Βύσματα 75 Ohm;

luxman_dp07.jpg

luxman_da-07.jpg

05-2-21-2.jpg
05-2-23-1.jpg

LUXMAN TRANSPORT & DAC

Last edited:
dp-07-in-body.jpg

ΣΑΣΣΙ transport

da-07-in.jpg

Η μια πλευρα , αυτη των DAC . Απο την αλλη φιλοξενουνται τα τροφοδοτικα .

Στεργιε η ζυγαρια ακριβειας ζυγιζει ...22 κιλα !! Το δε Dac μονο 28 κιλα !!!

Ειμαι ο ευτυχης κατοχος και των δυο απ τα οποια δουλευει μονο το DAC . (το αλλο επεσε θυμα εγχωριου τεχννικου) .

Αυτο το zero oversampling και χωρις φιλτρο Dac , χρησιμοποιει τον "επιπλευστο" (fluency) αλγοριθμο του Dr. Toraichi στα 3πλα 16bit dac του καθε καναλιου . Στον ιδιο δρομο βαδιζει και η TEAC μετα απο ....18 χρονια .

Βυσματα 75αρια εχει σε BNC και RCA η Canare και η Liberty.
Δεν μπαινουν σε ολα τα καλωδια ομως.
Για παραδειγμα, η Canare εχει αρκετα μεγεθη βυσματων, αναλογα με το καλωδιο . Επισης, χρειαζεστε το crimping set της εταιριας για να τα τερματισετε.

Τα εχω και τα 2 σετακια, δηλαδη οι ανω πληροφοριες ειναι 100% εγκυρες!

Δημητρης

Αυτά τα ψηφιακά μουσικά όργανα της Luxman πολύ μου αρέσουν.
Πρεπει να τα ακούσουμε δίπλα διπλα κόντρα σε ένα ολοκληρωμένο TEAC ΕSOTERIC π.χ. Χ-01, Χ-03 κ.λ.π ?

Ολα αυτά βέβαια είναι άσχετα με τα θέμα μας περί "βυσμάτων", αλλά ο Luxman όπου βρει ευκαιρία μας αποκαλύπτει τις κρυφές αδυναμίες του με την Luxman.

Σε δοκιμή με AES/EBU καλώδιο που έκανα, δεν άκουσα διαφορά από το 1m με τα ~30m.
Για σπίτι, πάνω από 30m δύσκολα να χρειαστούμε....

To AES/EBU είναι το καλύτερο, αρκεί να έχει υλοποιηθεί σωστά στο εσωτερικό της συσκευής. Οι καλές επαγγελματικές υλοποιήσεις AES/EBU χρησιμοποιούν ειδικους balanced signal transformers για τον πομπό και τον δέκτη.

Αυτά τα ψηφιακά μουσικά όργανα της Luxman πολύ μου αρέσουν.
Πρεπει να τα ακούσουμε δίπλα διπλα κόντρα σε ένα ολοκληρωμένο TEAC ΕSOTERIC π.χ. Χ-01, Χ-03 κ.λ.π ?

Ολα αυτά βέβαια είναι άσχετα με τα θέμα μας περί "βυσμάτων", αλλά ο Luxman όπου βρει ευκαιρία μας αποκαλύπτει τις κρυφές αδυναμίες του με την Luxman.

Χα χα !! Οντως τρελλη αδυναμια εχω σ αυτη την εταιρεια που γεννηθηκε το 1925 !!

Ηδη το DAC εχει παει μια κοντριτσα με ενα ESOTERIC στο σπιτι ενος φιλου με καλα αποτελεσματα . Ομως πρεπει ν αλλαχτουν 3 πυκνωτες τροφοδοσιας (λογω του οτι ενας ηταν για πολλα χρονια ανενεργος εξ αιτιας ψυχρης) , να στρωσουν και μετα να δειξει τα δοντια του (να μην πω χαυλιοδοντες!!)

Αναμεινατε .....

κοιτάξτε κ wikipedia. ο τερματισμός με τα rca γίνεται για να φαίνεται άπειρη η γραμμή και να μην υπάρχει ανάκλαση

η εμπέδηση της γραμμής μεταφοράς καλωδίου δεν είναι αθροιζόμενη με το rca

ε τώρα αυτά τα καλώδια του χιλιάρικου εμένα με ενοχλούν, το τερματίζεις με μια metalfilm κ όλα οκ

λες και τα dac που έχουμε έχουν περισσότερες δυνατότητες

Απάντηση: Re: Βύσματα 75 Ohm;

δεν ξερω κατα ποσο αληθευη η ακουγεται αλλα εχω διαβαση οτι τα ψηφιακα καλωδια πρεπη να ειναι πανω απο ενα μετρο για να μην ανακλουν το σημα πισω στην πηγη.

Έτσι χθές έκανα μία δοκιμή.
Δύο ίδια ψηφιακά καλώδια (BEDEA)
Το ένα 0,5 του μέτρου και το άλλο ακριβώς 1 μέτρο.
Η διαφορά υπέρ του δεύτερου ήταν καταφανέστατη.
Το μισόμετρο είχε σε σχέση με το 1 μέτρο κακή ροή, γρέζι, μειωμένη ανάλυση και χειρότερη στερεοφωνική εικόνα!

Re: Απάντηση: Re: Βύσματα 75 Ohm;

Το μισόμετρο είχε σε σχέση με το 1 μέτρο κακή ροή, γρέζι, μειωμένη ανάλυση και χειρότερη στερεοφωνική εικόνα!

τελικα ειναι αληθεια λοιπον.
δεν ειχα κανη το τεστ.

Φιλαράκ, είπα κι εγώ!

Έβαλα το μισόμετρο bedea που μου δώκατε και μου έπαιξε λίγο πιο "άγρια" από το Canare που έχω για στάνταρ.
Αλλά είχα κάνει αλλαγές στα πηνία του κρός λίγο πριν και δεν είχα συνηθίσει στον ήχο, οπότε δεν ήμουν σίγουρος.

Οπότε πρέπει να βρούμε 1,5μετρο. Αλλά εδώ το 0,5μετρο κάναμε αμάν να το κουρμπάρουμε, φαντάσου το 1,5μετρο! -bye-

όχι ρε συ δεν είναι αυτό...:grandpa:

Απλά το καλώδιο έχει άρτια αρμονική παραμόρφωση με L=0.5m...
-bye-

Απο εγκυρη πηγη εμαθα οτι τα μηκη πρεπει να ειναι 45cm και 90 cm.
Φιλος ηλεκτρονικος χρησιμοποιει αυτα τα μηκη σε πομπο VHF και αποφευγει τα στασιμα.Θα το δοκιμασουμε τις επομενες μερες....

Oι παλμοί που μεταφέρονται στα ψηφιακά μας καλώδια δεν είναι στην μπάντα των VHF .

Ολες οι απαντήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν βρίσκονται στα specs των πρωτοκόλλων SP/DIF , AES/EBU (AES3) . Για να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο εμείς οι νέοι και ωραίοι πρωτόκωλοι της χαΙεντ.

http://www.aes.org/publications/standards/

Last edited:

Φιλαράκ, είπα κι εγώ!

Έβαλα το μισόμετρο bedea που μου δώκατε και μου έπαιξε λίγο πιο "άγρια" από το Canare που έχω για στάνταρ.
Αλλά είχα κάνει αλλαγές στα πηνία του κρός λίγο πριν και δεν είχα συνηθίσει στον ήχο, οπότε δεν ήμουν σίγουρος.

Οπότε πρέπει να βρούμε 1,5μετρο. Αλλά εδώ το 0,5μετρο κάναμε αμάν να το κουρμπάρουμε, φαντάσου το 1,5μετρο! -bye-

Στέργιο καλά σου φάνηκε "άγριο".
Πολύ σωστή η διαπίστωση και η έκφρασή σου.
Με το 1 μέτρο όλα καλά.
Θα δω και με τα 90cm.

Δεν παίζει ρόλο το μήκος παληκάρια μου. Καταλάβετέ το .
Παίζει ρόλο μόνο ο σωστός τερματισμός. Το ιδανικό μοντέλο συνιστά απώλεια σήματος από πομπό σε δέκτη τιμης 6 dB . THIS IS PERFECT MATCHING.
Ετσι αποφεύγονται τα reflections στις υψηλές συχνότητες , παληκάρια μου τoυ stereophile magazino

Last edited: