Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Επειδη ειχαμε κανει παλια, πολλες ακροασεις με βινυλια-CD, εκεινο που εβγαινε, ειναι οτι για να ακουσεις τις διαφορες, επρεπε ολη η αλυσσιδα, να ειναι top. Αλλοιως καμμια φορα, μπορουσες και να ξεφτιλιστεις.
Ταχω δει αυτα.
Δηλ, αμα ειχες ΚΑΙ ηχεια καλα, γιατι οπως ξερετε ολοι εσεις οι ψαγμενοι, εκει πασχει παντα το θεμα.
Εμεις για τις ακροασεις που καναμε παλια, χρησιμοποιουσαμε για ηχεια, τα QUAD, διπλα μαλιστα (stacked, οπως τα λεγανε τοτε οι Εγγλεζοι), ενος φιλου .
Οσοι τα εχετε ακουσει, θα ξερετε για τι πραγμα μιλαω. Και μαλιστα ο φιλος μου, ειχε φτιαξει ενα ηλεκτρονικο συστημα προστασιας, που τα εκανε να μπορουν να παιζουν δυνατα χωρις να καιγονται.
Και για να σας πω τον πονο μου, οταν ακουσα με τα QUAD, το πατημα του κρανιου του ,σκελετου, στην αρχη του DVD Terminator 2, με ΤΡΙΑ ζευγαρια (L,C,R), απ αυτα τα φοβερα ηχεια, επαθα τετοιο σοκ που δεν το ξεπερασα ποτε.
Οταν ο φιλος μου, πηρε τα μεγαλα Magnepan, (ΜG 20), του ζητησα να μου τα πουλησει, αλλα αυτος ο ακαρδος, αφου μου ειπε οτι ειμαι ο 17ος που του τα ζηταω, τα εβαλε στην αποθηκη, οπου και παραμενουν εκτοτε.
Μετα, πηρα κι εγω τα (μικρα, MG 3.6),αλλα δε βαριεσαι, εχω δυο ζευγαρια 3.6, και δυο Mg12 για τα μεσαια. Και δυο μικρα υπογουφερ B&W.
Το αποτελεσμα ειναι, οτι το κρρακκκ του κρανιου, δεν το ξαναακουσα ποτε.

Θοδωρος.

ΥΓ. Αν θελω να βαλω κανα εικονιδιο, (smiley), τι πρεπει να κανω?

Last edited:
Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Theodore said:
Επειδη ειχαμε κανει παλια, πολλες ακροασεις με βινυλια-CD, εκεινο που εβγαινε, ειναι οτι για να ακουσεις τις διαφορες, επρεπε ολη η αλυσσιδα, να ειναι top. Αλλοιως καμμια φορα, μπορουσες και να ξεφτιλιστεις.
Ταχω δει αυτα.
Δηλ, αμα ειχες ΚΑΙ ηχεια καλα, γιατι οπως ξερετε ολοι εσεις οι ψαγμενοι, εκει πασχει παντα το θεμα.

...συμφωνώ οτι πρέπει ολα να είναι τριμαρισμένα στήν εντέλεια (όσο γίνεται ) για να ακουστούν διαφορές ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ να ήταν πάντα έτσι ....
Ομως , ας πούμε οτι τα ηχεία είναι "καλά" ..άμα ο χώρος δέν ...τοτε άστα να πάνε....
Βέβαια στήν πραγματικότητα , ελάχιστες παραγωγές είναι έστω και όμοιες σε CD - Βινύλιο ....
Τέσπα . όπως και όσο μπορεί και τα χαίρεται ο καθένας ...

PS
Εικονίδια (φατσούλες) , έχεις στήν οθόνη σου δεξιά (πρέπει να είναι ενεργοποιημένα τα smilies) , απλά πατάς με το ποντίκι και επιλέγεις και στήν συνέχεια μπαίνουν εκεί που έχει σταματήσει ο οριζόντιος κέρσορας καθώς γράφεις ....

Last edited:
Quad ESL57: Μεγάλος σταθμός (στην τεχνολογία αναπαραγωγής ήχου γενικότερα).

ΑΛΛΑ

1957!!!!!!

Δηλαδή για 4 δεκαετίες όλοι προσπαθούσαν να τα φτάσουν και δεν τα κατάφερναν;;;;:chinscratch: :chinscratch:

Μήπως κάποιοι κολλήσαν εκεί (και μάλιστα όταν επανέκαμψαν στην υψηλή πιστότητα μετά το 1995 προσπαθούσαν να πείσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα;)

Και ξεκολλήσαν με την μπάτσα που έφαγαν απο τα Μάγκια (για να ξανακολλήσουν πιθανώς σε αυτά για μιά εικοσαετία ακόμη αφού τα 20.1 δεν τα "ανακάλυψαν" ακόμη).

Και διαβάζαμε για τα εικοσάρια και λέγαμε μεταξύ μας "να δούμε με τι θα τα κάνει να λαλήσουν" και ω του θαύματος στο επόμενο τεύχος "αποκάλυψη!!! οι τριαντατριάρηδες"

Κλασσική περίπτωση λοιπόν τύπου "τα μηχανήματα που έχω είναι τα καλύτερα νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Και άν ποτέ βρεθούν καλύτερα απο αυτά, θα το παραδεχτώ αφού τα αγοράσω"

Για την ιστορία, θα ήθελα κι εγώ ένα ζευγάρι ESL57 για το εξοχικό, αλλά έχω υπόψη μου τους περιορισμούς τους και στη μία και στην άλλη άκρη του φάσματος, καθώς και την αδυναμία τους να παίξουν δυνατά. Τα συστήματα προστασίας δεν τα κάνουν να παίζουν δυνατά, απλά προστατεύουν τις μεμβράνες απο το κάψιμο.

Theodore said:
Ταχω δει αυτα.
Εμεις για τις ακροασεις που καναμε παλια, χρησιμοποιουσαμε για ηχεια, τα QUAD, διπλα μαλιστα (stacked, οπως τα λεγανε τοτε οι Εγγλεζοι), ενος φιλου .
Οσοι τα εχετε ακουσει, θα ξερετε για τι πραγμα μιλαω. Και μαλιστα ο φιλος μου, ειχε φτιαξει ενα ηλεκτρονικο συστημα προστασιας, που τα εκανε να μπορουν να παιζουν δυνατα χωρις να καιγονται.

Πράγματι απ ότι έλεγε, στον στρατό την έκανε την πατέντα...

Και για να σας πω τον πονο μου, οταν ακουσα με τα QUAD, το πατημα του κρανιου του ,σκελετου, στην αρχη του DVD Terminator 2, με ΤΡΙΑ ζευγαρια (L,C,R), απ αυτα τα φοβερα ηχεια, επαθα τετοιο σοκ που δεν το ξεπερασα ποτε.
Οταν ο φιλος μου, πηρε τα μεγαλα Magnepan, (ΜG 20), του ζητησα να μου τα πουλησει, αλλα αυτος ο ακαρδος, αφου μου ειπε οτι ειμαι ο 17ος που του τα ζηταω, τα εβαλε στην αποθηκη, οπου και παραμενουν εκτοτε.
Μετα, πηρα κι εγω τα (μικρα, MG 3.6),αλλα δε βαριεσαι, εχω δυο ζευγαρια 3.6, και δυο Mg12 για τα μεσαια. Και δυο μικρα υπογουφερ B&W.
Το αποτελεσμα ειναι, οτι το κρρακκκ του κρανιου, δεν το ξαναακουσα ποτε.

Θοδωρος.

ΥΓ. Αν θελω να βαλω κανα εικονιδιο, (smiley), τι πρεπει να κανω?

Μάλλον δε φταίνε τα MG που δεν ακούς το κρακ. Ψάξου αλλού στην αλυσίδα.
Αλλά και σύ ρε παιδί μου πήρες πάνελ για να ακούς τα τριξίματα και τα κραξίματα του τερμινέιτορ και του τι ρεξ;:flipout:

Απάντηση: Re: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Παιδιά . εγώ που δέν είμαι βινυλιάκας , "ανακάλυψα" ένα υπέροχο τρόπο να χαίρομαι τίς ηχογραφήσεις που μ αρέσουν
Λοιπόν βρήκα πρίν κανα χρόνο ένα φίλο απο τα παλιά στήν Σαλαμίνα , με πολύ ακριβό πλατώ -κεφαλές -πρε^πρε κλπ κλπ
Εκεί λοιπόν που με είχε καλέσειγια καφέ και ακρόαση , το σύστημα έπαιζε καλά ...και λέω ...(μιάς και είδα στο σύστημα του ένα CDRW66 ...) μωρέ δέ γράφουμε αυτά εδώ που ακούμε ...?
Κι έκατσε ο άνθρωπος και που έκανε 3-4 CD για αρχή με επιλογές ..
Θυμάμαι είχα γυρίσρι με περιέργεια να ακούσω ...γιατί και στο σύστημά του που τα βάλαμε κι έπαιξαν , ακουγόντουσαν κάπως καλύτερα απο το CD παρά απο το πλατώ .....
Ε ....με το που άκουσα τα πρωτα 5-6 κομμάτα ....κουφάθηκα .....τουλάχιστον απο πολύ καλά έως άριστα

Δείγματα :
...Μηνάς Αλεξιάδης (απο τήνπαρουσίαση του Μ.Πλέσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά )
...Larry Coryell - the dragon gate
....KITARO - musica de ralajation
...HIROSHI KUBOTA- softly as in a morning sunrise
....Φακανάς - bemsha swing
....Stanley Clarke - life suite II

....

Λοιπόν νομίζω ότι ο θόρυβος επιφάνειας αλλά μπορεί και άλλα πχ η περιορισμένη δυναμική περιοχή ή ο χειρότερος έλεγχος στις χαμηλές, να κάνουν τα πικάπ να ακούγονται πιο φυσικά.

Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι κάποια σιντι, αντίγραφα από βινύλια ακούγονται κάπως ...πιο ανθρώπινα στα αυτιά μου. Αυτό το χχχχχ...τσικ..χχχχχχ..τσακ... με χαλαρώνει!....:music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Έκτωρ Κατσίκης said:
Quad ESL57: Μεγάλος σταθμός (στην τεχνολογία αναπαραγωγής ήχου γενικότερα).

ΑΛΛΑ

1957!!!!!!

Δηλαδή για 4 δεκαετίες όλοι προσπαθούσαν να τα φτάσουν και δεν τα κατάφερναν;;;;:chinscratch: :chinscratch:

Μήπως κάποιοι κολλήσαν εκεί (και μάλιστα όταν επανέκαμψαν στην υψηλή πιστότητα μετά το 1995 προσπαθούσαν να πείσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα;)

Και ξεκολλήσαν με την μπάτσα που έφαγαν απο τα Μάγκια (για να ξανακολλήσουν πιθανώς σε αυτά για μιά εικοσαετία ακόμη αφού τα 20.1 δεν τα "ανακάλυψαν" ακόμη).

Και διαβάζαμε για τα εικοσάρια και λέγαμε μεταξύ μας "να δούμε με τι θα τα κάνει να λαλήσουν" και ω του θαύματος στο επόμενο τεύχος "αποκάλυψη!!! οι τριαντατριάρηδες"

Κλασσική περίπτωση λοιπόν τύπου "τα μηχανήματα που έχω είναι τα καλύτερα νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Και άν ποτέ βρεθούν καλύτερα απο αυτά, θα το παραδεχτώ αφού τα αγοράσω"

Για την ιστορία, θα ήθελα κι εγώ ένα ζευγάρι ESL57 για το εξοχικό, αλλά έχω υπόψη μου τους περιορισμούς τους και στη μία και στην άλλη άκρη του φάσματος, καθώς και την αδυναμία τους να παίξουν δυνατά. Τα συστήματα προστασίας δεν τα κάνουν να παίζουν δυνατά, απλά προστατεύουν τις μεμβράνες απο το κάψιμο.

Επρεπε να ακουσεις τρια ΖΕΥΓΑΡΙΑ QUAD να παιζουν, για να καταλαβεις περι τινος προκειται.
Και η προστασια, δουλευε. Ηταν σχεδιασμενη αψογα, ετσι ωστε να μπορουν να παιζουν στα ορια τους, χωρις να καιγονται. Βεβαια για να παιξουν δυνατα, επρεπε να ειναι διπλα.
Οταν δε μπηκε το πολυκαναλο, και μπηκε και τριτο ζευγαρι για το μεσαιο καναλι, τοτε γινοταν το ελα να δεις.
Και κατι τελευταιο. Αλλο να μετρας με dbμετρο, και αλλο να ακους με τ αυτια. Κι αυτο, γιατι αν δεις την καμπυλη Weber-Fechner, θα διαπιστωσεις οτι στα "μεσαια" εχει τη μεγαλυτερη ευαισθησια το ανθρωπινο αυτι,ενω στα "ακρα", υπαρχει μεγαλη "αναισθησια".
Ετσι ενω ο μετρητης δειχνει λιγο, αν το περιεχομενο εχει πολλα "μεσαια", ακουγεται πολυ δυνατα.
Οσον αφορα στα ακρα, υπαρχουν και τα υπογουφερ.
Για τα "ψηλα" ε, ας μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Αμα εχεις τα "μεσαια", που ειναι η καρδια του θεματος, κανεις και συμβιβασμους σε μερικα πραγματα.
Και γι αυτους που ειχαν πααρα πολλα λεφτα και μεγαλη τρελλα, υπηρχε το περιφημο συστημα με τα stacked QUAD, τα ribbon Sequerra, αν δεν απατωμαι, και κατι τεραστια υπογουφερ, Hartley?, που ηταν το τελειο συστημα, που καλυπτε και τις δικες σου ανησυχιες.
Λεφτα δεν ειχαμε για να το αγορασουμε. Και χωρο, για να τα βαλουμε.

Θοδωρος.

Fuse said:
Μάλλον δε φταίνε τα MG που δεν ακούς το κρακ. Ψάξου αλλού στην αλυσίδα.
Αλλά και σύ ρε παιδί μου πήρες πάνελ για να ακούς τα τριξίματα και τα κραξίματα του τερμινέιτορ και του τι ρεξ;:flipout:

Οχι, δεν τα πηρα γι αυτο. Για κανονικη ακροαση τα πηρα, αλλα καπου στην πορεια, προεκυψε κι αυτο.
Οσον αφορα στο κραακκ, κανενα αλλο συστημα, δεν μπορει να το "βγαλει", κι αυτο γιατι τα QUAD, εχουν τεραστια επιφανεια και ετσι μπορουν.(Για διπλα παντα Χ 3, δηλ. L,C,R ).
Καποια στιγμη στην τσαντιλα μου, αγορασα ενα 18αρι υπογουφερ Velodyne, αλλα δεν εκανα τιποτα, κι αυτο, γιατι το κραακκ, εχει πολυ μεσαιο, που το υπογουφερ, δεν μπορει να το βγαλει. Ετσι πουληθηκε και το υπογουφερ και πηρα τα δυο μικρα.

Θοδωρος.

ΥΓ. Και κατι αλλο. Που ξερεις ποτε εγινε η σχεδιαση του συστηματος προστασιας των ηχειων? Εισαι και συ καποος απο κεινη την παρεα?

Κατι ασχετο για τον επικεφλης του κλαμπ.
Γιατι δεν εχουν edit, τα προηγουμενα posts, που εχω στειλει, αλλα μονο το τελευταιο? Μπορει να θελω να διορθωσω κατι εκ των υστερων.
Για δειτε μηπως γινεται να αλλαξει αυτο.
Ευχαριστω,
Θοδωρος.

Για την ηχητική ποιότητα αναφέρομαι μόνο σε δικάναλο ήχο. Νομίζω οτι οτιδήποτε παραπάνω σε κανάλια έχει αναγκαστικούς συμιβασμούς λόγω της παρέμβασης των DSPs των ενισυτικών και της αλληλεπίδρασης των καναλιών με τον χώρο.

Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε οτι παρότι έχουν μεγάλες και ξεχωριστές αρετές τα ηχεία αυτά έχουν και πολλούς συμβιβασμούς. Τα σαμπ έχουν προβλήματα δεσίματος με τις μεμβράνες που θέλουν πολύ (μα πάρα πολύ) δουλειά για να λυθούν ικανοποιητικά και στις υψηλές συχνότητες υπάρχει πολύ χρήσιμη πληροφορία.
Παρόλα αυτά εμένα μ'αρέσουν. Αλλά απέχουν πολύ απο το να χαρακτηρίζονται "ηχεία αναφοράς" εν έτει 1997. Εξάλλου αυτό φάνηκε μόλις έσκασαν μύτη τα Μάγκια.

Συνεπώς αυτά που γνωρίζουμε είναι πάντα ένα υποσύνολο αυτών που υπάρχουν. Δεν μπορούμε λοιπόν ελαφριά τη καρδία να βαφτίζουμε "σύστημα αναφοράς" αυτό που μας έχει ξεμείνει απο την προ δεκαπενταετίας ενασχόλησή μας με τον ήχο.
Αναφέρομαι φυσικά στα κείμενα των πρώτων τευχών του Hitech. Ακόμη και σήμερα στις τελευταιες σελίδες υπάρχει το άλλο αμίμητο "όλοι θα προτιμήσουν ένα DVD απο ένα ML 31.5". :flipout: :flipout: :flipout:

Για το σύστημα προστασίας, εννοώ οτι δεν μπορεί ν'αυξήσει την ευαισθησία των ηχείων. Απλά μπορεί να ανεβάζουμε το volume χωρίς ν'αγχωνόμαστε.

Η δυνατότητα edit ισχύει για μισή ώρα μετά το post.

Last edited:
Μην κοροιδευεις για το DVD κλπ. Μην ξεχνας, οτι η Wadia, εκλεισε, μολις βγηκαν τα DVD, γιατι δυστυχως, η ευτυχως, ενα μετριο DVD,επαιζε καλυτερα, η εστω το ιδιο, με αυτο το πανακριβο μηχανημα.
Βαινεται, οτι η ικανοτητα του DVD player, να διαχειριζεται περισσοτερη πληροφορια, σαν DVD, του εδωσε το πλεονεκτημα, ωστε να παιζει καλυτερα τα CD, απο τα κανονικα CD players,εστω και πανακριβα.

Θοδωρος.

Theodore said:
Μην κοροιδευεις για το DVD κλπ. Μην ξεχνας, οτι η Wadia, εκλεισε, μολις βγηκαν τα DVD, γιατι δυστυχως, η ευτυχως, ενα μετριο DVD,επαιζε καλυτερα, η εστω το ιδιο, με αυτο το πανακριβο μηχανημα.
Βαινεται, οτι η ικανοτητα του DVD player, να διαχειριζεται περισσοτερη πληροφορια, σαν DVD, του εδωσε το πλεονεκτημα, ωστε να παιζει καλυτερα τα CD, απο τα κανονικα CD players,εστω και πανακριβα.

Θοδωρος.

Θα ήθελα να μάθω ποιο DVD player (προσοχή, όχι μέτριο αλλά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ) μπορεί να παίξει καλύτερα τα redbook cds από ένα οποιοδήποτε Wadia. :chinscratch:

Theodore said:
Οχι, δεν τα πηρα γι αυτο. Για κανονικη ακροαση τα πηρα, αλλα καπου στην πορεια, προεκυψε κι αυτο.
Οσον αφορα στο κραακκ, κανενα αλλο συστημα, δεν μπορει να το "βγαλει", κι αυτο γιατι τα QUAD, εχουν τεραστια επιφανεια και ετσι μπορουν.(Για διπλα παντα Χ 3, δηλ. L,C,R ).
Καποια στιγμη στην τσαντιλα μου, αγορασα ενα 18αρι υπογουφερ Velodyne, αλλα δεν εκανα τιποτα, κι αυτο, γιατι το κραακκ, εχει πολυ μεσαιο, που το υπογουφερ, δεν μπορει να το βγαλει. Ετσι πουληθηκε και το υπογουφερ και πηρα τα δυο μικρα.

Θοδωρος.

ΥΓ. Και κατι αλλο. Που ξερεις ποτε εγινε η σχεδιαση του συστηματος προστασιας των ηχειων? Εισαι και συ καποος απο κεινη την παρεα?

Όχι δεν είχα την τύχη! Αλλά ...μια μεγάλη παρέα είμαστε όλοι και κάποια πράγματα μαθαίνονται....:ernaehrung004:

Fuse said:
Όχι δεν είχα την τύχη! Αλλά ...μια μεγάλη παρέα είμαστε όλοι και κάποια πράγματα μαθαίνονται....:ernaehrung004:

Το κακο ειναι, οτι θες γιατι μεγαλωνουμε εμεις, θες γιατι αλλαζει γενικως η εποχη, οι παρεες αυτες χαθηκαν. Και λυπαμαι πολυ γι αυτο.

Θοδωρος.

Κακαλιός Στέργιος said:
Θα ήθελα να μάθω ποιο DVD player (προσοχή, όχι μέτριο αλλά ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ) μπορεί να παίξει καλύτερα τα redbook cds από ένα οποιοδήποτε Wadia. :chinscratch:

Επειδη δεν ειμαι προχειρος αυτη τη στιγμη, θα σου απαντησω εν ευθετω χρονω.

Θοδωρος.

Μπελλος Ευαγγελος said:
και τοτε γιατι εκλεισε ;;;;;;;; μηπως εβγαζε υπετιμημενα προιοντα ;;;;
μηπως για το ελαχιστο καλυτερο επρεπε να δωσεις πολαπλασιο χρημα ;;;

Φιλαράκ, λόγοι για να κλείσει μια εταιρία υπάρχουν...μπόλικοι...πάντα... :slapface:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχοντας ακούσει 2-3 μοντέλα της εταιρίας, θεωρώ τουλάχιστον παραπλανητικό εκ μέρους του γνωστού περιοδικού και προσβλητικό προς τους αναγνώστες του να θεωρεί ότι ένα πχ pioneer 717 ότι παίζει καλύτερα από κάποιο wadia. Το 717 το έχω (όπως και πολλοί φίλοι), παίζει καλύτερα από πολλά dvdρια, αλλά σε μια ατυχή (για το 717) στιγμή, το συγκρίναμε με το Rotel RCD991 AE που είχα κάποτε... :slapface:
Μιλάμε για χαοτικές διαφορές, τι να λέμε τώρα... Που να το βάλεις δίπλα στο 861 ή στο 830 της wadia. Ανέκδοτο μου φαίνεται... :flipout:

Αλλά αυτό το περιοδικό δεν έγραψε μόνο αυτή τη χοντράδα. "Wadia Killer" χαρακτήρισε και ένα CDR της Philips (δε θυμάμαι μοντέλο)... :flipout: :flipout: :flipout:

Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά... μπορεί η πηγή να μη παίζει τόσο ρόλο όσο κάποια άλλα στοιχεία της εξίσωσης σύστημα-χώρος, αλλά μερικά πράματα δε χωνεύονται με τίποτα... :grandpa:

Ευτυχώς τελευταία βάζει καλά SACD οπότε αξίζει τα ευρώ που ζητάει... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Κακαλιός Στέργιος said:

να μπώ και εγώ στη λίστα των ενδιαφερομένων.... pls....:grandpa: