"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Έχοντας και εγώ περάσει από το ίδιο ερώτημα, τελικά αγόρασα τον naim supernait. Το αποτέλεσμα μου φαίνεται πολύ όμορφο και δεν ξέρω αν το πρόβλημα με το άνοιγμα-κλείσιμο (που πραγματικά δεν νομίζω ότι ακούγεται), πρέπει να βγάλει τους naim εκτός. Ο 5i και αυτός καλός αλλά αν ακούσεις τον Supernait δύσκολο θα γυρίσεις στον 5i.

Αν θες αυστηρά κ μόνο ολοκληρωμένο το post μου ειναι off-topic... αλλά προχθες έτυχε να ακουσω τον F5 της First Watt του Pass... 25 με 30 μαγικά watt που πιστευω οτι θα ταιριάξουν εξαιρετικά με τα Harbeth αν και δεν τα εχω ακουσει... αν βρεις κάποιον να σου τον φτιάξει σίγουρα θα σου μείνουν χρηματα, αν κατάλαβα καλά την κατηγορία τιμης που θες να κινηθεις, ωστε να πάρεις και προενισχυτή...
Μακάρι να μπορουσα να τον φτιάξω...

Member Paris Kotsis
Re: Harbeth Monitor 30 domestic specific
Having lived with almost all Harbeths (C7ES-2, M20, M40, M30, now P3ESR) and having auditioned carefully C7ES3 and current model SHL5, I must say I totally agree with Alan. To my ears, C7ES3 and P3ESR are more "modern" incarnations of the Harbeth sound and preferable over the other models, although I still find SHL5 and M30 absolutely lovable. They all seem to me like works of art but the latest creations seem more mature art.
That said, the particular "way" of Monitor Series is irresistible to me as I keep confirming when listening to M30. So I guess M40.1, which I haven't auditioned yet, must be the end of the journey - and should be with such a high price!

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το φόρουμ της Harbeth ρίξε του μια ματιά δεν θα χάσεις...

LEBEN CS600.Εκτος budged μαλλον,αλλα αν πας μεχρι εκει,με τα HL5 θα παθεις πλακα.............

είναι φοβερός ο ιάπων . το γνωρίζω.. βέβαια αν τους βάλεις έναν pass 150 ή έναν sugden masterclass ή τα προ-τελικά της lfd θα πιάσουμε πιστεύω επίσης κορυφή, όμως βρισκόμαστε στα χριστούγεννα του 2010, μην το ξεχνάμε, που μένει κόσμος χωρίς δουλειά, και που αγωνιζόμαστε οι υπόλοιποι να τα βγάλουμε πέρα. θέλω να πω πως 1) μουσική είναι ο στόχος να ακούμε (για να μας χαλαρώνει και να "φεύγουμε" κιόλας βρε αδερφέ -και όχι μηχανάκια- οπότε μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και με πιο ¨ταπεινά" μηχανάκια και...
2) δεν είναι καλό, κατά τη γνώμη μου, να προκαλούμε αυτή ακριβώς την εποχή που ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τρώνε καθημερινά μέσα από τα σκουπίδια, και κοιμούνται σε παγκάκια. ε και το να δώσω (πες πως τα έχω) 6 και 7 χιλιάδες ευρώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε για ενισχυτικό το θεωρώ πρόκληση για να μην πω ντροπή.... προσωπικές σκέψεις είναι -αν και αντανακλούν και τις απόψεις πολλών εδώ μέσα είμαι σίγουρος-.

θα οδηγεί ζεύγος harbeth super hl5 σε χώρο 25τμ περίπου, κατά προτίμηση τρανζίστορ, επίσης καλό θα είναι να κοντράρει τη μουσικότητα του άγγλου όντας ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ (γρήγορος, διαφανής και σφιχτός χαμηλά...), ολοκληρωμένος ΚΑΙ αν είναι κελεπούρι τιμής θα το χαρώ διπλά. εννοώ πως τα shl5 είναι πανεύκολο φορτίο, παίζουν για πλάκα με 25 watts ενισχυτή (μην πω και πιο λίγο) φυσικά όσο καλύτερα τα ταϊσεις... (τα γνωστά!).

ακούστε τώρα και την ιδιαιτερότητα. θέλω να έχει mute circuit ώστε ανοίγοντας (εννοείται και κλείνοντας) να μην ακούς από τα ηχεία POP. ούτε ελάχιστο (άρα αποκλείονται οι naim αλλά και οι lfd που τα παίζουν καταπληκτικά).

παραθέτω μερικά μοντέλα που ίσως είναι στο μυαλο σας (δυστυχώς έχω ακούσει ελάχιστα...ως τώρα τέλος πάντων) .

yamaha a-s 700/1000/2000
creek evo5350 / destiny 2
densen Beat B-110 /130

δε μιλάω για audionet soro ή sugden a21se ή plinius (μιλήστε αν θέλετε εσείς, φεύγουμε είτε από το τρανζίστορ ή σε τιμή)

θα με ενδιέφερε κυρίως η άποψή σας για τους yamaha και τους creek ΕΦΟΣΟΝ τους έχετε ακούσει με harbeth...

αν μέσω προτάσεων και φυσικά ακροάσεων διαπιστώσω πως πρέπει να αφήσω τον όρο "budget" στην άκρη -αν και είμαι σχεδόν πεπεισμένος και ΕΞΕΠΙΤΗΔΕΣ το περνάω και στο .Hi-End ενισχυτικά. πως μπορεί κάποιος με 2 άντε 2.5 χιλιάδες να πάρει hi-end ενισχυτικό ειδικά αν έχει τέτοιο ηχείο -εξήγησα τι εννοώ-.-

Ο Αγγλος θέλει τον Αγγλο του,εγώ προτείνω να τα ακούσεις με
Musical Fidelity A1

Musical Fidelity a1

είναι φοβερός ο ιάπων . το γνωρίζω.. βέβαια αν τους βάλεις έναν pass 150 ή έναν sugden masterclass ή τα προ-τελικά της lfd θα πιάσουμε πιστεύω επίσης κορυφή, όμως βρισκόμαστε στα χριστούγεννα του 2010, μην το ξεχνάμε, που μένει κόσμος χωρίς δουλειά, και που αγωνιζόμαστε οι υπόλοιποι να τα βγάλουμε πέρα. θέλω να πω πως 1) μουσική είναι ο στόχος να ακούμε (για να μας χαλαρώνει και να "φεύγουμε" κιόλας βρε αδερφέ -και όχι μηχανάκια- οπότε μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και με πιο ¨ταπεινά" μηχανάκια και...
2) δεν είναι καλό, κατά τη γνώμη μου, να προκαλούμε αυτή ακριβώς την εποχή που ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τρώνε καθημερινά μέσα από τα σκουπίδια, και κοιμούνται σε παγκάκια. ε και το να δώσω (πες πως τα έχω) 6 και 7 χιλιάδες ευρώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε για ενισχυτικό το θεωρώ πρόκληση για να μην πω ντροπή.... προσωπικές σκέψεις είναι -αν και αντανακλούν και τις απόψεις πολλών εδώ μέσα είμαι σίγουρος-.

Ομολογω οτι δεν το σκεφτηκα ετσι.Ευχαριστω για το "ταρακουνημα",καποτε μας χρειαζεται.Μπραβο σου :a0210:

...όμως βρισκόμαστε στα χριστούγεννα του 2010, μην το ξεχνάμε, που μένει κόσμος χωρίς δουλειά, και που αγωνιζόμαστε οι υπόλοιποι να τα βγάλουμε πέρα. θέλω να πω πως 1) μουσική είναι ο στόχος να ακούμε (για να μας χαλαρώνει και να "φεύγουμε" κιόλας βρε αδερφέ -και όχι μηχανάκια- οπότε μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και με πιο ¨ταπεινά" μηχανάκια και...

Εχεις απόλυτο δίκιο και μπράβο σου που το σκέφτηκες και έτσι...

Αλλά, κάτω από αυτές τις συνθήκες ούτε τα Harbeth θα έπρεπε να εχεις
ούτε καν να ψάχνεις για ενισχυτή!
Σίγουρα η υπερβολική και προκλητική δαπάνη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όχι μόνο πολυτέλεια μπορεί
να χαρακτηριστεί, αλλά πολύ χειρότερα..
Ελα όμως που η ζωή είναι μικρή, οι απολαύσεις ακόμη λιγότερες και αν μη τι
άλλο οφείλουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές χαλάρωσης με το μέσον
που μας ηρεμεί, μας καθαρίζει το μυαλό και μας βοηθάει να αντέχουμε τα δύσκολα, την αγαπημένη μας μουσική, δηλαδή...

Εχεις απόλυτο δίκιο και μπράβο σου που το σκέφτηκες και έτσι...

Αλλά, κάτω από αυτές τις συνθήκες ούτε τα Harbeth θα έπρεπε να εχεις
ούτε καν να ψάχνεις για ενισχυτή!
Σίγουρα η υπερβολική και προκλητική δαπάνη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όχι μόνο πολυτέλεια μπορεί
να χαρακτηριστεί, αλλά πολύ χειρότερα..
Ελα όμως που η ζωή είναι μικρή, οι απολαύσεις ακόμη λιγότερες και αν μη τι
άλλο οφείλουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές χαλάρωσης με το μέσον
που μας ηρεμεί, μας καθαρίζει το μυαλό και μας βοηθάει να αντέχουμε τα δύσκολα, την αγαπημένη μας μουσική, δηλαδή...

Και ο Κωστας σωστος και ρεαλιστης θα ελεγα:grandpa: Θα επανελθω με μια "μεση" προταση λοιπον και θα προτεινω τον LEBEN CS300/CS300XS,απο τον ιδιο Ιαπωνα......Συνδιασμο με HL5 που ξερω καλα και δεν θα ειχα προβλημα αν ηταν τα τελευταια μηχανηματα που θα ειχα νοουμενου οτι καλυπταν τον χωρο μου :a0210:

Και ο Κωστας σωστος και ρεαλιστης θα ελεγα:grandpa: Θα επανελθω με μια "μεση" προταση λοιπον και θα προτεινω τον LEBEN CS300/CS300XS,απο τον ιδιο Ιαπωνα......Συνδιασμο με HL5 που ξερω καλα και δεν θα ειχα προβλημα αν ηταν τα τελευταια μηχανηματα που θα ειχα νοουμενου οτι καλυπταν τον χωρο μου :a0210:

μα συγγνώμη 86db ευαισθησία και χώρο 25τμ και του προτείνεται 2χ12watt ενισχυτή? :frown::frown::frown:
θα ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε

μα συγγνώμη 86db ευαισθησία και χώρο 25τμ και του προτείνεται 2χ12watt ενισχυτή? :frown::frown::frown:
θα ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε
Εκτος κι αν ειναι μανιωδης headbanger δεν βλεπω (ουτε θα ακουσει) κανενα προβλημα.Τους τελευταιους 6 μηνες ακουω εναν CS300XS (15 Watts) με ηχεια 91db και ειναι ενα απο τα καλυτερα συστηματα που ειχα ποτε στον 35τμ χωρο μου.Για να ειμαι ειλικρινης μαζι σου,και γω ξεχασα αυτα που ηξερα οταν ακουσα τον συνδιασμο αυτο.Θυμηθηκα ξαφνικα οτι η μουσικη δεν ειναι κουρσα ισχυος η διαγωνισμος εντασεων.Ειναι απλα μουσικη.Ουδεποτε χρειαστηκε να παρω το volume πιο πανω απο η "ωρα 10!!!!!) ακομα και με πικαπ. Η ευαισθησια ενος ηχειου ειναι ενα πραγμα,η ομαλη οσον το δυνατον αντισταση αλλο.Και το HL5 ειναι πανευκολο να οδηγηθει και δεν δυσκολευει τον ενισχυτη καθολου :a0210:

5db παραπανω ειναι τεραστια διαφορα.ειναι σαν να παιζη το ενα ηχειο με 2χ50 και το αλλο με 2χ15.
Το ξερω και δεν διαφωνω.Ομως μην ξεχνας οτι ο φιλος εδω εχει ενα HL5,ενα ηχειο που προφανως του αρεσει,και εμφανως δεν ειναι κατασκευασμενο απο την Harbeth για headbanging και χρηση οπως αυτην που πιθανον να θελεις να περιγραψεις.Αν αυτοσκοπος ειναι να εχουμε ρεζερβες δυναμης και εντασεων τοτε δεν αγοραζεις HL5.Ειναι απλο.Ο καθενας μας συμβιβαζεται στα σημεια που τον ενοχλουν λιγοτερο.Η επιλογη του φιλου μας εδω για το HL5 λεει πολλα που μαλλον σου διαφευγουν.Το σχολιο σου περι 2χ50 η 2χ15 βατ μαλλον επιβεβαιωνει οτι οντως σου διαφευγουν.

neXTgen,ενας παραγνωρισμενος ενισχυτης η κατασκευαστης αν θελεις,που κατα την αποψη μου παντοτε τα πηγαινε πολυ καλα με ηχεια της "σχολης BBC" ειναι οι audiolab.Aπο το 1979 μεχρι προ μερικων ετων "ζουσα" με Rogers,Spendor,Harbeth.Ενας 8000Α η 8000C/P η Μ, παντοτε με εβγαζε ασπροπροσωπο.Ριξε μια ματια στα νεα τους μοντελα,απο value for money ειναι ακομη κορυφαιοι.Και η συμβουλη μου ασφαλως ειναι μεινε με τα HL5.Μου πηρε μεχρι πολυ προσφατα να βρω κατι που μου προσφερε τα καλα της πιο πανω σχολης με κατι εστω και λιγο καλυτερο,αλλα κοστισε πολυ.Βρες τον "ενισχυτη του HL5" και θα μεινεις πολυ καιρο εκει.Η ιστορια δεν γραφεται τυχαια :smile:

Το ξερω και δεν διαφωνω.Ομως μην ξεχνας οτι ο φιλος εδω εχει ενα HL5,ενα ηχειο που προφανως του αρεσει,και εμφανως δεν ειναι κατασκευασμενο απο την Harbeth για headbanging και χρηση οπως αυτην που πιθανον να θελεις να περιγραψεις.Αν αυτοσκοπος ειναι να εχουμε ρεζερβες δυναμης και εντασεων τοτε δεν αγοραζεις HL5.Ειναι απλο.Ο καθενας μας συμβιβαζεται στα σημεια που τον ενοχλουν λιγοτερο.Η επιλογη του φιλου μας εδω για το HL5 λεει πολλα που μαλλον σου διαφευγουν.Το σχολιο σου περι 2χ50 η 2χ15 βατ μαλλον επιβεβαιωνει οτι οντως σου διαφευγουν.

εγω δεν εκανα καποια προταση αφου δεν γνωριζω το ηχειο αλλα εκανα μια επισημανση τεχνικης φυσεως.

ωστοσο οτι και να λες εσυ ποτε δεν θα παντρευα ηχειο των 86db με ενισχυτη 2χ15 οχι γιατι θελω να γκρεμισω το σπιτι αλλα γιατι δεν προκειται να παιξη ποτε σωστα.

εαν εσυ θεωρεις τον υποελεγχο χροιες και σου αρεση ειναι δικαιωμα σου.

αυτο δεν σημαινη οτι ειναι και σωστο.

εγω δεν εκανα καποια προταση αφου δεν γνωριζω το ηχειο αλλα εκανα μια επισημανση τεχνικης φυσεως.

ωστοσο οτι και να λες εσυ ποτε δεν θα παντρευα ηχειο των 86db με ενισχυτη 2χ15 οχι γιατι θελω να γκρεμισω το σπιτι αλλα γιατι δεν προκειται να παιξη ποτε σωστα.

εαν εσυ θεωρεις τον υποελεγχο χροιες και σου αρεση ειναι δικαιωμα σου.

αυτο δεν σημαινη οτι ειναι και σωστο.

Δεν ειπα οτι ο καθενας συμβιβαζεται με οτι τον ενοχλει λιγοτερο;Ισως πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα τα σχολια των φιλων σου εδω.
Τι ειναι σωστο και τι λαθος στο audio?Το συζηταμε δεκαετιες τωρα,σωστα;;;
Ο υποελεγχος ειναι κατι απο το οποιο ο ενισχυτης υποφερει οταν το ηχειο τον αναγκαζει σ'αυτον.Το Harbeth HL5 που εχει ο φιλος εδω,δεν ειναι τετοιο ηχειο.Καθε αλλο.Στην συγκεκριμενη περιπτωση απλα θα ανοιγει τον ενισχυτη του λιγο πιο πανω.Και αυτο,επισημανση τεχνικης φυσεως ειναι.Αν ετσι το συστημα δουλευει σωστα,τα επιπλεον οδηγουν στην αχρειαστη και ανουσια με την μουσικη, κουρσα των αριθμων.
Δηλαδη εγω για να ακουω σωστα το USHER S520(85db)που εχω στο γραφειο μου και το οδηγω με εναν Tripath 20 βατ,τι πρεπει να κανω?Η μηπως να βαλω τον Tripath στο κυριως συστημα επειδη εχει 33.333% περισσοτερα βατ απο τον CS300X ;;;;;

διαβαζω πολυ καλα και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.

εφοσον το αποτελεσμα ικανοποιει εσενα ολα καλα.

περα ομως απο το προσωπικο σου γουστο υπαρχη σωστο και λαθος στο audio .

η harbeth προτεινη ελαχιστο 25watt.

τυχαιο;

δεν νομιζω.

Ακριβώς αγαπητέ συμφορουμίτη.Οι σκέψεις σου ταυτίζοντε με τις δικές μου και πολλών φίλων μου που ασχολούντε με το χόμπυ μας.Και γώ αν και είμαι σε αναζήτηση ολοκληρωμένου/cd για δεύτερο σύστημα σε προσωπικό χώρο,νιώθω ένοχα απέναντι στους χιλ άνεργους που φέρνουν τα νέα μέτρα.

διαβαζω πολυ καλα και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.

εφοσον το αποτελεσμα ικανοποιει εσενα ολα καλα.

περα ομως απο το προσωπικο σου γουστο υπαρχη σωστο και λαθος στο audio .

η harbeth προτεινη ελαχιστο 25watt.

τυχαιο;

δεν νομιζω.

Ο φιλος μας ζητησε την γνωμη μας και αυτην εδωσα βασει ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ εμπειριων που ειχα,τοσο με τα ηχεια του σε συνδιασμο με ενισχυτες που τα ακουσα μαζι,οσο και για συνδιασμους ηχειων της ιδιας σχολης με αλλους ενισχυτες,αλλα και βασιζομενος στην "τεχνικη"πλευρα αφου σε ενδιαφερει τοσο.Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι συμβαλλεις στην συζητηση πρωτον χωρις να εχεις ακουσει τα ηχεια του-οπως εσυ ειπες-,δευτερον ψαχνοντας την σελιδα της εταιρειας για να μας πεις ποσα μινιμουμ βατ προτεινει η εταιρεια για τα ηχεια της(πιο σημαντικο θα ηταν να δεις τι λεει η εταιρεια αλλα και πολλοι αλλοι για την ευκολια οδηγησης και της αντιστασης του ηχειου της),τριτον να δινεις τεχνικες συμβουλες "by the book" κρινοντας την αποψη μου,να μου επιτρεψεις να πω οτι δεν συμβαλλεις καθολου στην συζητηση.Θετοντας το διαφορετικα,εισαι εκτος θεματος.Αν θελεις πραγματι να ξερεις αν η Harbeth θα αποκλεισει για χρηση με τα HL5 εναν ενισχυτη τυπου CS300X η παρομοιας φημης σε ενα χωρο 25 τμ διοτι ο ενισχυτης ειναι 15 βατ,ρωτησε τους.Ας μην εναγουμε το θεμα οδηγησης ενος πανευκολου ηχειου σε θεμα κρατικης ασφαλειας.Στο τελος για να ακουσουμε μουσικη στο σπιτι μας θα πρεπει να εχουμε για ενισχυση......εναν πυρηνικο αντιδραστηρα.Οχι ρε παιδια,δεν τον χρειαζεται ο φιλος μας στην συγκεκριμενη περιπτωση,πως να το κανουμε;