buffalo dac (9008) final assembly...?

εγώ πάλι έχω ξενερώσει με αυτά τα χράτσαχρούτσα και το έχω παρατήσει σε μία γωνιά ..... κάποια στιγμή θα το ξαναδώ το θέμα...

έχω βέβαια στο συρτάρι υλικά για τον zen4 και έναν lm1875, όταν βρω λίγο χρόνο θα τα ξεκινήσω ...

εγώ πάλι έχω ξενερώσει με αυτά τα χράτσαχρούτσα και το έχω παρατήσει σε μία γωνιά ..... κάποια στιγμή θα το ξαναδώ το θέμα...

έχω βέβαια στο συρτάρι υλικά για τον zen4 και έναν lm1875, όταν βρω λίγο χρόνο θα τα ξεκινήσω ...

κρίμα ρε συ....
να το δούμε..
Ο Τζιμάκος το είδε?

στο σπίτι του Τζιμάκου δεν το έκανε :damnyou:

επίσης στο σπίτι του Νίκου του Πετραλιά δεν το έκανε :damnyou:

το έκανε στου Χρήστου του Τσιτιμάκη, και φυσικά το κάνει και στο δικό μου

είπαμε μία λύση είναι να αλλάξω σπίτι :slapface:

κάποια στιγμή όταν βρω όρεξη θα το λύσω όλο και θα το βάλω να παίξει στον αέρα (μπας και είναι θέμα γείωσης-σασί), θα αλλάξω και τον μετ/τη (έχω έναν μεγαλύτερο) μπας και φταίει το ρεύμα που λέει και ο backousis ...., είπα και με τον Kokar να του το πάω από βδομάδα να το ψαχουλέψει λίγο ...

απλά έχω ξενερώσει και δεν βρίσκω το κουράγιο να το ξαναπιάσω ...

τεσπα μην χαλάσουμε και το νήμα ...-bye-

Re: Απάντηση: buffalo dac (9008) final assembly...?

Τελικά ακολούθησα άλλη οδό:
Εβγαλα τον διακόπτη γιά την οπτική που είχα και τον αντικατέστησα με έναν δυό θέσεων +ηρεμίας με 4 επαφές.
Ετσι παίρνω τα +/- κάθε καναλιού του Buf και τα μοιράζω είτε στις εισόδους των counters είτε στη λάμπα.
Βέβαια γιά την ώρα και οι λάμπες και τα counters είναι πάντα στο ρεύμα, αλλά δεν ξέρω αν είναι και πρόβλημα αυτό.
Ούτως ή άλλως υπάρχουν ξεχωριστές έξοδοι οπότε αν αλλάξεις τελικό στάδιο πρέπει να αλλάξεις και rca. Γλυτώνεις μανούρα με διακόπτες αλλά δεν έχεις ΑΒ-bye-
Φόρτωσα και το κενό κανάλι του βουβαλιού με τα 51Ω που λέει ο τύπος και τώρα λαλεί ..μάλλον πιό σωστά.
Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει γυρισμός αν ακούσεις τη λάμπα. Όχι ότι τα counterpoints είναι καν μέτρια ή απλά καλά. Είναι εξαιρετικά. Δεν έχω ακούσει σε ss κάτι καλύτερο σε ανάλογες κατηγορίες. Η λάμπα όμως είναι άλλη κλάση τελεία.
Δεν ανέβασα φωτό γιατί γιά την ώρα είναι κλειστό. Ίσως αύριο.
Τώρα ακούω και στρώνω τον Κινέζο.

τώρα είσαι ωραίος.:grinning-smiley-043

Εβγαλα τον διακόπτη γιά την οπτική που είχα και τον αντικατέστησα με έναν δυό θέσεων +ηρεμίας με 4 επαφές.
Ετσι παίρνω τα +/- κάθε καναλιού του Buf και τα μοιράζω είτε στις εισόδους των counters είτε στη λάμπα.
Βέβαια γιά την ώρα και οι λάμπες και τα counters είναι πάντα στο ρεύμα, αλλά δεν ξέρω αν είναι και πρόβλημα αυτό.
Ούτως ή άλλως υπάρχουν ξεχωριστές έξοδοι οπότε αν αλλάξεις τελικό στάδιο πρέπει να αλλάξεις και rca. Γλυτώνεις μανούρα με διακόπτες αλλά δεν έχεις ΑΒ-bye-
Φόρτωσα και το κενό κανάλι του βουβαλιού με τα 51Ω που λέει ο τύπος και τώρα λαλεί ..μάλλον πιό σωστά.
Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει γυρισμός αν ακούσεις τη λάμπα. Όχι ότι τα counterpoints είναι καν μέτρια ή απλά καλά. Είναι εξαιρετικά. Δεν έχω ακούσει σε ss κάτι καλύτερο σε ανάλογες κατηγορίες. Η λάμπα όμως είναι άλλη κλάση τελεία.

φιλαρακο η λαμπα τι σχεδιαση ειναι??για δωσε καμια πληροφορια -bye-

το οτι ειναι και τα δυο κυκλωματα σε λειτουργια (λαμπα κ τρανζιστορ) δεν πειραζει,μονο η καταναλωση κ η θερμοκρασια υπαρχουν...

Last edited:
το λοιπόν :drummer:

ο KOKAR :grinning-smiley-043 τις προάλλες έβαλε κάτω το βουβάλι (για την ακρίβεια το έπιασε από τα κέρατα) ....

διέλυσε το τροφοδοτικό του dac στα εξ ων συνετέθη, διόρθωσε δύο λάθη (ανάποδες διόδους), αντικατέστησε τα lm137 με άλλα δικά του καλύτερα, γεφύρωσε και τις αντιστάσεις και επιτέλους το τροφοδοτικό ήρθε στα ίσια του (τα τριμεράκια δλδ δουλεύουν κανονικά) ....

ο θόρυβος που παρουσιαζότανε με το egreat στα flac υψηλής ανάλυσης πλέον δεν υπάρχει ..... :BDGBGDB55: και φυσικά ούτε με το bluesky, το δοκίμασα με 2-3 άλλες πηγές και είναι οκ

με το 203 συνεχίζει να υπάρχει ένα θεματάκι, αλλά υποψιάζομαι οτι πρέπει να φταίει η πηγή (ίσως το upsampling που κάνει?, θέμα γείωσης?)

μένει ένα τελευταίο ρετουσάρισμα και η ιστορία με το βουβάλι αισίως τελειώνει (επιτέλους γιατί η λίστα αναμονής είχε μεγαλώσει επικίνδυνα)

Κώστα δεν βρίσκω λόγια :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ο KOKAR :grinning-smiley-043 τις προάλλες έβαλε κάτω το βουβάλι (για την ακρίβεια το έπιασε από τα κέρατα) ....

διέλυσε το τροφοδοτικό του dac στα εξ ων συνετέθη, διόρθωσε δύο λάθη (ανάποδες διόδους), αντικατέστησε τα lm137 με άλλα δικά του καλύτερα, γεφύρωσε και τις αντιστάσεις και επιτέλους το τροφοδοτικό ήρθε στα ίσια του (τα τριμεράκια δλδ δουλεύουν κανονικά) ....

ο θόρυβος που παρουσιαζότανε με το egreat στα flac υψηλής ανάλυσης πλέον δεν υπάρχει ..... :BDGBGDB55: και φυσικά ούτε με το bluesky, το δοκίμασα με 2-3 άλλες πηγές και είναι οκ

με το 203 συνεχίζει να υπάρχει ένα θεματάκι, αλλά υποψιάζομαι οτι πρέπει να φταίει η πηγή (ίσως το upsampling που κάνει?, θέμα γείωσης?)

μένει ένα τελευταίο ρετουσάρισμα και η ιστορία με το βουβάλι αισίως τελειώνει (επιτέλους γιατί η λίστα αναμονής είχε μεγαλώσει επικίνδυνα)

Κώστα δεν βρίσκω λόγια :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Μπραβο !!
Αντε να το ακουσουμε λοιπον!!!

Μπραβο !!
Αντε να το ακουσουμε λοιπον!!!

ε μα ναι ....

θα σου έρθω να ακούσω και τα μπαούλα :grinning-smiley-043 που έφτιαξες ... -bye-

υ.γ ... φυσικά τα lm που αλλάχτηκαν δεν είναι τα 137 αλλά τα 317......

Last edited:
ε μα ναι ....

θα σου έρθω να ακούσω και τα μπαούλα :grinning-smiley-043 που έφτιαξες ... -bye-

υ.γ ... φυσικά τα lm που αλλάχτηκαν δεν είναι τα 137 αλλά τα 317......

Δημήτρη τα LM που ειχε πάνω η πλακέτα ήταν τα 317.....το 137 που το είδες ???

cool
αυτά ήταν λάθη συναρμολόγησης ή στο σχέδιο και θα τα βρεί μπροστά του οποιος παρει μπουφαλο? να υποθέσω το 1ο ε?

cool
αυτά ήταν λάθη συναρμολόγησης ή στο σχέδιο και θα τα βρεί μπροστά του οποιος παρει μπουφαλο? να υποθέσω το 1ο ε?

φυσικά το 1ο, έκανα κόπια από το άλλο τροφοδοτικό (που όμως έχει LM317 και LM337) :rifle:, ωστόσο δεν ήταν κρίσιμο καθώς στο dac ξαναγίνεται σταθεροποίηση, απλά φαίνεται οτι η ανάποδη δίοδος έβαζε παράσιτα μέσα ....

φυσικά το 1ο, έκανα κόπια από το άλλο τροφοδοτικό (που όμως έχει LM317 και LM337) :rifle:, ωστόσο δεν ήταν κρίσιμο καθώς στο dac ξαναγίνεται σταθεροποίηση, απλά φαίνεται οτι η ανάποδη δίοδος έβαζε παράσιτα μέσα ....

έτσι πήγα να την πατήσω και γω...

έριξα γιά τα πιό σημαντικά....Και γιά όσα την πάτησα. Αυτό γλύτωσε...
αλλά πάει και καιρός...

Μετά από αρκετό καιρό ακρόασης (20 μέρες) τείνω να καταλήξω ότι πρέπει να απενεργοποιηθουν τα counterpoints.
Βασικά πρέπει να διακόπτεται η τροφοδοσία τους (δηλαδή ουσιαστικά να έχω δυό διαφορετικά τελικά στάδια ολοκληρωμένο-λαμπάτο μέσα στο κουτί και να τροφοδοτούνται ανάλογα με το ποιό θες να ακούσεις.).
Η τροφοδοσία και των δυό, αν και προέρχεται από ξεχωριστά τροφοδοτικά και μετασχηματιστές προφανώς φέρνει κάποιο ground loop και το ακούω όταν ακούω με την λάμπα.
Και τελικά δεν ξέρω τι νόημα έχει μιά και η λάμπα είναι ασύγκριτη.