Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Panagiotis Manopoulos said:
Μα τα καλοφτιαγμενα ντι αι γουαη παιζουν παντα καλυτερα:violent-smiley-030:
Αλλωστε και εγω για την μμ χρησιμοποιω μια κατασκευη με οπ 627 .
Για την εμ σι ΕΡΧΕΤΑΙ προσεχως:music-smiley-005:

http://www.borbelyaudio.com/eb199320.asp

Mαλιστα, και γω αυτο που ακουσα ειναι με 627:ernaehrung004:

Ποιο εχεις ? Θα βαλεις κανενα λινκ?

Theodore said:
Κανενα δισκακι δεν μπορει να παιξει καλυτερα απο ενα αλλο, αφου ολα ειναι με την ιδια αρχη φτιαγμενα. 16/44.

καλά ε, μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά.... (υπάρχουν xrcd, sbm, χρυσά κλπ)Βεβαια, το τι παιζει, δεν εξαρταται μονο απο το μεσον, αλλα και απο το μηχανικο ηχου. Τα DAT, παιζανε καλυτερα, γιατι ηταν 16/48.

Η κακή ηχογράφηση στα 16/48 αλλά και στα 160/148 χειρότερα από τα 16/44 θα παίξει....

Εχουμε κανει ακροασεις με Wadia (σουπερ CD player), με πανακριβους βραχιονες, και κεφαλη, μια Koetsu Signature.
Και βεβαια τα υψηλης αναλυσεως δισκακια, δηλ SACD και DVD Audio παιζουν σαφως καλυτερα, αφου ειναι 24/96, η 24/192.

Έλα τώρα.... το είπαμε. Μην ψαρώνεις με τα νούμερα. Είναι καλά μόνο στα χαρτιά.

Η πλακα ειναι, οτι μολις βγηκαν τα DVD, και γραφτηκε μουσικη πανω τους, αυτοματως, παιζανε καλυτερα και απο τα πανακριβα Wadia.
Ετσι, εκλεισε και η Wadia. διοτι γιατι να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα, οταν βολευοσουν με το ενα δεκατο της τιμης?

τώρα αυτό το πίστεψες ή νομίζεις ότι το πιστέψαμε εμείς...
πες μου που πουλάν γουαντία.... να μου πάρω μία....-bye- :flipout:

Και κατι ενταλως κουφω, που δειχνει ποσο ευκολα την παταει ο κοσμος, οταν τον εχουν πεισει οτι υπαρχει κατι, που παιζει με μαγικο τροπο ,καλυτερα απο τα αλλα.
Οταν τα παιδια στο περιοδικο, ανοιξαν ενα CD πplayer που πουλιοταν πολυ ακριβα, τι νομιζετε οτι βρηκαν? Μα ενα Φιλιπς. πανω στο οποιο ειχαν "φορεσει" ενα καπακι με τη φιρμα τους, και χρεωναν αυτο το κατασκευασμα πολλες φορες πανω απο την τιμη του, κοροιδευοντας τους αφελεις, οι οποιοι επειθοντο απο το γατο πωλητη, οτι αυτο ηταν το θεικι μηχανημα, που τα σκιζει ολα.

έλα τώρα.... δεν το πιστεύω....:flipout:
πέρα από την πλάκα τώρα Θόδωρε, υπάρχουν ΚΟΡΥΦΑΙΑ που φοράνε philips και ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ και πάλι φοράνε philips.
Και τα μεν παίζουν παππάδες, τα δέ απλώς αδειάζουν τσέπες....

Διοτι οπως ξερετε οσοι ειχατε μπει στο τριπακι του Hi Fi, οτι "απο κατω,", υπεβοσκε μια κοντρα μεταξυ φιλων η "φιλων", για το ποιος "τον εχει μεγαλυτερο", η ποιανου το συστημα παιζει καλυτερα.

Θοδωρος.

Μετά από τόσα που γράφτηκαν νομίζω πολύς κόσμος ακόμα δεν κατάλαβε ότι οι συγκρίσεις είναι άσκοπες....

Και αν γιά κάποιους από σας το βινύλιο δεν πέθανε (εννοώντας ότι υπάρχει και μπορείτε να αγοράζετε ΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ τίτλους ή να απολαμβάνετε την ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ σας δισκοθήκη - κάτι που κάνω άλλωστε και εγώ) γιά κάποιους άλλους πέθανε (εννοώντας τον εαυτό μου που θέλω να έχω την ελευθερία επιλογής να αγοράζω ό,τι θέλω, όταν το θέλω και από όπου θέλω).

Για να μη βαζω συνεχεια Quote, .
Εγραψα κι αλλου, οτι ακουσα συγκριτικα το dark side of the moon, σε απλο CD και σε SACD. Σε πληροφορω, οτι διαφορα υπαρχει, και ειναι ακουστη, ακομα κι απο μενα, που ταχω τα χρονακια μου. Σκεψου ενας νεος ποσο καλυτερα θ ακουει, αφου η καμπυλη Weber Fechner,ειναι εντελως διαφορετικη σε νεους και ηλικιωμενους.
Η ακροαση εγινε στο σπιτι φιλου, με Magnepan akll round, και Mark Levinson, μικρους και μεγαλους. Ακμα και τα "θηρια" των 13 εκατομμυριων το ζευγαρι.
Το πλαυερ και ο προενσχυτης, ηταν κατι επισης εξωγηινο, δε θυμαμαι καλα τωρα. Α, θυμηθηκα. Meridian.
Εκεινο που βγηκε, ακουγοντας με >110db, ηταν οτι βαζοντας την κοινη εκδοχη του CD, νομιζες οτι εμπαινες μεσα σε μηχανουργειο, και δουλευαν ολοι οι τορνοι μαζι, ενω με το SACD,ακουγες χωρις καμμια ενοχληση
Υστερα απ αυτο, αγορασα το Pioneer SACD-DVD Audio, Universal player..
Και κατι αλλο ασχετο. Οπως λεει φιλος, ολα τα συστηματα παιζουν καλα, μονο που τα καλυτερα, παιζουν ΚΑΙ δυνατα.
Oσον αφορα στο θεμα του "μαιμου" CD, σου λεω οτι μου το ειπαν συντακτες του περιοδικου (HiTech), που ειναι φιλοι μου για παρα πολλα χρονια., και οχι ενας μονο. Δεν θυμαμαι τωρα ποια ηταν η "μαρκα" της συσκευης. Μου την ειχαν πει ομως τοτε.

Θοδωρος.

Last edited:
Theodore said:
...
Οταν τα παιδια στο περιοδικο, ανοιξαν ενα CD πplayer που πουλιοταν πολυ ακριβα, τι νομιζετε οτι βρηκαν? Μα ενα Φιλιπς. πανω στο οποιο ειχαν "φορεσει" ενα καπακι με τη φιρμα τους, και χρεωναν αυτο το κατασκευασμα πολλες φορες πανω απο την τιμη του, κοροιδευοντας τους αφελεις, οι οποιοι επειθοντο απο το γατο πωλητη, οτι αυτο ηταν το θεικι μηχανημα, που τα σκιζει ολα.

Θοδωρος.

Τα ίδια δεν έκανε και η Audio Note με τα Systemdeck; Θέλω να πω δηλαδή, ότι τα φούμαρα και το hype δεν είναι είναι αποκλειστικότητα των ψηφιακών.

Απάντηση: Re: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Costas Coyias said:
Τα ίδια δεν έκανε και η Audio Note με τα Systemdeck; Θέλω να πω δηλαδή, ότι τα φούμαρα και το hype δεν είναι είναι αποκλειστικότητα των ψηφιακών.

Μόνο που (πράγμα παράξενο για μιά φίρμα όπως η AudioNote που με το ακούς το όνομα ετοιμάζεσαι να δεις πενταψήφιο ποσό) το χρέωνε όσο περίπου και η Systemdeck.

Ενώ τα EAD, τα 47Labs, τα Red Rose....

Η σύγκριση του DSOTM σε SACD και απλό CD δεν βγάζει ασφαλές συμπέρασμα καθότι το πρώτο είναι remaster και σε ορισμένα σημεία εντελώς διαφορετικό του δεύτερου. Θυμάμαι ακόμη που ο Δ.Π. μας έβαλε να ακούσουμε σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης τί ακούγεται μετά το τέλος του τελευταίου κομματιού στο SACD...

Αυτό που ακούγεται δεν υπάρχει ούτε στο απλό CD ούτε σε (οποιαδήποτε EMI, Harvest, EMI 25, MFSL κόπια) βινυλίου.

Αλήθεια, τί ακούγεται;;;;;;;

Theodore said:
Για να μη βαζω συνεχεια Quote, .
Εγραψα κι αλλου, οτι ακουσα συγκριτικα το dark side of the moon, σε απλο CD και σε SACD. Σε πληροφορω, οτι διαφορα υπαρχει, και ειναι ακουστη, ακομα κι απο μενα, που ταχω τα χρονακια μου. Σκεψου ενας νεος ποσο καλυτερα θ ακουει, αφου η καμπυλη Weber Fechner,ειναι εντελως διαφορετικη σε νεους και ηλικιωμενους.
Η ακροαση εγινε στο σπιτι φιλου, με Magnepan akll round, και Mark Levinson, μικρους και μεγαλους. Ακμα και τα "θηρια" των 13 εκατομμυριων το ζευγαρι.
Το πλαυερ και ο προενσχυτης, ηταν κατι επισης εξωγηινο, δε θυμαμαι καλα τωρα. Α, θυμηθηκα. Meridian.
Εκεινο που βγηκε, ακουγοντας με >110db, ηταν οτι βαζοντας την κοινη εκδοχη του CD, νομιζες οτι εμπαινες μεσα σε μηχανουργειο, και δουλευαν ολοι οι τορνοι μαζι, ενω με το SACD,ακουγες χωρις καμμια ενοχληση
Υστερα απ αυτο, αγορασα το Pioneer SACD-DVD Audio, Universal player..
Και κατι αλλο ασχετο. Οπως λεει φιλος, ολα τα συστηματα παιζουν καλα, μονο που τα καλυτερα, παιζουν ΚΑΙ δυνατα.
Oσον αφορα στο θεμα του "μαιμου" CD, σου λεω οτι μου το ειπαν συντακτες του περιοδικου (HiTech), που ειναι φιλοι μου για παρα πολλα χρονια., και οχι ενας μονο. Δεν θυμαμαι τωρα ποια ηταν η "μαρκα" της συσκευης. Μου την ειχαν πει ομως τοτε.

Θοδωρος.

αγαπητέ Θεόδωρε...(και μένα δε μου αρέσουν τα quotes αλλά το θέλει η συζήτηση)...
το SACD του dark side έχει ελάχιστη σχέση ως master tape με το αρχικό του 1973.
Κανονικά έχει όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άλλη μουσική. Όργανα έχουν έρθει μπροστά, άλλα πήγαν πίσω, ενώ βρέθηκαν και ανύπαρκτα ξεχασμένα σε διάφορες πίστες του 12 κάναλου (αν θυμάμαι καλά master). Το παλιό έγινε από τον πολύ Alan Parsons ενώ το καινούργιο από τον James Guthrie, ενώ η διαμάχη των σχολίων των παραγωγών ενθεν και ενθεν πήραν και δώσανε....
Αρα καλώς άκουσες διαφορές.

Εχω προσωπικά το dark side σε παλιό βινύλιο harvest ελληνικό, υβριδικό SACD και Mobile Fidelity. Όλα ακούγονται διαφορετικά και καλύτερα κατά την γνώμη μου αλλά και άλλων παρευρισκομένων το παλιό οργωμένο μου βινύλιο.
Γιά λόγους πρακτικούς όμως δέχομαι να ακούω το υποδεέστερο (έστω και λίγο) cd.
Η παραμόρφωση στα εσωτερικά tracks του βινυλίου αλλά και η προπορεία του laquer που είναι έντονα ακουστή σε χαμηλά περάσματα είναι κάτι που δεν μπορώ να συγχωρέσω στο βινύλιο.

Τώρα το τι ακούγεται στο fade out του darkside στο anniversary SACD μπορώ να σας πω, το βάλαμε γρίφο στο παλιό avforum πριν από 3 χρόνια....
Αν θέλετε το ψάχνετε και μετά σας το ξαναλέω....:grandpa:

Εγω εκεινο που θυμαμαι, ειναι οτι στην υψηλη ενταση που ακουγαμε, το κοινο CD, σου τρυπαγε τ αυτια. Δεν το ανεχοσουν με τιποτα, ενω το SACD, το ακουγες ακομα και με 118db και δεν σε ενοχλουσε.
Και εφω θα προσθεσω κατι ακομα.
Στις ακροασεις που καναμε παλια με την παρεα, ακουγαμε παντα δυνατα.
Μια φορα, οταν ειχε παρει ο φικος μου τα μεγαλα Magnepan, Μg 20), και για μεσαια, ΔΥΟ 3.6, ακαουγαμε κατι οταν ειπα, βαλτο πιο δυνατα και τοτε ανοιξε το dbμετρο και μου εδeιξε οτι ακουγαμε με 118 db. Ε, θα το πιστεψετε? Δεν το καταλαβαινες καθολου.
Γι αυτο, οταν το συστημα ειναι πολυ καλο, παιζει καλα, ακομα και οταν παιζει δυνατα..

Θοδωρος.

Απάντηση: Re: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Theodore said:
Εγω εκεινο που θυμαμαι, ειναι οτι στην υψηλη ενταση που ακουγαμε, το κοινο CD, σου τρυπαγε τ αυτια. Δεν το ανεχοσουν με τιποτα, ενω το SACD, το ακουγες ακομα και με 118db και δεν σε ενοχλουσε.
Και εφω θα προσθεσω κατι ακομα.
Στις ακροασεις που καναμε παλια με την παρεα, ακουγαμε παντα δυνατα.
Μια φορα, οταν ειχε παρει ο φικος μου τα μεγαλα Magnepan, Μg 20), και για μεσαια, ΔΥΟ 3.6, ακαουγαμε κατι οταν ειπα, βαλτο πιο δυνατα και τοτε ανοιξε το dbμετρο και μου εδeιξε οτι ακουγαμε με 118 db. Ε, θα το πιστεψετε? Δεν το καταλαβαινες καθολου.
Γι αυτο, οταν το συστημα ειναι πολυ καλο, παιζει καλα, ακομα και οταν παιζει δυνατα..

Θοδωρος.

+10000

δεν νομίζω ότι διαφώνησε ποτέ κανείς σ αυτό.

Απλά το θέμα ήταν άλλο.

Theodore said:
......Γι αυτο, οταν το συστημα ειναι πολυ καλο, παιζει καλα, ακομα και οταν παιζει δυνατα..

Θοδωρος.
Αυτό σαφώς κι εννοείται ....και σχεδόν για το 95% τής δισκοθήκης
....τώρα σάν μέσο αξιολογησης , για σοβαρές απαιτήσεις, ...απλά επιβάλλεται :smileJap:

Εγω παντως το γυρισα παλι στο Βινιλιο διοτι ειναι ΑΛΛΗ φαση !!!!!!!!

εχω πολλα βινιλια και σκοπευω να παρω αλλα τοσα........

εχω βρει 2 μαγαζακια που εχουν κατι αψογα σε κατασταση βινιλιακια !!!!!!!!

πηρα και νεο πικαπ απο ΕΒΑΥ με 93 ευρω μοντελο 81 .... και θα τη βγαλω πολυ καλα βεβαιως βεβαιως ....

παντως παιδια θελει αυτοσυγκρατιση στα λεφτα που θα δωσεις για πικαπ γιατι τελικα στα πικαπ και αν εχει !!!! πολυ φικη και κορδελα......

τελικως .. καταλαβα πως ενα καλο πικαπ ακριβειας και μια καλη κεφαλη ειναι αρκετα για μενα ......

σιγα μην σκασω εκατομυρια για να ακουω τα τικ τσακ ποιοτικοτερα .. μουαχαχαχαχα....

Τελος παντων. Δεν ειναι ακριβωως ετσι, αλλα και συ δικηο εχεις .
Τα θεμα με τη σχεση τιμη-ποιοτης, ειναι παλαιο οπως η αμμος στη θαλασσα. Ειναι λογαριθμικη. Αρα, για μια μικρη διαφορα στην ποιοτητα, η τιμη ανεβαινει παααρα πολυ. Και οσο παμε πιο ψηλα, τοσο γινεται πιο αποτομη η ανοδος της τιμης, σε σχεση με μια ιδια ανοδο της ποιοτητας.
Συμπερασμα? Μα βαζουμε ενα οριο στα λεφτα που θελουμε (μπορουμε) να δωσουμε, και καθομαστε μετα και ακουμε χαλαρα.
Αν μπουμε στο τριπακι του πιο ειναι το καλυτερο (μεγαλυτερο) απο ολη την παρεα, τη βαψαμε. Θα ειμαστε μονιμως αγχομενοι, γιατι παντα θα βγαινει κατι πιο καλο απ αυτο που ηδη εχουμε, με απτελεσμα να τρεχουμε και να μη φτανουμε.
Ακουστε με, κατι ξερω επ αυτου.

Θοδωρος.

ΥΓ. Bεβαια, οταν πρωτοακουσα την Koetsu Rosewood την οποια αγορασα ευκαιρια καποτε, σε ενα Linn Sondek, που ηδη ειχα, επαθα την πλακα μου, αλλα αυτο δεν αναιρει καθολου,αυτα που εγραψα παραπανω.

Θοδωρος.

Ετσι και αλλοιώς αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων, η εξέλιξη. και ευτυχώς και το βινύλιο και το πικαπ και το phono συνεχίζουν να εξελίσσονται κανονικά. Παράδειγμα η φετεινή ΗΕ2006.

Παιδιά . εγώ που δέν είμαι βινυλιάκας , "ανακάλυψα" ένα υπέροχο τρόπο να χαίρομαι τίς ηχογραφήσεις που μ αρέσουν
Λοιπόν βρήκα πρίν κανα χρόνο ένα φίλο απο τα παλιά στήν Σαλαμίνα , με πολύ ακριβό πλατώ -κεφαλές -πρε^πρε κλπ κλπ
Εκεί λοιπόν που με είχε καλέσειγια καφέ και ακρόαση , το σύστημα έπαιζε καλά ...και λέω ...(μιάς και είδα στο σύστημα του ένα CDRW66 ...) μωρέ δέ γράφουμε αυτά εδώ που ακούμε ...?
Κι έκατσε ο άνθρωπος και που έκανε 3-4 CD για αρχή με επιλογές ..
Θυμάμαι είχα γυρίσρι με περιέργεια να ακούσω ...γιατί και στο σύστημά του που τα βάλαμε κι έπαιξαν , ακουγόντουσαν κάπως καλύτερα απο το CD παρά απο το πλατώ .....
Ε ....με το που άκουσα τα πρωτα 5-6 κομμάτα ....κουφάθηκα .....τουλάχιστον απο πολύ καλά έως άριστα

Δείγματα :
...Μηνάς Αλεξιάδης (απο τήνπαρουσίαση του Μ.Πλέσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά )
...Larry Coryell - the dragon gate
....KITARO - musica de ralajation
...HIROSHI KUBOTA- softly as in a morning sunrise
....Φακανάς - bemsha swing
....Stanley Clarke - life suite II

....

Last edited: