bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Για τη μετατροπή αρκεί το δεύτερο στάδιο με τον LM4562 (IC2.1 - IC2.2).

Re: Απάντηση: Re: bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Γιατί να έχεις πρόβλημα; Θα μπορούσες ενδεχομένως να προσθέσεις και ένα διακόπτη που να απομονώνει την rca και να υπάρχει και η δυνατότητα αν υπάρχει πρόβλημα (ηχητικής φύσης), προσθέτωντας και ένα χαζούλι φορτίο (dummy load) ανάλογο αυτού που βλέπει η rca στο άλλο μισό που μένει ασύνδετο ώστε να μην παραπονιέται το ισορροπημένο στάδιο εξόδου.[/SIZE]

βασικά το λεω γιά να τελειώνω με τις τρύπες.
Κοτσάρω τα xlr και αποφασίζω τι θα κάνω.
Δεν εννοώ να είναι να τα δυό ενεργά...

Μα κι εγώ όσα έγραψα τα έγραψα θεωρώντας πως δεν θα είναι και τα δύο ενεργά. Απλά με το διακόπτη θα απομονώνεις και το φορτίο που ίσως χρειαστεί να συνδεθεί στο μισό αχρησιμοποίητο της ισορροπημένης σύνδεσης όταν θα χρησιμοποιείται το άλλο μισό για την rca.
Στη θέση σου θα έκανα τις τρύπες από τώρα γιατί μετά... :bang::ADFAD2:
Άμα μείνουν και κενές θα παίρνει και περισσότερο αέρα το κουτί. :popcorn:

Re: Απάντηση: bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Μα κι εγώ όσα έγραψα τα έγραψα θεωρώντας πως δεν θα είναι και τα δύο ενεργά. Απλά με το διακόπτη θα απομονώνεις και το φορτίο που ίσως χρειαστεί να συνδεθεί στο μισό αχρησιμοποίητο της ισορροπημένης σύνδεσης όταν θα χρησιμοποιείται το άλλο μισό για την rca.
Στη θέση σου θα έκανα τις τρύπες από τώρα γιατί μετά... :bang::ADFAD2:
Άμα μείνουν και κενές θα παίρνει και περισσότερο αέρα το κουτί. :popcorn:

όχι ρε συ...
θα βουλώσω με τα xlr.
έστω ασύνδετα...

λες να ήθελε φορτίο στο άλλο μισό και μας έκανε τα χις...?

Απ'ότι είχα καταλάβει στην περίπτωσή σας φύσαγε γιατί πέρναγε θόρυβος, κοινός στο + και - (common mode δηλαδή). Δεν ξέρω αν συσχετίζονται το μη συμμετρικό φορτίο και ο θόρυβος.
Το καλό ενός σταδίου που κάνει αυτή τη μετατροπή από bal σε se είναι πως απορρίπτει ένα ποσοστό αυτού του θορύβου.

Το φορτίο σε κάποια application notes ή βιβλίο (δεν θυμάμαι) που βλέπει ένα ισορροπημένο στάδιο προτεινόταν να είναι συμμετρικό ώστε να ελαχιστοποιείται η αρμονική παραμόρφωση.

Μη ξέροντας όμως το φορτίο που θα συνδεθεί στον ένα κλάδο μια γενική τιμή κι ότι κάτσει.

Απ'ότι είχα καταλάβει στην περίπτωσή σας φύσαγε γιατί πέρναγε θόρυβος, κοινός στο + και - (common mode δηλαδή). Δεν ξέρω αν συσχετίζονται το μη συμμετρικό φορτίο και ο θόρυβος.
Το καλό ενός σταδίου που κάνει αυτή τη μετατροπή από bal σε se είναι πως απορρίπτει ένα ποσοστό αυτού του θορύβου.

Το φορτίο σε κάποια application notes ή βιβλίο (δεν θυμάμαι) που βλέπει ένα ισορροπημένο στάδιο προτεινόταν να είναι συμμετρικό ώστε να ελαχιστοποιείται η αρμονική παραμόρφωση.

δεν κατάλαβα ακόμα από που περνούσε ο θόρυβος.
Σίγουρα στο + δεν περνούσε διότι στο τέλος δεν υπάρχει κιχ.
Όμως σχετίζεται ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ -.
Λύθηκε με ένα σκέτο καλώδιο (κάτι σαν dummy) από το - που ήθελε να κολλήσει έστω επαγωγικά στο +....

Για τη μετατροπή αρκεί το δεύτερο στάδιο με τον LM4562 (IC2.1 - IC2.2).

Εδώ, στο 2ο post δείχνει το Ballsie Lite.
Σε 2-3 εβδομάδες υπολογίζω το stock.

Απάντηση: Re: bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Μη ξέροντας όμως το φορτίο που θα συνδεθεί στον ένα κλάδο μια γενική τιμή κι ότι κάτσει.

Την αντίσταση εισόδου του προενισχυτή την ξέρουμε.
Από χωρητικότητες... μάλλον πειραματιζόμαστε με κάποια λογική τιμή (μέχρι μερικές δεκάδες pF)

@KostasF
Το κύκλωμα αυτό είναι στάνταρ κύκλωμα τελεστικού. Δεν είναι κάτι ειδικό από άποψη σχεδίου.
πχ:
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/39-05/Web_Ch2_final.pdf

Re: Απάντηση: Re: bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

@KostasF
Το κύκλωμα αυτό είναι στάνταρ κύκλωμα τελεστικού. Δεν είναι κάτι ειδικό από άποψη σχεδίου.
πχ:
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/39-05/Web_Ch2_final.pdf

Kαλά, δεν το παρουσιάζουν ως κάτι καινοτόμο οι άνθρωποι.
Το καλό είναι ότι δίνουν kitάκια σε λογικές (συνήθως) τιμές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: bufallo (ess 9008) - τί κατάφερα...

Kαλά, δεν το παρουσιάζουν ως κάτι καινοτόμο οι άνθρωποι.
Το καλό είναι ότι δίνουν kitάκια σε λογικές (συνήθως) τιμές.

Σίγουρα. Απλά το αναφέρω γιατί είναι ένα απλό κύκλωμα που φτιάχνεται και σε μια διάτρητη με έναν φτηνό τελεστικό πχ NE5532/4 και μερικές αντιστάσεις τουλάχιστον για αρχικό πειραματισμό.

Λοιπόν τελικά τόλμησα να βαλω το DAC να το ακούσουμε ασχέτως ψησίματος...
Το μηχανάκι παίζει καλά τελικά. Σε πολύωρη κόντρα με την αναφορά, δηλαδή το Bluesky, παίζει καλύτερα συνολικά σαν μουσικό άκουσμα αλλά και καλύτερα σε όλους σχεδόν τους επιμέρους τομείς, δηλαδή ανάλυση, άκρα, στήσιμο σκηνής κλπ. Δεν θα έλεγα οτι το BS χάνει "hands down" από το DAC αλλά οπωσδήποτε είναι ελαφρώς καλύτερο το DAC. Μόνο σημείο που ίσως είναι ελαφρώς καλύτερο το BS είναι η όποια κούραση προκαλειται από τη μουσική μετά από αρκετή ώρα σε υψηλές εντάσεις, εδώ το BS παραμένει καλύτερο, δηλαδή για μακροχρόνια συμβίωση, προσωπικά ίσως θα προτιμούσα το BS. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι η "αλήθεια" του BS είναι ελαφρώς πιο "ευκολοχώνευτη" από την "αλήθεια" του βουβαλιού. Να συμπληρώσω οτι πηγή ψηφιακού σήματος ήταν το BS (για την ακρίβεια το μαύρο digital). Πάντως κάτι μου λέει οτι αμα γλυτώσουμε από όλους αυτούς του καιόμενους τελεστικούς στην έξοδο του DAC μπορεί ίσως να έχουμε το απόλυτο DAC, κρίμα που δεν έχει και είσοδο USB. Προσωπικά θα το αγοράσω όταν και άμα βγεί χωρίς τον καιόμενο συρφετό των περιφερειακών τελεστικών.
Απ την άλλη αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, το ταπεινό BS έχει 20-30 ενώ το DAC όπως το ακούσαμε αγγίζει τα 800-1000 .

Καλοάκουστο!

καλα κανενα pc με μια αξιοπρεπη καρτα δεν ειχατε για transport;

Μην αρχίζουμε τώρα τα παράπονα!

Το BS είναι πολύ καλο transport! Μπορεί από μηχανισμό να ειναι χαλια αλλά η SPDF του έχει εξαιρετική μορφή σαν σήμα.

Είπαμε, ακούγεται καλα και τέρμα, καλύτερα άπο το BS λεμε, έστω και οριακά αλλά και πάλι μιλάμε για μεγάλο βήμα αφού τα κατάφερε και το πέρασε...πολύ μεγάλο βήμα, σχεδόν στεναχωρήθηκα!:bigcry:

O πυρετός του πέρασε, Πάνο;

Το tweaker's δεν θα αργήσει λογικά.
Ίσως αξίζει να ψάξετε και για κάποιο από τα παλιά που επίσης δεν είχαν I/V στάδιο.
Είτε σκέτο είτε με δικό σας I/V το θεωρώ πιθανό να σας αρέσει πολύ περισσότερο.

Μην αρχίζουμε τώρα τα παράπονα!

Το BS είναι πολύ καλο transport! Μπορεί από μηχανισμό να ειναι χαλια αλλά η SPDF του έχει εξαιρετική μορφή σαν σήμα.

Είπαμε, ακούγεται καλα και τέρμα, καλύτερα άπο το BS λεμε, έστω και οριακά αλλά και πάλι μιλάμε για μεγάλο βήμα αφού τα κατάφερε και το πέρασε...πολύ μεγάλο βήμα, σχεδόν στεναχωρήθηκα!:bigcry:

πανο δεν εχω σκοπο να κανω παραπονο.

δεν εχω ακουση το bs αλλα εχω ακουση εκτεταμενα το Playstation 1 που

επισης εχετε ψηλα οποτε ξερω περιπου τι ακριβως ψαχνετε απο μια πηγη.

το παλιο με τα counterpoint η με καμια λαμπα η δικια σας κατασκευης μαλλον

θα ειναι πιο κοντα στα γουστα σας.

το καινουργιο σκετο χωρις ι/v θα ηταν οτι καλυτερο για ολους μας

αλλα προς το παρον δεν βλεπω τετοια πιθανοτητα.

υ.γ. καλυτερο τρανσπορτ απο ενα pc με bit perfect δεν υπαρχη.

καλα κανενα pc με μια αξιοπρεπη καρτα δεν ειχατε για transport;

Μιας και λετε για PC, τί κάρτα ήχου αξίζει για το βουβαλάκι; ή μάλλον ποιας κάρτας η spdif αξίζει για το βουβαλάκι;

Τη juli@ την έχω, για τα λεφτά την είναι πολύ καλή αλλά περιμένω να δώ τι θα κάνει με i2s στο buffalo. Με τόσα καλά που ακούγονται για την είσοδο spdif του buffalo… είμαι ακόμα στα τυφλά… πρέπει πρώτα να δοκιμάσω και μετά να ευλογήσω τα γένια της. Φυσικά σε διάφορα σημεία στο νετ θα ακούσετε ότι η διαφορά είναι μεγάλη ταΐζοντας με i2s το buffalo από Julia – αλλά όλα αυτά για το προηγούμενο buffalo.