"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Ακριβώς αγαπητέ συμφορουμίτη.Οι σκέψεις σου ταυτίζοντε με τις δικές μου και πολλών φίλων μου που ασχολούντε με το χόμπυ μας.Και γώ αν και είμαι σε αναζήτηση ολοκληρωμένου/cd για δεύτερο σύστημα σε προσωπικό χώρο,νιώθω ένοχα απέναντι στους χιλ άνεργους που φέρνουν τα νέα μέτρα.
Ολοι αντιλαμβανομαστε αυτο που λες.Μακαρι να το αντιλαμβανονταν και αυτοι που εφεραν ολα αυτα τα προβληματα σε ολους μας.:a0210:
Συμπαθεια προς τους φιλους και συνανθρωπους μας,ναι.Ενοχες ομως οχι.Αυτες ανηκουν σε αλλους.

Πίσω στο θέμα μας:
Καλησπέρα neXTgen. Δεν χρειάζεται τόσο βαρύς προβληματισμός. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν θα βρεθείς προ απροόπτου, ακόμα και με τα 2Χ12W σε χώρο μικρομεσαίο (25 τμ αν θυμάμαι καλά). Από την πρώτη ανάγνωση των προδιαγραφών, ιδίως για κάποιον που δεν γνωρίζει το ηχείο, αυτό φαίνεται λάθος, αλλά δεν είναι. Δεν τίθεται θέμα στα συγκεκριμένα ηχεία υποελέγχου των χαμηλών ώστε να το περάσεις για χροιές (;;;!!!???) . Το ηχείο είναι πανεύκολο, θα εκπλαγείς ευχάριστα. Τώρα επειδή ξέρω ότι εσύ ψάχεις για solid state, μην το πολυταλαιπωρείς το θέμα. Καθιερωμένο και σοβαρό όνομα με παρελθόν, αξιόπιστος αντιπρόσωπος, εκλογικευμένη τιμή και δεν θα χάσεις. Κι´όταν μπορέσεις αγότερα (άν βεβαίως νομίσεις ότι θα σου χρειαστεί) την ψάχνεις την δουλειά έτσι για να μην ξεχνάμε και το χόμπυ.

PS: Τι έγινε, το κόλπο με το μαγνήτη δούλεψε;

Last edited:
Πίσω στο θέμα μας:
Καλησπέρα neXTgen. Δεν χρειάζεται τόσο βαρύς προβληματισμός. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν θα βρεθείς προ απροόπτου, ακόμα και με τα 2Χ12W σε χώρο μικρομεσαίο (25 τμ αν θυμάμαι καλά). Από την πρώτη ανάγνωση των προδιαγραφών, ιδίως για κάποιον που δεν γνωρίζει το ηχείο, αυτό φαίνεται λάθος, αλλά δεν είναι. Δεν τίθεται θέμα στα συγκεκριμένα ηχεία υποελέγχου των χαμηλών ώστε να το περάσεις για χροιές (;;;!!!???) . Το ηχείο είναι πανεύκολο, θα εκπλαγείς ευχάριστα. Τώρα επειδή ξέρω ότι εσύ ψάχεις για solid state, μην το πολυταλαιπωρείς το θέμα. Καθιερωμένο και σοβαρό όνομα με παρελθόν, αξιόπιστος αντιπρόσωπος, εκλογικευμένη τιμή και δεν θα χάσεις. Κι´όταν μπορέσεις αγότερα (άν βεβαίως νομίσεις ότι θα σου χρειαστεί) την ψάχνεις την δουλειά έτσι για να μην ξεχνάμε και το χόμπυ.

:a0210:

http://www.harbeth.co.uk/hifispeakers/superhl5/images/Shl5z.png

Ο φιλος μας ζητησε την γνωμη μας και αυτην εδωσα βασει ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ εμπειριων που ειχα,τοσο με τα ηχεια του σε συνδιασμο με ενισχυτες που τα ακουσα μαζι,οσο και για συνδιασμους ηχειων της ιδιας σχολης με αλλους ενισχυτες,αλλα και βασιζομενος στην "τεχνικη"πλευρα αφου σε ενδιαφερει τοσο.Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι συμβαλλεις στην συζητηση πρωτον χωρις να εχεις ακουσει τα ηχεια του-οπως εσυ ειπες-,δευτερον ψαχνοντας την σελιδα της εταιρειας για να μας πεις ποσα μινιμουμ βατ προτεινει η εταιρεια για τα ηχεια της(πιο σημαντικο θα ηταν να δεις τι λεει η εταιρεια αλλα και πολλοι αλλοι για την ευκολια οδηγησης και της αντιστασης του ηχειου της),τριτον να δινεις τεχνικες συμβουλες "by the book" κρινοντας την αποψη μου,να μου επιτρεψεις να πω οτι δεν συμβαλλεις καθολου στην συζητηση.Θετοντας το διαφορετικα,εισαι εκτος θεματος.Αν θελεις πραγματι να ξερεις αν η Harbeth θα αποκλεισει για χρηση με τα HL5 εναν ενισχυτη τυπου CS300X η παρομοιας φημης σε ενα χωρο 25 τμ διοτι ο ενισχυτης ειναι 15 βατ,ρωτησε τους.Ας μην εναγουμε το θεμα οδηγησης ενος πανευκολου ηχειου σε θεμα κρατικης ασφαλειας.Στο τελος για να ακουσουμε μουσικη στο σπιτι μας θα πρεπει να εχουμε για ενισχυση......εναν πυρηνικο αντιδραστηρα.Οχι ρε παιδια,δεν τον χρειαζεται ο φιλος μας στην συγκεκριμενη περιπτωση,πως να το κανουμε;

μα και εγω την γνωμη μου εδωσα.

εγραψα οτι ΕΓΩ δεν θα εβαζα εναν ενισχυτη 15watt.

εσενα ομως δεν σου αρεσε που σε διορθωσα και αρχισες να λες οτι δεν εχω

ακουση τα ηχεια και τι προσφερω και αλλα ωραια.

το οτι διαφωνω μαζι σου δεν σημαινη τιποτα.

ο φιλος μας μπορει να διαβαση και τις δυο γνωμες και να αποφασιση.

οπως και οσοι διαβαζουν.

Εχεις απόλυτο δίκιο και μπράβο σου που το σκέφτηκες και έτσι...

Αλλά, κάτω από αυτές τις συνθήκες ούτε τα Harbeth θα έπρεπε να εχεις
ούτε καν να ψάχνεις για ενισχυτή!
Σίγουρα η υπερβολική και προκλητική δαπάνη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όχι μόνο πολυτέλεια μπορεί
να χαρακτηριστεί, αλλά πολύ χειρότερα..
Ελα όμως που η ζωή είναι μικρή, οι απολαύσεις ακόμη λιγότερες και αν μη τι
άλλο οφείλουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές χαλάρωσης με το μέσον
που μας ηρεμεί, μας καθαρίζει το μυαλό και μας βοηθάει να αντέχουμε τα δύσκολα, την αγαπημένη μας μουσική, δηλαδή...

ούτε τα ηχεία δεν θα είχα, όντως, αλλά σιγά-σιγά με αγώνα εδώ και 20+ χρόνια (σκληρής δουλειάς και σπουδών και ΑΝΑΠΟΔΙΩΝ στη ζωή μου φίλε..) χτίζοντας (αγοράζοντας και πουλώντας) 500-500 ευρώ χτίζω το "τάισμα" των αυτιών μου, κυρίως με την αγορά δίσκων ... μεγάλου πενταψήφιου αριθμού. ε! όχι δεν είνα πρόκληση αφού γυρίζω κοντά στα 40 με λεωφορεία και μηχανάκια! οπωσδήποτε οφείλουμε στον εαυτό μας στιγμές χαλάρωσης, οπωσδήποτε ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (για μένα πρώτα για σας μετά, μιλάω) αλλά προσπαθώ φίλε Magellan πρώτα να κάνω και μετά (και αν) να μιλάω...

ας μην έχουμε τύψεις λοιπόν ούτε αυτοί που κόβουν από αλλού με αγώνα για να πάρουν κάτι πανάκριβο που θα τους γεμίσει (?, μακάρι!) ή αυτοί που απλά κοιτούν γύρω (οι πιο πολλοί αν όχι όλοι μας) βλέποντας το δάσος, το οποίο έχει πιάσει αυτή τη στιγμή φωτιά.... ούτε κακομοιριά (φτου-φτου μακριά από μας) αλλά ίσως και λίγη ευαισθησία μέρες που έρχονται (δεν είμαι θρήσκος) με τα παιδάκια να κοιτούν και τους παππούδες να μην μπορούν..

η μουσική απόλαυση άπτεται της ζωής μας (συνολικά) και είναι μέρος της, εκφράζοντάς τη... τα μηχανάκια απλά αναπαράγουν τη μουσική...λίγο, πολύ ή περισσότερο ρεαλιστικά. ε και λίγο "άρπαγμα" ψυχολογικά με το καθημερινό μας τρέξιμο το έχουμε όλοι μας ... και ας μην το παραδεχόμαστε.

εσενα ομως δεν σου αρεσε που σε διορθωσα........
Σε πιο "λαθος" ;
Για ριξε μια ματια στο τι λεει η εταιρεια (στις μετρησεις που ανεβασα)για την αντισταση του ηχειου της,και κατ'επεκταση στην ευκολια οδηγησης του.Εκει επικεντρωσα την αποψη μου εκτος των ακουστικων εμπειριων με το HL5,σε ολα τα ποστ μου προς εσενα.Tην δικη σου "αποψη" οπως λες,δεν μας ειπες που την στηριξες,εκτος απο τα 86db,αδιαφορο στοιχειο μαλλον για την περιπτωση οδηγησης του HL5.Εσυ δεν ειπες οτι δεν το ακουσες,η κανω λαθος;

δούλεψε, με κάποια παρατράγουδα.... (πιο πριν) αναφορικά με το ύφασμα στις γρίλλιες.... παίδεμα πάντως φίλε TakisJK, πόνεσε η πρώτη φορά.....(πάντα- τάδε έφη γνωστό γκρούπ ελληνικής ροκ..)

Σε πιο "λαθος" ;
Για ριξε μια ματια στο τι λεει η εταιρεια (στις μετρησεις που ανεβασα)για την αντισταση του ηχειου της,και κατ'επεκταση στην ευκολια οδηγησης του.Εκει επικεντρωσα την αποψη μου εκτος των ακουστικων εμπειριων με το HL5,σε ολα τα ποστ μου προς εσενα.Tην δικη σου "αποψη" οπως λες,δεν μας ειπες που την στηριξες,εκτος απο τα 86db,αδιαφορο στοιχειο μαλλον για την περιπτωση οδηγησης του HL5.Εσυ δεν ειπες οτι δεν το ακουσες,η κανω λαθος;

καλα λοιπον αφου το συνεχιζεις θα σου απαντησω.

το ηχειο πραγματικα ειναι ευκολο φορτιο και ποτε δεν εγραψα το αντιθετο.

ειναι ομως αναισθητο.

εαν ξερεις να ερμηνευσεις τις καμπυλες που εσυ ανεβασες θα δεις οτι

ναι μεν η φαση δεν εχει εχει μεγαλες διακυμασεις που σημαινη οτι δεν

δημιουργη προβλημα στον ενισχυτη.

δηλαδη δεν χρειαζεται τεραστια αποθεματα ρευματος.

χρειαζεται ομως watt.

αλλο το ενα αλλο το αλλο.

οταν στα 2κ η αντισταση του φτανη τα 35ohm τα 15watt του ενισχυτη θα

γινουν 3 και τοτε θα δεις προβληματα ακομα και σε χαμηλες

εντασεις.

μαλλον εσυ πρεπει να ρωτησεις τη harbeth οχι εγω.

Απάντηση: Re: "budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

ούτε τα ηχεία δεν θα είχα, όντως, αλλά σιγά-σιγά με αγώνα εδώ και 20+ χρόνια (σκληρής δουλειάς και σπουδών και ΑΝΑΠΟΔΙΩΝ στη ζωή μου φίλε..) χτίζοντας (αγοράζοντας και πουλώντας) 500-500 ευρώ χτίζω το "τάισμα" των αυτιών μου, κυρίως με την αγορά δίσκων ... μεγάλου πενταψήφιου αριθμού. ε! όχι δεν είνα πρόκληση αφού γυρίζω κοντά στα 40 με λεωφορεία και μηχανάκια! οπωσδήποτε οφείλουμε στον εαυτό μας στιγμές χαλάρωσης, οπωσδήποτε ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (για μένα πρώτα για σας μετά, μιλάω) αλλά προσπαθώ φίλε Magellan πρώτα να κάνω και μετά (και αν) να μιλάω...

ας μην έχουμε τύψεις λοιπόν ούτε αυτοί που κόβουν από αλλού με αγώνα για να πάρουν κάτι πανάκριβο που θα τους γεμίσει (?, μακάρι!) ή αυτοί που απλά κοιτούν γύρω (οι πιο πολλοί αν όχι όλοι μας) βλέποντας το δάσος, το οποίο έχει πιάσει αυτή τη στιγμή φωτιά.... ούτε κακομοιριά (φτου-φτου μακριά από μας) αλλά ίσως και λίγη ευαισθησία μέρες που έρχονται (δεν είμαι θρήσκος) με τα παιδάκια να κοιτούν και τους παππούδες να μην μπορούν..

η μουσική απόλαυση άπτεται της ζωής μας (συνολικά) και είναι μέρος της, εκφράζοντάς τη... τα μηχανάκια απλά αναπαράγουν τη μουσική...λίγο, πολύ ή περισσότερο ρεαλιστικά. ε και λίγο "άρπαγμα" ψυχολογικά με το καθημερινό μας τρέξιμο το έχουμε όλοι μας ... και ας μην το παραδεχόμαστε.

Μαζί σου neXTgen. Θεωρώ υγιές και φυσικό να δημιουργούνται μεγάλες ή και τεράστιες αναστολές στην κατανάλωση προϊόντων αυτής της κατηγορίας και τώρα αλλά και σε κάθε εποχή. Είναι σαφές ότι πρόκειται για την εμπορική εκμετάλλευση (από την αγορά) ενός πάθους που δεν έχει ούτε πάτο ούτε οροφή. Είναι καλό να έχουμε συνείδηση της θέσης μας στον κόσμο, της σχετικής ευζωίας που μας δόθηκε αλλά και της θέσης των υπολοίπων. Προχωράμε με τις αντιφάσεις μας, ναι, αλλά θα προτιμήσω τελικά μια στάση ζωής που περιλαμβάνει τις (φυσικές) ανθρώπινες τύψεις (άχρηστες ή όχι, αδιάφορο) από τη χαρωπή αποενοχοποίηση των πάντων. Βγαίνοντας κάθε φορά από την έκθεση πέφτω πάνω στην ανθρώπινη εξαθλίωση των εκατοντάδων μεταναστών της περιοχής και μουτζώνομαι κανονικότατα. Ας μην ξεκινήσει παρακαλώ μια κουβέντα του στυλ "τότε γιατί να έχουμε σπίτια, αυτοκίνητα, τηλεοράσεις κλπ." Μιλάω για την αναπόφευκτη και αυτόματη σύγκριση μεγεθών ανάμεσα σε έναν άνθρωπο που είναι σε θέση να καταναλώσει καλώδια των 5 χιλιάδων ευρώ και έναν που καταναλώνει σκουπίδια για να τραφεί και να ζήσει. Μιλάω επίσης για την αυτόματη και φυσική διέγερση του αισθήματος αλληλεγγύης απέναντι στον ανθρώπινο πόνο.
Ας μην φοβόμαστε τις σκέψεις μας άλλωστε. Μια χαρά τις αλέθει όλες ο μύλος...Εδώ μέσα θα τριγυρίζουμε όλοι (όσοι μιλάμε), έχοντας εξασφαλίσει τα βασικά και πολύ παραπάνω, πολεμώντας το ίδιο ανικανοποίητο.

έτσι είναι gas gas . δεν το συνεχίζουμε απλά πέραν του "μέτρον άριστον¨που πρέπει να έχουμε στο νου μας (γιατί οδηγεί σε ψυχική υγεία) ΔΕΝ είναι και άσχημο (για να μείνουμε και στο thread) να συνειδητοποιούμε πως ακούμε με τα αυτιά και όχι με τις τσέπες...

θέλω να πω και θα επιμένω σε αυτό, πως για παράδειγμα με ένα ολοκληρωμένο 2 και κάτω χιλιάρικα πας πολύ ψηλά ηχητικά στις μέρες μας... ένα παράδειγμα, το flight 3 της audia..

τέλος πάντων, πάω να ακούσω κανα διωράκι μουσικής τώρα...

....θα δεις οτι ναι μεν η φαση δεν εχει εχει μεγαλες διακυμασεις που σημαινη οτι δεν δημιουργη προβλημα στον ενισχυτη. δηλαδη δεν χρειαζεται τεραστια αποθεματα ρευματος. χρειαζεται ομως watt.....
.....οταν στα 2κ η αντισταση του φτανη τα 35ohm τα 15watt του ενισχυτη θα γινουν 3 .......

Η επισήμανση είναι δικιά μου.

Φίλε backousis να θυμηθούμε λίγο τον νόμο του Ohm από το Γυμνάσιο; Φαντάζομαι δεν τον αμφισβητεί κανείς μας.
Ένταση Ρεύματος = Τάση διά Αντίσταση. i = v / r
Καταναλούμενη ισχύς = Τάση επί ένταση P = v . i
Οπότε:
Ισχύς = τετράγωνο της έντασης επί αντίσταση. P = i2 . r

Ο κάθε ενισχυτής εφ´ όσον μπορεί πάντα να παράξει την ισχύ που επιτρέπουν οι προδιαγραφές του είτε αυτή καταναλώνεται σαν θερμότητα (στο πηνίο του μεγαφώνου) είτε σαν κινητική για να μετατραπεί σε ήχο,

για να διατηρηθεί το γινόμενο σταθερό με μεταβολή στην αντίσταση το μόνο που θα μεταβληθεί είναι (το τετράγωνο) το ρεύμα, κάτι για το οποίο, το συγκεκριμένο ηχείο δεν ανησυχεί και τόσο.

Πάντως, το πώς τα 15 βάτ θα γίνουν 3 ομολογώ πως αδυνατώ να το κατανοήσω με τις ελάχιστες γνώσεις φυσικής που διαθέτω.

Απάντηση: Re: "budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

έτσι είναι gas gas . δεν το συνεχίζουμε απλά πέραν του "μέτρον άριστον¨που πρέπει να έχουμε στο νου μας (γιατί οδηγεί σε ψυχική υγεία) ΔΕΝ είναι και άσχημο (για να μείνουμε και στο thread) να συνειδητοποιούμε πως ακούμε με τα αυτιά και όχι με τις τσέπες...

θέλω να πω και θα επιμένω σε αυτό, πως για παράδειγμα με ένα ολοκληρωμένο 2 και κάτω χιλιάρικα πας πολύ ψηλά ηχητικά στις μέρες μας... ένα παράδειγμα, το flight 3 της audia..

τέλος πάντων, πάω να ακούσω κανα διωράκι μουσικής τώρα...

Δεν το συζητάω, συμφωνώ απολύτως. Απλώς πρέπει να δέσουν τα κομμάτια μεταξύ τους. Εγώ μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας, κάνω δέκα σταυρούς και αναμέλπω δέκα δόξα σοι την ώρα. Επιτέλους, έχω μούζικα στο σπίτι! Είμαι όχι απλώς ευτυχής αλλά και ευγνώμων απέναντι στον θεό του hifi που με ελέησε...Λίγο πάνω από τα δύο χιλιάρικα ο dialogue two, μεταχειρισμένο το proac d15, βουαλά. Παράδεισος. (κάνε θεούλη μου μόνο να κρατήσει η μαγεία....)

NeXTgen και gas gas τα λέτε πάρα πολύ ωραία, συγχαρητήρια!

Αν έχετε όρεξη βάζω τον Densen B110 στο σύστημα του gas gas για να πάρει μια γεύση ο ΝeXTgen από ένα τέτοιο συνδυασμό...

Αν ενδιαφέρεστε και μπορείτε, πείτε μου...

Νίκος

Ενδιαφέρουσα πρόταση! Αυτός ο συνδυασμός κατηγορείται συχνά ως "γλυκιάρης".

Απόλυτα κατανοητά!

Νομίζω οτι η κοινότητά μας θα σε βοηθήσει να βρείς λύση στο θέμα του ενισχυτή..Πραγματικά σου αξίζει!

NeXTgen και gas gas τα λέτε πάρα πολύ ωραία, συγχαρητήρια!

Αν έχετε όρεξη βάζω τον Densen B110 στο σύστημα του gas gas για να πάρει μια γεύση ο ΝeXTgen από ένα τέτοιο συνδυασμό...

Αν ενδιαφέρεστε και μπορείτε, πείτε μου...

Νίκος

Εγώ δεν έχω αντίρρηση, αλλά ο nextgen δεν μένει Αθήνα απ' όσο θυμάμαι.

@Karavan, εννοείς τα proac με τον densen ή με τον primaluna ως "γλυκιάρη" συνδυασμό; Δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις γλυκιάρικο (όπως το λες) αποτέλεσμα σήμερα, μακάρι αλλά πού...:flipout:

Εννοώ Proac με Densen. Τον συνδυασμό δεν τον έχω ακούσει.Έχω ακούσει μόνο Proac και μάλιστα μου άρεσαν. Αλλά είναι μία άποψη (περί γλυκερού ήχου) που την ασπάζονται πολλοί φίλοι εδώ μέσα. Και τα δύο μηχανήματα είναι εξαίρετα και πράγματι θε είχε ενδιαφέρον ένας τέτοιος συνδυασμός.