Burn In...

Για τα σκουπιδια ειναι ολα.

Ευτυχως που βλεπουμε καμια ταινιουλα και περναει η ωρα.

Πες τα.
Αυτό που είπα πιο πριν, έχουν φροντίσει ήδη τα κανάλια όλα, με τα σκουπίδια που μας πλασάρουν, όσοι έχουμε πλάσμα να μη φοβόμαστε:a0210:
δεν χρειάζετε να τα βλέπουμε Lol.

Θα ηθελα παντως και τις nova τα λογοτυπα λιγο πιο αχνα.
Αν μπορει βεβαια να εξαφανισει και αυτο το codert απο πανω αριστερα ακομα καλυτερα.

Παντως επειδή διαβαζω καποιους ( όχι πολλους) να προτείνουν με ανεση σε υποψηφίους αγοραστές την αγορα μιας πλασμα και να ειναι μάλιστα ιδιαίτερα καθησυχαστικοί ,για το συγκεκριμένο θεμα, μου γεννιέται η εξης απορία.
Είναι αρκετη η προσωπική εμπειρία του ενός ώστε να προτείνει σε δεκάδες κόσμου με απόλυτη σιγουριά ότι δεν προκειται σε αυτόν να συμβει burn in η να εχει εντονο θεμα με το image retention στη τηλεόραση του;
Ο κίνδυνος όπως αποδεικνύεται μετα από τοσα χρόνια εξακολουθεί να υπαρχει και οι αιτιες μπορουν να είναι πολλες..
Από την χρηση που γίνεται μεχρι την περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η χαμηλής ποιότητας πανελ.
Πως μπορει λοιπον καποιος να είναι σίγουρος και απόλυτος πως η νεα τηλεοραση του ‛ταδε’ δεν θα καταλήξει με το γνωστο προβλημα αλλα και αντιθετως πως μπορει να είναι καποιος το ιδιο απόλυτος πως αν παρει plasma τηλεοραση θα βρεθει με αποτύπωμα στην οθονη του;
Προφανως οι προτροπές από τη κάθε πλευρα προέρχονται από τα προσωπικά βιώματα του καθενος αλλα κατ’εμε ένα είναι σίγουρο.
Πως από τι στηγμη που η πιθανότητα να συμβει εξακολουθεί να υπαρχει θα πρεπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν προτρέπουμε καποιον να προβεί σε αυτή την επιλογη από τη στιγμη μαλιστα που το θεμα τον απασχολεί ιδιαίτερα ακομα και στην ελαφριά του μορφη (image retention) .
Με τα παραπάνω θελω να πω (και σε ότι αφορα τη χρήση που προορίζεται μια νεα plasma tv ) πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γνωρίζουμε τον τροπο χρήσης όταν μάλιστα αυτή τις περισσότερες φορες δηλώνεται επιγραμματικά ( πχ TV , ταινιες, Game , PC internet).

Μια γνώμη λέει ο καθένας από εμάς. Αυτός που αγοράζει πρέπει να ξεχωρίσει αν η γνώμη είναι σωστή ή όχι. Αυτό ισχύει σε όλα τα φόρα...

Εγώ πάντως που έχω πλάσμα με burn-in, όπως έχω γράψει δεν είναι τόσο εκνευριστικό. Είναι σε μια γωνία, δεν πάει το μάτι συνεχώς εκεί.
Αντίθετα, άλλα με ενοχλούν σε αυτή... Και κυρίως το ανύπαρκτο μαύρο, που υποτίθεται ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό... Το να αλλάζει τόσο δραματικά μια τηλεόραση στις 1600 ώρες, δεν είναι και η τιμιότερη συμπεριφορά εκ μέρους αυτού που την κατασκεύασε...

Παντως επειδή διαβαζω καποιους ( όχι πολλους) να προτείνουν με ανεση σε υποψηφίους αγοραστές την αγορα μιας πλασμα και να ειναι μάλιστα ιδιαίτερα καθησυχαστικοί ,για το συγκεκριμένο θεμα, μου γεννιέται η εξης απορία.
Είναι αρκετη η προσωπική εμπειρία του ενός ώστε να προτείνει σε δεκάδες κόσμου με απόλυτη σιγουριά ότι δεν προκειται σε αυτόν να συμβει burn in η να εχει εντονο θεμα με το image retention στη τηλεόραση του;
Ο κίνδυνος όπως αποδεικνύεται μετα από τοσα χρόνια εξακολουθεί να υπαρχει και οι αιτιες μπορουν να είναι πολλες..
Από την χρηση που γίνεται μεχρι την περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η χαμηλής ποιότητας πανελ.
Πως μπορει λοιπον καποιος να είναι σίγουρος και απόλυτος πως η νεα τηλεοραση του ‛ταδε’ δεν θα καταλήξει με το γνωστο προβλημα αλλα και αντιθετως πως μπορει να είναι καποιος το ιδιο απόλυτος πως αν παρει plasma τηλεοραση θα βρεθει με αποτύπωμα στην οθονη του;
Προφανως οι προτροπές από τη κάθε πλευρα προέρχονται από τα προσωπικά βιώματα του καθενος αλλα κατ’εμε ένα είναι σίγουρο.
Πως από τι στηγμη που η πιθανότητα να συμβει εξακολουθεί να υπαρχει θα πρεπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν προτρέπουμε καποιον να προβεί σε αυτή την επιλογη από τη στιγμη μαλιστα που το θεμα τον απασχολεί ιδιαίτερα ακομα και στην ελαφριά του μορφη (image retention) .
Με τα παραπάνω θελω να πω (και σε ότι αφορα τη χρήση που προορίζεται μια νεα plasma tv ) πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γνωρίζουμε τον τροπο χρήσης όταν μάλιστα αυτή τις περισσότερες φορες δηλώνεται επιγραμματικά ( πχ TV , ταινιες, Game , PC internet).

Προσωπική εμπειρία του ενός; Δε νομίζω πως υπάρχει μόνο ένας κάτοχος Plasma σε αυτό το φόρουμ, Aνδρέα... -bye-

Στην τελική, όποιος φοβάται το burn-in, ας πάρει LCD και όποιος φοβάται το clouding, ας πάρει Plasma. Όποιος φοβάται και το burn-in και το clouding, ας μείνει με την παλιά του CRT, αυτός θα χάσει... :flipout:

To μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών Plasma και LCD, θα γκρινιάξουν για χίλια-δυο άλλα προβλήματα και όχι για το burn-in ή το clouding... ;)

Μια γνώμη λέει ο καθένας από εμάς. Αυτός που αγοράζει πρέπει να ξεχωρίσει αν η γνώμη είναι σωστή ή όχι. Αυτό ισχύει σε όλα τα φόρα...

Εγώ πάντως που έχω πλάσμα με burn-in, όπως έχω γράψει δεν είναι τόσο εκνευριστικό. Είναι σε μια γωνία, δεν πάει το μάτι συνεχώς εκεί.
Αντίθετα, άλλα με ενοχλούν σε αυτή... Και κυρίως το ανύπαρκτο μαύρο, που υποτίθεται ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό... Το να αλλάζει τόσο δραματικά μια τηλεόραση στις 1600 ώρες, δεν είναι και η τιμιότερη συμπεριφορά εκ μέρους αυτού που την κατασκεύασε...

Aνύπαρκτο μαύρο τα 0,05 cd/m2;! Σε βρίσκω ολίγον τι υπερβολικό... :aetsch:

Aνύπαρκτο μαύρο τα 0,05 cd/m2;! Σε βρίσκω ολίγον τι υπερβολικό... :aetsch:

Αυτά να τα πεις στο SPVA μόνιτορ της Dell που είναι δίπλα, και βγάζει καλύτερο μαύρο, μην τα λες σε μένα... :flipout:
Αν ήθελα μαύρο 0.054, θα έπαιρνα LCD. Όχι πλάσμα, να μου μείνουν οι ανακλάσεις και το dithering... :flipout:

Απάντηση: Re: Burn In...

Προσωπική εμπειρία του ενός; Δε νομίζω πως υπάρχει μόνο ένας κάτοχος Plasma σε αυτό το φόρουμ, Aνδρέα... -bye-

Δε νομιζω να εγραψα πως υπαρχει ενας κατοχος σε αυτο το φορουμ.
Το θεμα ειναι πως δεν χρησιμοποιούμε με τον ιδιο τροπο τις τηλεοράσεις μας.
Οταν καποιος αναφέρει πχ
...φιλαράκι την εχω ενα χρονο και την εχω σκίσει με πανω απο 1100 ωρες λειτουργίας ( χωρις να διευκρινίζεται ποια ηταν ακριβως η χρηση ) τοτε ποσο αντιπροσωπευτικός ειναι ;

Που ξερει οτι εγω δεν θα κανω τις διπλάσιες ωρες σε ενα χρονο βλεποντας το πρωινο του Mega μεχρι της 12 το μεσημέρι , μετα πλοήγηση στο Internet με pip καποιο καναλι ,και το βραδυ ταινιούλα;

Και δε διαφωνώ πως υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που πιθανον να αφορούν τον αγοραστεί αλλα το συγκεκριμένο τοπικ αναφέρεται σε συγκεκριμένα πραγματα.

Κι εγώ την έχω "ξεσκίσει" στα τρία χρόνια με 11.000 ώρες λειτουργίας! Αρκετές δεν είναι αν ήταν να εμφανιστεί burn in; Χρήση, απ' όλα. Τηλεοπτικά αναλογικά, δορυφορικά, media player με ταινίες HD...

Αυτά να τα πεις στο SPVA μόνιτορ της Dell που είναι δίπλα, και βγάζει καλύτερο μαύρο, μην τα λες σε μένα... :flipout:
Αν ήθελα μαύρο 0.054, θα έπαιρνα LCD. Όχι πλάσμα, να μου μείνουν οι ανακλάσεις και το dithering... :flipout:

Ποιό spva μόνιτορ έχεις Γιώργο;

(γενικά βλέπω πολλές υπερβολές πάντως σε αυτά που γράφεις για τις plasma σε σχέση με τις LCD)

petasis said:
Αυτά να τα πεις στο SPVA μόνιτορ της Dell που είναι δίπλα, και βγάζει καλύτερο μαύρο, μην τα λες σε μένα...
Αν ήθελα μαύρο 0.054, θα έπαιρνα LCD. Όχι πλάσμα, να μου μείνουν οι ανακλάσεις και το dithering...

To SPVA πόσο μετράει; Απορώ πως την πάλευες τόσα χρόνια με τα 0,25 cd/m2 της 9731... :flipout:

Mήπως σου έχουν ξεμείνει τίποτα ρυθμίσεις από 0-255 ενώ βλέπεις υλικό 16-235; :p

Cinemusic - Ανδρέας said:
Δε νομιζω να εγραψα πως υπαρχει ενας κατοχος σε αυτο το φορουμ.

Έγραψες:

Είναι αρκετη η προσωπική εμπειρία του ενός...

Φυσικά και δεν είναι αρκετή, αλλά δεν έχουμε μόνο την προσωπική εμπειρία ενός, επί του συγκεκριμένου θέματος.

Cinemusic - Ανδρέας said:
Το θεμα ειναι πως δεν χρησιμοποιούμε με τον ιδιο τροπο τις τηλεοράσεις μας.
Οταν καποιος αναφέρει πχ
...φιλαράκι την εχω ενα χρονο και την εχω σκίσει με πανω απο 1100 ωρες λειτουργίας ( χωρις να διευκρινίζεται ποια ηταν ακριβως η χρηση ) τοτε ποσο αντιπροσωπευτικός ειναι ;

Που ξερει οτι εγω δεν θα κανω τις διπλάσιες ωρες σε ενα χρονο βλεποντας το πρωινο του Mega μεχρι της 12 το μεσημέρι , μετα πλοήγηση στο Internet με pip καποιο καναλι ,και το βραδυ ταινιούλα;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά αν το πρόβλημα του burn-in και του ir ήταν τόσο μεγάλο, δε νομίζεις πως εκατοντάδες κάτοχοι Plasma θα το είχαν κάνει ρημαδιό εδώ μέσα; Εκτός κι αν θεωρείς ότι είναι όλοι μη-μου-άπτου με τις τηλεοράσεις τους, τυφλοί ή ψεύτες...

...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά αν το πρόβλημα του burn-in και του ir ήταν τόσο μεγάλο, δε νομίζεις πως εκατοντάδες κάτοχοι Plasma θα το είχαν κάνει ρημαδιό εδώ μέσα; Εκτός κι αν θεωρείς ότι είναι όλοι μη-μου-άπτου με τις τηλεοράσεις τους, τυφλοί ή ψεύτες...

Και εγώ συμφωνώ με την παράγραφο αυτή. Μόνο που ισχύει και για τις 2 τεχνολογίες. Παρακολουθώ π.χ. το θέμα της D7000 αλλά και της ΕΧ720 και με τα μέχρι τώρα γραφόμενα υπάρχουν (στη πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους) ευχαριστημένοι κάτοχοι.
Κι όμως διαβάζω ξανά και ξανά συζητήσεις και άνοιγμα τοπικών για clouding/banding/flashlight/halo. Και ξανά clouding/banding/flashlight/halo. Πολλές φορές από παιδιά-οπαδούς της πλάσμα.
Να φανταστώ ότι (στο μυαλό των κατόχων πλάσμα άρα και υποψιασμένων) οι κάτοχοι LCD είναι χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ή μη-γνώστες των προβλημάτων ώστε να μπορούν να τα εντοπίσουν?

Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Ποιό spva μόνιτορ έχεις Γιώργο;

(γενικά βλέπω πολλές υπερβολές πάντως σε αυτά που γράφεις για τις plasma σε σχέση με τις LCD)

Ένα παλιό Dell: http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-2709w.html

Αν θεωρείς ότι αυτά που λέω είναι υπερβολές, μπορείς να δεις στοιχεία:

Dithering:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056072589&highlight=IMG_1921.jpg#post1056072589
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1055996705&highlight=IMG_1718.jpg#post1055996705

APL limiter:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1341490&highlight=IMG_5007.jpg#post1341490
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1388341&highlight=IMG_4995.jpg#post1388341

Μέτρηση μαύρου:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056022429#post1056022429

Αν σε αυτά βάλεις την ανυπαρξία IFC (δηλαδή του μοναδικού τρόπου να κρύψεις το 50 Hz bug) που οδηγεί σε διπλό είδωλο, και την ανυπαρξία αντίθεσης παρουσία φωτός, δεν έχω λίγο δίκιο;

Και εγώ συμφωνώ με την παράγραφο αυτή. Μόνο που ισχύει και για τις 2 τεχνολογίες. Παρακολουθώ π.χ. το θέμα της D7000 αλλά και της ΕΧ720 και με τα μέχρι τώρα γραφόμενα υπάρχουν (στη πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους) ευχαριστημένοι κάτοχοι.
Κι όμως διαβάζω ξανά και ξανά συζητήσεις και άνοιγμα τοπικών για clouding/banding/flashlight/halo. Και ξανά clouding/banding/flashlight/halo. Πολλές φορές από παιδιά-οπαδούς της πλάσμα.
Να φανταστώ ότι (στο μυαλό των κατόχων πλάσμα άρα και υποψιασμένων) οι κάτοχοι LCD είναι χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ή μη-γνώστες των προβλημάτων ώστε να μπορούν να τα εντοπίσουν?

Σε βρίσκω λίγο άδικο στο παράπονό σου...

Στην κατηγορία "Γενική συζήτηση & τεχνολογία", υπάρχουν περισσότερα νήματα για το burn-in (5), απ' ό,τι για το clouding (3).

Τι να πούνε και οι χρήστες, όταν η ίδια η πανασόνικ "προκαλεί" ξαναβάζοντας το εξαφανισμένο "orbiter" στα μενού;

Το οποίο φυσικά, δεν κάνει και τίποτα σημαντικό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων κάνει τα όρια λιγότερο ορατά, απλώνοντας τα. Το mega πάλι εκεί θα είναι, αλλά τα όρια θα είναι λίγο πιο "fuzzy"...

Ειναι τοσο κακο καποιος που εδωσε τα ωραια του λεφτα να μην ξερει τι ειναι το clouding η το burn in? H οτιδηποτε αλλο?

Η εκταση που εχει δωθει στο Avclub για το clouding ειναι σχεδον μηδενικη σε σχεση με ξενα forum.

Στο Αμερικανικο AVSforum υπαρχει νημα "μην αγοραζετε Edge LED λογω προβληματων" και το εχουν ανοιξει οι ιδιοι οι κατοχοι Edge LED LCD.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1273055

Ειναι τοσο κακο καποιος που εδωσε τα ωραια του λεφτα να μην ξερει τι ειναι το clouding η το burn in? H οτιδηποτε αλλο?

Η εκταση που εχει δωθει στο Avclub για το clouding ειναι σχεδον μηδενικη σε σχεση με ξενα forum.

Στο Αμερικανικο AVSforum υπαρχει νημα "μην αγοραζετε Edge LED λογω προβληματων" και το εχουν ανοιξει οι ιδιοι οι κατοχοι Edge LED LCD.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1273055

Βέβαια καμία από τις φωτογραφίες δεν σχετίζεται με το edge lit. Σε όλες βλέπω παραδοσιακό clouding, τυπικό στα PVA panel εδώ και χρόνια, ακόμα και την εποχή των λαμπών.
Τώρα γιατί το συνδέουν με τις edge lit, ένας θεός ξέρει. Θα περίμενα φωτογραφίες που να δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα των edge lit (φωτεινή περίμετρος) σε ένα τέτοιο νήμα, το οποίο δεν σχετίζεται με το clouding.

Μα αυτοι που πραγματικά ξερουν τι να περιμένουν απο μια Plasma εκτος του οτι γνωριζουν πως να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα εχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα και δεν τους ενοχλεί η τελος παντων δεν δινουν ιδιαίτερη σημασία...
Άλλωστε δεν ειναι λιγες φορες που εχω διαβασει εδω μεσα ( νομιζω και απο σενα αναφερόμενος στη τηλεοραση σου) για image retention που φευγει μετα απο ωρες οι αν ειναι δυσκολο μετα απο μερες.

Αυτο δεν παει να πει ομως οτι κάποιος αλλος θα το ανεχτεί στη τηλεοραση του.
Δεν εχουν ολοι τις ιδιες ευαισθησίες και φυσικα οι διαφορες στις εντυπώσεις μας δεν εχουν να κανουν μονο με τα γουστα του καθενος αλλα και με τις συνθήκες θέασης.
Αλλο ρολο θα παιξει στην ενόχληση ( οπως και στον εντοπισμό του φαινομενου) η μεγαλύτερη αποσταση θέασης σε συνδυασμό με το μεγεθος της οθονης - πχ 50" στα 4-5μετρα - και αλλη ενόχληση αφήνουν οι 55 ιντσες στα 2,5 μετρα.

Last edited: