Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Beattles δεν έχω δεν μου αρέσουν. Stones, Kinks έχω μόνο σε mp3 και θα ήθελα να χα αν όχι όλα 5~6 albums.
Απο ψυχεδέλεια από τα συγκροτήματα που λές δεν ξέρω κανένα...
Απο progressive μόνο Dream Theater.....:damnyou:

Τα ίδια και από punk-new wave εκτός από sex pistols που κάτι έχω αλλά και πάλι σε mp3....

ότι προτείνεις ευπρόσδεκτο!!!

οκ,

ας σου πω 10 που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις για αρχή :

Jefferson Airplane : Surrealistic Pillow

Love : Forever Changes

Camel : Snowggose

Caravan : In the Land of grey and Pink

Van Der Graaf Generator : H to He

Tim Buckley : Goodbye and hello

The Sound : From the Lions mouth

Tindersticks : II

The Smiths : Hatfull of hollow

άντε να βάλω και ένα μέταλ και γω : Sepultura : Roots

Χρειάζεσαι βέβαια και κάποιες καλές συλλογές Stones (πχ forty licks) Kinks, Animals, κλπ. .... και μετά βλέπουμε ...

Βέβαια, αυτά που σου βαλα είναι άγρια, αλλά όχι σαν Metallica και Slayer. Είναι πιο υπόνομα, πιο περίεργα, πιο μυστήρια, πιο...κάπως. Αρα μπορεί να μη σ αρέσουν όλα αν είσαι (βασικά)μεταλλάς.

Από τις προτάσεις σου έχω ακούσει disturbed, godsmack, monster magnet και μου άρεσαν. Πρέπει να χω και όλη την δισκογραφία τους αλλά σε mp3. Θα βάλω τα albums που μου προτείνεις να τα ακούσω ξανά για να τα θυμηθώ και σίγουρα θα αγοράσω κάποια. Αν μου αρέσουν μπορεί και όλα...

τώρα το μεταλλάς είναι πολύ γενικό.

Δεν θα λεγα ότι είμαι hardcore. Πχ ακούω και nightwish, firewind, pink cream 69.

Γενικότερα τα πάντα όλα θα λεγα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσα έχουν και πλήκτρα μέσα....

οκ,

ας σου πω 10 που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις για αρχή :

Jefferson Airplane : Surrealistic Pillow

Love : Forever Changes

Camel : Snowggose

Caravan : In the Land of grey and Pink

Van Der Graaf Generator : H to He

Tim Buckley : Goodbye and hello

The Sound : From the Lions mouth

Tindersticks : II

The Smiths : Hatfull of hollow

Χρειάζεσαι βέβαια και κάποιες καλές συλλογές Stones (πχ forty licks) Kinks, Animals, κλπ. .... και μετά βλέπουμε ...

Ευχαριστώ!!!

Ντάξει...Αφου το άκουσα κι αυτό, πάει, χάλασε ο κόσμος!

Την επόμενη φορά που θα δω παρουσίαση κλασσικού έργου, θα έχω στο μυαλό μου ότι μπορεί να γράφεται με υπόκρουση Pantera.-bye-

Απλά :grinning-smiley-043 Σπύρε!

Από τις προτάσεις σου έχω ακούσει disturbed, godsmack, monster magnet και μου άρεσαν. Πρέπει να χω και όλη την δισκογραφία τους αλλά σε mp3. Θα βάλω τα albums που μου προτείνεις να τα ακούσω ξανά για να τα θυμηθώ και σίγουρα θα αγοράσω κάποια. Αν μου αρέσουν μπορεί και όλα...

τώρα το μεταλλάς είναι πολύ γενικό.

Δεν θα λεγα ότι είμαι hardcore. Πχ ακούω και nightwish, firewind, pink cream 69.

Γενικότερα τα πάντα όλα θα λεγα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσα έχουν και πλήκτρα μέσα....

Κοίτα - για μένα πάντα - όλα είναι πολύ ''προχώ'', αλλά αυτοί που κατα τη γνώμη μου πρέπει να ακούσεις ο κόσμος να χαλάσει, είναι οι Tool. Δε μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός βέβαια γιατί τους λατρεύω, αλλά αν πρέπει να ακούσεις ένα δίσκο είναι ο δικός τους. Είτε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, είτε για απόλαυση, είτε για οποιοδήποτε λόγο.

Κοίτα - για μένα πάντα - όλα είναι πολύ ''προχώ'', αλλά αυτοί που κατα τη γνώμη μου πρέπει να ακούσεις ο κόσμος να χαλάσει, είναι οι Tool. Δε μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός βέβαια γιατί τους λατρεύω, αλλά αν πρέπει να ακούσεις ένα δίσκο είναι ο δικός τους. Είτε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, είτε για απόλαυση, είτε για οποιοδήποτε λόγο.

ΟΚ! Κάτι πρέπει να χω στα κοιτάπια μου και από αυτούς

Τον φαγατε τον ανθρωπο. Το κριμα στο λαιμο σας. Εγω αν εμπαινα σε σπιτι που ειχε Jefferson θα ελεγα μα καλα πως και δεν εχει Grateful Dead. Και αν ειχε Grateful Dead θα ελεγα πως και εχει μονο ενα. Οσον αφορα Swans, βασικη επιρροη τους, κατα τα λεγομενα των ιδιων, ειναι οι Beatles (και ο Dylan). Αρα με το κριτηριο αποφυγης Beatles απορριπτονται.

Last edited:
Ασε που το κριτηριο "απο ποια να εχω" ειναι λιγο διατρητο. Μπορεις να εχεις μονο Jam και Weller. Τα παντα. Ας μου πει επ'αυτου καποιος που ξερει... Γι'αυτο, ας μαζευτουμε λιγο.

Last edited:
Τον φαγατε τον ανθρωπο. Το κριμα στο λαιμο σας. Εγω αν εμπαινα σε σπιτι που ειχε Jefferson θα ελεγα μα καλα πως και δεν εχει Grateful Dead. Και αν ειχε Grateful Dead θα ελεγα πως και εχει μονο ενα. Οσον αφορα Swans, βασικη επιρροη τους, κατα τα λεγομενα των ιδιων, ειναι οι Beatles (και ο Dylan). Αρα με το κριτηριο αποφυγης Beatles απορριπτονται.

Καλά ρε George, επιρροές των Metallica είναι Deep Purple, Judas Priest, Led Zeppelin, Aerosmith, Iron Maiden, κλπ. Τι ακούω εγω απ αυτά? Και την μπάντα ξέρεις πόσο την έχω χρυσώσει και λιώνω τα άλμπουμ της στα κάθε είδους players. Πολλές φορές δεν έχει να κάνει το ένα με τ άλλο...

Εμείς του δίνουμε κάποια πατήματα, τα υπόλοιπα είναι δικά του θέμα.

Ασε που το κριτηριο "απο ποια να εχω" ειναι λιγο διατρητο.

Ακούγεται κάπως όντως αλλά γι σκέψου και την άλλη μεριά:Δε σ αρέσουν όλες οι μπάντες το ίδιο. Οπότε με αυτή την έννοια πολλές φορές δε σε παίρνει να τα χεις αυθεντικά όλα απ όλους.

Ακούγεται κάπως όντως αλλά γι σκέψου και την άλλη μεριά:Δε σ αρέσουν όλες οι μπάντες το ίδιο. Οπότε με αυτή την έννοια πολλές φορές δε σε παίρνει να τα χεις αυθεντικά όλα απ όλους.

H μπορεί να σου αρέσουν μόνο δυο τρία albums από μια μπάντα και όχι τα υπόλοιπα είτε επειδή άλλαξε ένα μέλος του συγκροτήματος είτε επειδή άλλαξε το ύφος του κλπ

Καλά ρε George, επιρροές των Metallica είναι Deep Purple, Judas Priest, Led Zeppelin, Aerosmith, Iron Maiden, κλπ. Τι ακούω εγω απ αυτά?

Αυτο πραγματι μου κανει εντυπωση. Πως ακους κατι εξω απ'το πλαισιο του.

"Ολα απο ολους", ευχαριστω πολυ, ας μη μπουμε τωρα σε "chatting" mode. Ολα απο Kαποιους μιλαμε παντα, και ανεφερα τους Τζαμ που εχουν τρομερο καλτ οπως οι GD παλιοτερα.

Ο fragoulisnaval δηλωσε στο ποστ #1 οτι ενδιαφερεται για προτασεις γυρω απ'το Ροκ, το Ροκ ειναι αχανες και εχει κατηγοριες. Εκτος αν μιλαμε "βαλε λιγο απ'ολα". Σε αυτο το πλαισιο οι Swans που κολλανε; Να πω και γω Birthday Party;

Τον Βολφγκανγκ Αμαντεους ...Φοινιξ τον ξερεις;

Μαθε τον: http://www.billboard.com/charts/rock-songs#/charts/rock-songs
ειναι νουμερο #5 "Ροκ" λιστα Μπιλμπορντ εβδομαδα 14/8/2010. Δεν ενδιαφερει το Φραγκουλη (νομιζω), αλλα for the sake of the argument...

Last edited:
Γιώργο χαλάρωσε, ο άνθρωπος είναι νεαρός και τώρα αρχίζει να ψάχνεται .... και μόνον αν δειγματίσει στο διαδίκτυο κάτι από όσα είπαμε και απ' αυτό το κάτι του μείνει το μισό, ε και αυτό κέρδος του θα είναι .... για να κατασταλλάξει άλλωστε χρειάζονται κάποια χρόνια ...

χίλιες φορές να δώσει χρήματα για δίσκους, παρά για πεντακόσιες αλλαγές κινητού σε ένα χρόνο, κλπ. κλπ.

Αυτο πραγματι μου κανει εντυπωση. Πως ακους κατι εξω απ'το πλαισιο του.

"Ολα απο ολους", ευχαριστω πολυ, ας μη μπουμε τωρα σε "chatting" mode. Ολα απο Kαποιους μιλαμε παντα, και ανεφερα τους Τζαμ που εχουν τρομερο καλτ οπως οι GD παλιοτερα.

Ο fragoulisnaval δηλωσε στο ποστ #1 οτι ενδιαφερεται για προτασεις γυρω απ'το Ροκ, το Ροκ ειναι αχανες και εχει κατηγοριες. Εκτος αν μιλαμε "βαλε λιγο απ'ολα". Σε αυτο το πλαισιο οι Swans που κολλανε; Να πω και γω Birthday Party;

Μα αυτό το ''πλαίσιο'' που λες έχει τεθεί για να σπάει. Παρα πολλές μπάντες είναι κατηγορίες από μόνες τους. Γι αυτό και αλλάζει η μουσική, από τέτοιες μπάντες που αλλάζουν το τοπίο.Παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ακόμα και αν θεωρώ το metal μία σχετικά ''ρηχή'' κατηγορία μουσικής, υπάρχουν 6 - 7 μπάντες του είδους που μ αρέσουν πολύ.

Last edited:
Μα αυτό το ''πλαίσιο'' που λες έχει τεθεί για να σπάει. Παρα πολλές μπάντες είναι κατηγορίες από μόνες τους. Γι αυτό και αλλάζει η μουσική, από τέτοιες μπάντες που αλλάζουν το τοπίο.

Δε συμφωνω οτι οι Μεταλλικα "αλλαξανε τη μουσικη". Παιζουν τεχνικα πολυ γρηγορα ηλεκτρικη κιθαρα. Συμφωνα με τη ρηση των King Crimson, οι οποιοι νομιζω και αυτοι σου αρεσουν πολυ, "ειναι πολυ πιο δυσκολο να παιζεις αργα κιθαρα παρα γρηγορα".

Last edited by a moderator:
Δε συμφωνω οτι οι Μεταλλικα "αλλαξανε τη μουσικη". Παιζουν τεχνικα πολυ γρηγορα ηλεκτρικη κιθαρα. Συμφωνα με τη ρηση των King Crimson, οι οποιοι νομιζω και αυτοι σου αρεσουν πολυ, "ειναι πολυ πιο δυσκολο να παιζεις αργα κιθαρα παρα γρηγορα".

Φαίνεται ότι δεν τους έχει ακούσει και τα λες. Η συγκεκριμένη μπάντα έχει βγάλει μέχρι και funk ρυθμούς με ''κούφιες''. Και riffs σαν του Enter Sandman και του Nothing else matters στάθηκαν πηγή έμπνευσης για ύμνους. Ο Flea - μπασίστας των Red Hot - που έβγαλε λόγο πριν μπουν οι Metallica στο hall of fame είπε ότι ακόμα και οι Peppers που είναι εντελώς άλλο στυλ και ήταν στην ίδια χρονικά εποχή πήραν κάποιες ιδέες. Όσο για τα αργά τους, ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα είναι.

Πάντως αυτή η συζήτηση όντως δεν είναι καλό να γίνει εδώ γιατί είμαστε off topic και αποπροσανατολίζουμε το νήμα.

Συμφωνα με τη ρηση των King Crimson, οι οποιοι νομιζω και αυτοι σου αρεσουν πολυ, "ειναι πολυ πιο δυσκολο να παιζεις αργα κιθαρα παρα γρηγορα".

Ισχύει αλλά όχι πάντα. Σίγουρα τα λάθη φαίνονται πολύ περισσότερο αλλά το κάθετί έχει τι δυσκολίες του.

Νικο, ο Ντυλαν αλλαξε τη μουσικη. Ο Miles Davis αλλαξε τη μουσικη. Ο Στοκχαουζεν αλλαξε τη μουσικη. Τωρα σε τεχνικο επιπεδο τι εκαναν οι Μεταλλικα λιγο ενδιαφερει, εκτος απ'το Hall of Fame και ενδεχομενως οποιον μαθαινει κιθαρα.