bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Λοιπόν, όπως τα είπε ο Μανώλης, ψήνει εκτός αυγών και μπριζολες!
Ενδεικτικά θερμοκτασία ολοκληρωμένου DAC 63C, LM4762(ή κάτι τέτοιο) 74C, τελεστικός εξόδου 70C. Τάσεις +/- 15,15V και 4,98V. Ρεύματα όπως λέει το manual +/-10% το πολύ. Οι μετρήσεις έγιναν με θερμόμετρο υπερύθρων και η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν 30C.

Λοιπόν, όπως τα είπε ο Μανώλης, ψήνει εκτός αυγών και μπριζολες!
Ενδεικτικά θερμοκτασία ολοκληρωμένου DAC 63C, LM4762(ή κάτι τέτοιο) 74C, τελεστικός εξόδου 70C. Τάσεις +/- 15,15V και 4,98V. Ρεύματα όπως λέει το manual +/-10% το πολύ. Οι μετρήσεις έγιναν με θερμόμετρο υπερύθρων και η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν 30C.

που τα βρηκες αυτα;

το ποιο ζεστο απο ολα ειιναι το dac σε εμενα και ειναι ζητημα αν εχει 45 βαθμους.

εκτος αν εννοεις το 32αρι.

Αν κρίνω από τις τάσεις, για το 32άρι μιλάει.
Λογικές θερμοκρασίες με βάση τις θερμοκρασίες που δίνει ο Russ (δεδομένου και του ελληνικού καλοκαιριού).

...η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν 30C.

Χμμμ, τώρα το πρόσεξα αυτό...
Ο Russ λέει για περίπου 50-60 βαθμούς αλλά δεν διευκρινίζει το ambient temp.. Στο δικό μας σίγουρα δεν έπιανε τόσο υψηλές θερμοκρασίες (70άρια) πάντως.
Θα το ξαναμετρήσουμε τώρα που έσφιξαν οι ζέστες. Θα δούμε και τα υπόλοιπα 32άρια όταν φτάσουν με το καλό.

Y.Γ. Το ακούσατε ή μόνο του μετρήσατε τον πυρετό; :2thumb22sup:

Last edited:
Εάν σε αγχώνουν οι θερμοκρασίες μπορείς να βάλεις κάτι τρομερά συμπαθητικές αυτοκόλλητες ψυκτρουλες περίπου 1,5 επι 1,5 που τις δουλεύουν μάλλον οι κομπιουτεράδες. Έχω πάρει από κάποιο ηλεκτρονικομαγαζο αλλά δεν θυμάμαι ποιο .

Τις βρίσκεις και στο ebay.
Πρόσφατα αγόρασα 8 χάλκινες. Με 3 ευρώ στην πόρτα μου.

Το έγραψα, δεν το διαβάσατε.

Μιλάμε για το καινούργιο.

Πριν το ακούσουμε και αρχίσουν τα "μα δεν το είχατε 10 μοίρες απ τον βοριά" είπα να ρωτήσουμε για τις όπτιμουμ ρυθμίσεις.

Και το zoran στα bluesky ψιλοψηνόταν και του είχα βάλει ψύκτρα.

Εάν σε αγχώνουν οι θερμοκρασίες μπορείς να βάλεις κάτι τρομερά συμπαθητικές αυτοκόλλητες ψυκτρουλες περίπου 1,5 επι 1,5 που τις δουλεύουν μάλλον οι κομπιουτεράδες. Έχω πάρει από κάποιο ηλεκτρονικομαγαζο αλλά δεν θυμάμαι ποιο .

Ειναι ψυκτες για τα mosfet του motherboard ή της VGA. Ετσι τις ζηταει κανεις σε οποιοδηποτε κομπιτεραδικο φανταζομαι.
Εχει και το e-shop, αλλα τις εχει λιγο ακριβα...

δεν είναι θέμα άγχους, αν πρόκειται γιά θερμοκρασίες λειτουργίας.
Αν ξέρω σε τι θερμοκρασία αποδίδει ΥΚΣ ο τελεστικός ας ανεβάζει και 80...

Λοιπόν, μιλάμε για τη νέα έκδοση, το bufallo32S, η τροφοδοσία είναι κάπως overkill από 3 μετασχηματιστές 50VA που φυσικά δε ζεσταίνονται με τίποτα. Τα ολοκληρωμένα όμως, όπως έγραψα, ζεσταίνονται υπερβολικά για τα γούστα μου γιαυτο και δεν τόλμησα να το ακούσω γιατι όταν μιλάμε για σχεδόν 80C σίγουρα υπάρχει κίνδυνος τουλάχιστον ώσπου να μπουν ανάλογες ψύκτρες ή/και ανεμιστήρες. Μετρητικά τωρα, στην έξοδο δεν υπάρχουν ούτε θόρυβοι ούτε μποφόρια ασχέτως αν χρησιμοποιηθεί σε σύνδεση balanced ή SE. Επίσης το SPDF λοκάρει πανεύκολα σε 2 player που το δοκίμασα.

Το έγραψα, δεν το διαβάσατε.

Μιλάμε για το καινούργιο.

Πριν το ακούσουμε και αρχίσουν τα "μα δεν το είχατε 10 μοίρες απ τον βοριά" είπα να ρωτήσουμε για τις όπτιμουμ ρυθμίσεις.

Και το zoran στα bluesky ψιλοψηνόταν και του είχα βάλει ψύκτρα.

μορφεα δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται η συνεχης ειρωνια σου.

ισως να ειναι και χιουμορ δεν ξερω.

ολοι οσοι τα εχουν ακουση τα θεωρουν μακραν καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο

σε γηινες τιμες.

ωστοσο μαζι σας (τους κορνακηδες εννοω) ποτε δεν μπορη να ξερη κανεις

αφου το καλυτερο σας player ειναι το digital
δεν χρειαζεται να αρχισουμε τιποτα.

αν δεν σας αρεση ειστε τυχεροι αφου τη βγαζεται με τα digital που ειναι και

τσαμπα.

Λοιπόν, μιλάμε για τη νέα έκδοση, το bufallo32S, η τροφοδοσία είναι κάπως overkill από 3 μετασχηματιστές 50VA που φυσικά δε ζεσταίνονται με τίποτα. Τα ολοκληρωμένα όμως, όπως έγραψα, ζεσταίνονται υπερβολικά για τα γούστα μου γιαυτο και δεν τόλμησα να το ακούσω γιατι όταν μιλάμε για σχεδόν 80C σίγουρα υπάρχει κίνδυνος τουλάχιστον ώσπου να μπουν ανάλογες ψύκτρες ή/και ανεμιστήρες. Μετρητικά τωρα, στην έξοδο δεν υπάρχουν ούτε θόρυβοι ούτε μποφόρια ασχέτως αν χρησιμοποιηθεί σε σύνδεση balanced ή SE. Επίσης το SPDF λοκάρει πανεύκολα σε 2 player που το δοκίμασα.

Πάνο, είχες παραγγείλει από την πρώτη φουρνιά? Εγώ ακόμα περιμένω… τη δεύτερη…

Πάνο, είχες παραγγείλει από την πρώτη φουρνιά? Εγώ ακόμα περιμένω… τη δεύτερη…

Φιλαράκι δυστυχώς δεν γνωρίζω γιατι δεν ειναι δικό μου, ανήκει σε συνάδελφο που μου το έδωσε να του ρίξω μια "ματιά" γιατι είχε κάποια προβλήματα συναρμολόγησης.

Τα ολοκληρωμένα όμως, όπως έγραψα, ζεσταίνονται υπερβολικά για τα γούστα μου γιαυτο και δεν τόλμησα να το ακούσω γιατι όταν μιλάμε για σχεδόν 80C σίγουρα υπάρχει κίνδυνος τουλάχιστον ώσπου να μπουν ανάλογες ψύκτρες ή/και ανεμιστήρες.

Πάνο, μην το φοβάσαι.. Όσο ζεσταίνεται, ζεσταίνεται πάντως. Δεν ανεβάζει θερμοκρασία είτε παίζει είτε όχι. Κάτι μαμουνιές έχει κάνει στο οn-board supply και στους opamps γι'αυτό οι θερμοκρασίες, αλλά δε λέει τι ακόμα.
Άσε που συνήθως αυτά τα διαόλια μέχρι τους 125 βαθμούς παίζουν άνετα. :afro:

μορφεα δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται η συνεχης ειρωνια σου.

ισως να ειναι και χιουμορ δεν ξερω.

Μας πειράζει βρε. Αφού ξέρεις ότι ένα χρόνο από τώρα όλοι με Buffalo θα ακούνε, τι αγχώνεσαι..

Last edited:
Πάνο, μην το φοβάσαι.. Όσο ζεσταίνεται, ζεσταίνεται πάντως. Δεν ανεβάζει θερμοκρασία είτε παίζει είτε όχι. Κάτι μαμουνιές έχει κάνει στο οn-board supply και στους opamps γι'αυτό οι θερμοκρασίες, αλλά δε λέει τι ακόμα.
Άσε που συνήθως αυτά τα διαόλια μέχρι τους 125 βαθμούς παίζουν άνετα.

Διαφωνώ κάθετα στην παραπάνω άποψη, το datasheet αναφέρει "operating temperature free air -20 - 85C" που σημαινει οτι αφού μέτρησα 80C με 30 ambient μέσα σε 5 λεπτά λειτουργίας(στον αέρα και όχι με κλειστό κουτι), τότε αν μια από αυτές τις μέρες πιάσει 35 ambient και το χρησιμοποιήσω για να ακούσω 2-3 ώρες μουσική, είμαστε ακριβως στο όριο (αν όχι πολύ παραπάνω) είναι πολύ κακό για την αξιοπιστία της κατασκευής καθώς και για τη μακροβιότητά της. Νομίζω οτι ο σχεδιαστής το έχει παρακάνει εδω, εκτός και αν απευθύνεται σε Σουηδούς καταναλωτές ή υπάρχει καποιο "μυστικό" στις προδιαγραφές. Γενικά καλό, αν όχι απαραίτητο, ειναι τα ολοκληρωμένα να μην παιζουν στο θερμικό τους όριο ή παραπάνω.