Βύσματα μπανάνα για καλώδιο ηχείων?

Απάντηση: Re: Βύσματα μπανάνα για καλώδιο ηχείων?

εγω σφίγγω όποτε βρω ευκαιρία και πάντα παίρνουν λίγο.

Έχεις το καλώδιο απ' το πλάι,η το πέρασες από πίσω με τον δύσκολο τρόπο;
Εγώ δοκίμασα και τους δυο τρόπους και κατέληξα από πίσω,ειδικά όταν έβγαλα το καλώδιο και είδα τι πίεση είχε ασκήσει στους κλώνους.
Τούς είχε κάνει ένα σώμα...

δλδ να μην ακουμπαει γιατι θα λιωσει (εκτος αν δουλευεις με τεφλον τυπου nordost. εχω κανει και τετοια, ειναι πιο δυσκολα.)

Ναι με nordost καλώδιο παίζω. Το FEP δε λιώνει με τίποτα... μόνο με απευθείας επαφή με το κολλητήρι στους 450 και πάλι απλά καφετίζει δε γίνεται σούπα... :D

Μάλλον τέτοιες θα πάρω...

Παίζει νά χει ο Φανός?

δεν το ξερω. τις εχω παρει απο τον μπαυ

επειδη εχω κανει και κατι nordost, η τεχνικη ειναι καπως διαφορετικη. τα καθαρισα λιγο πιο μακρυα και τα γυρισα, μετα τα επλεξα.

θα ξερεις οτι εχεις κανει καλη κολληση μονο αμα την δεις να φευγει με ταχυτητα μεσα στην μπανανα, σαν να την ρουφαει το καλωδιο απο μονο του.

Ναι ρε συ ξέρω από κολλήσεις. Το θέμα είναι πως να κάνουμε το καλώδιο να έχει καλή επαφή με το βύσμα...
Και η nordost πάντως κάτι παρόμοιο με αυτό που περιέγραψες φαίνεται να κάνει...

Αν ζουμάρετε στο βύσμα που φαίνεται το Ζ σπάσιμο του βύσματος...

$T2eC16RHJHEE9ny2q9TZBRNo(Gs-t!~~60_57.JPG

και εγω εκει που λες διεισδυσα.

για το καθαρισμα πως θα το κανεις ? θελει πολυ υπομονη..

Ναι ας τα να πάνε... Κοπίδι και γαϊδουρινή υπομονή... ειδικά στο ξεγύμνωμα γιατι αν κόψεις ένα κατά λάθος, ξανά απ την αρχή...
Τα 20κλωνα interconnect μου πήραν 1 ώρα περίπου το κανάλι...

Ναι με nordost καλώδιο παίζω. Το FEP δε λιώνει με τίποτα... μόνο με απευθείας επαφή με το κολλητήρι στους 450 και πάλι απλά καφετίζει δε γίνεται σούπα... :D

Μάλλον τέτοιες θα πάρω...

Παίζει νά χει ο Φανός?

εγω τις ειχα παρει απο ενα καταστημα στο Χαλανδρι,που εκανε εισαγωγη απ'την Αγγλια.
Μου τις εστειλε μαλιστα και με αντικαταβολη.

κοπιδι κοντρα σε μαλακο ξυλο, να μην γλυστραει. πολυ ταλαιπωρια λεμε. το μονο που δεν εχω βρει ειναι θερμοσυστελομενο nordost. φανταζομαι πως μονο οι αντιπροσωποι θα το εχουν.

περιμενουμε φωτο

Re: Απάντηση: Re: Βύσματα μπανάνα για καλώδιο ηχείων?

εγω τις ειχα παρει απο ενα καταστημα στο Χαλανδρι,που εκανε εισαγωγη απ'την Αγγλια.
Μου τις εστειλε μαλιστα και με αντικαταβολη.

Για πες? Θυμάσαι όνομα? Κλεοπάτρα? Μίχος? Δίπλα μου είναι...

Φωτό στο άλλο thread το βραδάκι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βύσματα μπανάνα για καλώδιο ηχείων?

Για πες? Θυμάσαι όνομα? Κλεοπάτρα? Μίχος? Δίπλα μου είναι...

Φωτό στο άλλο thread το βραδάκι

http://www.telmaco.gr/el/
αυτη ειναι η εταιρεια,αλλα βλεπω οτι εχει αλλαξει το σαιτ της και δεν φαινονται τα προιοντα που εμπορευεται.

Τελικά βρήκα σαν τα πρώτα που πόσταρα της compass (από Oelbach, αυτά με τα 3 αστέρια, δηλαδή επίχρυσα με απλό χαλκό από κάτω).
10 ευρώ η 10άδα απ το Χαλάνδρι στην Κλεοπάτρα

Μια χαρά βγήκε το καλώδιο...

DIM_1905.jpg

Αν παίζει καλά?
Ας πούμε απλά ότι αντικατέστησα ένα kimber TC12 και μέχρι πριν από λίγο άκουγα μουσική.... (ελπίζω να μη μου φωνάξουν την αστυνομία...)

Last edited:
κουκλα ειναι, και η τιμη για τις μπανανες πολυ καλη. απο τον μπαυ (λογω μεταφορικων) βγαινει λιγο παραπανω

Τελικά βρήκα σαν τα πρώτα που πόσταρα της compass (από Oelbach, αυτά με τα 3 αστέρια, δηλαδή επίχρυσα με απλό χαλκό από κάτω).
10 ευρώ η 10άδα απ το Χαλάνδρι στην Κλεοπάτρα

Μια χαρά βγήκε το καλώδιο...

View attachment 91613

Αν παίζει καλά?
Ας πούμε απλά ότι αντικατέστησα ένα kimber TC12 και μέχρι πριν από λίγο άκουγα μουσική.... (ελπίζω να μη μου φωνάξουν την αστυνομία...)

Το καλώδιο αυτό τι είναι;

Χύμα Nordost. Σε αυτή τη διάσταση βγαίνει περίπου 70 ευρώ το μέτρο...

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση άσχετου; Υπάρχουν ειδικές μπόρνες για τη σύνδεση με μπανάνες ή μπορώ να τις συνδέσω στην οπή της μπόρνας που συνδέω το γυμνό καλώδιο του ηχείου; Θέλω να μπορώ να αλλάζω εύκολα καλώδια στα ηχεία για να τα χρησιμοποιώ με δύο ενισχυτές ευκαιριακά, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω με τα καλώδια.

Όλες οι τρύπες στις μπόρνες έχουν τη σωστή διάμετρο για μπανάνες. Απλά υπάρχουν λίγο πιο στενές και λίγο πιο φαρδιές (νομίζω είναι από τη μετατροπή εκατοστά/ίντσες) και γι' αυτό συχνά οι μπανάνες έχουν μια σούστα ώστε να πιάνουν πιο σίγουρα.

Και μια που τό' φερε η κουβέντα, οι πιο σφιχτές και σταθερές μπανάνες που χρησιμοποίησα ποτε ήταν οι διπλές της ITT:
pombla.jpg

Αν σας ταιριάζουν οι αποστάσεις (και δεν έχετε χοντρό καλώδιο) είναι ό,τι καλύτερο. Και πολύ οικονομικές!

Ευχαριστώ! Έχω 4 mm καλώδιο.Για την ώρα βάζω την μπανάνα στην πλαινή τρύπα που έχει η μπόρνα. Υπάρχει άλλη είσοδος;

Δεν έχει από μπροστά;
Όπως αυτό;
RGT-3025.jpg

Μήπως είναι "ταπωμένες" με πλαστικό; Οδηγία της ΕΟΚ για την ασφάλειά μας!

Last edited: