Burn In...

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα να παραθέσω και εγώ την προσωπική που εμπειρία από μια plasma TV.

Αφορά μια philips 42" (συγχωρέστε με δε θυμάμαι μοντέλο, αλλά είναι αγορασμένη καλοκαίρι 2003, τότε έκανε 6750 !!! ας είναι καλά οι λίστα γάμου στον κορασίδη). Ο κάτοχος της (και κουμπάρος μου) την αφήνει ανοιχτή για ώρες ενώ κάνει άλλες δουλειές στο σπίτι, βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου, κοιμάται μπροστά στην TV (οπότε μένει ανοιχτή αρκετές ώρες το βράδυ)...

Τόσο καιρό δεν έχω δει ποτέ κανένα σημάδι image-retention.

Μάλλον πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις κάτι τέτοιο... :award:
Ίσως να φύγεις διακοπές και να αφήσεις το μενού το DVD player στην οθόνη!!! :Banane0: :Banane0: :Banane0:

Παρόλα αυτά κι εγώ φαν των LCD είμαι... :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Burn In...

StratosN said:
Ο κάτοχος της (και κουμπάρος μου) την αφήνει ανοιχτή για ώρες ενώ κάνει άλλες δουλειές στο σπίτι, βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου, κοιμάται μπροστά στην TV (οπότε μένει ανοιχτή αρκετές ώρες το βράδυ)...

Τόσο καιρό δεν έχω δει ποτέ κανένα σημάδι image-retention.

Μάλλον πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις κάτι τέτοιο... :award:
Ίσως να φύγεις διακοπές και να αφήσεις το μενού το DVD player στην οθόνη!!! :Banane0: :Banane0: :Banane0:

Παρόλα αυτά κι εγώ φαν των LCD είμαι... :music-smiley-005:

ωραίος ο κουμπάρος σου....:ernaehrung004:

Καλημέρα σε όλους,
Έχω 2 απορίες αλλά δεν ξέρω σε πια κατηγορία να της γράψω.
1. που μπορώ να ανοίξω θέμα σχετικά με DVD Players with HDMI input;
2. Η απορία μου είναι: έχω τον Infocus 7210 projector ο οποίος έχει έξοδο DVI. Εάν αγοράζω DVD Player with HDMI μπορώ να βλέπω τα DVD που θα παίρνω από το DVD clup σε 720p ή 1080ι;
3. Θα θέλω και DVI σε HDMI καλώδιο, σωστά;

Ευχαριστώ πολύ…

Last edited:
Γιώργο καλημέρα...
την 1η ερώτηση στην Home cinema στις πηγές..
την 2η και 3η ερώτηση στους Προβολείς...

Κάντο και θα διαγράψω το-παραπάνω-post...αφού είναι άσχετο με το θέμα...

Πρεπει να βρουνε τον τροπο συντομα οι PLASMA να συμπεριλαβουν μεσα στην εγγυηση τους το συγκεκριμενο φαινομενο, ωστε να μπορεσουν να χτυπησουν ακομα περισσοτερο την εξαπλωση των LCD, που οπως δειχνουν οι εξελιξεις εκει εχουν ριξει το βαρος οι περισσοτεροι κατασκευαστες. Επομενως καλο θα ειναι να λυσουν γρηγορα το προβλημα αν θελουν οντως να εχουν ενα σημαντικο μεριδιο στην αγορα και να δωσουν την σιγουρια/ασφαλεια στον καταναλωτη οτι δεν θα αγορασουν ενα προϊον με φοβο μηπως παθει κατι αν ξεχασουν την τηλεοραση τους αναμενη το βραδυ και τους παρει ο υπνος. Εξαλλου ας μην ξαχναμε οτι υπαρχει και πολυ κοσμος που του αρεσει να το κανει αυτο, να κοιμαται δηλαδη με την τηλεοραση ανοικτη. Αντε ομως τωρα να αγορασεις PLASMA και να την ξεχασεις ανοικτη το βραδυ. Θα ξυπνησεις το πρωι και θα σε εχει λουσει κρυος ιδρωτας μολις το παρατηρησεις, κι ας μην εχει παθει τιποτα. Και μονο η σκεψη, φτανει!
-bye-

Το διαστημα των 3-4 ωρων δεν τοσο μεγαλο, εως καθολου, ωστε να σε απσχολει το φαινομενο. Εξαλλου οπως λες κι εσυ, αν παιζεις, σημαινει οτι η εικονα δεν θα ειναι στατικη, οποτε δεν εχεις προβλημα. Το προβλημα-φαινομενο του burn-in παρουσιαζεται οτι προβαλλουμε για μεγαλο διαστημα στατικες εικονες.
-bye-

Ωραία αυτά που λέτε αλλά σας παραθέτω την απάντηση αντιπροσωπείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Το ερώτημά μου :
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την .............................τηλεόραση πλάσμα. Θα την συνδέσω σε Η/Υ και σε κάποια παιχνιδομηχανη και θα ήθελα να μάθω σε πόση ώρα μια στατική εικόνα μένει είδωλο, και σε πόση ώρα η στατική εικόνα θα μου αφήσει μόνιμο είδωλο (κάψιμο πίξελ). Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης είναι στο μισό για την αντίθεση και το ίδιο για την φωτεινότητα. Ο λόγος στον οποίο εκφράζω σε εσάς την απορία μου είναι γιατί υπάρχουν διάφορα site αλλά και κάποιες έρευνες που βγάζουν σαν αποτέλεσμα ότι πρακτικά πρέπει να δουλέψεις πολύ την τηλεόραση για να σου αφήσει μόνιμο burn in . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Και η πραγματικά πολύ γρήγορη απάντηση :

AGAPHTE KYRIE, LOGW THS TEXNOLOGIAS POY XRHSIMOPOIOYN OI O8ONES PLASMA, TO FAINOMENO BURN IN MPOREI NA PROKLH8EI AKOMA KAI ME LIGH WRA XRHSHS. H FWTEINOTHTA TOY FWSFOROY POY XRHSIMOPOIEITAI STA PIXEL MPOREI NA MEIW8EI AIS8HTA OTAN H EIKONA PARAMENEI STATIKH. GIA AYTO TO LOGO H ........... SYNISTA NA MHN KRATATE STATIKH EIKONA GIA PANW APO MISH WRA, KAI EPISHS NA XRHSIMOPOIEITE TA ERGALEIA ISM (IMAGE STICKING MINIMISATION) GIA NA ELAXISTOPOIHSETE TO FAINOMENO.

Τώρα εγώ τι να πιστέψω?

Το εχω αναφερει και αλλου αλλα καλυτερα να υπαρχει και εδω για να μην χαθει.

Plasma Screen Burn Prevention

To be honest, screen burn on plasma TV is becoming less and less of an issue today, as plasma manufacturers have developed new technologies to tackle the problem. Some pre-burn their plasma panels evenly in the factory before shipping them out to consumers. Some employ motion-adaptive technology to shift the pixels very subtly to the extent that we cannot detect any movement, yet it’s enough to prevent screen burn on plasma TVs. Most newer plasma TVs – certainly both the Panasonic TH42PX70 and Pioneer PDP4270XD – offer grey masking for 4:3 programmes… on the notion that any phosphor excitation in accordance to the moving image in the centre is better than no excitation at all.

That said, it’s better to take precautionary steps during the first 200 hours of a plasma TV’s lifespan when the phosphors are still unstable and burn more intensely, making plasma screen burn a real risk. The most common (and correct) advice is to switch to Cinema mode, lower the brightness and contrast and use the plasma TV normally, taking care not to display static pictures or logos for more than 30 minutes. Also, try to use zoom modes to fill up the 16:9 plasma screen when watching 4:3 programmes or 2.85:1 DVDs… for the first 100 to 200 hours.

However, if you wish to speed up the process, here’s a hardcore method (not for the faint-hearted, but particularly useful when the editorial deadline’s looming around the corner) step-by-step:

1. Adjust the brightness and contrast correctly on your plasma TV. If you don’t have calibration material just set them to slightly below half of the maximum possible.

2. Display a pure white image covering the whole of the plasma screen. Reference Materials, Title 14 (System Evaluation), Chapter 6 (100% Flat Field) in Digital Video Essentials works well, just make sure you don’t display the pause button too.

3. Gradually increase the hours during the power-on/ power-off cycles (i.e. do this for 2 hours then switch the TV off for one hour; then 4 hours on, 2 hours off; then 5 hours on, 2 hours off; and so on and so forth). This way the phosphors can stabilise properly, and you can catch any potential problem before it becomes worse.

4. 50 to 100 hours of power-on running-in will age the phosphors sufficiently to minimise the risk of plasma screen burn.

Περισσοτερα εδω: http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/03/27/plasma-screen-burn/

ρε παιδια πηρα προσφατα την πανα 42pv60 k παιζει καθε μερα 15 ωρεσ για στρωσιμο με χαμηλεσ ρυθμισεις...το προβλημα ειναι οτι σημερα, την 8η μερα στο κατω μεροσ τησ οθονησ εκει που βγαζει τουσ υποτιτλουσ, εχουν δημιουργηθει 3 γραμμεσ παχουσ 3π περ. κ εχει ανοιξει ελαχιστα το χρωμα κ ιδιαιτερα στα μαυρα πλανα φαινεται λιγο..δε πιστευω να ειναι burn in apo τουσ υποτιτλουσ, αλλα ισωσ επειδη ειχα το κεντρικο ηχειο ακριβωσ απο κατω μηπωσ μαγνητισε με καποιο τροπο την οθονη..οι γραμμεσ δεν πιανουν ολη την οθονη αλλα λιγο μεγαλυτερεσ απο το ηχειο (70π περ.)
ποια ειναι η γνωμη σασ κ τι με συμβουλευετε?

ρε παιδια πηρα προσφατα την πανα 42pv60 k παιζει καθε μερα 15 ωρεσ για στρωσιμο με χαμηλεσ ρυθμισεις...το προβλημα ειναι οτι σημερα, την 8η μερα στο κατω μεροσ τησ οθονησ εκει που βγαζει τουσ υποτιτλουσ, εχουν δημιουργηθει 3 γραμμεσ παχουσ 3π περ. κ εχει ανοιξει ελαχιστα το χρωμα κ ιδιαιτερα στα μαυρα πλανα φαινεται λιγο..δε πιστευω να ειναι burn in apo τουσ υποτιτλουσ, αλλα ισωσ επειδη ειχα το κεντρικο ηχειο ακριβωσ απο κατω μηπωσ μαγνητισε με καποιο τροπο την οθονη..οι γραμμεσ δεν πιανουν ολη την οθονη αλλα λιγο μεγαλυτερεσ απο το ηχειο (70π περ.)
ποια ειναι η γνωμη σασ κ τι με συμβουλευετε?

Από τους υπότιτλους είναι. Το παθαίνω κάθε φορά που βλέπω ταινία. Μετά φεύγει. Ρίξε ένα κανάλι της τηλεόρασης χωρίς σήμα (με χιόνια) για κανά μισάωρο...

ευχαριστω βρε φιλε..την εχω αφησει τωρα να παιζει το 24H me zoom χωρισ να φαινονται.. :guitarist:

δεν εχει φυγει ρε γμτ.... σε ποιο θρεντ να ρωτησω αν παιζει κατι με τον μαγνητισμο απο το ηχειο?

δεν εχει φυγει ρε γμτ.... σε ποιο θρεντ να ρωτησω αν παιζει κατι με τον μαγνητισμο απο το ηχειο?

Ρίξε ένα λευκό για κάμποση ώρα. Ή βάλε ένα κανάλι ασυντόνιστο με χιόνια. Με κανονική θέαση δεν φεύγει εύκολα. Τόσο πολύ φαίνεται? Μαγνητισμός δεν νομίζω να είναι.

καλημέρα...

δεν υπάρχει περίπτωση μαγνητισμού..

οι plasma τηλεοράσεις (όπως και οι lcd) ΔΕΝ μαγνητίζονται λόγω¨"αρχής λειτουργίας"...