bufallo και συναρμολόγηση

χώρο έχει....
ακούω προτάσεις χωροθέτησης.
Μέχρι να έρθουν τα τρυπάνια.

αν γυρισεις τα τροφοδοτικα 90 μοιρες χωρανε;

την περίμενα αυτή την ερώτηση....
δώσε ένα καλό λόγο γιά να το κάνω...που να μην φέρνει κοντά τους μτσ....

θα εχεις κοντυτερα καλωδια και στο ac και στο dc.

τα τροφοδοτικα δεν εχουν προβλημα κοντα στους μ/τ αλλα οι

υπολοιπες πλακετες.

Εννοείς μόνο στο dac ?
ή και στα counter (εκεί είναι πιό δύσκολο).
Χώρος υπάρχει...

Γύρισε όλα τα τροφοδοτικά κατά 90 μοίρες ώστε η έξοδός τους να κοιτάζει την πλακέτα που τροφοδοτούν (αν και δεν είναι απαραίτητο).
Όταν τα βάλεις στις τελικές θέσεις να πλησιάσεις CPs + Βuffalo ακόμα πιο κοντά, να αφαιρέσεις τα binding posts και να κολλήσεις πολύ κοντά καλώδια (πολύ κοντά = ίσα ίσα να μπορείς να τα δουλέψεις).

Γύρισε όλα τα τροφοδοτικά κατά 90 μοίρες ώστε η έξοδός τους να κοιτάζει την πλακέτα που τροφοδοτούν (αν και δεν είναι απαραίτητο).

αυτό δεν γίνεται. Τότε πρέπει να πάνε τραινάκι στα counters ή δεν κατάλαβα?

Όταν τα βάλεις στις τελικές θέσεις να πλησιάσεις CPs + Βuffalo ακόμα πιο κοντά, να αφαιρέσεις τα binding posts και να κολλήσεις πολύ κοντά καλώδια (πολύ κοντά = ίσα ίσα να μπορείς να τα δουλέψεις).

Πιό κοντά δεν πάνε. Ήδη αυτά τα κομματάκια θωρακισμένο που έβαλα ίσα ίσα πιάνουν.
το τελευταίο καλό ακούγεται....

αυτό δεν γίνεται. Τότε πρέπει να πάνε τραινάκι στα counters ή δεν κατάλαβα?

Βρε Δημήτρη, μη μπερδεύεσαι. :grinning-smiley-043

Όπως είναι οι πλακέτες των LCBPS/LCDPS γύρισέ τις 90 μοίρες να κοιτάει η έξοδός τους τα αντίστοιχα CPs και Buffalo. Ούτε να τα ξεσυνδέσεις δεν χρειάζεται!
Έτσι θα μπορείς να γλυτώσεις μερικά εκατοστά καλώδιο ακόμη (αν και μιλάμε για λεπτομέρειες).

Edit: Άντε και σχηματάκι...

Last edited:
Νομίζω μιλάμε γιά πολύ λεπτομέρεια...
Τι κερδίζεις....

Και δεν μου αρέσει η ιδέα που περιορίζεται ο "αέρας" γύρω από κάθε component...

Αλλιώς τα βάζω να ακουμπάνε κι όλας.
Ο σκοπός μου είναι να έχω χώρο δεξιά και αριστερά γιά καμμιά λάμπα ή αυτούς τους πυκνωτές...

Λεπτομέρειες, εννοείται.
Το βασικό, όπως σου έλεγα από την αρχή, είναι να έχεις σωστά τοποθετημένα τo Buffalo και τα Counterpoint, δηλ όπως τα έχεις τώρα.

Απλά με περιστροφή των τροφοδοτικών θα μπορείς να έχεις το μισό μήκος στα καλώδια τροφοδοσίας.
Επίσης έτσι μπορείς να τα φέρεις και τα τρία πιο κοντά στο κέντρο και να κερδίσεις αέρα αριστερά-δεξιά.
Τέλος πάντων, ανάλογα με το τι έχεις στο μυαλό σου να κάνεις, βλέπεις τι σε βολεύει.

Εννοείς μόνο στο dac ?
ή και στα counter (εκεί είναι πιό δύσκολο).
Χώρος υπάρχει...

και στα counter αλλα ειναι μια χαρα η αποσταση.

οσο για τα τροφοδοτικα οπως τα εκανε ο κωστας φ.

πολλυ λεπτομερεια αλλα δεν χανης και τιποτα.

λέω σιγά σιγά να ασχοληθώ με το βουβάλι

έχω το παλιό (v 1.1), 1 IVY και 1 LCBPS

μετασχηματιστές να πάρω από twisted ή μπορώ να βρω εδώ κάτι άλλο ?

τι άλλο θα χρειαστώ σε πρώτη φάση??

λέω να πάρω αργότερα και το 4:1 MUX/receiver (αυτό θέλει ξεχωριστό μετασχηματιστή?)

Μετασχηματιστές πάρε από TP αν έχεις σκοπό να βάλεις από εκεί παραγγελία ούτως ή άλλως - απλά καλύτερα ζήτα τους 25VA κι όχι τους 15VA.
Αλλιώς μπορείς να βρεις από 1002 μεριές.. Avel Lindberg, Amplimo, Γιατράς κ.ο.κ...

Θα το ακούς σκέτο, χωρίς κάποιο I/V, τουλάχιστον στην αρχή;

Το LCBPS δίνει συμμετρική τροφοδοσία που δεν την χρειάζεσαι στην περίπτωση αυτή. Για να μην του βάζεις χέρι κι εφόσον το πιθανότερο είναι αργότερα να σου χρειαστεί, καλύτερα να πάρεις ένα LCDPS ή οποιοδήποτε άλλο τροφοδοτικό ή τροφοδοτικά, ώστε να δώσεις 6V στο VD και 6.6V στο VA.

Εφόσον δώσεις αυτές τις δύο τάσεις δουλεύει το Buffαλάκι και αν πας σε minimal κατάσταση δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο!
Του στέλνεις spdif (είτε με RCA είτε με έναν μετατροπέα optical -> spdif σαν αυτό που δίνουν οι TP) και τραβάς εξόδους από τις αναλογικές του!

Μην πάρεις MUX γιατί έχει πολλά πράγματα που πληρώνεις και δε θα χρειαστείς (πχ spdif receiver)..
Κάποια στιγμή θα βγάλουν μία "light" έκδοση γι'αυτή τη δουλειά.

Για αρχή και για μία στοιχειώδη ευελιξία στις εισόδους μπορείς να παίξεις με το OTTO.

Kανονικά το OTΤΟ θέλει 5V αλλά θα παίξει και με 6 (νομίζω μέχρι 7.5V αντέχουν τα συγκεκριμένα ρελέ), οπότε μπορείς να του δώσεις από τα 6V του VD.

1 LCDPS είναι ό,τι πρέπει για το Buffalo, ναι.
Με ένα μετασχηματιστή 25VA/2x9V κάνεις τη δουλειά σου άνετα (VD/VA/OTTO).

Αν αργότερα προσθέσεις κι άλλα περιφερειακά (optical receiver κλπ) καλό θα ήταν να τους έχεις ξεχωριστή τροφοδοσία στα 5V με ένα μικρό 15VA μετασχηματιστή.

λέω για δεύτερο μ/τ σε περίπτωση που παίξει και το IVY (ούτως ή άλλως μεταφορικά θα πληρώσω και η τιμή του είναι μικρή)

τελικά με αυτά θα είμαι εντάξει ?

1 LCDPS (http://www.twistedpearaudio.com/power/lcdps.aspx)
1 TOS / Opt module (http://www.twistedpearaudio.com/digital/torx.aspx)
1 otto (http://www.twistedpearaudio.com/control/otto.aspx)
2 p/t (http://www.twistedpearaudio.com/power/transformers.aspx)

οπότε θα ξεμείνει τα IVY + LCBPS, ή παίρνω άλλον έναν μ/τ και τα έχω όλα μαζί στο περίμενε ....

έξοδο ακουστικών από που μπορώ να βγάλω?

Last edited:
Aν βάλεις και το IVY τότε ο ένας μετασχηματιστής να είναι o 2x15V AC.
Κάποια στιγμή θα βγάλουν το IVYII αλλά αυτοί δουλεύουν με ρυθμούς χελώνας..

Το IVY είναι ό,τι πρέπει για ακουστικά.
Μπορείς να τα στήσεις ώστε να μπορείς να επιλέξεις να ακούς κατευθείαν από το Buffalo ή με άλλο I/V στάδιο όταν παίζεις τα ηχεία και με το IVY όταν χρησιμοποιείς ακουστικά.

Μία άλλη καλή περίπτωση, αν το DAC ακολουθεί προενισχυτής ή τελικός με single ended είσοδο, είναι να δουλεύεις με τη balanced έξοδο τα ακουστικά (θα χρειαστεί mod στα ακουστικά αλλά στο head-fi ορκίζονται ότι αξίζει τον κόπο) και με single ended τον ενισχυτή. Μπορεί να τις δουλεύει και τις δύο ταυτόχρονα το IVY.