Brainstorming(Που λέμε και στο χωριό μου, το Boston)

lagojohn

New member
21 June 2006
51
Πειραιάς
Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.
Θέλουμε να βλέπουμε υψηλή ανάλυση στον υπολογιστή μας και ταυτόχρονα να παίζουμε παιχνίδια(ή ότι άλλο κάνει ο καθένας μουλτιμιντιακό...). 2 πράγματα που έχονται σε σύγκρουση, όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε κάρτα γραφικών. Πολλή μνήμη, UVD, 320 Bit ή 512 bit , Η.Α. και διάφορα άλλα ψηφιακά κόλπα που μας κάνουν την επιλογή δύσκολη. Τελικά, έχουμε καταλήξει ότι, θέλεις παιχνίδια ? πάρε Nvidia, θέλεις HD και ταινίες ? πάρε ATI.
Ρε παιδιά, μήπως το έχουμε παραξηλώσει ? Μήπως για παράδειγμα κάρτες όπως η 2900 ΑΤΙ ή η 8800 Nvidia είναι αρκετές για την δουλειά μας ?
Μήπως αναλώνουμε πολύ περισσότερες ώρες σε ψάξιμο και ρύθμιση από ότι στην διασκέδαση(σε ποιους μιλάω τώρα....-bye- )
Μηπως...
Μήπως...
Βαρέθηκα(και δεν έχω και λεφτά....)

Τώρα πια όμως που βγήκε η HD 2400 και HD2600 νομίζω ότι είναι 2 σε 1. Και εικόνα και παιχνίδια σε μια κάρτα!!

Και νομίζω όποιος κουράστηκε, πάει και πέρνει ένα dvd player ή hd player και τελειώνει με την εικόνα ή ακόμα καλύτερα ένα PS3 και έχει και εκεί και τα δύο!!!

Τώρα πια όμως που βγήκε η HD 2400 και HD2600 νομίζω ότι είναι 2 σε 1. Και εικόνα και παιχνίδια σε μια κάρτα!!

Και νομίζω όποιος κουράστηκε, πάει και πέρνει ένα dvd player ή hd player και τελειώνει με την εικόνα ή ακόμα καλύτερα ένα PS3 και έχει και εκεί και τα δύο!!!

Έχεις δίκιο σχετικά με το PS3(αλλά 650 ευρώ το μηχάνημα+70 ευρώ το παιχνίδι+150 ευρώ για κανένα dvd player της προκοπής, μάλλον δεν θα πάρω...). Τώρα, σε πρόσφατο τεστ που διάβασα σχετικά με τις 2400 και 2600(και σε crossfire σύνδεση μάλιστα) ήταν παντελώς ψόφιες σε gaming(ήταν χειρότερες και από μονή 7900 gt). Ο προβληματισμός παραμένει...

Έχεις δίκιο σχετικά με το PS3(αλλά 650 ευρώ το μηχάνημα+70 ευρώ το παιχνίδι+150 ευρώ για κανένα dvd player της προκοπής, μάλλον δεν θα πάρω...). Τώρα, σε πρόσφατο τεστ που διάβασα σχετικά με τις 2400 και 2600(και σε crossfire σύνδεση μάλιστα) ήταν παντελώς ψόφιες σε gaming(ήταν χειρότερες και από μονή 7900 gt). Ο προβληματισμός παραμένει...

Πρώτον δεν έχουν βγεί drivers της προκοπής ακόμα...

Δεύτερον το PS3 έπεσε στα 500...

Δοκιμαζω σημερα-αυριο 2 καρτες σε ενα pc.
Μια 8600 και μια 2400.
Η 2400 καρφωμενη στο προτζεκτορα
και η 8600 pc και tv.
Πιστευω οτι με 160 200 ευρα θα εχω 2+1 εξοδους Χ2.
4 hdmi-dvi & 2 αναλογικες.
Βασικος ορος να εχω διαφορετικες αναλυσεις σε καθε εξοδο.
Απλα μια καρτα για το παιδι και μια για προβολες.
Βεβαια θα πει καποιος φτιαξε δυο pc.
Ε, εχω τρια, και δυκτιωμενα και με το ιντερνετ τους και με τη δορυφορικη τους,με τα ολα τους.Αντε να γινουν τεσσερα
Αν ειναι να εχω περισσοτερα pc απο δωματια, θα με δειχνουν στα πανηγυρια.
Αν δεν γινει παστιτσιο το pc η το μυαλο μου, ΚΑΘΑΡΙΣΑ.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ......

Για να καταλάβω....
Θα βάλεις 2 διαφορετικές (από κατασκευαστή) κάρτες γραφικών σε ένα μηχάνημα?
Και δεν θα γίνει μπέρδεμα με τα διαφορετικά drivers?
Εντυπωσιάστηκα:award:

Επειτα απο 15χρόνια πισάς, θα συμφωνήσω με τον φίλο lagojohn. Το gaming στο pc είναι η τέλεια αρπαχτή. Η Τέλεια απαξίωση του hardware.

Sorry, δεν θα δώσω 400 για το τελευταίο μοντελάκι της nvidia και άλλα 200 για το τελευταίο μοντελάκι core duo ωστε να παίξω DiRT σε λογικά fps. Και του χρόνου τα ίδια πάλι... πάω για κονσόλα...

Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.
Θέλουμε να βλέπουμε υψηλή ανάλυση στον υπολογιστή μας και ταυτόχρονα να παίζουμε παιχνίδια(ή ότι άλλο κάνει ο καθένας μουλτιμιντιακό...). 2 πράγματα που έχονται σε σύγκρουση, όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε κάρτα γραφικών. Πολλή μνήμη, UVD, 320 Bit ή 512 bit , Η.Α. και διάφορα άλλα ψηφιακά κόλπα που μας κάνουν την επιλογή δύσκολη. Τελικά, έχουμε καταλήξει ότι, θέλεις παιχνίδια ? πάρε Nvidia, θέλεις HD και ταινίες ? πάρε ATI.
Ρε παιδιά, μήπως το έχουμε παραξηλώσει ? Μήπως για παράδειγμα κάρτες όπως η 2900 ΑΤΙ ή η 8800 Nvidia είναι αρκετές για την δουλειά μας ?
Μήπως αναλώνουμε πολύ περισσότερες ώρες σε ψάξιμο και ρύθμιση από ότι στην διασκέδαση(σε ποιους μιλάω τώρα....-bye- )
Μηπως...
Μήπως...
Βαρέθηκα(και δεν έχω και λεφτά....)

Με έναι χιλιαρικάκι, μπορέι και ίσως με κάτι λιγότερο από αυτό να επιτύχεις τον πλέον δυνατό συνδυασμό όλων αυτών που ζητάς και περιγράφεις.
Η λύση μονόδρομος HTPC, που μάλλιστα με την σταδιακή πτώση τιμών στα drives, σε λίγο καιρό ίσως και να είναι μονόδρομος :ernaehrung004:

Καλα για να παρεις την αποφαση να παιζεις δυνατα παιχνιδια σε pc πρεπει να αρχισεις να τα χωνεις χοντρα... δεν συμφερει αν δεν σου περισσευουν...
Γιατι εχω υπόψιν μου την 880ο που τα κανει ολα αλλα στην καλη της εκδοση ειναι πανακριβη και πάλι σε μικρο σχετικα χρονικο διαστημα θα θελει αλλαγη για τα νεα παιχνιδια!

Αρχιζω και βλεπω φως στον οριζοντα.Εγκατασταθηκαν και οι δυο.
Ενα μικρο προβλημα ξαφνικων καταρευσεων (δικων μου)να λυσω μονο.
Απαιτω να μπαινω και με απομακρυσμενη διαχειρηση βεβαια.