Βρηκα πoια να παρω..

satfoxy

Established Member
30 October 2008
125
Εχουμε και λεμε.
Θελω να ξοδεψω λιγα.
Θελω 40-42 ιντσες.
Θελω να μην ειναι ενεργοβορα λογω πολλων ωρων λειτουργειας.
Θελω να εχει και usb media player.
Θελω να εχει και πολυ καλη εικονα.
Θελω να μπορει να συνδεθει με το λαπτοπ για την αναπαραγωγη των mkv.

Ολα τα παραπανω τα καλυπτει η plasma LG 42PJ550

Το μονο αρνητικο ειναι οτι απο την αναζητηση στο skroutz κανενα μαγαζι δεν ειναι κοντα ετσι ωστε να παω να την δω απο κοντα και με τα ματια μου.

Θα παω να ρωτησω σε ολα τα τοπικα καταστηματα αν την εχει κανεις τις ερχομενες μερες.

Re: Βρηκα πια να παρω..

Το θεμα ειναι οτι σε οποιον λεω οτι θα παρω HD Ready τραβαει τα μαλλια του.
Μα καλα θα παρεις παρωχημένη και ξεπερασμενη τεχνολογια για 150-200 ευρω διαφορα με μια LCD full hd, μου λενε.Μα ρε παιδια στην αποσταση που θα βλεπω (3,5-4 μετρα) δεν ειναι αισθητη η διαφορα στο ματι απαντω.
Ασε που σε καταστηματα οταν τους λες να δω τις plasma σε κοιταζουν και λεν μα plasma θα παρεις...λες και ειναι ασπρομαυρη.Κατα τα αλλα...BR player δεν εχω και δεν νομιζω να παρω, και στο γεμισμα των αισθησεων στην παρακολουθηση μιας ταινιας πολυ μεγαλο ρολο παιζει και ο ηχος.Θελει dolby και αρκετα δυνατα.Το dolby υπαρχει αλλα παροπλησμενο καθως τα μωρα κοιμουνται τις ωρες που μπορω να δω ταινια.

Η PJ550 εχει την ρυθμιση να σβηνει η οθονη αλλα να πραμενει ενεργη η εξοδος του ηχου,ετσι κανει και οικονομια αλλα και μηδενιζεις τον κυνδυνο για Image burn απο στατικη εικονα.
Η καταναλωση της ειναι σε νορμαλ χρηση 170 w.Πολυ καλα νομιζω.
Σαν design ειναι πολυ ωραια καλυτερη απο την sony KDL 40BX400 η οποια εχει αρκετα φαρδυ πλαισιο γυρο απο την οθονη.
Απο οτι διαβασα την εχει το saturn στη Θεσ/νικη και αν μπορεσω θα παω να την δω.Αν καποιος φιλος παει ας ριξει κανα ματι και ας μας πει τι και πως.
Ευχαριστω
Και ξαναλεω το μονο "αρνητικο" ειναι οτι ειναι ready και οχι full.
Σε γενικες γραμμες μιλαμε για μια TV super για low budget αγοραστες (οπως εγω).

Σε μια τηλεοραση κατα σειρα μετρανε...

1-Αντιθεση
2-Μαυρο
3-Χρωματικη ακριβεια
4-Χρωματικος κορεσμος
5-Αναλυση

(το ISF τα λεει αυτα οχι εγω)...

Οπως καταλαβαινεις καλυτερα μια τηλεοραση που τα παει καλα στα 4 πρωτα απο μια που εχει μονο το τελευταιο...

ΥΓ. Πως περιμενεις να σου δωσουν σωστες συμβουλες στα καταστηματα ηλεκτρονικων οταν βγαζουν βιντεο με χοντρα λαθη οπως αυτο?

Σε μια τηλεοραση κατα σειρα μετρανε...

1-Αντιθεση
2-Μαυρο
3-Χρωματικη ακριβεια
4-Χρωματικος κορεσμος
5-Αναλυση

(το ISF τα λεει αυτα οχι εγω)...

Οπως καταλαβαινεις καλυτερα μια τηλεοραση που τα παει καλα στα 4 πρωτα απο μια που εχει μονο το τελευταιο...

ΥΓ. Πως περιμενεις να σου δωσουν σωστες συμβουλες στα καταστηματα ηλεκτρονικων οταν βγαζουν βιντεο με χοντρα λαθη οπως αυτο?

Φιλτατε Yperion πως και πως περιμενα την απαντηση σου.
Καλα ολα αυτα τα κριτηρια που παραθετης παραπανω αλλα για εμενα, εναν απλο χρηστη, δεν ειναι ευκολο να τα ξεχωρισω,και μαλιστα στο καταστημα με την πιεση του πωλητη,Μη του του, να δω λιγο το μαυρο,δηθεν οτι ξερω,και μου πει τιποτε αλλο και γινω ρομπα.Υστερα στα καταστηματα παρατηρησα και το αλλο.
Στα χαμηλου κοστους κομματια βαζουν να παιζουν τα επιγεια με αναλογικο σημα,ενω στα ακριβα και μεγαλων μεγεθων βαζουν pure BR.Και τα βλεπεις και παθαινεις πλακα.Πας μετα στα "φτωχικα κομματια" και κανεις συγκριση και κατεβαζεις τα αυτια.Ξανακανεις την βολτα και στο τελος παιρνεις οτι σου λεει ο πωλητης.
Γι αυτο ρωταμε και ξαναρωταμε εδω στο φορουμ για να εχουμε αποψη απο αλλους κατοχους.Τωρα το συγκεκριμένο κομματι της LG ειναι καινουργιο και μαλλον κανεις μεχρι τωρα δεν το εχει.
Θα σε παρακαλουσα απο τα χαρακτηριστικα της να προσπαθουσες να εβγαζες ενα θεωρητικό συμπερασμα και μονο, για περαιτερω δικη μου αποφαση.
Ευχαριστω για τον χρονο σου.

Δεν εχω δει την νεα σειρα πλασμα της Panasonic παντως η περυσινη 50PQ3000 σε καταστημα επαιζε με BR καλυτερα απο πολλες LCD διπλασιας αξιας παροτι ειχε αναλυση μονο 1366x768 , γιατι την μεγαλη διαφορα δεν την κανει η αναλυση αλλα τα χρωματα και το μαυρο-αντιθεση...

Βεβαια ενα εκπαιδευμενο ματι εβλεπε μια μειωση στην λεπτομερεια λογω της αναλυσης αλλα αυτο ισχυει μονο για πολυ κοντινες αποστασεις θεασης (κατω απο 2 μετρα για 50")...

Δεν εχω δει την νεα σειρα πλασμα της Panasonic παντως η περυσινη 50PQ3000 σε καταστημα επαιζε με BR καλυτερα απο πολλες LCD διπλασιας αξιας παροτι ειχε αναλυση μονο 1366x768 , γιατι την μεγαλη διαφορα δεν την κανει η αναλυση αλλα τα χρωματα και το μαυρο-αντιθεση...

Βεβαια ενα εκπαιδευμενο ματι εβλεπε μια μειωση στην λεπτομερεια λογω της αναλυσης αλλα αυτο ισχυει μονο για πολυ κοντινες αποστασεις θεασης (κατω απο 2 μετρα για 50")...

+ 1000

Προχτές επισκέφτηκα το κατάστημα Public στο Σύνταγμα. Για καλή μου τύχη είχε στημένες δίπλα-δίπλα τις Panasonic 42G20, 42S20 και ακριβώς απο κάτω την 50Χ20.

Μιας και είμαι και εγώ στο ψάξιμο να αγοράσω νέα τηλεόραση και επειδή και το δικό μου budget σαν οικογενειάρχης είναι περιορισμένο, στήθηκα στα 3 μέτρα και για μισή ώρα προσπαθούσα να αποφασίσω τι να διαλέξω.

Η Panasonic 50Χ20 παρότι μεγαλύτερη σε μέγεθος και με ανάλυση μόνο 1024 x 768 δεν υστερούσε καθόλου στο θέμα της ανάλυσης. Απο τα 3 μέτρα δεν καταλαβα καμια απολύτως διαφορά. Μόνο οταν πλησίασα στα 1,5 μέτρο αρχισα να ξεχωρίζω τα pixels.

Σε γενικες γραμμες μιλαμε για μια TV super για low budget αγοραστες (οπως εγω).

Συμφωνώ, στη θέση σου και εγώ την ίδια μαλλον θα αγόραζα.

Παιδια να διευκρινησω οτι μιλαω για την LG 42PJ550 .

Γιατί πολλοί τα βάζετε με τον Yperion;

Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, καλά κάνει και υποστηρίζει ότι οι πλάσμα είναι καλύτερες τηλεοράσεις, άποψη του είναι και όλοι οι άλλοι πρέπει να την σεβαστούμε.

ποιός τα έβαλε με τον Yperion;;

Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε στην επιλογή τηλεόρασης πρόσφατα (PLASMA 50") , η ερώτηση μου δεν είχε ούτε ειρωνεία ούτε επιθετικότητα, απλή απορία ειχα, γιατι πραγματικά , δεν κατάλαβα τι λάθος είχε το βιντεάκι.

Εγώ φίλε μου και συντοπίτη, θα σου πρότεινα εφόσον θέλεις να κρατήσεις χαμηλά το budget σου (γι αυτό και δεν προτείνω πανασόνικ που έχω), σε σχέση με την απόσταση που έχεις απο την tv, να πάς σε 50''.
Με ~800 παίρνεις την LG 50PK550 που είναι και 50άρα και HD και Plasma
Εγώ προσωπικά θα έκανα υπομονή μιάς και φαντάσου στα 3m απόσταση και η 42U10 που πήρα ήδη μου φαίνεται μικρή.

Δεν εχω δει την νεα σειρα πλασμα της LG παντως η περυσινη 50PQ3000 σε καταστημα επαιζε με BR καλυτερα απο πολλες LCD διπλασιας αξιας παροτι ειχε αναλυση μονο 1366x768 , γιατι την μεγαλη διαφορα δεν την κανει η αναλυση αλλα τα χρωματα και το μαυρο-αντιθεση...

Διορθωση...

Οσον αφορα το video του πλαισιου...

"Οι τηλεορασεις 200 hz ειναι οι πλεον καταλληλες για PC games.." -> οι τηλεορασεις με 200 Hz εχουν περισσοτερο lag τις περισσοτερες φορες...
"τρεμοπαιγμα οταν βλεπαμε HD υλικο σταματησε να υπαρχει..." -> εννοει το judder μαλλον το οποιο δεν μεταφραζεται "τρεμοπαιγμα" αλλα "σπασιμο"...
"οι τηλεορασεις 200 Hz υποστηριζουν 3D games.."->??? αυτο δεν το καταλαβα...

κτλ.

Last edited:
Κοιταξτε επισης τι διαφορες εχουν οι PJ350 με την PJ550 εκτος απο την πιο χαμηλη τιμη της 350,

Pj350

ΕΙΣΟΔΟΙ-ΕΞΟΔΟΙ (πIσω)

Είσοδος RF1 Είσοδος RGB (D-sub 15 ακίδων)1 Σύνθετη είσοδος (Y,Pb,Pr) + ήχος1 Είσοδος HDMI/HDCP1 (1 είσοδος PC mode/SIMPLINK) Full Scart1 (TV out) Half Scart1 (MNT/DTV out)

PJ550

ΕΙΣΟΔΟΙ-ΕΞΟΔΟΙ (πIσω)

Είσοδος RF1 Είσοδος RGB (D-sub 15 ακίδων)1 Σύνθετη είσοδος (Y,Pb,Pr) + ήχος1 Full Scart1 (TV out) LANΌχι
Ψηφιακή έξοδος ήχουΝαι Είσοδος ήχου Η/Υ1 RS-232C (Control / SVC)1 (Control & SVC)

Παιδια να διευκρινησω οτι μιλαω για την LG 42PJ550 .

Ο λόγος που ανέφερα την σύγκριση μεταξύ Panasonic G20 S20 και X20 ήταν για να δώσω έμφαση σε αυτό που είπες εσυ και τα υπολοιπα παιδια, ότι δηλαδή απο τα 2 μέτρα και πάνω ακόμα και οι HD Ready είναι μια χαρά :2thumb22sup:

Κατα τα άλλα η LG 42PJ550 είναι ωραιότατη τηλεόραση :ernaehrung004:

Καλημερα σας.
Ηθελα να κανω μια ερωτηση.
Σε ποιες περιπτωσεις σηματος αφηνει μαυρες, μπαρες πανω κατω, η δεξια αριστερα?
Και το σημα απο hd δορυφορικο καναλι ειναι παρομοιο με εκεινο του BR?
Θα εχω διαφορα στην εικονα σε μια Full HD απο οτι σε μια ready?
Πολλα τα ερωτηματα παιδια.
Και θελω να πω οτι σε επισκεψη σε καταστημα ειδα οτι η plasma εχουν αρκετα εντονες αντανακλασεις σε συγκριση με τις lcd.Τωρα η pj550 πως θα ειναι δεν ξερω ακομη.

Μπαρες πανω κατω θα εχεις σε BluRay και DVD σε ταινιες που εχουν αναλογια 2,35:1

Σε τηλεοπτικο θα βαζεις ρυθμιση 16:9 (η "smart" που δημιουργει λιγοτερη παραμορφωση) ωστε να γεμιζει η οθονη...

Τα HD καναλια ειναι σε 16:9 οποτε δεν εχουν μπαρες...

Περυσι σε επισκεψη μου σε καταστημα η 50PQ3000 αν και HD Ready επαιζε καλυτερα απο τις περισσοτερες LCD (ανεξαρτητως τιμης) καθως ειχε καλυτερη κινηση , αντιθεση και χρωματα...

Οι ανακλασεις στις πλασμα στην χειροτερη των περιπτωσεων ειναι οσες στις CRT , στην καλυτερη (πχ. Panasonic G20 με το εξελιγμενο φιλτρο) ειναι καλυτερες απο τις περισσοτερες LCD...

Μπαρες πανω κατω θα εχεις σε BluRay και DVD σε ταινιες που εχουν αναλογια 2,35:1

Η χρηση αυτη (μπαρες) εχει κυνδυνο για την plasma οθονη?

Και οπως παντα ευχαριστω για τις απαντησεις σου.Και αν σου τυχει ριξε και ενα ματι στη PJ550.Η εστω αν εχεις δει την PJ530 γιατι προκειται περι του ιδιου μοντελου.