Brickαρα την Κατερίνα

DimitrisP

Established Member
6 October 2006
210
Εχτές το βράδυ μετά από πολύ κόπο ... κατάφερα να κολλήσω τον Kathrein. :slapface:

Είχα το AAF 1.5 και πήγα να βάλω το Original 1.05 και δεν τα κατάφερα ποτέ.

Στην συνέχεια δοκίμασα να βάλω ξανά την AAF 1.5 και αφού έκανε όλα τα Erase/Write στην συνέχεια δεν ανοίγει και ούτε Emergency Boot ξεκινάει....

Σήμερα το βράδυ μετά από τον αγιασμό που θα της κάνω θα δοκιμάσω να κάνω Emergency Recover με καλώδιο Serial και emergency.ub ....

Wish me luck ... :BDBDG54:

Υ.Γ. Πάνω που είχα φτιάξει και το κινητό πιάτο και είχα ρυθμίσει και τα Ορφ κλπ και ήμουν έτοιμος για το .... κάτι με έτρωγε.

Αυτά κάνουμε και τρέχουμε συνέχεια αντί να απολαμβάνουμε τις αγορές μας... Σε καταλαβαίνω απόλυτα Δημήτρη... :grinning-smiley-043

Δοκίμασε με USB να βάλεις το original 1.04 recovery. Κάτι τέτοιο είχα κάνει και δούλεψε. Μετά βάζεις το 1.05 από πάνω.

Τα συμπτώματα είναι τα εξής:

Τον ανοίγω και εμφανίζει μόνο στην LCD του Kathrein το εξής:
"Kathrein UFS-910"
και είναι κόκκινο το λαμπάκι του.

Βάζοντας οτιδήποτε για firmware update στο front-usb και ανοίγοντας τον με πατημένο το menu (κλασσικό update) εμφανίζει μόνο το
"Emergency Boot"
και τίποτε άλλο και παραμένει έτσι κολλημένος.

Η μόνη ελπίδα που μένει είναι το KathiUp και κάποα άλλα παρόμοια utils για τα οποία χρειάζεσαι απαραίτητα σειρακό καλώδιο Null Modem.
Αυτό θεώρησα πως είναι ένα κλασσικό σειριακό Rs-232 θηλυκό-θηλυκό και έτσι έφερα ένα σήμερα από την δουλειά για να το δοκιμάσω.
Εντέλει όμως το Σειριακό Null Modem Καλώδιο είναι διαφορετικό και είναι κάτι αντίστοιχο με το Cross-Ethernet Καλώδιο με ανεστραμένα ζεύγη.
Δυστυχώς δεν έχω σπίτι κολλητήρι να φτιάξω ένα οπότε από αύριο θα ξαναδοκιμάσω.

Από ότι διάβασα πάντως είναι συνήθης το κόλλημα με τα ίδια συμπτώματα και επανέρχεται σχεδόν 100%.

Ελπίζω να μην είμαι εγώ το υπόλοπο του "σχεδόν" ...

Καλή επιτυχία!

Πάντως όταν είχε κολήσει ο δικός μου, προσπάθησα 4-5 φορές από το USB μέχρι που τελικά φόρτωσε το 1.04!... Ενδιάμεσα τον έβαλα και τον έβγαλα από τη πρίζα, κατέβασα το firmware από άλλο site και το ξαναέβαλα στο USB, έκανα format το usb κλπ ... Κάποια στιγμή δούλεψε, αλλά δεν κατάλαβα τι λάθος είχα κάνει στις προηγούμενες προσπάθειες! Βέβαια, με σειριακό καλώδιο ίσως να είναι πιο άμεσο και τελικά να παιδευτείς λιγότερο.

Re: Απάντηση: Brickαρα την Κατερίνα

Αυτά κάνουμε και τρέχουμε συνέχεια αντί να απολαμβάνουμε τις αγορές μας... Σε καταλαβαίνω απόλυτα Δημήτρη... :grinning-smiley-043

Υποτίθεται ότι τα δορυφορικά τα παίρνουμε για να βλέπουμε τηλεόραση. Αλλά μήπως τελικά περισσότερο διασκεδάζουμε με την ενασχόληση με τον εξοπλισμό παρά με τη θέαση τηλεόρασης;;;!

Το τελευταίο δίμηνο έβαλα 4 LNB, δεύτερο πιάτο (ξέθαψα ένα μικρό παλιό), ΗD δέκτη, τράβηξα δεύτερη γραμμή. Τώρα έχω πάνω από 4000 κανάλια.

Αλλά δεν έχω καν όρεξη να δω TV! ... Και σκέφτομαι τι άλλη "αναβάθμιση" θα μπορούσα να κάνω!...

Υποτίθεται ότι τα δορυφορικά τα παίρνουμε για να βλέπουμε τηλεόραση. Αλλά μήπως τελικά περισσότερο διασκεδάζουμε με την ενασχόληση με τον εξοπλισμό παρά με τη θέαση τηλεόρασης;;;!

Το τελευταίο δίμηνο έβαλα 4 LNB, δεύτερο πιάτο (ξέθαψα ένα μικρό παλιό), ΗD δέκτη, τράβηξα δεύτερη γραμμή. Τώρα έχω πάνω από 4000 κανάλια.

Αλλά δεν έχω καν όρεξη να δω TV! ... Και σκέφτομαι τι άλλη "αναβάθμιση" θα μπορούσα να κάνω!...

Το ταξίδι στη Ιθάκη ..................

Είναι το συναίσθημα της επιτυχίας που σε πιάνει όταν τα καταφέρεις και κάνεις κάτι που δεν είχες ξανακάνει.
Αράζεις μετά στην TV σου και πίνεις την μπύρα σου με "αυτοπεποίθηση" ... αλλά αυτό περνάει γρήγορα και από την φόρα που έχεις όλο και θα την κάνεις την ζεμπεκιά .....

Κι εγώ την κυριακή εγκατέστησα ένα πιάτο 1.10 κινητό με Diseqc1.2 και ήθελα να πιάσω όλο το τόξο ... τελικά πιάσαμε με τον φίλο τεχνικό από Hispasat μέχρι Hellas Sat...
Ακόμα όμως δεν μπορούσα να κουνήσω το πιάτο ...
Το αφήσαμε στον Hotbird και στην συνέχεια εγκατέστησα την AAF1.5 και το Diseq1.2 με τον οδηγό του xalarou ..
Αφού το κατάφερα και κίνησα το πιάτο έπιασα και τον Astra και τον Hotbird.
Είδα και το Premiere είδα και το ORF και λέω είμαι αρχηγός ... πανέτοιμος για το Euro.
Eλα όμως που δεν είχα κανάλια για να πιάσω και τους υπόλοιπους δορυφόρους... γιαυτό λέω πρέπει να βάλω Barry Allen και να bootaro από το USB και να έχω χώρο για να βάλω full λίστες με κανάλια
Αλλά το ΒΑ δεν έμπαινε μετά το AAF 1.5 κόλλαγε στο Ba.sh install (έγραφε ότι δεν είχε γίνει Mount κάποιο dev/std1 αν θυμάμαι καλά.

Την συνέχεια την ξέρετε...

To image του ΑΑF 1.5 μαζί με το Diseq και τα κανάλια του σχεδόν γέμισε την μνήμη του Kathrein (μου είχε βγάλει σε κάποια φάση no space αν θυμάμαι) και δεν περιείχε κανάλια από άλλους δορυφόρους για να μπορέσω να τους εντοπίσω κινώντας το πιάτο και να αποθηκεύσω τις θέσεις τους.
Το ΒΑ αφού θα έπαιζε από το Stick θα μου έδινε περισσότερο χώρο να παίξω οπότε θα του φόρτωνα μια και καλή την λίστα με τα κανάλια από άλλους δορυφόρους.
Υπήρχε και πιο εύκολος τρόπος να προσθέσω 2-3 κανάλια από κάθε δορυφόρο στην λίστα αλλά τον θεώρησα ... "εύκολο" και είπα να βάλω το BA μια και καλή για να επαναφέρω κι όλας το Original 1.05 στο κουτί.

Ελα μου ντε λίγα MB ακόμα ... εκτός εαν είναι όντως προβληματικό το δικό μου στην flash μνήμη του.

Βασικά το AAF 1.5 μπήκε με την μία χωρίς καμμία δυσκολία, το ίδιο και το diseqc1.2 και έπαιζε κανονικά.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν από το AAF 1.5 πήγα να βάλω το Original 1.05
... μετά κατάλαβα την μλκ μου ...
To 1.05 δεν είναι Full είναι Update (φαίνεται και από τα αρχεία που περιέχει).

Επρεπε να βάλω full original 1.04 και όχι το update του 1.05 γιατί προφανώς δεν κάθεται πάνω σε AAF αλλά ήθελε κάποιο άλλο οποιοδήποτε original.

Ολα τα Firmware το περνάς με USB Flash
Τα αρχεία της εγκατάστασης των PLugin/Addons μέσω FTP
Και τις εγκαταστάσεις τις εκτελείς μέσω Telnet

Απάντηση: Re: Brickαρα την Κατερίνα

Δεν ηξερα οτι γεμιζει τοσο ευκολα η μνημη τους... χαθηκε να βαλουν λιγη παραπανω, ενα σκασμο λεφτα κανουν !
O δέκτης έχει όντως μικρή μνήμη και χωράει 4.000 κανάλια. Με το Barry Allen απεριόριστα. Τελευταία είχα 7500 κανάλια. Με το Barry Allen δεν κινδυνεύεις να του κάνεις καμία ζημιά.
Barry Allen για όσους δεν το έχουν περάσει ακόμα. Είναι η απόλυτη λύση.

SUCCESS!!!

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες και "ενδιαφέροντα" νέα προβλήματα κατάφερα να τον επαναφέρω.

Ο απινιδωτής ήταν το KathiUp 1.1.0 το οποίο δούλεψε με την πρώτη σε αντίθεση με το command line που έβγαζε καθε φορά και διαφορετικά προβλήματα.

Εν συντομία ... (αν θέλει λεπτομέρειες κάποιος ας το γράψει)

1. Απαραίτητα καλώδιο Serial F/F Null Modem.
2. Απαραίτητη σύνδεση τοπικού δικτύου
α) είτε μέσω Switch
β) είτε Direct με το PC μέσω cross ethernet
3. Το Πρόγραμμα KathiUP 1.1.0
4. Ενα ολόκληρο image (εγώ προτίμησα το Original 1.04) που να περιέχει 6 αρχεία .img
ΠΡΟΣΟΧΗ όχι update image (συνήθως το ανεφέρει στο όνομα του αρχείου)

Ολη την δουλειά την κάνει το KathiUP και το μόνο που χρειάζεται είναι να σετάρετε τα εξής:
1. COM θύρα του καλωδίου NullModem
2. Τοπική IP διεύθυνση του PC
3. Προσωρινή IP διεύθυνση του Kathrein
4. Στην συνέχεια πατάτε connect.
- ανοίγει extra παράθυρο με κάποιες μεταβλητές του Kathrein που πρέπει να σετάρετε αν δεν υπάρχουν.
Αν υπάρχουν όλα οκ ... αν όχι πατάτε το Default και παίρνουν αυτόματα τις default ρυθμίσεις.
5. Κάνετε Load Image και επιλέγετε το folder που υπάρχουν τα αρχεία του original firmware.
6. Πατάτε FLASH και ξεκινάει την διαδικασία διαγραφής/εγγραφής
7. Αναμονή σταυρώενετε δάχτυλα και Υπομονή!
8. Κάνει Reboot το μηχάνημα μόλις τελειώσει και περιμένετε να εμφανίσει στην οθόνη του ο Kathrein το γερμανικό μήνυμα για πρώτη εγκατάσταση.
9. Κλείνετε το KathiUP
10. Τέλος (καλού κακού πριν αφαιρέσετε το Σειριακό καλώδιο κλείστε τον Kathrein πρώτα).

ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ!

Μπραβο φιλε, καλοθεατος και παλι!!!
Και για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο περνα μονο τα οριτζιναλ ιματζ στην φλας και δουλευε μονο με Barry Allen οπως ευστοχα εχουν επισημανει και πιο πανω!!

Ευχαριστώ ... σήμερα αυτό θα κάνω ... θα αφήσω την 1.04 στον δέκτη και θα τα ρίξω όλα στο Barry Allen ....

Καλυτερα βαλε την 1.05 original επανω απο την 1.04 με τον κλασσικο τροπο αναβαθμισης με USB και μετα παιξε με το ΒΑ την AAF 1.05. Το να περνας καθε φορα το καινουριο οριτζιναλ ιματζ πανω απο το παλιο οριτζιναλ ειναι πολυ δυσκολο να σου δημιουργησει προβλημα πιστευω. Σε εμενα παντως ολα εχουν δουλεψει ρολοι.