Burn In... το έπαθε κανείς;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Επειδή πλανάται ένας φόβος στους υποψήφιους αγοραστές τηλεόρασης πλάσμα για Burn In θα μπορούσε να βγει κάποιο συμπέρασμα αν οι κάτοχοι τηλεοράσεων πλάσμα μας έλεγαν τις εμπειρίες τους ως αναφορά το φαινόμενο.

Με απλά λόγια, το έπαθε κανείς;
Χάλασε κανενός η τηλεόραση από Burn In...;
Για να δούμε;

Σε ένα γνωστό μου είχε αποτυπωθεί στην plasma του το logo του καναλιού που παρακολουθούσε συχνότερα. Το είχα δει και είχα φρικάρει... Αλλά αυτό το περιστατικό ήταν το 2005. Στα σύγχρονα μοντέλα από ό,τι γνωρίζω έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μειώνονται αρκετά οι πιθανότητες για burn-in.

Όχι.
Στην Πάννυ 37ΡΧ80 δεν υπήρξε/υπάρχει πρόβλημα.
ΥΓ
Δεν την έστρωσα, ούτε ασχολήθηκα με τα ζητήματα προστασίας. Απλά έβλεπα και βλέπω τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Burn In... το έπαθε κανείς;

Η Q96 αν δεν κάνω λάθος είναι πρόσφατο μοντέλο.
Περσινό.
Δεν πρόκειται για παλιά τεχνολογία.

Δεν κάνεις λάθος, αλλά και πάλι η ύπαρξη μόνο ενός κρούσματος σε τόσους κατόχους κάτι λέει. Νομίζω πως με στοιχειώδεις προφυλάξεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

Με το "στοιχειώδεις προφυλάξεις" εννοώ την μικτή χρήση τηλεοπτικών και DVD/BR με την φωτεινότητα σε κανονικά επίπεδα.

Απάντηση: Re: Burn In... το έπαθε κανείς;

Η μόνη περίπτωση που θυμάμαι να έχει αναφερθεί είναι σε Samsung Q96 που έμεινε το λογότυπο του Mega.

Το Mega είχε αποτυπωθεί και σε αυτή που είχα δει εγώ. Άτιμο κανάλι... :flipout::flipout::flipout:

Μια και καλά είναι να πειραματιζόμαστε που και που και με αφορμή το παρακάτω άρθρο, έκανα πρόσφατα μερικά πειράματα στην Samy (PS50C96HD) στο σπίτι…

…έχοντας γράψει τις πρώτες 150 περίπου ώρες με τις χαμηλές ρυθμίσεις ρύθμισα τη TV σύμφωνα με τα γούστα μου…ενδιάμεσα περίπου στις 300 και 500 ώρες ξαναρυθμισα γιατί η TV εξακολουθούσε να διαμορφώνει «χαρακτήρα» (προς το καλυτερο…) έχοντας φτάσει περί τις 800+ ώρες είπα να δω τι γίνεται με το burn-in άφησα το desktop των Windows πρώτα για 20 λεπτά, μετά για 2 ώρες και τελικά για 7 ώρες και τις τρεις φόρες πέρα από κάποιο προσωρινό απαλό image retention (λίγα λεπτά για τις δυο πρώτες δοκιμές και κάνα 25λεπτο στη τελευταία περίπτωση) κανένα πρόβλημα… ;)

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=410973&postcount=151

δεν νομιζω οτι καποιος πειραματιζεται με την περιουσια του απλα για να ποσταρει σε ενα φορουμ.

ακομη και αν υποθεσουμε οτι οντως το εκανε δεν πρεπει να ξεχναμε οτι απο την αρχη της τεχνολογιας πλασμα κανεις δεν μιλουσε για καθολικο φαινομενο αλλα για πιθανοτητα.

η επιλογη ειναι του καθε αγοραστη ξεχωριστα αφου σταθμισει τα - και τα +

edit:burn in επαθε ο φιλος etien

Last edited:
Μετά από πάνω από 760 ώρες χρήσης δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη παρόμοιου προβλήματος στην 42PX80 μου. Και δεν λαμβάνω απολύτως κανένα μέτρο προστασίας, βλέπω συστηματικά τηλεοπτικά κανάλια (ιδίως δορυφορικά) για αρκετή ώρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε 4:3.

Παρεμπιπτόντως, burn in είχε πάθει η 21" crt της Mitsubishi που είχα πριν, ήταν εμφανέστατο το εικονίδιο του mute συνεχώς, ως σκιά!

Last edited:
Προσωπικά όχι γιατί δεν έχω Plasma TV, αλλά το έχω δει αρκετές φορές
σε TV φίλων και συνήθως μένει το λογότυπο των καναλιών. Δεν γνωρίζω
αν στης νέας γενιάς οθόνες, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις ή κυκλώματα που
το αποτρέπουν το φαινόμενο!

Εγώ έχω αρκετούς φίλους με Plasma και κανένας δεν είχε πρόβλημα, ούτε εγώ φυσικά. Μονο στα forum έχω δει κάποιες περιπτώσεις.

καλησπέρα...

φίλος μου που έχει την 42PV60 από τον Ιανουάριο του 2007 κια έχει παίξει άπειρες ώρες δεν έχει κανένα πρόβλημα...

42PX7 ,1000 ωρες.Στρωθηκε με χαμηλες ρυθμισεις τις πρωτες 200. Image retention παρουσιαζει αλλα γινεται αντιληπτο μονο σε μαυρο φοντο και για πολυ λιγο. Βurn in δεν παρουσιασε.

Last edited: