Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

christos said:
Παροτι συμφωνω (περι υπεροχης του σιντι εναντι ντιβιντι) να θεσω την εξης ερωτηση μηπως οι διαφορες υπαρχουν στις χαμηλοτερες εντασεις ας πουμε μεχρι 85 90db και τα πραγματα αλλαζουν σε υψηλοτερες εντασεις (δεν το εχω τσεκαρει)?
Ισως λογω καλυτερου σταδιου εξοδου του cd για παραδειγμα?

....το στάδιο εξόδου τής συντριπτικής πλειονότητος είναι άλλωτε σοβαροί κι άλλωτε πιο σοβαροί τελεστικοί
Συνήθως τήν ευφωνική φήμη μονοπωλούν οι OPA134 και OPA2107 και σε κάπως παλιότερα μοντέλα οι ΑD797 και OPA 604 και OPA 132 -2132 καθώς και ο φοβερός LM6142 !
Φυσικά στα μεγάλα μοντέλα βλεπει κανείς OPA627 και σε κάποια WADIA ειδικά OPA627 παρέα με τον OPA603 (dedicated τελεστικός ρεύματος )
Οπότε δέν συντρέχη κατά τήν άποψή μου κάποιος λόγος γραμμικότητος σε σχέση με τίς σταθμες
ΕΚΤΟΣ του παραπάνω ολες οι πηγές "ΠΑΙΖΟΥΝ" πάντα και διαρκώς στο maximum (και δέν μιλάμε για τήν ύπαρξη ψηφ ή άλλωμ ποτενσιομέτρων ή περιπτώσεις ενσωματωμένου προενισχυτή )

...Και κάτι άλλο σχετικά με τα dB SPL (δέν αμφιβάλλω για τα 118 dB SPL κορυφής οταν στο σαλόνι μου με ένα τυπικά (για κάποια δεδομένα ) καλό σύστημα έχω 123-124dB κορυφές (απο πάνω μέχρι κάτω ...) .....-->>>
-->>>αλλα Θα προτιμούσα αξιολόγηση (απο τα περιοδικά) με κάποια κομμάτια δύσκολα (που δόξα Τω Θεω υπάρχουν πάρα πολλά και καλά )
ΠΧ
Toto ...live (Japan -κομμάτι Νο 8 ΣΟΛΟ τύμπανα με διπλή κάσα και τυμπάνι-α (τυμπάνι-α είναι μιά κάσα με διάμετρο σχεδόν διπλάσια απο αυτή τής κλασσικής μπότας - ούτε κι εγώ το ήξερα μέχρι που μου έφερε το κομματι σπίτι ένας Ελληνας ντράμερ )
Βlind Boys of Alabama
Rummstein - Herzeleid
........Μεταλλικα
.....Μαριώ
......Πορτοκάλογλου
....Ζιώγαλας
....ΒΟΖΙΟ-ΣΤΕVENS .....
......κλπ κλπ κλπ ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Συνήθως τήν ευφωνική φήμη μονοπωλούν οι OPA134 και OPA2107 και σε κάπως παλιότερα μοντέλα οι ΑD797 και OPA 604 και OPA 132 -2132 καθώς και ο φοβερός LM6142 !
Φυσικά στα μεγάλα μοντέλα βλεπει κανείς OPA627 και σε κάποια WADIA ειδικά OPA627 παρέα με τον OPA603 (dedicated τελεστικός ρεύματος )

Γειά σου Μανώλη!

Έχεις συναντήσει (και ακούσει) πουθενά τους AD845; Νομίζω πως τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους και η τιμή τους είναι ανώτερη των AD797.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Γειά σου Μανώλη!

Έχεις συναντήσει (και ακούσει) πουθενά τους AD845; Νομίζω πως τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους και η τιμή τους είναι ανώτερη των AD797.

Τούς έχω συναντήσει σε κιτ αναβαθμίσεων
Με τήν άδειά σας θα σάς διηγηθώ μιά μικρή (πικρή ιστορία πρίν μερικά χρόνια ) για τούς AD825
..Λοιπόν οι τελεστικοί αυτοί παρήγοντο (και μάλλον παράγωνται ) μόνο σε κέλυφος επιφανειακής στήριξης (SMD)
Ετσι λοιπόν διαβάζοντας πρίν μερικά χρόνια ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ γι αυτούς τούς τελεστικούς , αποφάσισα να τούς χρησιμοποιήσω
.....είχα πάρει δυό τετράδες απο Ευρώπη και άλλη μιά τετράδα που είχε διαθέσει ο Ελληνας αντιπρόσωπος τής LC audio
...τους βάζω λοιπόν σε ένα προενισχυτή (ΟPA627 ) και περιμένω ...
...περιμένω...περιμένω να στρώσουν....
....όμως πρίν τούς βάλω κάτι δέν που πήγαινε καλά στο πλακετάκι που τούς είχε πάνω , αλλά πάνω στήν πρεμούρα μου να ακούσω ...ξεχάστηκα
Μετά απο ένα μήνα ...που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΟΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ (που ομολογουμένως είχαν ) ...αποφάσισα να κάνω και μετρήσεις
και ΩΧ !!!!!
....στα μεγάλα μεταβατικά οι τελεστικοί ...ταλάντωναν ...
....βγάζω τα πλακετάκια και ώς εκ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ανοίγω τα στραβά μου και τι βλέπω ...!!!!
Οι SMD πυκνωτές απόζευξης ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙΜΕ Το + και το - τής τροφοδοσίας τών ακροδεκτών του AD απο τήν άλλη πάντα δηλαδή στο 0 ...ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ
...τέλος πάντων ...κάνω μιά μετατροπή και το γειώνω κι ξανακάνω μετρήσεις ....
το πρόβλημα είβε μετριασθεί κατά πολυ, αλλά δέν είχε εξαφανισθεί
Τότε ακριβώς αποφάσισα να κάνω κάποιες μετατροπές στίς χωρητικότητες και στο τύπο τών πυκνωτών απόζευξης
και φυσικά το πρόβλημα λύθηκε ...ο ήχος άλλαξε , αλλπά διατηρήθηκε ο κάπως λαμπρός χαρακτήρας που εμένα δέν μου πολυκάθεται και έτσι τούς παράτησα αφού τούς άκουσα για κάνα δίμηνο ακόμα (καθώς έκανα και τίς μετατροπές...)
Αλλα το καλό αρχίζει τώρα
Αμέασως μόλις διαπίστωσα το πρόβλημα στήν κατασκευή / σχεδίαση τής πλακετίτσας ...ΣΤΕΛΝΩ MAIL ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ .....η απάντηση ήταν ακριβώς η εξής :
...ουτε κι εμείς γνωριζουμε πώς έγινε αυτό ...θα το διορθώσουμε

......μετά απο ένα μήνα στέλνω και άλλο mail και γράφω οτι αν τελικά πρόκειται να μείνουν μόνο οι μικροί πυκνωτές ...τότε θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τύπος πυκνωτή (πχ Silvered Mica - τούς οποίους και πρότεινα ) που να κόβει εντελώς τήν υψίσυχνη
ταλάντωση
...ΚΑΙ ΏΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ...μετά απο μερικές μέρες βλέπω φωτογραφίες διαφημιστικές με πυκνωτές SILVER MICA

....μετά ακολουθεί και άλλο mail απο μένα που έλεγα οτι καλύτερα θα ήταν να πάνε σε μεγάλους ηλεκτρολυτικούς έστω SMD και αν θέλουν ας αφήσουν και τον S.M ...μόνο και μόνο για να ζωντανέψει και λίγο η μεσοχαμηλή περιοχή
....απάντηση ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ποτέ ...όμως
καπάκι σε κάνα τρίμηνο , ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ αλλά ..αυτές οι πλακέτες είχαν και ΗΛΕΤΡΟΛΥΤΙΚΟΥΣ κάτα προτίμηση Black Gate ή Elna και υπήρχε και η σωστή ΓΕΙΩΣΗ .....

...τι να σάς πώ ...αναμικτα αισθήματα ...

PS
...Δαμιανέ Χαιρετισμούς .απ οτι κατάλαβες IMHO οι τελεστικοί αυτοί είναι καθαροί - διάφανοι ....κλπ , αλλά μέχρι εκεί
...και επειδή το συζητάμε .η προτεινόμενη εφαρμογή είναι video amplifiers

Last edited:
βλεπω στελνεις εμαιλ εσυ , ξεστραβωνονται αυτοι και κονομανε οι αλλλοι

τωρα στειλε ε μαιλ και πες

ακυρο μαγκες και οι δυο λυσεις που προτεινα ...
μετα απο 100 ωρες λειτουργιας καταστρεφουν ....ξερω γω ...βρες κατι... και πρεπει να βαλετε της επαναστατικες λυχνιες-πλακετες κινεζικης προελευσης "σουγαμοτομαγαζακι"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Δαμιανέ Χαιρετισμούς

Ανταποδίδω πλανητάρχα μου! :smileJap:

Ωραία - και διδακτική - ιστορία. Θυμάμαι είχα διαβάσει παλιότερα και το σχετικό άρθρο σου στο ExtremeAV.

Όμως ο AD845 είναι άλλο chip από τον AD825, έτσι δεν είναι; Με -εκ πρώτης όψεως- χειρότερα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά ακριβότερος. :confused:

καλα αυτο το ανεκδοτο με τα ντιβιντια που παιζουν καλυτερα απο τα σιντια ουτε στις τσοντες δε γινεται.
και αν μη τι αλλο σχεδον ολοι εδω μεσα εχουν και τα δυο (ενιοτε dvd πολυ ακριβοτερο απο το cd).
οσο για μηχανισμους ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Ανταποδίδω πλανητάρχα μου! :smileJap:

Ωραία - και διδακτική - ιστορία. Θυμάμαι είχα διαβάσει παλιότερα και το σχετικό άρθρο σου στο ExtremeAV.

Όμως ο AD845 είναι άλλο chip από τον AD825, έτσι δεν είναι; Με -εκ πρώτης όψεως- χειρότερα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά ακριβότερος. :confused:

...έχω κάτι σημειώσεις απο δυό μηχανήματα που πέρασαν απο τα χέρια μου , (με AD845 ) άμα μου δώσεις λίγο χρόνο θα τα βρώ

-bye-

PS
....αυτό το εκ πρώτης όψεως ...μου άρεσε , πολύ μου άρεσε
Ετσι είναι Δαμιανέ ..ακριβώς στον στόχο ...κι άμα κοιτάξεις του χειρότερου τελεστικού το settling time ..ώς δια μαγείας είναι καλύτερο απο αυτό του ακριβότερου και καλύτερου ???
Εχεις πιάσει το νόημα φίλε μου .

Last edited:
Re: Απάντηση: Βυνιλιάκηδες και Cdάκηδες σημειώσατε:

Larry said:
βλεπω στελνεις εμαιλ εσυ , ξεστραβωνονται αυτοι και κονομανε οι αλλλοι

τωρα στειλε ε μαιλ και πες

ακυρο μαγκες και οι δυο λυσεις που προτεινα ...
μετα απο 100 ωρες λειτουργιας καταστρεφουν ....ξερω γω ...βρες κατι... και πρεπει να βαλετε της επαναστατικες λυχνιες-πλακετες κινεζικης προελευσης "σουγαμοτομαγαζακι"

:flipout: :grinning-smiley-043

Ακόμα ένα θύμα.

Εκείνα τα μαύρα χρόνια (για μένα) ανέβασα στο πατάρι το Marantz 63SE, πριν ακόμα ακουμπήσω τα 340.000 δρχ για το Pioneer 717, "ακούγοντας" τα υπερθετικά σχόλια.

Ακούγοντας μιά βδομάδα μπας και στρώσει το 717, το 63 ξανακατέβηκε.

:tdown: