλληνας τον Μ@ υπέρ πίστεως και πατρίδας ενώ άλλοι -εν γνώσει του κράτους- τον καταδυναστεύουν.
Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;

Ας ξεκινησουν αυτοι που εχουν το μεγαλυτερο περιθωριο , επιχειρησεις, εμπορικοι συλλογοι κλπ.Πιστεψε με θα ακολουθησουμε και οι υπολοιποι , με μεγαλυτερη χαρα αυτη την φορα (εδω το καναμε τοσα χρονια που μας κοπαναγαν , πολλοι , αρκετες φορες αναγκαστικα ).Μεχρι εκει που φθανουν οι δυναμεις μας, δεν σημαινει οτι πρεπει με νυχια και με δοντια να στηριξουμε ολες τις επιχειρησεις και καταστηματα που ξεφυτρωναν σαν τα μανιταρια (ελπιζοντας στην αιωνια υπερκαταναλωση)

Re: Απάντηση: Re: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

δεν μπορείς να φέρεις κτηνοτροφικά προιόντα ή προιόντα που θέλουν ψυγείο. Αυτά δηλαδή που περνούν από αστιατρικούς ελέγχους.

H ντομάτα δεν έχει τέτοιο θέμα, ούτε οι πιπεριές. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα να φέρει 10 κιλά από ένα προιόν. Ανεβαίνω για βόλτα μια μέρα με τα παιδιά μου και τα πεθερικά μου, είμαστε 7-8 άτομα με ένα ή δυο αυτοκίνητα, δεν έχουμε τίποτε άλλο (τσιγάρα, ποτά, αφορολόγητα) άρα είμαστε καθόλα νόμιμοι, ουσιαστικά και τυπικά.

Η εισαγωγή βενζίνης επιτρέπεται σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα για ΙΧΕ μέχρι το όριο που παίρνει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Εξωτερικές δεξαμενές απαγορεύονται. Όμως πλέον στα βενζινάδικα της γειτονικής χώρας πήραν εντολή να βάζουν μέχρι 50 ευρώ και να μη φουλάρουν. Όμως αν τους πεις ότι πας Σερβία σου βάζουν κανονικά μέχρι επάνω.

Η (ακραία) άποψη που προωθούν οι ιδιοκτήτες των βεζνινάδικων εδώ στη Φλώρινα είναι να επιστρέφει κάποιος από τη FYROM με το πολύ 10 λτρ. στο ρεζερβουάρ του και να ελέγχονται τα αυτοκίνητα ένα ένα. Επίσης να μην εισέρχεται κανένα προιόν (απολύτως κανένα) από τη γειτονική χώρα χωρίς να πληρώνει δασμούς στο διπλάσιο της αξίας....

Υπερβολή.... για να μην πω κάτι χειρότερο.

ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΛΟΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΤΟΥΣ.
ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 100-200 ΛΙΤΡΑ ΝΤΙΖΕΛ ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ......
Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ.....

Η συνεισφορά των Ελλήνων επιχειρηματιών και εμπόρων στη "συλλογική" πρόοδο ποια ακριβώς είναι τα τελευταία 50 χρόνια;

ΦΡΑΓΚΑ, ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΠΑΛΑΤΙΑ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ.....:award:

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΔΥ.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Καθαρά και ξάστερα όχι.
Έχουμε ελεύθερη αγορά για την οποία κάποιοι από αυτούς που τώρα διαμαρτύρονται κάποτε πανηγύριζαν και μας έκαναν κυρήγματα περί ανταγωνισμού που θα ελέγξει τις αγορές.
Έτσι λοιπόν σε συνθήκες ανταγωνισμού, επιβιώνει ο προσφέρων καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.
Εγώ που είμαι μακρυά από τη Γευγελή, έχω κάνει τους τελευταίους μήνες τζίρο συνολικά πάνω από 2.000 σε αγορές βρεφικών μέσω internet ενώ για τα ίδια πράγματα με μεγάλο περιορισμό διαθέσιμων επιλογών και μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης θα ήθελα πάνω από τα διπλά αν κατέληγα σε ελληνικά μαγαζιά.
Να βοηθήσω να αλλάξει τι και για ποιον λόγο;
Οι κύριοι που παραπονούνται να απευθυνθούν στον κ. Μάνο, τον κ. Ανδριανόπουλο, την κα Ξαφά, τον κ. Χρυσοχοίδη που τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του ανταγωνισμού και της αυτορύθμισης της αγοράς. Πού πήγαν τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης ρε παιδιά...;