CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Οταν ωριμασουν τα πραγματα το σκεφτεστε.Μην αγοραζετε σημερα κατι που θα χρειαστειτε αυριο.Αυτο ειναι κανονας

Ο χρυσός κανόνας !!!!
Τώρα είναι ώρα για βινιλιο :grandpa:
Για άλλη μια φορά έχει γίνει μπάχαλο . κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτά που μας σερβίρουν πάλι .αν κάποιος έχει καταλήξει σχετικά με το τι ακριβώς hardware και software και settings χρειάζεται για να παίξουμε ας μας το πει και μας που το ψάχνουμε .

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Ολα αυτα μου θυμιζουν το σαλο που εγινε και πιο παλια με τα DVD-A και SACD(πεταξτε τα cd τωρα κτλ),και η συνεχεια γνωστη.
....

ΥΓ.Αυτα απο καποιο που ειχε DVD-A πριν 6 χρονια

Εμ, και συ διάλεξες το ηττημένο φορμά! :BXVZCBXZ6:

Επιπλέον πέρα από την υποστήριξη HD σημασία έχει και το αναλογικό στάδιο που ακολουθεί.

Όσο για τους βινυλιάκηδες, αναβίωση του πικάπ δεν υπάρχει, hype είναι και θα περάσει.

Σχετικα με το ποστ για το cdrom και το player....
το pc audio δεν ειναι απλο πραγμα να ασχοληθεις,και αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν οσοι ασχολουνται(μερικοι γραφουν πιο πανω σε αυτο το thread:)).

Για να παρεις ηχο απο pc θελει ψαξιμο,αλλα με το σωστο ψαξιμο,ναι,παταει πολλα τρανσπορτ-player.και πανακριβα

Τωρα για τα hd φορμα,πρεπει να ειμαστε cool-headed,και να μην παρασυρομαστε σε αποψεις του στυλ...α δεν ειναι χιλια μπιτ στο ενα μεγκα,δεν μου κανει!!

Το cd αλλα και το βιλυλιο μπορουν να δωσουν απιστευτη ποιοτητα,οταν και το υπολοιπο συστημα ειναι ανταξιο των προσδοκιων μας.

Το να γυρευουμε hd master και να καταξοδευομαστε,για να τα ακουσουμε με ενα μετριο συστημα ειναι λιγο ατοπο.

Δωστε τα λεφτα σας εκει που πρεπει (ενισχυτες-ηχεια)που ειναι τεχνολογια που θα σας συνοδευουν για μια ζωη..

Αυτα το ολιγα,χωρις παρεξηγηση.

Φιλικα:grinning-smiley-043

Σχετικα με το ποστ για το cdrom και το player....
το pc audio δεν ειναι απλο πραγμα να ασχοληθεις,και αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν οσοι ασχολουνται(μερικοι γραφουν πιο πανω σε αυτο το thread:)).

Για να παρεις ηχο απο pc θελει ψαξιμο,αλλα με το σωστο ψαξιμο,ναι,παταει πολλα τρανσπορτ-player.και πανακριβα

Τωρα για τα hd φορμα,πρεπει να ειμαστε cool-headed,και να μην παρασυρομαστε σε αποψεις του στυλ...α δεν ειναι χιλια μπιτ στο ενα μεγκα,δεν μου κανει!!

Το cd αλλα και το βιλυλιο μπορουν να δωσουν απιστευτη ποιοτητα,οταν και το υπολοιπο συστημα ειναι ανταξιο των προσδοκιων μας.

Το να γυρευουμε hd master και να καταξοδευομαστε,για να τα ακουσουμε με ενα μετριο συστημα ειναι λιγο ατοπο.

Δωστε τα λεφτα σας εκει που πρεπει (ενισχυτες-ηχεια)που ειναι τεχνολογια που θα σας συνοδευουν για μια ζωη..

Αυτα το ολιγα,χωρις παρεξηγηση.

Φιλικα:grinning-smiley-043

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκηο! Ωστόσο μιλώντας για μένα, μετά από πολύ ψάξιμο και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου έχω μόλις αποκτήσει το τρίτο στην σειρά στερεοφωνικό που θεωρώ, εκτός ανωτέρας βίας όπως προέκυψε με τα άλλα δύο, ότι θα το έχω για μιά ζωή! Το μόνο που μου λείπει είναι η πηγή και ενώ ήμουν έτοιμος για αγορά SACD μου προέκυψαν τα νέα δεδομένα με PC & HD format! Kαι επειδή πείστηκα για την ορθότητα του πράγματος ψάχνω για DAC πλέον! Σημειωτέον ότι λόγω της, (δυστυχώς η ευτυχώς), υπεραναλυτικότητας του συστήματός μου, είναι αισθητές έντονα και οι πλέον ανεπαίσθητες αλλαγές στην πηγή ,γεγονός που με έκανε να ψαχτώ πολύ αρχικά πιστεύοντας άλλοτε ότι θέλουν αλλλαγή η λυχνίες του ενισχυτή και άλλοτε ρυθμίζοντας με αντιστάσεις και ντεσιμπελόμετρο την καμπύλη απόκρισης των ηχείων!

Ναι, είδαμε και τον "τέλειο ήχο για πάντα"...

Παρεξήγησις...
Το βινύλιο όσους οπαδούς έχει θα εξακολουθήσει να τους έχει (άντε να προστεθούν και λίγοι ακόμα) αλλά μέχρι εκεί και δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά πρακτικότητας.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το μέσο δεν αδικείται λόγω των περιορισμών του αλλά λόγω των ηχογραφήσεων σε πολλές περιπτώσεις (κλιπαρίσματα, δυναμική περιοχή χώμα κτλ).

Όσο για το στήσιμο του pc για σωστή αναπαραγωγή δεν θέλει και πολλά.
Για XP Foobar->Kernel streaming/ASIO->USB->DAC.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το μέσο δεν αδικείται λόγω των περιορισμών του αλλά λόγω των ηχογραφήσεων σε πολλές περιπτώσεις (κλιπαρίσματα, δυναμική περιοχή χώμα κτλ).

Αυτό είναι κυρίως θέμα εκτύπωσης.
Τυχαίνει πολλές φορές το master να είναι μια χαρά, αλλά όταν φτάνει στο κοπτικό να στραβώνει το πράμα.

Μια λύση θα ήταν ένα phono σαν το EMT, που "πειράζεις" την ισοστάθμιση RIAA κατά βούληση, αλλά αφενός μεν, είναι πανάκριβο, αφετέρου δε, μπελαλίδικο.

Όσον αφορά τον ήχο από υπολογιστή, θα προτιμούσα Mac Audio, παρά PC Audio...;)

Όσο για το στήσιμο του pc για σωστή αναπαραγωγή δεν θέλει και πολλά.
Για XP Foobar->Kernel streaming/ASIO->USB->DAC.
-bye-

Βρηκες τπτ καινουργιο?

Αιντε,μετα τις γιορτες θα εχουμε και το δευτερο τεστ.Βρειτε μηχανακια,και θα εχουμε και ενα ακριβο τρανσπορτ αυτη τη φορα-bye-

@Guybrush : Για τις κακές εγγραφές σε cd έγραψα και όχι για κακοεκτυπωμένα βινύλια. :music-smiley-004:

@audiomonitor : Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο. -bye-

Βρηκες τπτ καινουργιο?

Αιντε,μετα τις γιορτες θα εχουμε και το δευτερο τεστ.Βρειτε μηχανακια,και θα εχουμε και ενα ακριβο τρανσπορτ αυτη τη φορα-bye-

Σταυρο και τα υπολοιπα παιδια , αυτο τι λεει ?
Το σκεφτομαι και ειναι και firewire και γενικα δειχνει να αξιζει τα 300 που ζηταει.

http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410.html

To "κακό" με τέτοιες συσκευές είναι πως πληρώνεις πράγματα τα οποία δεν χρειάζονται για δικάναλη αναπαραγωγή, εκτός βέβαια αν τα χρειάζεσαι.

Επίσης δεν είναι κανόνας ότι η σύνδεση firewire θα είναι ( μόνο αν εκτός από data δίνει και το ρολόι ) καλύτερη από τη usb και αυτή με τη σειρά της καλύτερη από την s/pdif.

Και να μην ξεχνάμε τι υπάρχει μετά τα dacs και τα Ι/F!

Οχι βρε παιδια.
Dac οικονομικο ψαχνω και εγω απο pc να παιρνω με usb ή firewire τουλαχιστον 24/96.
Τι λετε να μην τελικα......

Μολις σημερα το απογευμα πηρα το δικο μου DAC Magic.

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες.

Δειχνει με το πρωτο ακουσμα καλυτερο απο το NAD 525, το οποιο τωρα ειναι μονο transport.

Πιο καθαρος και πιο "απλωμενος" ηχος.
16/44.1 παιρνει απο USB και οχι παραπανω.

Δυσκολευτηκε λιγο ο υπολογιστης μου να το βρει, αλλα μαλλον φταiει το οτι ολες σχεδον οι θυρες ηταν πιασμενες.

Εντος των ημερων περισσοτερα συμπερασματα.

Μολις σημερα το απογευμα πηρα το δικο μου DAC Magic.

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες.

Δειχνει με το πρωτο ακουσμα καλυτερο απο το NAD 525, το οποιο τωρα ειναι μονο transport.

Πιο καθαρος και πιο "απλωμενος" ηχος.
16/44.1 παιρνει απο USB και οχι παραπανω.

Δυσκολευτηκε λιγο ο υπολογιστης μου να το βρει, αλλα μαλλον φταiει το οτι ολες σχεδον οι θυρες ηταν πιασμενες.

Εντος των ημερων περισσοτερα συμπερασματα.

Καλοριζικο!!!
Μπορεις να μας πεις ποσο και απο που?

Thanks

Καλοριζικο!!!
Μπορεις να μας πεις ποσο και απο που?

Thanks

Ευχαριστω.

Το πηρα απο το best-buy, 350 ευρω.

Πολλα ειναι αλλα τι να κανεις...

Αφου σε ολοκληρο το Λονδινο δεν το βρηκα...

Καλοακουστο .
Πάντως όπως είναι από τη μάνα του δεν πρέπει να λέει τίποτα αφού στην έξοδο απ ότι ξέρω φοράει καμπόσους 5532. και όπως λέει και μια παροιμία το κοτόπουλο και το DAC θέλουν χέρι .μόνο τότε θα δείξει τα δόντια του .άλλωστε έπρεπε να είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το NAD για να έχει νόημα.