Budget κεφαλή - βελόνα

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλημέρα .

Πριν 3-4 χρόνια έκανα την ψιλο-υπερβάση και έφερα απο τον thakker μια κεφαλή Ortofon Super OM 20 (160 γιουρια) για το thorens td 170 που έχω . Για κάποιο λόγο ένα συγκεκριμένο βινύλίο όταν τελειώνει , ενώ το πικαπ είναι αυτόματο και πρέπει να σταματήσει και να επιστρέψει το μπράτσο στην βάση του , η βελόνα συνεχίζει ελαφρώς προς το κέντρο και γυρίζει πάνω εκεί χωρίς σταματημό .
Το συγκεκριμένο βινύλιο δυστυχώς το έβαλα λίγο πριν φύγω για Πάσχα , είχα την εντύπωση ότι το πικαπ σταμάτησε , αλλά αυτό γύρναγε περίπου 5 μέρες ασταμάτητα . Όταν γύρισα βρήκα ένα λευκό κύκλο εκεί που γύρναγε η βελόνα και μια σχεδόν λιωμένη βελόνα . Παίζει ακόμα αλλά φοβαμαι μήπως αρχίζει να τρώει τους δίσκους . Λίγο που κοίταξα στο νετ είδα κυκλοφορούν ανταλλακτικές βελόνες που κουμπώνουν στην κεφαλή https://www.ebay.com/itm/Turntable-...151783?hash=item25db3016a7:g:1qgAAOSww5pbYhkg . Ιμιτασιον προφανώς αλλά δεν έχω τρομερές απαιτήσει πλην του να βγάζουν τα στανταρ 4 mV . Η συγκεκριμένη είναι απο Αγγλία και με πονάει κάπως να δώσω για 15 άλλα 15 μεταφορικά .

Γενικά μέχρι 50αρικό τι υπάρχει Ελλάδα ή Ευρώπη ;
Ευχαριστώ

Καλημέρα .

Πριν 3-4 χρόνια έκανα την ψιλο-υπερβάση και έφερα απο τον thakker μια κεφαλή Ortofon Super OM 20 (160 γιουρια) για το thorens td 170 που έχω . Για κάποιο λόγο ένα συγκεκριμένο βινύλίο όταν τελειώνει , ενώ το πικαπ είναι αυτόματο και πρέπει να σταματήσει και να επιστρέψει το μπράτσο στην βάση του , η βελόνα συνεχίζει ελαφρώς προς το κέντρο και γυρίζει πάνω εκεί χωρίς σταματημό .
Το συγκεκριμένο βινύλιο δυστυχώς το έβαλα λίγο πριν φύγω για Πάσχα , είχα την εντύπωση ότι το πικαπ σταμάτησε , αλλά αυτό γύρναγε περίπου 5 μέρες ασταμάτητα . Όταν γύρισα βρήκα ένα λευκό κύκλο εκεί που γύρναγε η βελόνα και μια σχεδόν λιωμένη βελόνα . Παίζει ακόμα αλλά φοβαμαι μήπως αρχίζει να τρώει τους δίσκους . Λίγο που κοίταξα στο νετ είδα κυκλοφορούν ανταλλακτικές βελόνες που κουμπώνουν στην κεφαλή https://www.ebay.com/itm/Turntable-...151783?hash=item25db3016a7:g:1qgAAOSww5pbYhkg . Ιμιτασιον προφανώς αλλά δεν έχω τρομερές απαιτήσει πλην του να βγάζουν τα στανταρ 4 mV . Η συγκεκριμένη είναι απο Αγγλία και με πονάει κάπως να δώσω για 15 άλλα 15 μεταφορικά .

Γενικά μέχρι 50αρικό τι υπάρχει Ελλάδα ή Ευρώπη ;
Ευχαριστώ

πως παιζει σε σχεση με πριν; μηπως ο λευκος κυκλος ειναι βινυλιο και οχι λιωμενη βελονα;
ξερεις στην "κοντρα" διαμαντι-πλαστικο, νικαει το διαμαντι.
για εξετασε το πιο προσεκτικα
edit.. μιλαμε δλδ για μολις 120 ωρες συνεχομενου παιξιματος. οι βελονες ειναι φτιαγμενες για χιλιαδες...

πως παιζει σε σχεση με πριν; μηπως ο λευκος κυκλος ειναι βινυλιο και οχι λιωμενη βελονα;
ξερεις στην "κοντρα" διαμαντι-πλαστικο, νικαει το διαμαντι.
για εξετασε το πιο προσεκτικα
edit.. μιλαμε δλδ για μολις 120 ωρες συνεχομενου παιξιματος. οι βελονες ειναι φτιαγμενες για χιλιαδες...

Μπορεί να έχεις και δίκιο , αλλά δεν γύριζε 120 ώρες στο κανονικό κομμάτι του δίσκου αλλά στο άκρο που έχει είναι πιο σαγρε και αχάρακτο . Απλά μου φάνηκε ελάχιστη η πόντα της βελόνας σε σχέση με πως την θυμόμουνα . Ισως να μην την θυμαμαι και καλά βέβαια . Ηχητικά δεν ακούω κάτι , διαφορετικό . Πρέπει να δω από κοντά μία ή να την συγκρίνω σε σχέση με φωτό απο sites που την πουλάνε .

Ευχαριστώ

ακατανοητα πραγματα.
Τι εννοεις αλλο τμημα σαγρε;
ο δισκος τελειωνει και η βελονα οδηγειται στο ατερμον αυλάκι οπου μπορει να γυριζει μερόνυχτα χωρις προβλημα.
Εκτος αν υπαρχει προβλημα

Μπορεί να έχεις και δίκιο , αλλά δεν γύριζε 120 ώρες στο κανονικό κομμάτι του δίσκου αλλά στο άκρο που έχει είναι πιο σαγρε και αχάρακτο . Απλά μου φάνηκε ελάχιστη η πόντα της βελόνας σε σχέση με πως την θυμόμουνα . Ισως να μην την θυμαμαι και καλά βέβαια . Ηχητικά δεν ακούω κάτι , διαφορετικό . Πρέπει να δω από κοντά μία ή να την συγκρίνω σε σχέση με φωτό απο sites που την πουλάνε .

Ευχαριστώ

δεν χρειαζεται να δεις τιποτα, ουτε να συγκρινεις κατι. δεν θα μπορεσεις αλλωστε..
το ατερμον αυλακι δεν ειναι σαγρε, ο θορυβος επιφανειας ακουγεται εκει. αν δεν εχεις δει καμια διαφορα στον ηχο με πριν, ολα ειναι οκ.. απλα ειναι η ιδεα σου οτι εγινε ζημια επειδη το αφησες 5 μερες να δουλευει.
οπως τα λεει και ο Υπερηχας ειναι.. μερονυχτα χωρις προβλημα.
αλλα μιας και πιασαμε την κουβεντα για το πικαπ σου, ρυθμιζεις σωστα VTA και αζιμουθιο; εχεις κλιμακα, αλφαδι, προτρακτορα κλπ;

Επισης καθαρισε καλα την ακιδα και τον δισκο.Η ακιδα μαλλον μαζεψε απο τον δισκο ακαθαρσιες η υπολειματα απο το αυλακι γι αυτο σου φαινεται καπως περιεργη.Το τελευταιο αυλακι ακριβως επειδη δεν εχει καμια πληροφορια , ειναι και πιο λειο για την ακιδα οποτε μην αγχωνεσαι για φθορα.Μονο καλο καθαρισμο της.

Πάντως το να πας από κεφαλή 160 σε κεφαλή 50 , δεν θα το αντέξεις νομίζω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .

Σε αυτό το αυλάκι κάθισε και στρόφαρε ναι . Πιθανόν και η σκόνη που μάζεψε να μου φάνηκε πως το έσκαψε . Με προτράκτορα ειχα βάλει την κεφαλή και με ζυγαριά ebay την έχω ζυγίσει στα γραμμάρια που θέλει η βελόνα . Aν θυμάμαι καλά η ortofon δίνει απο 1 μέχρι 1.5 gr και εγώ είμαι κάπου 1.3 με 1.4 . Οποτε θυμάμαι το μετράω . VTA και αζιμούθιο δεν ασχολήθηκα ποτέ . Οταν το πήρα και είχα όρεξη θυμάμαι είχα καταλήξει πως είναι entry level και και δεν παίρνει τέτοιες ρυθμίσεις . Απλά ειχα προσέξει όσο μπορούσα να βάλω σωστά την κεφαλή και να να μην βάλω πολύ ή λιγο αντίβαρο . Οπότε μένω στα αυγά μου . Αν καταφέρω θα βγάλω μια φωτό την βελόνα μήπως δείτε κάτι οι πιο σχετικοί ως το σχήμα και το "ψωμί " της .