ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ BYE BYE TUNER

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Ακουστε καλα τι επαθα και φροντιστε να μην την παθετε και σεις.
Προχτες πηγα να ανοιξω τον HUMAX 5400 αλλα εις ματην. Εβγαζε τρεις τελιτσες και μετα τιποτα. Την ειχα ξαναπαθει παλαιοτερα αλλα θυμηθηκα τη θεραπεια απο καποιον αλλο φιλο μας και περασα ξανα settings και ολα μια χαρα.
Τωρα ομως ειχε μουλαρωσει. Τι νεο λογισμικο εβαλα τι νεα settings τιποτα.
Ειδα κι αποειδα ο ανθρωπος και τον πηγα στο γιατρο.
Η διαγνωση?
110 ευρα.
Γιατι?
Ειχε βραχυκυκλωσει το tuner απο νερο και ειχε φτασει ακομα και σκουρια στο board του.
Πως?
Με το νερο της βροχης το οποιο κατεβηκε απο την ταρατσα μεσω του blendage και εφτασε μεχρι την εισοδο του tuner και σιγα σιγα το βραχυκυκλωσε και παπαλα.
Στο μεταξυ το καλωδιο απ εξω θεοστεγνο.
Μου πεταχτηκαν τα ματια εξω αλλα ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι κατι πολυ συνηθισμενο στα ματια του οχι ομως και στα δικα μου.
Μεχρι να αλλαξουμε καλωδιο μια που τωρα δεν το επιτρεπει ο καιρος δειτε τι εκανα και καντε το και σεις.
Εαν το καλωδιο που ερχεται απο εξω μπαινοντας στο σπιτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με το δορυφορικο σας δεκτη μην το συνδεσετε απ ευθειας στο tuner του αλλα μεσω μουφας ωστε αν υπαρχει αναλογη περιπτωση με τη δικη μου το νερο να σταματησει στη μουφα και ετσι να μην προχωρησει στο εσωτερικο της συσκευης.
Αν ειναι σε υψηλοτερο επιπεδο αρκετα ψηλοτερα δηλαδη απο το πατωμα ας πουμε στο πανω μερος απο το τραπεζακι φροντιστε το καλωδιο να ανεβαινει σχεδον καθετα ωστε η βαρυτητα να προστατεψει το μηχανημα σας.
Αυτα προς το παρων και αλλο κακο να μη μας βρει!
Παρτε τα μετρα σας γιατι το φθινοπωρο μπηκε κ.........νο και απο βροχες αλλο τιποτα!:violent-smiley-030:
Νικος

Εγώ και τα έξω ξανακούσει και το έχω δει σε μια τηλεόραση παλιά .
Γι αυτό και όλα μου τα καλώδια στις άκρες τα τυλίγω με μονωτική ταινία πάνω στο μεταλλικό βύσμα έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να εισχωρήσουν νερά.

Καλα ο τεχνικος που σου εκανε την εγκατασταση δεν σου εβαλε μονωτικη γυρω απο το βυσμα? φυσικα υπαρχουν και F connectors με λαστιχακι για μονωση και απορω τι σοι εγκατασταση σου εκαναν?

Γι αυτό και όλα μου τα καλώδια στις άκρες τα τυλίγω με μονωτική ταινία πάνω στο μεταλλικό βύσμα έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να εισχωρήσουν νερά.
Αυτό κάνω κι εγώ. Είναι πολύ αποτελεσματικό.
Γενικά δεν νοείται εγκατάσταση απο τεχνικό χωρίς χρήση μονωτικής ταινία. Προστατεύει από την υγρασία πρωτίστως το lnb.

Χε, χε...σε μενα αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο γιατι τα καλώδια απο το πιάτο ανεβαίνουν στο σαλόνι και δεν κατεβαίνουν!

Εχεις την απόλυτη προστασία! Πρέπει όμως να χάνεις σήμα λόγω ανόδου..:flipout:
Πάντως για να την πάθει κανείς σαν τον Νίκο (ilise) θέλει και προυποθέσεις οι οποίες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:
Μονό lnb το οποίο καταλήγει με το ίδιο καλώδιο στον δέκτη χωρίς να είναι τυλιγμένος με μονωτική ταινία ο F κονέκτορας και η πλευρά του καλωδίου που καταλήγει στον δέκτη να βρίσκεται ψηλότερα από αυτόν.

Re: Απάντηση: ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ BYE BYE TUNER

Εχεις την απόλυτη προστασία! Πρέπει όμως να χάνεις σήμα λόγω ανόδου..:flipout:
Πάντως για να την πάθει κανείς σαν τον Νίκο (ilise) θέλει και προυποθέσεις οι οποίες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:
Μονό lnb το οποίο καταλήγει με το ίδιο καλώδιο στον δέκτη χωρίς να είναι τυλιγμένος με μονωτική ταινία ο F κονέκτορας και η πλευρά του καλωδίου που καταλήγει στον δέκτη να βρίσκεται ψηλότερα από αυτόν.

Σωστα,
Οντως το καλωδιο κατεβαινε απο μονο lnb κατευθειαν στον δεκτη ομως ο δεκτης βρισκοτανε λιγο πιο ψηλα απο το καλωδιο. Το νερο ομως καταφερε και περασε το μικρο εμποδιο οπως αποδειχτηκε και βραχυκυκλωσε το tuner.
Η εγκατασταση ηταν απο μια χαρα τεχνικο o οποιος μου εφερε το καλωδιο μεσα στο σπιτι. Απο κει και μετα του ειπα την συνδεση θα την κανω εγω και φυσικα δεν εβαλα μονωτικη ταινια στην ακτη του f connector. Βεβαια τωρα εμαθα και εβαλα μυαλο , κατοπιν εορτης βεβαια, και εκανα οτι προανεφερα πιο πανω για μελλοντικη προστασια.
Το θεμα ειναι απο λαθη δικα μας να μαθουν και οι υπολοιποι αν δεν γνωριζουν ωστε να μην παθουν την ιδια ζημια.
Αυτη ειναι και η αξια του forum!:grinning-smiley-043
Nick

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ BYE BYE TUNER

Αυτη ειναι και η αξια του forum!:grinning-smiley-043
Nick
Πολύ σωστά. Η αξία των φόρουμ γενικά, είναι ανεκτίμητη. Πόσες λύσεις δεν έχουμε βρει σε αυτά και πόσους ανθρώπους δεν έχουμε γνωρίσει. Ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γνωρίζαμε ποτέ..

Εγω που εχω μονοτικη στο πισω μερος φτανει ή να βγαζω το καλωδιο

{ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΔΕΚΤΟΥΛΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΩ ΧΩΡΙς ΑΥΤΟΝ ΕΙΜΑΙ :behead: ΑΝΘΡΩΠΟς}