Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Re: Απάντηση: Re: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Η εισαγωγή βενζίνης επιτρέπεται σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα για ΙΧΕ μέχρι το όριο που παίρνει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Εξωτερικές δεξαμενές απαγορεύονται. Όμως πλέον στα βενζινάδικα της γειτονικής χώρας πήραν εντολή να βάζουν μέχρι 50 ευρώ και να μη φουλάρουν. Όμως αν τους πεις ότι πας Σερβία σου βάζουν κανονικά μέχρι επάνω.

Βλάση ο Τελωνειακός Κώδικας (ομολογώ βέβαια ότι δεν είμαι ειδικός στο αντικείμενο) έχει σχετική πρόβλεψη, στα πλαίσια της ρύθμισης του ζητήματος εισαγωγής προϊόντων που υπάγονται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (καύσιμα, αλκοόλ, καπνός), για τα προϊόντα που εισάγονται από άλλο κράτος μέλος. Όχι δηλαδή από τρίτες χώρες. Για τα καύσιμα η ρύθμιση δεν λέει ακριβώς αυτό που λες, αλλά ότι απαγορεύεται η εισαγωγή όταν η μεταφορά γίνεται με "ανορθόδοξες μεθόδους", και τέτοια μέθοδος θεωρείται ότι υπάρχει όταν δεν μεταφέρονται στη δεξαμενή του οχήματος ή σε εφεδρικά δοχεία. Δηλαδή επιτρέπεται όχι μόνο γεμάτοι τίγκα να μπαίνουμε, αλλά να έχουμε και κανα-δυο 20λιτρα μπιτόνια μαζί. Αλλά αυτά εάν μπαίνουμε από χώρα-μέλος (Βουλγαρία εν προκειμένω ή Ιταλία). Όχι από Σκόπια. Δεν ξέρω μήπως γνωρίζεις κάτι ειδικότερο. Αυτά που λέω τα αναφέρει το άρθρο 59 του Τελωνειακού Κώδικα (Ν 2960/2001) -"απόκτηση προϊόντων για ατομική χρήση".

ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΛΟΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΤΟΥΣ.
ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 100-200 ΛΙΤΡΑ ΝΤΙΖΕΛ ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ......
Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ.....

Αυτό το έχω αναφέρει πρώτος πριν ένα μήνα στο θέμα heavy trucks.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Όλοι φωνάζουμε ότι είμαστε χώρα που δεν παράγει. Εκεί οδηγηθήκαμε. Δεν πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του, αυτό να αλλάξει;

Είναι "παραγωγή" φίλε μου το κύκλωμα μεσαζόντων που διατηρεί ψηλές τις τιμές στα βασικότατα προϊόντα; Το μόνο που παράγουν δαύτοι είναι αέρας κοπανιστός, εξ ου και το προσωνύμιό τους: "αεριτζήδες".

Βλάση ο Τελωνειακός Κώδικας (ομολογώ βέβαια ότι δεν είμαι ειδικός στο αντικείμενο) έχει σχετική πρόβλεψη, στα πλαίσια της ρύθμισης του ζητήματος εισαγωγής προϊόντων που υπάγονται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (καύσιμα, αλκοόλ, καπνός), για τα προϊόντα που εισάγονται από άλλο κράτος μέλος. Όχι δηλαδή από τρίτες χώρες. Για τα καύσιμα η ρύθμιση δεν λέει ακριβώς αυτό που λες, αλλά ότι απαγορεύεται η εισαγωγή όταν η μεταφορά γίνεται με "ανορθόδοξες μεθόδους", και τέτοια μέθοδος θεωρείται ότι υπάρχει όταν δεν μεταφέρονται στη δεξαμενή του οχήματος ή σε εφεδρικά δοχεία. Δηλαδή επιτρέπεται όχι μόνο γεμάτοι τίγκα να μπαίνουμε, αλλά να έχουμε και κανα-δυο 20λιτρα μπιτόνια μαζί. Αλλά αυτά εάν μπαίνουμε από χώρα-μέλος (Βουλγαρία εν προκειμένω ή Ιταλία). Όχι από Σκόπια. Δεν ξέρω μήπως γνωρίζεις κάτι ειδικότερο. Αυτά που λέω τα αναφέρει το άρθρο 59 του Τελωνειακού Κώδικα (Ν 2960/2001) -"απόκτηση προϊόντων για ατομική χρήση".

εγώ δεν έχω πρόσβαση από μόνος μου στον κώδικα. Χρησιμοποιώ μόνο τα λινκς που μας παρέθεσες.

έχω όμως υπόψη μου τις ανακοινώσεις στα τζάμια του τελωνειακού σταθμού στη Νίκη. Και σε γενικές γραμμές λένε ακριβώς αυτά. Ειδικά για τα κτηνοτροφικά έχουμε ανακοινώσεις κι από τη Διεύθυνση Υγιεινής. Εννοείται ότι αν σου βρουν κούτα τσιγάρα ακόμη κι αν είναι ανοικτή (αποσφραγισμένη), την πληρώνεις...

Πολύ ζόρικο είναι το τελωνείο στη Δοιράνη. Γυρνούσα από τη Φλώρινα έχοντας ψωνίσει και σχολικά είδη (Σεπτέμβριος γαρ) μέσω FYROM (Μοναστήρ, Περλεπέ, Νεγκότινο, Στόβοι, Βαλάντοβο, Δοιράνη) για βόλτα. Μου άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και τα βρήκαν. Έγινε μια σχετική μανούρα, είχα μαζί μου τις αποδείξεις (62 ευρώ) από το βιβλιοπωλείο της Φλώρινας και παρόλα αυτά έφυγα με πολλές μουρμούρες (δηλ. ότι δεν έπρεπε με είδη που αγοράστηκαν από την Ελλάδα να αλλάξω χώρα και μετά να επιστρέψω και πάλι σε αυτή).

Αυτό το έχω αναφέρει πρώτος πριν ένα μήνα στο θέμα heavy trucks.

ΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΙΕΣΗ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

ΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΙΕΣΗ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

δεν αντιλέγω στην πίεση των συντεχνιών. Από την πλευρά τους καλά κάνουν. Απλώς όμως θα πρέπει να τηρούν και οι ίδιοι τους όρους που βάζουν για τους άλλους. Δεν μπορώ να δεχθώ κάποιον καταστηματάρχη που ουρλιάζει γι ατα κινέζικα, να έχει κι εκείνος στο μαγαζί του κινέζικα έχοντας κόψει τις ετικέτες.

δεν μπορώ να δεχθώ να έχει γεργικά εργαλεία από τη γειτονική χώρα και να τα πουλά όσο και τα ντόπια.

δεν μπορώ να δεχθώ να τσιρίζει για τους απλούς πολίτες κι αυτός να έχει φορτηγό με πινακίδες άλλης χώρας.

εγώ δεν έχω πρόσβαση από μόνος μου στον κώδικα. Χρησιμοποιώ μόνο τα λινκς που μας παρέθεσες.

έχω όμως υπόψη μου τις ανακοινώσεις στα τζάμια του τελωνειακού σταθμού στη Νίκη. Και σε γενικές γραμμές λένε ακριβώς αυτά. Ειδικά για τα κτηνοτροφικά έχουμε ανακοινώσεις κι από τη Διεύθυνση Υγιεινής. Εννοείται ότι αν σου βρουν κούτα τσιγάρα ακόμη κι αν είναι ανοικτή (αποσφραγισμένη), την πληρώνεις...

Πολύ ζόρικο είναι το τελωνείο στη Δοιράνη. Γυρνούσα από τη Φλώρινα έχοντας ψωνίσει και σχολικά είδη (Σεπτέμβριος γαρ) μέσω FYROM (Μοναστήρ, Περλεπέ, Νεγκότινο, Στόβοι, Βαλάντοβο, Δοιράνη) για βόλτα. Μου άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και τα βρήκαν. Έγινε μια σχετική μανούρα, είχα μαζί μου τις αποδείξεις (62 ευρώ) από το βιβλιοπωλείο της Φλώρινας και παρόλα αυτά έφυγα με πολλές μουρμούρες (δηλ. ότι δεν έπρεπε με είδη που αγοράστηκαν από την Ελλάδα να αλλάξω χώρα και μετά να επιστρέψω και πάλι σε αυτή).

ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΔΑΥΤΟΙ.....

ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤ...... ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....
ΙΣΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ......:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Εγώ υποστηρίζω απλά, όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προ'ι'όν, οποιοδήποτε, και έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ ενός ελληνικού και ενός ξένου, με τις ίδιες προδιαγραφές και παραπλήσιες τιμές, απλώς να προτιμούμε το ελληνικό, έστω και εάν είναι ελαφρώς ακριβότερο. Το χρήμα κάνει κύκλο.

Το χρημα θα εκανε ακομα μεγαλυτερο κυκλο , η μαλλον θα εμπαινε σε ακομα περισσοτερες τσεπες αν δεν φοροδιαδευγανε επισης πολλοι απο αυτους.Για να μην ξεχναμε ψιλολεπτομερειες..

Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Εγώ υποστηρίζω απλά, όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προ'ι'όν, οποιοδήποτε, και έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ ενός ελληνικού και ενός ξένου, με τις ίδιες προδιαγραφές και παραπλήσιες τιμές, απλώς να προτιμούμε το ελληνικό, έστω και εάν είναι ελαφρώς ακριβότερο. Το χρήμα κάνει κύκλο.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ.

Πιθανολογώ πως έχει πέσει γραμμή ώστε οι τελωνειακοί έλεγχοι να είναι έως και ανύπαρκτοι ώστε να μην αναπτύσσεται το λαικό αίσθημα έναντι της κυβερνητικής πολιτικής...
Ίσως βέβαια και να θέλουν να "καλοπιάσουν" τους γείτονες για τα άλλα θέματα που χρονίως εκκρεμούν.

Δεν είναι τυχαίο νομίζω πως είχε εξαγγελθεί βενζινάδικο στον χώρο τράνζιτ του συνοριακού σταθμού (τι απέγινε το θέμα δεν γνωρίζω).

Και τσιγάρα επιτρέπεται να φέρεις, ποιος το είπε; Νομίζω το όριο όμως είναι 200 τσιγάρα έναντι 800 που είναι για τους προερχόμενους από ΕΕ. Για τα σχολικά είδη δεν κατάλαβα πάλι. Και από τα Σκόπια να τα είχες τι έγινε;
Επίσης θα ήθελα να ξέρω ποιος σου είπε για τα 10 κιλά ειδών ανά επιβάτη και πού το είδε αυτός γραμμένο, γιατί εξ όσων γνωρίζω τα όρια απαλλαγών (πέραν των προϊόντων με ειδικό φόρο, είπαμε) αναφέρονται σε αξία σε ευρώ, όχι σε μονάδα βάρους.

Απάντηση: Re: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Το χρημα θα εκανε ακομα μεγαλυτερο κυκλο , η μαλλον θα εμπαινε σε ακομα περισσοτερες τσεπες αν δεν φοροδιαδευγανε επισης πολλοι απο αυτους.Για να μην ξεχναμε ψιλολεπτομερειες..
Δε νομίζω ότι το ξεχνάει κανένας αυτό. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν, είτε με την αλλαγή νοοτροπίας είτε με την επιβολή ποινών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ.
Ίσως είμαι ''νεορομαντικός'', όπως λες, αλλά όποτε μπορώ εγώ το εφαρμόζω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουλιάζει η Γευγελή από έλληνες...

Ίσως είμαι ''νεορομαντικός'', όπως λες, αλλά όποτε μπορώ εγώ το εφαρμόζω.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΑ ΓΕΝΙΚΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.
ΤΑ ΧΙΛΙΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 50% ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!!

είναι ανάγκη να πας στα κρασιά?
εδώ σας είπα πέτρες φέρνουμε από την Τουρκία....

και από πέτρες δόξα τω θεώ, έχουμε μπόλικες.
Το θέμα είναι ότι μαζί μ αυτές έχουμε και αέρα...

είναι ανάγκη να πας στα κρασιά?
εδώ σας είπα πέτρες φέρνουμε από την Τουρκία....

και από πέτρες δόξα τω θεώ, έχουμε μπόλικες.
Το θέμα είναι ότι μαζί μ αυτές έχουμε και αέρα...

Ναι αλλά όχι κοινό αέρα. Κοπανιστό!
Και ειδικούς χονδρεμπόρους διάθεσής του, τους αεριτζήδες.

Όχι πες μου εάν γνωρίζεις σε άλλη γλώσσα να έχουν αντίστοιχο όρο με ρίζα τον αέρα. Πρώτο το ελληνικό δαιμόνιο σκέφτηκε να τον εμπορευτεί!

Ασε η συσκευασια για τον παρουσιασεις οπως πρεπει..

Και τσιγάρα επιτρέπεται να φέρεις, ποιος το είπε; Νομίζω το όριο όμως είναι 200 τσιγάρα έναντι 800 που είναι για τους προερχόμενους από ΕΕ. Για τα σχολικά είδη δεν κατάλαβα πάλι. Και από τα Σκόπια να τα είχες τι έγινε;
Επίσης θα ήθελα να ξέρω ποιος σου είπε για τα 10 κιλά ειδών ανά επιβάτη και πού το είδε αυτός γραμμένο, γιατί εξ όσων γνωρίζω τα όρια απαλλαγών (πέραν των προϊόντων με ειδικό φόρο, είπαμε) αναφέρονται σε αξία σε ευρώ, όχι σε μονάδα βάρους.

Καλά, θα φωτογραφίσω τις ανακοινώσεις και θα σου τις στείλω. Αυτό με την αξία σε ευρώ δεν ισχύει από τη στιγμή που οι γειτονικές χώρες (Αλβανία, FYROM) έχουν δικά τους νομίσματα.

Για τα τσιγάρα στην πράξη δεν ισχύει αυτό που λες για τα 200 τσιγάρα. Το 2001 έχω πληρώσει πρόστιμο κανονικά στους Ευζώνους για μια κούτα σφραγισμένη.

Πάντως σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται η αυστηρότητα από τους ίδιους τους τελωνειακούς. Παίζει να είναι αυστηρά στη Φλώρινα επειδή ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ ο Κωνσταντινίδης είναι τελωνειακός.