CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

Καλοακουστο .
Πάντως όπως είναι από τη μάνα του δεν πρέπει να λέει τίποτα αφού στην έξοδο απ ότι ξέρω φοράει καμπόσους 5532. και όπως λέει και μια παροιμία το κοτόπουλο και το DAC θέλουν χέρι .μόνο τότε θα δείξει τα δόντια του .άλλωστε έπρεπε να είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το NAD για να έχει νόημα.

Κοιταξε να δεις. Απο τεχνικα δεν ξερω, οπως δεν ξερω και τι ειναι οι καμποσοι 5532. Φτιαχνω ομως 3-4 συνταγες με κοτοπουλο...-bye-

Πιστευω ομως οτι με 350 ευρω δε θα ασχοληθω με το θεμα "πηγη" για αρκετο καιρο, μεχρι να κανω σοβαρη αναβαθμιση και το DAC Magic να μετακομισει στο σαλονι για το DVD και τη NOVA και πιθανως ενα Media Player.

Ενα αλλο που ξεχασα να αναφερω, ειναι οτι η διαφορα μεταξυ Mp3 και PCM ειναι ξεκαθαρα ακουστη, το οποιο ειναι λογικο και μαλλον καλη ενδειξη κατα τη γνωμη μου, με την εννοια οτι το μηχανακι ειναι "διαφανο".

Επισης, δεν εχω ασχοληθει με τις ρυθμισεις στο foobar, με τα kernel streaming κτλ.
Αυτα, προς το παρον, ειμαι στη δουλεια τωρα, απο το απογευμα περισσοτερα.

Το πήρα και εγώ !

Πάντως τα 350 είναι πολλά λεφτά ρε παιδιά, ειδικά τώρα που η λίρα έχει πέσει σε σχέση με το euro.

Ακουστικές εντυπώσεις λίγο αργότερα γιατί προέχει η αγορά καλωδίων Coaxial & Balanced XLR.
(Έχετε να προτείνετε κάτι για καλώδια ? (και για καλώδιο τροφοδοσίας)

Το dac θα συνδεθεί στον ομόσταυβλο 840Α μέσω true balanced (XLR) που διαθέτει.

Για transport θα χρησιμοποιηθούν ένα Laptop και ένα παλιό CD Player της Marantz.

Νεώτερα σύντομα.

Bart

Last edited:
Μπράβο bart αυτό είναι πολύ καλό τεστ.
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία
Πάντως το dac μπορεί με πολύ μεγάλη ευκολία και μηδενικό κόστος να γίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλύτερο και συγνώμη αν το υποτίμησα είναι προφανώς πολύ καλή αγορά , απλώς κάποιοι θέλουμε με 350E να πάρουμε την Άρτα και τα Γιάννενα , sorry .
Με ενδιαφέρει πολύ η αναβάθμιση και ακρόαση του οπότε αν ενδιαφέρει και κάποιον από τους κατόχους ας μου στείλει ΠΜ

Kαλοάκουστο
Πολύ καλό dac αλλά από usb έχει και αυτό το πρόβλημα του 16/44.1.
Μια πιθανή λύση για HD audio file μπορεί να είναι η αναπαραγωγή του flac πάνω στο rack μέσω ενός media streamer όπως αυτός εδώ.
Δηλαδή βάζεις τον usb σκληρό δίσκο με τα flac στο παραπάνω και από τη οπτική του έξοδο στέλνεις spdif στο dac.
Και όλα αυτά γιατί δυστυχώς το 24/96 από usb δεν περνάει.

Για πές μας έναν USB to spdif converter που ΣΙΓΟΥΡΑ περνάει 24/96.
Στο internet λένε ότι μόνο του Benchmark το usb δουλευει σωστά σε 24/96.

Νομίζω οι κάρτες της ΕΜU φτάνουν 24-192 από την USB αλλά είναι απίστευτη η παραφιλολογία γύρω από το θέμα .
Πρέπει να δεις κατι με τα ματια σου για να το πιστέψεις και ολοι κρύβουν στα ψιλά γράμματα τα χαρακτηριστικά τους

offtopic
Δεν ξέρω σε ποια emu αναφέρεσαι, αλλά από όσο έχω καταλάβει η 0404
α/ με σύνδεση usb 2.0 (!) και τους drivers της μπορεί να φτάσει τα 192 αξιοποιώντας το εσωτερικό της dac και να σου δώσει αναλογικό out
β/ εάν τη θέλουμε για pc->spdif το spdif της περιορίζετε στα 24/94
Αλλά η καρτουλα αυτή κάνει παπάδες… δεν είναι σωστό να τη χρησιμοποιήσουμε για spdif converter μόνο…κρίμα θα ήταν.
/offtopic

Παίδες αναμένουμε εντυπώσεις!
Φυσικά από usb 16/44 άλλωστε οι περισσότεροι μας τα cd μας θέλουμε να ακούσουμε.

Απάντηση: Re: CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

offtopic

Παίδες αναμένουμε εντυπώσεις!
Φυσικά από usb 16/44 άλλωστε οι περισσότεροι μας τα cd μας θέλουμε να ακούσουμε.

Kαι τα αρχεία flac & wav από σκληρό μέσω USB πως θα τα ακούσουμε χωρίς 24/92;

Με γειές!
Περιμένουμε εντυπώσεις.

Kαι τα αρχεία flac & wav από σκληρό μέσω USB πως θα τα ακούσουμε χωρίς 24/92;

Εννοείς HD φορμά ή CD ριπαρισμένα σε flac και wav;

ΥΓ: Βρε σεις από 96ΚΗz πήγατε στα 94 και μετά στα 92!
Σε λίγα ποστ ακόμα θα το φτάσετε στα 44.1! :flipout::flipout: :BDGBGDB55:

Δεν υπάρχει προδιαγραφή για 24/96 από usb, οπότε χρειάζεται driver, όπως η edirol ua-1ex που έχω.
Με ένα διακόπτη επιλέγεις αν θες να είναι συμβατή με usb1 (οπότε έχεις 16/44.1) ή advanced mode όπου έχεις 24/96 (και χάνεις την δυνατότητα να ηχογραφείς ταυτόχρονα), αλλά μόνο αφού εγκαταστήσεις τους drivers.

Η ποιότητα της συγκεκριμένης κάρτας είναι κάτω του μετρίου για χρήση σε ένα Hi-Fi σύστημα, αλλά πολύ καλύτερη από την ενσωματωμένη κάρτα ενος laptop.

Πριν την αγοράσω (75 ευρώ) είχα διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που η αγορά είχε σκοπό την χρήση μόνο για σύνδεση με dac.

Με γειές!
Περιμένουμε εντυπώσεις.

Εννοείς HD φορμά ή CD ριπαρισμένα σε flac και wav;

ΥΓ: Βρε σεις από 96ΚΗz πήγατε στα 94 και μετά στα 92!
Σε λίγα ποστ ακόμα θα το φτάσετε στα 44.1! :flipout::flipout: :BDGBGDB55:

'Eχεις δίκηο φίλε μου! :grinning-smiley-043

ranaway εσυ ποια εχεις?
γιατι η ua-1ex δεν εχει καμια σχεση με την prodigy
η μια ειναι μια καρτα υπολογιστη γενικης χρισης και η αλλη ενα gadget με προδιαγραφες hi end.