CAM για Videoguard (SKY Digital)???

MANOS

Inactive User
1 July 2007
1,780
You will need a Sky digibox. This is a digital satellite receiver with built-in Videoguard decoder for Sky digital television. No other satellite receiver/decoder will work as there are no cams available.
Ισχύει αυτό??? Δεν υπάρχει CAM για Videoguard??? Δλδ πρέπει αναγκαστικά να πάρω και τον αποκωδικοποιητή της Sky Digital???!!!

Θα ήθελαν να ισχύει..αλλά δεν ισχύει, γιατι το dragon/t.rex cam παιζει σωστα την κάρτα και το ίδιο και ορισμένοι προσομοιωτές (emulators) απο ucas δεκτών.
Ομως, τον δεκτη δεν τον αποφεύγεις με τίποτε (κι ας τον βαλεις στο ράφι μετά, η ίσως να τον χρειάζεται μια φορα τον μήνα για να μπαινει η κάρτα στον επίσημο δεκτη για "φρεσκάρισμα", αν εχεις τα καμ που αναφερω)...πολύ απλά γιατι δεν σου πουλάνε συνδρομή αν δεν έχεις δεκτη και γιατι μπορει να χρειαστεί και το box key του συγκεκριμένου δέκτη που έχεις δηλώσει και όχι άλλου.

Δλδ τον δέκτη τον πληρώνω extra 1 φορά ή κάθε μήνα ή και τα 2??? Για τον HD δέκτη το ίδιο ισχύει??? Πάντα μιλάω για συνδρομή SKY Digital στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μία φορά τον αγοράζεις τον δεκτη στην αρχή και τον δηλώνεις, οπότε και τον αντιστοιχίζουν με την συγκεκριμένη κάρτα (επίσης, εκτός του βασικού πακέτου νομίζω, στα υπόλοιπα πιο ακριβα υποακέτα η κάρτα ειναι παντρεμένη με τον δέκτη και δεν μπορει να παίξει σε άλλο δεκτη, άλλου πελάτη, αυτό παρακάμπτεται στα cam-ucas που προανέφερα δηλώνοντας σε ειδικό μενού το box key του δέκτη).

Το ζήτημα είναι ότι θέλω να βάλω unicable. Οπότε δεν θα μπορώ να χρησιμοποιώ τον δέκτη της SKY Digital. Αν είναι να το βάλω στο ράφι ΟΚ. Αν είναι όμως να μου κάνει παιχνίδια η κάρτα με άλλον δέκτη, τότε θα έχω πρόβλημα.
Το φρεσκάρισμα που ανέφερες, κάθε πότε πρέπει να το κάνω???
Οι δέκτες της υποστηρίζουν 2ρο LNB (DiSEqC)???
Μπορούν να δουλέψουν και χωρίς την κάρτα σε άλλο δορυφόρο (Hotbird) ή τον έχουν πειράξει οι Άγγλοι???
Ξέρεις αν έχει τα ίδια κόλπα και η κάρτα της NOVA???

Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις απαντήσεις σου. :)

ΥΓ: Αν ξέρει κανείς κάποια απάντηση, ας postάρει εδώ. Μην κάνει όλη την "δουλειά" o Voreios μόνος του.

Sorry. Το φρεσκάρισμα γίνετε κάθε μήνα όπως μου είπες. Δεν το πρόσεξα. Sorry.

Νομίζω (δεν ειμαι σίγουρος) ότι φρεσκάρισμα απαιτείται μόνο όταν βλέπεις με dragon-t.rex, αν βλέπεις με καποιον εμουλάτορα που παίζει την κάρτα ενδεχομένως να μην απαιτείται φρεσκάρισμα, πρέπει όμως να προσθέσω ότι όλοι αυτοί οι "προσωμοιωτές" (cam-ucas/emu) είναι ανεπίσημοι και κανείς δεν μπορει να σου εγγυηθεί ότι μετα απο κάποιο διάστημα και κάποια πιθανά αντίμετρα του πακέτου θα συνεχίσουν να βλέπουν σωστά την κάρτα. Επίσης και η πρώτη ενεργοποίηση πρεπει να γίνεται πάντα στον επίσημο δεκτη που έχει δηλωθεί μαζί με την κάρτα.
Ο αγγλικός δεκτης δεν συνιστάται να βλέπει αλλους δορυφόρους! Σε πολύ θεωρητικό επίπεδο μπορεί να απομνημονεύσει ενα μικρο αριθμό καναλιών απο άλλους δορυφόρους (μονο αν εχουν fec 22000 ή 27500), αλλά πρεπει να βλέπει το μεγαλύτερο διάστημα τις 28.5 ανατολικά για να λειτουργεί σωστά (και χωρις καρτα μέσα...δεν λειτουργεί καθόλου!). Δεν υποστηρίζει ούτε καν diseqc 1.0 (εκτός κι αν αυτό άλλαξε σε νεότερα μοντέλα) και φυσικά δεν υποστηρίζει unicable lnbs
Για την καρτα νοβα δεν καταλαβα τι ακριβώς ρωτάς.

Ναι, αλλά οι emulators δουλεύουν τώρα κανονικά, έτσι??? Πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω emulator σε Dreambox και να κάνω και sharing σε άλλο κουτί χωρίς emulator μέσω LAN??? Ή οποσδήποτε και το άλλο κουτί θέλει emulator??? Να κάνω την ενεργοποίηση μια φορά, δεν νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο. Υποθέτω ότι μπορώ να το κάνω και απ' το κατάστημα που θα αγοράσω την κάρτα.
Εννοώ αν κάνει τα ίδια πράγματα και η NOVA. Δλδ να θέλει τον δικό της δέκτη, να μην δουλεύει με άλλους δέκτες, να μην δουλεύει ο δέκτης της χωρίς κάρτα κτλ.

Ναι, αλλά οι emulators δουλεύουν τώρα κανονικά, έτσι??? Πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω emulator σε Dreambox και να κάνω και sharing σε άλλο κουτί χωρίς emulator μέσω LAN??? Ή οποσδήποτε και το άλλο κουτί θέλει emulator??? Να κάνω την ενεργοποίηση μια φορά, δεν νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο. Υποθέτω ότι μπορώ να το κάνω και απ' το κατάστημα που θα αγοράσω την κάρτα.
Εννοώ αν κάνει τα ίδια πράγματα και η NOVA. Δλδ να θέλει τον δικό της δέκτη, να μην δουλεύει με άλλους δέκτες, να μην δουλεύει ο δέκτης της χωρίς κάρτα κτλ.
Μανο δεν υπαρχει τροπος ακομα για μοιρασμα μεσω LAN.Μονο η συσκευη που ειπαμε και στο τηλεφωνο.

Ναι, αλλά γίνετε να δούμε SKY Digital μέσω Dreambox και Triple Dragon με την βοήθεια emulator και χωρίς να χρειάζεται φρεσκάρισμα. Και γενικά πρέπει να γίνετε και σε Linux based STB. Αυτό διάβασα σε ένα forum. ;)
Το μόνο κακό είναι ότι χρειαζόμαστε ένα original STB της SKY Digital για το Serial Number του κουτιού του digibox.
Τώρα για το μοίρασμα σε LAN δεν ξέρω. Το ψάχνω ακόμη. Αν βρω κάτι θα σας ενημερώσω. ;)
Αλήθεια, αν βλέπω μέσω Dreambox ή άλλου non-digibox, θα μπορώ να βλέπω το πρόγραμμα των καναλιών??? Γιατί σε ένα forum διάβασα ότι δεν γίνετε. :(
Επίσης αν δεν χρησιμοποιώ την κάρτα για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ 1 μήνα) η κάρτα κλειδώνει λόγο του "Stay alive" που εφαρμόζει το Sky Digital και πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο για να την ξεκλειδώσουν??? Ή το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξω το STB και ξεκλειδώνει η κάρτα μόνη της???

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Πάντως αν είναι να έχω τόσα προβλήματα, καλύτερα να μην πάρω Sky Digital. Υποθέτω πως τα ελεύθερα του Sky Digital λειτουργούν και χωρίς το κουτί. Εννοώ τα Ελεύθερα στους δορυφόρους της Astra και Eurobird. Και από ότι είδα στα περιοδικά και στο Lyngsat, είναι αρκετά και καλά. ;)

μονος σου τα γραφεις μονος σου απαντας ευγε νεε μου σε καλο δρομο βρισκεσαι ...
να δεις ποσοι εχουν εμουλατορες καρτες ΚΑσ ιντερφεσια μοντουλες στα συρταρια και τα νευρα τους σπασμενα..... μην πω για δεκτες και αλλα συμπαραμαρτουντα

παλιοκατασταση.....

Μα όταν ρωτάω κάτι το ψάχνω κιόλας... δεν αφήνω τα "κορόιδα" να ψάχνουν για μένα. ;)

Ναι... αν είναι να φάω την ώρα μου με @@ για να πιάνω κάποια κανάλια που μπορεί να με ενδιαφέρουν και να δώσω και από πάνω ένα κάρο λεφτά, καλύτερα είναι να πιάνω τα ελεύθερα στους 28.2/28.5. Και αν προσέξεις είναι μπόλικα ελεύθερα. Πιο πολλά απ ότι προσφέρει η NOVA. Και είναι και στα Αγγλικά, οπότε δεν έχω πρόβλημα. Τα 40 ευρώ που θα έδινα στον SKY Digital και τα extra λεφτά για να μπορώ να τα εκμεταλλευτώ (κάρτα, extra STB/tuners για εγγραφή κτλ), θα τα δίνω για να παίρνω μόνο τα συγκεκριμένα προγράμματα που με ενδιαφέρουν. Δλδ είτε θα τα νοικιάζω απ' το Video Club (ακόμη και σε Blu Ray ;)), είτε θα τα αγοράζω original απ' τα μαγαζιά ή τα e-shops, είτε θα τα κατεβάζω απ’ το net. ;)
Φυσικά αν βγει ή υπάρχει εύκολος τρόπος για να πιάνω το SKY, τότε θα το ξανασκεφτώ. ;)

Επίσης μπορώ να κάνω και μια δοκιμή με emulator στα 200 “ελεύθερα” κανάλια του SKY, στα οποία δεν χρειάζεται να δεσμευτώ για ένα χρόνο και να σκάσω άδικα 350+ ευρώ αν δεν τα καταφέρω. Φυσικά προϋπόθεση για αυτό, είναι να μην σκάσω ένα κάρο λεφτά για το digibox (δεν ξέρω αν χρειάζεται serial number του digibox για τα 200 ελεύθερα του SKY. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται???) και την κάρτα. Πράγμα απίθανο... οπότε με βλέπω να μένω με τα ελεύθερα κανάλια. :p