Bullbox 800hd οπως λέμε Dreambox 800hd !!!

Παιδια σε θεματα δεκτων παντα original η μαιμουδες να πανε στα δεντρα!!!
Καμια καινουργεια βλακεια βγηκε??

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό ...Συγκριτικό τέστ μεταξύ του κλώνου bullbox800HD και του Dreambox 800HD . Οι 2 δέκτες συγκρίθηκαν σε 3 τομείς ,θερμοκρασία που αναπτύσσεται μετά απο 2 και 6 ώρες λειτουργίας ,απαιτούμενος χρόνος σκαναρίσματος 4 δορυφόρων (Hispasat+Hotbird+Astra+Astra2),χρόνος απόκρισης αναγνώστη καρτών (δοκιμάστηκε η Μeo 30W DVB-S2)
Παραθέτω τα αποτελέσματα ...
############Temperature#################
TemperatureResults:
Bullbox 800 HD 37/39 C -Temperatura 2 Horas ligadas Canal DVBS-2 HD
40/41 C -Temperatura 6 Horas ligadas Canal DVBS-2 HD
Dreambox 800 HD "Original" 39/42º C -Temperatura 2 Horas ligadas Canal DVBS-2 HD
43/45 C -Temperatura 6 Horas ligadas Canal DVBS-2 HD
############Time Scan 4 Sats#################
Tempo Scan 4 Sats
Results:
Bullbox 800 HD
Tempo scan -52 Minutos

Dreambox 800 HD "Original"
Tempo scan -56 Minutos
Mε disecq 1.0
#########Tempo Leitura Card Meo##############
Tempo Leitura Card Meo
Resultados:
Bullbox 800 HD
SportTV1 - 0.282 / 0.286
SportTV HD - 0.282 / 0.286

Dreambox 800 HD "Original"
SportTV1 - 0.294 / 0.296
SportTV HD - 0.294 / 0.296
Eπεται και συνέχεια στο τέστ ...
bullbox1gy2.bmp

bullbox2vm1.bmp

bullbox3wq4.bmp

bullbox5lh2.bmp

Νίκος

Και τωρα εμεις γιατι να τους πιστεψουμε επειδη μας εδειξαν το θερμομετρακι?????

Re: Απάντηση: Bullbox 800hd οπως λέμε Dreambox 800hd !!!

Παιδια σε θεματα δεκτων παντα original η μαιμουδες να πανε στα δεντρα!!!
Καμια καινουργεια βλακεια βγηκε??

Ρώτα και μένα φίλε μου που και οι δύο original (7020 και 500) μόλις έληξε η εγγύηση βγήκανε off!!! Κλώνος και πάλι κλώνος. Δεν ξαναγοράζω γνήσιο Dream επουδενί.

@davinci
- Μηπως ξέρεις με ποιο Image έγινε η σύγκριση? Εννοώ ποιον secondstage loader φορούσαν?

- Και επειδή ο Bullbox δεν είναι Dreambox, τι είδους Image φορούσε? Δεν πιστεύω να καπηλεύεται τα λογισμικά της DMM και να γίνεται "τσάμπα μάγκας"? :grinning-smiley-043

Εγώ έχω μια απορία: τα GPL λογισμικά γιατί είναι της dream multimedia;
Δεν έχω ακόμα δέκτη, αλλά δεν κατάλαβα τι κομμάτι λογισμικού είναι "δικό της" και γιατί αυτό της δίνει το δικαίωμα να πειράζει τους κλώνους. Ξέρει κανείς;
Έχω καταλάβει ότι έχει γράψει ένα first/second stage. Αλλά τι πραγματικά είναι αυτά;
[Καλά, ξέρω. Κάνω συνεχώς κουφές ερωτήσεις, και τις ρωτάω και σε άσχετα θέματα... :blush: Ευχαριστώ που με αντέχετε :grinning-smiley-043]

Κοίτα, το αρχικό λογισμικό, που είναι και το πιο δύσκολο γράφεται από την DMM. Πάνω σε αυτό αναπτύσσουν οι "ανεξάρτητες ομάδες".

Πειράζει να διαφωνήσω; Τι σημαίνει αρχικό λογισμικό; Το να βάλεις σε μια συσκευή λίνουξ είναι απλή διαδικασία, και απόδειξη ότι σχεδόν όλα γύρω μας (από ρούτερ μέχρι NAS servers) λίνουξ τρέχουν.
Απλά, η εταιρία μάζεψε από τριγύρω έτοιμα πράγματα, και έφτιαξε ένα πακέτο. Είμαι σίγουρος ότι το να έφτιαχνε μόνη της το πακέτο από την αρχή, θα τις στοίχιζε πολύ περισσότερο. Επίσης μπορώ να δεχτώ ότι θα δαπάνησε και κάποια ποσά για να βελτιώσει και κάποια από αυτά που βρήκε τριγύρω. Αλλά με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα ποσά με την αξία όλων αυτών που βρήκε έτοιμα...

Πάντως, πραγματικά τώρα, αν υπάρχουν διανομές που βλάπτουν μηχανήματα με ανοιχτό λογισμικό, είναι ψιλο-παράνομα...

Κοίτα, το αρχικό λογισμικό, που είναι και το πιο δύσκολο γράφεται από την DMM. Πάνω σε αυτό αναπτύσσουν οι "ανεξάρτητες ομάδες".
πολυ σωστα αλεξ

Πειράζει να διαφωνήσω; Τι σημαίνει αρχικό λογισμικό; Το να βάλεις σε μια συσκευή λίνουξ είναι απλή διαδικασία, και απόδειξη ότι σχεδόν όλα γύρω μας (από ρούτερ μέχρι NAS servers) λίνουξ τρέχουν.
Απλά, η εταιρία μάζεψε από τριγύρω έτοιμα πράγματα, και έφτιαξε ένα πακέτο. Είμαι σίγουρος ότι το να έφτιαχνε μόνη της το πακέτο από την αρχή, θα τις στοίχιζε πολύ περισσότερο. Επίσης μπορώ να δεχτώ ότι θα δαπάνησε και κάποια ποσά για να βελτιώσει και κάποια από αυτά που βρήκε τριγύρω. Αλλά με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα ποσά με την αξία όλων αυτών που βρήκε έτοιμα...

Πάντως, πραγματικά τώρα, αν υπάρχουν διανομές που βλάπτουν μηχανήματα με ανοιχτό λογισμικό, είναι ψιλο-παράνομα...

και που ξερεις εσυ αν το team newnigma2 δεν ειναι της dream λεω εγω τωρα ετσι.......:nounder:

Δεν με απασχολούν οι διανομές. Ασχολούμαι με το enigma2 προς το παρών. Όσο δικαίωμα έχει ο κάθε newnigma να παίρνει το enigma2 και να το αλλάζει (σαν ανοιχτού λογισμικού κώδικα), τόσο έχει να το βάζει και ο κάθε bullbox στο μηχάνημά του. Θέλω να πω ότι το λογισμικό δεν ανήκει πουθενά και σε κανέναν. Είναι όλων...

@davinci
- Μηπως ξέρεις με ποιο Image έγινε η σύγκριση? Εννοώ ποιον secondstage loader φορούσαν?

- Και επειδή ο Bullbox δεν είναι Dreambox, τι είδους Image φορούσε? Δεν πιστεύω να καπηλεύεται τα λογισμικά της DMM και να γίνεται "τσάμπα μάγκας"? :grinning-smiley-043

Άμα σου βγούνε και σένα off όπως μου βγήκαν εμένα κανά δυο δέκτες ορίτζιναλ έλα τότε να μου πεις ποιός είναι ο τζάμπα μάγκας. Και στο κάτω κάτω η Dream στην πειρατεια στηρίχτηκε για να κάνει καταντιά. Ας τη γευτεί και αυτή λίγο και ας κοιτάξουμε και μεις την τσέπη μας.

Κοίτα, μπορεί να είσαι πικαρισμένος από τα ατυχή περιστατικά που σου συνέβησαν, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
Οι κλώνοι είναι παρασιτικά κερδοσκοπικά προιόντα που τελικά βλάπτουν την ανάπτυξη του πρωτοτύπου.
Ο κλώνος ζει όσο ζει το πρωτότυπο. Οταν αυτό παραδώσει το πνεύμα (βλέπε χρεωκοπία), ο κλώνος θα στραφεί αλλού.(αν βρει)

Εν πάση περιπτώσει και για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι αντίθετος με την τιμολογιακή πολιτική της DMM και των Ελλήνων μεταπωλητών/αντιπροσώπων.
Με ενα τόσο ακριβό προϊόν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τον καταναλωτή πολύ διαφορετικά.
Και δεν συγχέω το συμφέρον μου, δηλαδή το κλεψίτυπο με το γνήσιο. Αν έβρισκα κλώνο DM800 με 200 , θα αγόραζα και για μένα και για την ..πεθερά μου.

Το θέμα των κλώνων υπάρχει όμως παντού, σε πάρα πολλά προϊόντα. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς υλικά μαζικής παραγωγής και εργοστάσια στην κίνα. Αυτό όμως μπορεί είτε να σε ωφελήσει, είτε δυστυχώς να σε καταστρέψει... Εγώ δεν θα έπαιρνα εύκολα έναν κλώνο, αλλά τώρα που θέλω τον 8000 το σκεύτομαι να δώσω και 800+ ευρώ. Ίσως τους χρειαζόμαστε λιγάκι, για να κρατάνε και τις τιμές πιο προσγειωμένες...

Πάντως, κλώνος δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα χαλάσει ή υλικό χειρότερης ποιότητας. Πρόσφατα που έψαχνα για πιάτο π.χ., βρήκα 3 toroidal σε ίδιες τιμές. Ένας όμως από τους 3 είχε την ιδέα και πλήρωσε την σχεδίαση και την έρευνα. Αλλά και τα 3, μάλλον το ίδιο πιάνουνε...

Καμία αντίρρηση για τις επιδόσεις. Μάλιστα κάποιοι 500άρηδες κλώνοι είχαν και καλύτερη εικόνα από τον original!
Και είπαμε, αν βρω DM8000 με 400 , εύκολα θα καμφθούν ..οι ηθικές αναστολές μου.

Κοίτα, μπορεί να είσαι πικαρισμένος από τα ατυχή περιστατικά που σου συνέβησαν, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
Οι κλώνοι είναι παρασιτικά κερδοσκοπικά προιόντα που τελικά βλάπτουν την ανάπτυξη του πρωτοτύπου.
Ο κλώνος ζει όσο ζει το πρωτότυπο. Οταν αυτό παραδώσει το πνεύμα (βλέπε χρεωκοπία), ο κλώνος θα στραφεί αλλού.(αν βρει)

Εν πάση περιπτώσει και για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι αντίθετος με την τιμολογιακή πολιτική της DMM και των Ελλήνων μεταπωλητών/αντιπροσώπων.
Με ενα τόσο ακριβό προϊόν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τον καταναλωτή πολύ διαφορετικά.
Και δεν συγχέω το συμφέρον μου, δηλαδή το κλεψίτυπο με το γνήσιο. Αν έβρισκα κλώνο DM800 με 200 , θα αγόραζα και για μένα και για την ..πεθερά μου.

Το θέμα τελικά δεν είναι τόσο ηθικό ,όσο σχέσης απόδοσης/τιμής. Και φυσικά δεν είναι ηθικά σωστό να αντιγράφεις και να κερδίζεις σε βάρος κάποιου, αλλά τον καταναλωτή τον ενδιαφέρει και το value for money. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα βρουν κλώνο του 800 στα 200 Ευρώ και δεν θα τον πάρουν. Και να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν και αυτές οι τιμές. Οι κλώνοι και οι μαιμούδες του 500 ξεκίνησαν από τα 200 ευρώ και σήμερα τον βρίσκεις και με 80. Επίσης κλώνος ουσιαστικά θα είναι και ο Qbox HD αλλά με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά και τιμή από τον 8000 (εάν βγει τελικά με αυτά που υπόσχεται).
Και κάτι ακόμα. Και φυσικά είμαι πικαρισμένος από τα "ατυχή" περιστατικά που είχα με ορίτζιναλ δέκτες Dreambox γιατί προτίμησα να πάρω τον ορίτζιναλ για ποιότητα και after sales service. Αντί γι' αυτό αντιμετώπισα μια αντιπροσωπεία που μου ζήτησε 300 Ευρώ για να μου φτιάξει τον 7020 τη στιγμή που ο ακριβότερος κλώνος στοιχίζει 280. Αυτά δεν τα λέω για να τα ακούσεις εσύ αλλά μπας και προλάβω και κανένα άλλο φουκαρά σαν και μένα να μη σκάσει αν δεν του περισσεύουν τζάμπα λεφτά.