Οι διακοπτες δεν χαλανε και τοσο γρηγορα, αν εβαζες εναν καινουργιο και καταληλλο για την θεση αυτην τοτε θα δουλευε για πολλα χρονια χωρις προβλημα. Αν θελεις καποια σταθερη ηλεκτρικη ασφαλεια στα μηχανημα τα σου, θα πρεπει να βαζεις διακοπτες καλωδια που να αντεχουν τουλαχιστον 7 φορες το ονομαστικο ρευμα λειτουργιας. Ετσι δεν θα σου δημιουργησουν ποτε προβληματα. Αυτο το 7 ερχεται εκ στοματος Χιραγκα, που ειχα καποτε την ευκαιρια να τον συνσντησω στο χωριο μου, οταν εκανε επιδειξη στα ηχεια του και τους ενισχυτες του, αυτα εν ετει 1986! Παντως αν οι διακοπτες καλωδια εχουν καποια σηματα καποιου ηλεκτρικου οργανισμου ασφαλειας, ειναι περισσοτερο ασφαλες. S, N, F, ειναι τα ποιο γνωστα.
Για το πρώτο θα σε γελάσω και δεν θέλω.
ΜΤΖ Αυτό φαντάστηκα κι εγώ , οπότε συμφωνούμε
Για τα soft start και τους δύο διακόπτες δεν συφωνώ. Ακριβώς το ίδιο πράγμα κάνουν. Πόσο καλά ή όχι, ποιοτικά ή χρηστικά είναι άλλη κουβέντα.
ΜΤΖ Κάνουν και αυτό που αναφέρεις , αλλά κυρίως τα soft start, δέν βγήκαν για να μήν χαλάνε οι διακόπτες
Πάντως ποιοτικά / χρηστικά συμφωνώ είναι ένα άλλο θέμα
PS:![]()
τελικα η μονη λυση ειναι δυο διακοπτες η γινεται δουλεια και με soft start?
Φίλτατοι, δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν, τουναντίον. Όσον αφορά τις υψηλές τάσεις, Μανώλη (Τζ) έχεις δίκιο, παίρνει κι εμένα το σχέδιο, είναι επικίνδυνο, ίσως θα έπρεπε σε κάθε πόστ να υπάρχει και η ανάλογη επισήμανση.
Απλώς είναι χρονοβόρο και δεν το κάνει κανείς μας, θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι έχουν διαβάσει το μόνιμο θέμα του Morfea.
Ο διακόπτης είναι άλλο θέμα, δεν κινδυνεύεις από τάση, αλλά από πυρκαγιά.
Προσωπικά θέλω ότι φτιάχνω να μπορεί να το χειριστεί και ένας άσχετος, π.χ. η γυναίκα μου, με την ίδια ευκολία που θα χρησιμοποιούσε μια συσκευή του εμπορίου. Επαναλαμβάνω, πριν αρχίσετε να βαράτε :slapface: για μένα ισχύει αυτό, δεν λέω ότι πρέπει να το κάνουν όλοι.
Καλές και ασφαλείς κατασκευές
Εγω δεν βαραω Κωσταντινε, απλα επαυξανω αυτα που γραφεις αλλα μην το κανουμε και παλεστινιακο το θεμα(δεν το γραφω για σενα αυτο).
Υπαρχουν διακοπτες στο μπακαλικο της γειτονειας μου για 10 Ευρω που χρησιμοποιω εδω και δεκαετιες και ακομα δεν βλεπω φθορα.
καποτε ειχα εναν Pioneer exclusive M3 και ειχε ενα εξυπνο συστημα στο πρωτευον, ειχε μια αντισταση 30βαττ μερικα Ωμ στην σειρα και μετα απο 2 δευταρολεπτα την βραχυκυκλωνε με εναν μεγαλο ρελε!
Απλο και αποδοτικο
Κοιταξε αυτην την φωτπγραφια, αυτον τον διακοπτη εχει ενας φιλος εδω και καμμια 15αρια χρονια και αρχιζει 6 ενισχυτες ταυτοχρονα. Κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.
Νομιζα οτι ηταν για μενα επειδη ηταν απαντηση στο ονομα μου.
καλα αφου δε θελεις να μοιραστεις μαζι με τους αλλους τις γνωσεις σου αλλο θεμα, θα το παλαιψουμε μονοι μας το τοτε.
Για κολισεις δεν το συζητω!!!
Τι να σου γραψω, εγω ακουω το σασι και το λαμπακι στην προσωπση του ενισχυτη!
Οι διακοπτες αυτοι δεν χαλανε και τοσο ευκολα, τι νομιζεις οτι εγω δεν εχω 680 Βαττ τοροιδες? Και διπλους μαλιστα! Ακομα δεν εχω δει εναν χαλασμενο.
Οσο για τον φιλο μου με αυτον τον διακοπτη απο ηλεκτροκιλιση θα τον πληροφορισω για τις υποδειξεις σου. Που ξερεις καμμια φορα, μπορει να εχει αυξηθει κατακορυφα η παραμορφωση στο συστημα του και να μην το εχει παρει χαμπαρι ακομα ο γεροντας! Ρε μπας και οι DIN επαφες του συστηματος του ειναι και αυτες σκουριασμενες και αυξανουν την παραμορφωση? Με εβαλες σε τρομερες σκεψεις τωρα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.