στην αρχή του thread αυτοπρότεινα (χαχαχα, αστείο ακούγεται) yamaha creek και densen...
δεν ξέρω αλλά ολοένα και περισσότερο μέσα μου μπαίνει το μικρόβιο για κάτι καλύτερο και όχι πολύ πιο πάνω σε τιμή..
λίγο πιο πάνω φίλος ρώτησε για την τιμή του destiny 2 . νομίζω πως έρχεται γύρω στα 1600 ευρώ. με επιφύλαξη, αλλά κάπου εκεί είναι.
ο densen είναι με το τροφοδοτικό στα 2250 και έχουμε και ένα ακόμα μηχανάκι που ακούει (πάντα τρανζίστορ μιλάω) στο όνομα flight 3 στα 2000 ευρώ μετρητοίς και κάτι πιο κάτω (τιμή καινούριων πάντα)
έχω 2-3 πράγματα ακόμα στο μυαλό μου, και τα μοιράζομαι μαζί σας
κατ' αρχήν ΔΕΝ είναι δυνατόν σε αυτή τη ζωή να έχουμε όλα τα μηχανήματα σπίτι μας, ούτε να ακούσουμε στους αντιπροσώπους σπιτικό (μας) ήχο. αυτό σημαίνει πως με βάση το ηχείο που έχουμε (γιατί γουστάρουμε τον ήχο του) παίζουμε κυρίως με το αυτί μας αλλά ρισκάροντας συχνά (εφόσον δεν τα είχαμε όλα για τεστ στο χώρο μας)
οπότε μπαίνει μια παράμετρος που λέγεται και αξιοπιστία μηχανήματος ώστε στο ρίσκο να έχουμε κάποιες δεικλίδες ασφαλείας (όχι για μεταπώληση αλλά για την αποφυγή ταλαιπωρίας) π.χ. για τα yamaha φαντάζομαι (ασχέτως αν μας αρέσει ο ήχος της) έχουμε όλοι μια γνώμη... επίσης ξέρουμε πως τα densen δίνουν εγγύηση εφ' όρου ζωής που είναι -κατά τη γνώμη μου- πολυ σπουδαίο. αξιοπιστία σημαίνει επίσης pass, plinius ή krell και luxman..
όταν δηλαδή στερείσαι από κάτι ξοδεύοντας τα -με ιδρώτα και βάλε- χρήματά σου -δώστα αν τα πάρεις πίσω!- για να πάρεις ένα μηχάνημα που έχει π.χ. 3000 δρχ. νομίζω πως καλύτερα είναι από πίσω του να κρύβεται μια φερέγγυα εταιρία και ένας αντίστοιχος αντιπρόσωπος (αν η αγορά γίνει στην ελλάδα) ώστε να νοιώθεις σιγουριά. τι λέτε για τα audia στο θέμα αυτό? αυτό είναι το ένα.
το άλλο είναι τι ψάχνεις όταν αλλάζεις, εγώ συγκεκριμένα είμαι σίγουρος πως από το μικρό naim που έπαιζα πρόσφατα ή τον hegel που παρεπιπτόντως έχω σε αγγελία για να βρώ τη μαγιά-χρήματα ώστε προσθέτοντας και τη διαφορά να ανέβω, πιστεύω λοιπόν πως μπορώ με μια διαφορά λογική να πετύχω και επαρκή διαφορά απόδοσης. ψάχνω κάτι που όπως λέω να είναι ουδέτερο γρήγορο με σφιχτό μπάσο όπως περιγράφω στην αρχή αλλά επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να περιγράφεις ήχους και λογικό είναι να μου πείτε ¨μα ο hegel τα κάνει αυτά" θέλω να τα κάνει καλύτερα, και ογκοδέστερα χωρίς να χρωματίζει ιδιαίτερα.... ο hegel π.χ. είναι εξαιρετικός ενισχυτής για τα λεφτά του αλλά ΔΕΝ έχει τα σώματα του flight 3 ή τις μεσαίες του 9100/9200 .. δεν πάω σε τάξη Α ούτε σε λάμπα (και φυσικά ΔΕΝ θέλω να κάνει κλακ στο άνοιγμα είπαμε)
άρα ξέρετε τί θέλω .... με ένα ηχείο που μου αρέσει ! δεύτερον αυτό.
και τρίτον στριφογυρίζει στο κεφάλι μου η ιδέα ενός ψηφιακού και διερωτώμαι γιατί διαβάζω κατά καιρούς πως έχουν φύγει από την πρώιμη ολιγο-watt-ική και κλινική κατάσταση και έχουν γίνει πιο ολογραφικοί και σωματώδεις (λίγους εκπροσώπους του είδους και μάλιστα κινέζους και ακόμα χειρότερα στα πεταχτά έχω ακούσει, πάει καιρός, οπότε συγχωρείστε με την όποια λάθος εντύπωσή μου, ευχαρίστως δε διορθώστε με, μου αρέσει να μαθαίνω) . έτσι κι αλλιώς σε ταχύτητα δεν παίζονται και σε έλεγχο. συγκεκριμένα στο μυαλό μου έχω την απορία πως θα ηχεί ο nuforce ia7 v3(.1) (πάλι 1500-1600 ευρώ τιμή έχουμε) σε σχέση π.χ. με τον hegel... αυτό είναι το τρίτο...