bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

χμμμμ..

Όποιος έχει τη μύγα να την αφήσει κάτω.

Φαντάζομαι έχω το ελεύθερο να θεωρώ ότι η Τάξη Α, παρά αδιαμφισβήτητα θετικά της, είναι άκρατη σπατάλη ενέργειας, έτσι;
Για τα δικά μου πιστεύω και αντιλήψεις αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό εν έτη 2009. Φυσικά δικαίωμά σου να διαφωνείς και να κάνεις διαφορετικές επιλογές αλλά και δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου.

Last edited:
1000w την ωρα?

Δηλ 1000J ανα sec ανα ωρα?
οκ........

Κατάλαβες τι εννοώ και που το πάω.. Στα νούμερα κόλλησες;
Αλλά σημασία έχει ότι με προσέχεις. :afro:

Άσε τα αυτά και πάρε κανένα Buffalo να δεις το φως το αληθινό.

Last edited:
Για το AVCC:

Input bias voltage can be set to AVCC/2 This means the DAC will be sinking 0ma at center. This is very good for THD as it means optimal load/thermal distribution inside the DAC.

1) Sure. AVCC is the analog supply of the DAC. It not ciritcal that it be exactly the same supply, only that it be the same voltage (or very very close). The output of the DAC is centered at AVCC/2 so its helpul to have the input stage of the I/V converter also centered at the same voltage. That way the DAC is not sinking current constantly. The DAC has better THD when the input bias is centered like this. With the current Buffalo you can just take 3.3V from the chip side of C11 and C12 and into AVCC on the counterpoint.

Κατάλαβες τι εννοώ και που το πάω.. Στα νούμερα κόλλησες;
Αλλά σημασία έχει ότι με προσέχεις. :afro:

Άσε τα αυτά και πάρε κανένα Buffalo να δεις το φως το αληθινό.

εχω ακουστα οτι ο audiomonitor εχει φτιαξη ενα πολυ καλο dac.

θα ειχε ενδιαφερον μια κοντρα.

Για το AVCC:

Input bias voltage can be set to AVCC/2 This means the DAC will be sinking 0ma at center. This is very good for THD as it means optimal load/thermal distribution inside the DAC.

1) Sure. AVCC is the analog supply of the DAC. It not ciritcal that it be exactly the same supply, only that it be the same voltage (or very very close). The output of the DAC is centered at AVCC/2 so its helpul to have the input stage of the I/V converter also centered at the same voltage. That way the DAC is not sinking current constantly. The DAC has better THD when the input bias is centered like this. With the current Buffalo you can just take 3.3V from the chip side of C11 and C12 and into AVCC on the counterpoint.

ειλικρινά: γρι

και μεταξύ μας εγώ κολλητήρι σ αυτούς τους επιφανειακούς (και δίπλα στο τσιπ) δε βάζω.
Να πάει να τουτ το avcc

μόλις άλλαξα τα στριμένα στο input του counter αλλά όπως το περίμενα δεν έγινε τίποτα.
Ετσι κι αλλιώς το χισ δεν είναι θέμα θωράκισης.
Ποτέ δεν ήταν.

Και η αλλαγή αντιστάσεων αναβάλλεται, διότι ως πόντιος σκέφτηκα δυό κανάλια και πήρα δυό και όχι τέσσερις.

λοιπον κοντολογης λεει οτι το dac ειναι σεταρισμενο στο μισο της va και οταν

το iv πολωνεται με την ιδια ταση τοτε το dac βλεπη στην εξοδο του ιδεατο

φορτιο και μειωνη την παραμορφωση thd.

σκεψου οτι το dac σε current mode βλεπη στην εξοδο του μια πολυ μικρη

αντισταση σχεδον βραχυκλωμα την οποια οδηγη.

αυτη αναπτυση στα ακρα της μια μικρη ταση την οποια παιρνη το counterpoint

και ενισχυη περαιτερω.

ε αυτο το κανη με χαμηλοτερη παραμορφωση.

υ.γ. ειναι πανευκολο να κολησεις καλωδιο εκει αφου το 1/4 του πυκνωτη

ειναι κοληση(εκτεινεται μεχρι πανω).

Ενδιαφερομαι πολυ παντως.Οποιο καλο παιδι κατεβει κατω για την κοντρα με τα τρανσπορτ μπορει να φερει κανενα?

Κοσταςφ το αφηνω ασχολιαστο.....,

Yeap, το γνωρίζω και μάλιστα του έχει στοιχίσει ουκ ολίγα.
Απ'όσο θυμάμαι παίζει καλά. Όντως η κόντρα θα είχε ενδιαφέρον.

Το καλό είναι ότι με το tweaker's board θα μπορεί να κρατήσει το παλιό I/V στάδιο.
To κακό είναι ότι το νέο tweaker's θα βγαίνει 8κάναλο (εκτός αν βάλει μυαλό ο Russ και το βγάλει και δικάναλο όπως το παλιό) με διάφορους συμβιβασμούς.
Αν δεν το βγάλει τελικά σε δικάναλο τότε το παλιό board με αλλαγή του τσιπ στο 32άρι (αφού είναι pin-compatible) θα είναι πολύ καλή λύση.
Αλλιώς περιμένεις το τελείως γυμνό board (χωρίς onboard τροφοδοσίες, χωρίς ρολόγια, χωρίς τίποτε) και του αλλάζεις τα πετρέλαια...

λοιπον κοντολογης λεει οτι το dac ειναι σεταρισμενο στο μισο της va και οταν

το iv πολωνεται με την ιδια ταση τοτε το dac βλεπη στην εξοδο του ιδεατο

φορτιο και μειωνη την παραμορφωση thd.

σκεψου οτι το dac σε current mode βλεπη στην εξοδο του μια πολυ μικρη

αντισταση σχεδον βραχυκλωμα την οποια οδηγη.

αυτη αναπτυση στα ακρα της μια μικρη ταση την οποια παιρνη το counterpoint

και ενισχυη περαιτερω.

Φίλτατε Μπακ, δε σε πιανω, αντισταση εχει στην εξοδο το dac? ειναι passive?
Δεν ανεβάζεις ενα σχηματικό να δουμε?

Δεν το χω ακούσει. Πρέπει; :ears:

Καλά, αν πούλαγε η χψ hiendάδικη εταιρεία προιόν με ανάλογα ψεγάδια -όχι ότι δεν υπάρχουν- να δεις τι δούλεμα θα ρίχνατε.

Και προσοχή στους αέριδες και τις θερμοκρασίες γιατί έχει στεγνώσει η βροχή και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
:Banane0:

Πες τα πρόεδρε, ο Μητσάρας μάλιστα, μένει δίπλα σ ενα πανέμορφο δάσος.

Υπέρηχα, κανόνισε .... :grinning-smiley-043

"AVCC is a voltage reference as well as the analog supply. That is why it can be though of as having a poor PSRR, but that is not fully accurate. Because any modulation or noise here while not good will be common mode to the balanced outputs, and will be very effectively canceled later down the line if you use an I/V stage like I do, that is super symmetrical."

Απορία:
Πως ειναι δυνατόν ένα (θεωρητικά :grinning-smiley-043) πολύ καλό dac να εχει Vcc και Vref στο ΙΔΙΟ ΠΙΝ απο τη στιγμη μάλιστα που ο ίδιος ο γκουρού παραδέχεται οτι η reference ταση ειναι πολύ επιρεπής στη διαμόρφωση απο τον πιθανό θόρυβο του τροφοδοτικού. Μπορώ να σου δώσω παραδείγματα απο "αρχαια" dac, πχ PCMxx κλπ που έχουν αλλού τροφοδοσία και αλλού τάση αναφοράς.

????????

Ενδιαφερομαι πολυ παντως.Οποιο καλο παιδι κατεβει κατω για την κοντρα με τα τρανσπορτ μπορει να φερει κανενα?

... για πιο λογο?

Θες ν ακουσεις ποσο δυνατα ακουγεται το "χις" σε ~100db ηχεια? :grinning-smiley-043

:flipout::flipout::flipout:

[humor]

Που να δεις κάτι άλλους που προσπαθούν να κουνήσουν ηχεία 80db. :flipout:

[/humor]

Οι χειρότεροι είναι αυτοί που προσπαθούν να κουνήσουν ηχεία 80dB με ενισχυτές Class Α.. :twoguns:

Btw, επειδή φαίνεται να μην το έχουν πιάσει μερικοί, το Buffalo και το Counterpoint είναι δύο διαφορετικά προϊόντα.
Μπορείς να ακούς με Buffalo σκέτο (σε voltage mode) ή με Buffalo και Counterpoint ή με Buffalo + IVY (και IVYII σύντομα) ή με Buffalo και το I/V στάδιο της επιλογής σου (πχ του Lampizator - άντε Δημήτρη!).
Το Buffalo ως ανεξάρτητο προϊόν δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα/ιδιοτροπία. Αυτοί που διαβάζουν προσεκτικά θα το πρόσεξαν. PCMxx δεν είναι, αλλά τέλος πάντων παίζει μουσικούλα.
Eπίσης και τo Counterpoint μπορείς να το "φέρεις" να μην έχει hiss, όπως έκανε ο prooptiki αλλά και τα παιδιά εδώ κάτω. Απλά είναι beta προϊόν και θέλει να κάνεις εσύ το troubleshooting επί της ουσίας!

Attachments

• buf1.jpg
    buf1.jpg
    46.2 KB · Views: 20
  • buf2.jpg
    buf2.jpg
    118.7 KB · Views: 17
  • buf3.jpg
    buf3.jpg
    110.3 KB · Views: 12
Last edited:
πάντως πέρα από κάθε πλάκα μιλάμε γιά πολύ χις.....

στην καλύτερη να έχω s/n 65db...

εγώ πάντως με τους trends και τα 6 (καθαρά) βατ (όχι τα 15 κορυφής) κουνάω τα 84άρια μου μιά χαρά.

Πες τα πρόεδρε, ο Μητσάρας μάλιστα, μένει δίπλα σ ενα πανέμορφο δάσος.

Υπέρηχα, κανόνισε .... :grinning-smiley-043

μπάαα
έβρεξε χτές
μούλιασαν κι οι τοίχοι:furious3:

πάντως Τζιμ, το ντακ είναι καλό. Και σκέτο έχει μιά χαρά έξοδο, χωρίς τελεστικό.
Αυτά τα ρημάδια τα ισοροπημένα είναι το πρόβλημα

πάντως πέρα από κάθε πλάκα μιλάμε γιά πολύ χις.....

στην καλύτερη να έχω s/n 65db...

Κατά τ άλλα προσπαθούμε να εκμεταλευτούμε τα 16bit του απλού CD. Το HD μας μάρανε.

Οποιος βουβαλο-καουντερο-κάτοχος κριτικάρει το βινύλιο μαύρο φίδι που τον έφαγε.

εγώ πάντως με τους trends και τα 6 (καθαρά) βατ (όχι τα 15 κορυφής) κουνάω τα 84άρια μου μιά χαρά.

Αρα 95db χοντρά χοντρά κορυφές. Νοτ μπαντ. Νοτ ιναφ δοου.

ΥΓ: πέρα απ την πλάκα ελπίζω να τα λύσετε και να τ ακούσουμε κάποια στιγμή.