Calibration Software free

Εγω εχω το spyder 2 εδω και αρκετο καιρο και δουλευει μια χαρα με προβολεα....
......Μη περιμενετε τιποτα κατω απο τα 20IRE,απλα δεν βλεπει.
Το Spyder3 έχει πολύ μεγαλύτερο aperture από το 2.
Θα δούμε αν διαβάζει καλύτερα τα χαμηλά IRE...

1) Το συγκεκριμένο colorimeter δεν δουλεύει με το HCFR.
2) Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει και σε τηλεοράσεις (το software εννοώ); Συνήθως όταν λέει για displays calibration εννοεί οθόνες υπολογιστή.
1. Στο HCFR μπορείς να φτιάξεις calibration και για άλλο colorimeter από αυτά που έχει στη λίστα.

2. Ποιά η διαφορά οθόνης υπολογιστή από τηλεόραση??????

Επίσης για τη μέτρηση προβολέα, απλά το βάζεις ανάποδα ούτως ώστε το "μάτι" να βλέπει τον προβολέα και όχι το πανί.

Απάντηση: Re: Calibration Software free

1. Στο HCFR μπορείς να φτιάξεις calibration και για άλλο colorimeter από αυτά που έχει στη λίστα.

2. Ποιά η διαφορά οθόνης υπολογιστή από τηλεόραση??????

Επίσης για τη μέτρηση προβολέα, απλά το βάζεις ανάποδα ούτως ώστε το "μάτι" να βλέπει τον προβολέα και όχι το πανί.

1) Αυτό δεν το γνωρίζω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Αυτά που λέω είναι αυτά που διάβασα στο AVForum.
2) Δεν είπα ότι είναι διαφορά hardware. Η διαφορά είναι στο software. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται είναι αυτό:
http://www.datacolor.eu/en/products/home-theater-calibration/spyder3tv/index.html

το στησιμο του spyder για μετρησεις σε προτζεκτορα γινεται στο πανι και οχι κοιτοντας τον προβολεα.Απλα θελει δουλιτσα για να βρεις την καταληλη γωνια ωστε να παιρνεις μετρηση στην μεγαλυτερη δυνατον φωτεινοτητα.Για οθονη υπολογιστη εχει ενα software μεσα στην συσκευασια που κανει calibration και υποτιθεται οτι περναει τις ρυθμισεις στην καρτα γραφικων.Γενικως ειναι ενα καλο παιχνιδι που εαν ασχοληθεις αρκετα σου προσφερει πολυ καλα αποτελεσματα στο να κατανοησεις ορισμενες ρυθμισεις και πως αυτες επηρεαζουν την τελικη εικονα.Εγω να προσθεσω οτι οταν καταφερα μετα απο αρκετες ωρες να ρυθμισω τα χρωματα κοντα σε D65 και πηρα ενα ιδανικο χρωματικο τριγωνο...η εικονα δεν μου αρεσε καθολου.....Το μονο που δεν εχω καταφερει μεχρι στιγμης να 'ισιωσω' ειναι το gamma που στην καλυτερη των περιπτωσεων βγαινει κοντα στο1.9 με 2.0 σε ολα τα IRE.Εχω αρχισει να πιστευω οτι μαλλον φταιει το spyder και οχι οι ρυθμισεις του προβολεα.

Δεν έχω πανί, στο τοίχο προβάλλω, θα έχει πρόβλημα? Και πως γίνεται, αφού θα έχει σκιά αν το βάλεις μεταξύ της επιφάνειας προβολής και του προβολέα...?

Το μονο που δεν εχω καταφερει μεχρι στιγμης να 'ισιωσω' ειναι το gamma που στην καλυτερη των περιπτωσεων βγαινει κοντα στο1.9 με 2.0 σε ολα τα IRE.Εχω αρχισει να πιστευω οτι μαλλον φταιει το spyder και οχι οι ρυθμισεις του προβολεα.

Dοκίμασε να ρυθμίσεις σωστά πρώτα τη φωτεινότητα και την αντίθεση και μετά τα κανάλια.

το τοποθετεις με κληση προς τα πανω.Ετσι σημαδευει πανω απο την σκια του.Εκει πρεπει να παιξεις λιγο.Μεγαλη κληση σημαινει λιγη φωτεινοτητα.Αρα κακες μετρησεις..

Μόλις παρέλαβα το Spyder3TV (παραγγελία 6/8, άργησε λίγο αλλά ΟΚ) και αναμένονται με αγωνία οι δοκιμές...-αν δεν με προλάβουν οι διακοπές, χαχαχα στις 15 του μήνα με το καλό...
Θα επανέλθω με εντυπώσεις

Παιδιά το συγκερκιμένο το έχω και το έχω δοκιμάσει σε τηλεόραση και στο
sanyo Z3.
Κάνει καλή δουλειά !!!
Για τον προτζέκτορα θα χρειαστείς οπωσδήποτε τρίποδο φωτογραφικής
μηχανής!!!

Δυστυχώς τελικά το Spyder3 δεν δουλεύει με το ColorHCFR (ακόμα).
Είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη έκδοση του λογισμικού θα το βάλουν.

Το Elite Software είναι για καλυμπράρισμα ΜΕΣΩ PC αφού δημιουργεί Color Profile στα Windows, οπότε όσοι παίζουν με HTPC είναι ΟΚ.

Πάντως έχω καλιμπράρει το Λαπτοπ και την 22άρα CRT που έχω στο Desktop μου με απίστευτα αποτελέσματα!

Το πρόβλημα μου είναι ότι στον προβολέα παίζω με το PS3, οπότε χρειάζομαι το TV, ή (καλύτερα...) το Colorfacts Software της Datacolor.

Έκανα διάφορες μετρήσεις (με το χρωματόμετρο να βλέπει τον προβολέα και όχι την οθόνη) χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Colorimeter στο Elite Software και τα πάτερνς του DVE HD Basics αλλά είναι μαζοχισμός!

Πάντως πήρα κάποια αποτελέσματα για μέγιστη φωτεινότητα, ANSI και ON-OFF Contrast, Colour Points για Primaries και Secondaries κλπ.

Η μοναδική παράδοξη μέτρηση που έπαιρνα είναι το "χ" σημείο για το κόκκινο όπου η ένδειξη που έπαιρνα έδειχνε ότι το κόκκινο ήταν σημαντικά υποκορεσμένο πράγμα που δεν στέκει! Όλα τα άλλα Primaries και Secondaries ήταν σχεδόν ακριβώς στις σωστές συντεταγμένες του REC709 (Στο Colour1 Mode του Panasonic PT-AE2000).

Στο Colour1 mode, ΟN-OFF Contrast μέτρησα πάνω από 3000:1 και ANSI 165:1 αλλά θα δοκιμάσω και με το χρωματόμετρο να βλέπει το πανί υπό γωνία.

Πάντως σωστή δουλειά δεν γίνεται χωρίς το κατάλληλο Software.....

Μου είχαν πει από την Datacolor ότι μέσα σε αυτές τις μέρες θα βγάλουν πακέτο cross-upgrade μεταξύ διαφόρων πακέτων Software της Datacolor χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις ξανά το χρωματόμετρο, οπότε μόλις το βγάλουν με βλέπω να παίρνω το TV Software μέχρι η ομάδα του ColorHCFR να συμπεριλάβει και το Spyder3 στα υποστηριζόμενα χρωματόμετρα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!

Βγήκε η έκδοση 2.0.1 του ColorHCFR η οποία υποστηρίζει πλέον και το Spyder3!

Μόλις τα κατάφερα να το δουλέψω σήμερα και να κάνω επιτέλους σωστή δουλειά στον προβολέα!

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο thread του Panasonic PT-AE2000.

Ο πατέρας μου μόλις πήρε μια ΚUROS 5090 και θέλει να του τη ρυθμίσω. Βλέπει σε ημίφως και σε σκοτάδι.

Σκέφτομαι να αγοράσω το spyder2 express... το οποίο μετά θα χρησιμοποιήσω και για τα δικά μου μόνιτορς. Θα έχω αποτέλεσμα σωστό;

Αξίζει μια ματιά και σε αυτό http://www.curtpalme.com/EyeOneDisplay2.shtm για το οποίο γράφονται πολύ καλά σχόλια διεθνώς. Δεν γνωρίζω για την διαθεσιμότητα του σε ελληνικά καταστήματα, αλλά ο αντιπρόσωπος πρέπει να είναι αυτός http://www.developmentltd.gr/.

Ο πατέρας μου μόλις πήρε μια ΚUROS 5090 και θέλει να του τη ρυθμίσω. Βλέπει σε ημίφως και σε σκοτάδι.

Σκέφτομαι να αγοράσω το spyder2 express... το οποίο μετά θα χρησιμοποιήσω και για τα δικά μου μόνιτορς. Θα έχω αποτέλεσμα σωστό;

Βλάση θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα με το i1 display 2. Το ιδανικό είναι το pro μηχάνημα αλλά πολύ ακριβότερο. Πάντως να ξέρεις ότι θα χρειαστεί ΠΟΛΥΣ χρόνος για να καταφέρεις κάτι καλό. Επίσης μπορείς να το βρεις στο ebay πολύ φθηνότερα από εδώ.

Last edited:
Επειδή μάλλον το thread του Panasonic PT-AE2000 δεν το διαβάζει κανείς, σας παραθέτω και εδώ την τελευταία ρύθμιση στα colour points που έκανα στον PT-AE2000 χρησιμοποιώντας το Color HCFR.
Το λογισμικό πλέον υποστηρίζει και το Spider3 ανκαι με βλέπω να παίρνω και ένα Eye1 δίότι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι το Spider3 διαβάζει σωστά.....
Πάντως δεν ξέρω πόσο σωστές είναι οι μετρήσεις του Spider3, αλλά κατάφερά να κάνω ΟΛΑ τα colour points να είναι πάνω στις reference ρυθμίσεις! :grinning-smiley-043

Last edited:
Εδώ βρίσκεται και ένας οδηγός calibration για να καταλάβουν και όσοι δεν γνωρίζουν.
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

Ultra-One
Εγώ έπαιζα με το spyder 2, αλλά η εικόνα στο τέλος έβγαινε κόκκινη, παρόλο που είχα ρυθμίσει το rgb στο 100%
Σκεφτόμουν το eye one, αλλά στο τέλος του άρθρου στο Link που έβαλα, στο συγκριτικό μεταξύ τους δεν βλέπω καμία σημαντική διαφορά.
Ίσα-ίσα στο κόκκινο που έχω πρόβλημα, αν χρησιμοποιήσως το eye one τότε είναι που θα γίνει κατακόκκινη η εικόνα.
Εσύ έχεις καλά αποτελέσματα με το spyder 3;

Re: Απάντηση: Calibration Software free

Εδώ βρίσκεται και ένας οδηγός calibration για να καταλάβουν και όσοι δεν γνωρίζουν.
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

Ultra-One
Εγώ έπαιζα με το spyder 2, αλλά η εικόνα στο τέλος έβγαινε κόκκινη, παρόλο που είχα ρυθμίσει το rgb στο 100%
Σκεφτόμουν το eye one, αλλά στο τέλος του άρθρου στο Link που έβαλα, στο συγκριτικό μεταξύ τους δεν βλέπω καμία σημαντική διαφορά.
Ίσα-ίσα στο κόκκινο που έχω πρόβλημα, αν χρησιμοποιήσως το eye one τότε είναι που θα γίνει κατακόκκινη η εικόνα.
Εσύ έχεις καλά αποτελέσματα με το spyder 3;
Στο μάτι μου η ασπρόμαυρη εικόνα δείχνει να έχει κάποια έλλειψη απο πράσινο στα IRE μετά το 50 με το Spider3. Εκτός αν είμαι στραβός!

Last edited: