Cambridge Audio S30... Ενα ''μεγάλο'' μικρό. Ξεπακετάρισμα και πρώτες εντυπώσεις....

ChrisK4

Established Member
9 November 2010
136
Ηγουμενίτσα
Χαιρετώ τα μέλη και τους συνforumιτες!

Η απόφαση αγοράς των εν λόγω ηχείων προήλθε κατά τύχη θα έλεγα, αφού τα ηχεία ενός παλιού αλλά πολύ γλυκόηχου jvc micro συστήματος που είχα ''παρέδωσαν πνεύμα'' και δεν μπόρεσα να βρω full range drivers για να τα επιδιορθώσω.

Σκοπός ήταν να αγοραστεί ένα καλό ζευγάρι μικρών σε μέγεθος ηχείων για να τοποθετηθούν εκεί που ήταν και τα παλιά, αλλά κατά προτίμηση να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά σε ήχο. Το budget, μέχρι 200 άντε 220 τραβηγμένα αν βρισκόταν κάτι πολύ καλό. Επίσης, λόγω του ότι για αρχή θα οδηγούνταν με το αδύναμο αυτό συστηματάκι, θα έπρεπε να είναι κάτι αρκετά ευαίσθητο και ευκολοδήγητο αλλά και αρκούντως δυνατό και ποιοτικό ώστε με την προσθήκη αργότερα ενός καλού ενισχυτή (θα ήθελα και αυτό να το συζητήσουμε αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει εδώ ή σε άλλο thread), να δημιουργηθεί ένα entry level hi fi ηχοσυστηματάκι που να ''παίζει'' μουσική.

Όπως λοιπόν και οι περισσότεροι φαντάζομαι στο fοrum, έτσι κι εγώ πέρασα ατελείωτες ώρες σε forums, reviews & sites αναζητώντας κάτι που να δένει όλα τα παραπάνω.

Στην αρχή ξεκίνησα την αναζήτηση με τα πιο ''γνωστά'' ονόματα του χώρου, όπως wharfedale, tannoy, jbl κτλ. αλλά με αποθάρρυναν λίγο οι χαμηλές ευαισθησίες τους (εξαίρεση τα jbl) και το γεγονός ότι ήταν στο πάνω άκρο του ορίου χρημάτων. Αργότερα και για να μην μακρηγορώ άλλο, έφτασα να είμαι μεταξύ των Q Acoustics 2020i και των Cambridge audio s30.
Για τα πρώτα βρήκα αρκετό και ιδιαίτερα θετικό υλικό στο internet.
Για τα Cambridge πάλι όχι πολλά, αλλά όσοι τα είχαν τεστάρει αναφέρονταν με υπερβολικά καλά λόγια κάτι το οποίο με ιντριγκάρισε ιδιαίτερα. Μάλιστα σε ένα αμερικάνικο forum που χάζευα, τα δοκίμαζαν κάτι τύποι, φτωχαδάκια προφανώς, με κάτι πανάκριβους ενισχυτές και τα κοντράριζαν στα ίσια με ηχεία τρεις και τέσσερις φορές πιο ακριβά, γράφοντας διθυράμβους για αυτά.
Έτσι λοιπόν, συνυπολογίζοντας και την καλύτερη ευαισθησία, αλλά και την καλύτερη τιμή τους, κατέληξα στα Cambridge Audio S30.

Sorry για τον μακρύ πρόλογο.
Ιδού λοιπόν τα ηχεία.

Attachments

• 2013-01-05-069.jpg
    2013-01-05-069.jpg
    43.9 KB · Views: 1,046
  • 2013-01-05-068.jpg
    2013-01-05-068.jpg
    38 KB · Views: 1,047
  • 2013-01-04-066.jpg
    2013-01-04-066.jpg
    95.9 KB · Views: 1,050
  • 2013-01-04-065.jpg
    2013-01-04-065.jpg
    78.4 KB · Views: 1,045
  • 2013-01-04-064.jpg
    2013-01-04-064.jpg
    25.1 KB · Views: 1,047
  • 2013-01-04-063.jpg
    2013-01-04-063.jpg
    44.3 KB · Views: 1,049
  • 2013-01-04-062.jpg
    2013-01-04-062.jpg
    49.6 KB · Views: 1,060
  • 2013-01-04-061.jpg
    2013-01-04-061.jpg
    67.1 KB · Views: 1,061
  • 2013-01-04-060.jpg
    2013-01-04-060.jpg
    47.3 KB · Views: 1,067
  • 2013-01-04-059.jpg
    2013-01-04-059.jpg
    52.5 KB · Views: 1,059
  • 2013-01-04-058.jpg
    2013-01-04-058.jpg
    53.4 KB · Views: 1,057
  • 2013-01-04-057.jpg
    2013-01-04-057.jpg
    38.8 KB · Views: 1,053
  • 2013-01-04-056.jpg
    2013-01-04-056.jpg
    38.4 KB · Views: 1,059
  • 2013-01-04-055.jpg
    2013-01-04-055.jpg
    41.6 KB · Views: 1,086
Last edited:
Re: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

πολύ προσεγμένα φαίνονται. καλορίζικα. άντε και με έναν yamaha as 700 ^^

Re: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

Το πακετάρισμα αρκετά καλό και τα ηχεία καλά προστατευμένα και τυλιγμένα.
Είνα αρκετά μικρά (όπως φαίνεται και σε σύγκριση με το micro jvc για όσους το έχουν υπόψη τους), με σχεδιασμό κοντό και βαθύ με το bass reflex port στην πίσω μεριά. Αυτό με προβλημάτισε λίγο γιατί η τοποθέτησή τους εκεί που τα έχω, δεν μπορεί να γίνει μακρύτερα από 15εκ. από τον πίσω τοίχο. Στο manual, αναφέρει minimum απόσταση τα 8εκ.
Η κατασκευή τους είναι πολύ καλή. Όχι στο επίπεδο των καλών ξύλινων κατασκευών άλλων ηχείων αλλά η καμπίνα είναι στιβαρή και η συνολική αίσθηση είναι ικανοποιητική, ειδικά δε, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος κτήσης.
Οι σίτες στιβαρές αλλά και αυτές, όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Τα καλώδια που χρησιμοποιήθηκαν δεν ξέρω τι επιπέδου είναι, αλλά γράφουν ''high grade professional level low noise'' και μου τα είχε δώσει τότε ο καταστηματάρχης από όπου είχα πάρει το home cinema ως πολύ καλά.

Στην αρχή τα είχα συνδέσει με το καλόηχο αλλά αδύναμο Jvc. Η πρώτη εντύπωση ήταν θετική μεν, όχι πολύ καλύτερη όμως από τα πολύ καλά εργοστασιακά ηχεία δε. Ήταν λίγο σφιχτά στην αρχή, αλλά ήδη μετά από μια με δύο ώρες παιξίματος άρχισαν να ''ανοίγουν''.
Μπορώ να πω ότι τα οδηγούσε αρκετά ικανοποιητικά παρά τα μόλις 2 χ 20watt στα 4Ω. Εκεί βοήθησαν λογικά τα 90db ευαισθησίας του ηχείου.
Ο κατασκευαστής προτείνει 25-100 watt ενισχυτή και δηλώνει 4-8 Ω αντίσταση χωρίς όμως να διευκρινίζει την μικτή αντίσταση.

Κι εκεί που πήγα να πω ότι εντάξει, ικανοποιημένος είμαι, θυμήθηκα ότι κάπου στην αποθήκη είχα τον ενισχυτή από ένα sony mini ηχοσύστημα το οποίο θυμόμουν ότι ήταν πολύ βαρύ όταν το μετέφερα.
Το μοντέλο είναι αυτό που φαίνεται στην εικόνα και έχει 250w κατανάλωση, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει ότι έχει πολύ περισσότερη ικανότητα οδήγησης από τα ταπεινά 60w κατανάλωσης που έχει το jvc.

Αυτό το Sony λοιπόν μέχρι που χάλασε το πάνω τμήμα με το κασσετόφωνο και το cd changer, οδηγούσε χωρίς δυσκολία τα 2 εργοστασιακά ηχεία με 8ιντσα woofer τα οποία ''ντρόπιαζαν'' εύκολα πολλά subakia που είχα ακούσει, αλλά από χροιές κτλ, απλά μέτριο. Είπα όμως να κάνω μια δοκιμή μιας και το μέγεθος του αλλά και οι ''μύες'' του μου ταίριαζαν.

Το συνδέω λοιπόν, απενεργοποιώ και όλα τα DSP, DBFB, DBB, GROOVE και ότι άλλη π......αριά εφέ μπορεί να είχε και το έβαλα να παίξει.

Αυτό ήταν. Ξαφνικά εμφανίστηκαν όλα μπροστά μου! Άλλα ηχεία! Άρχισαν να ''τραγουδάνε'' !
Ο ήχος άνοιξε, τα πρίμα ''μαλάκωσαν'' και τα μεσαία απέκτησα αέρα και διάυγεια ενώ τα μπάσα βελτιώθηκαν τόσο σε δύναμη, όσο και σε ταχύτητα.
Ήταν στιγμή μεγάλης ανακούφισης, ότι αυτό που αγόρασα ήταν όντως κάτι καλό και όχι απλά ικανοποιητικό.

Επειδή όμως μέχρι στιγμής το review μοιάζει να είναι περισσότερου του Sony παρά των ηχείων, ας περάσω και στις εντυπώσεις του ήχου.

Έχουν παίξει περίπου 20 ώρες μέχρι στιγμής και ήδη μπορώ να πω ότι φαίνονται να έχουν στρώσει.
Μπορεί να είναι ευκολοδήγητα, αλλά όπως περίτρανα αποδείχτηκε, το θέλουν το ρευματάκι τους.

Δίνουν την εντύπωση πως σηκώνουν πολλή δύναμη και πως όσο καλύτερα τα οδηγήσεις, με τόσο καλύτερο ήχο θα σε αποζημιώσουν. Γι αυτό, ενώ δεν το είχα σκοπό, με έχουν βάλει στην πρίζα για αναζήτηση ενισχυτή!

Γενικώς ενώ παρακολουθώ πολύ τον χώρο και τα forum, ιδιαίτερη προσωπική εμπειρία με hi fi και hi end κατασκευές δεν είχα και μάλιστα πολλές φορές αναρωτιόμουν κατά πόσο αυτές οι περιγραφές που διαβάζω είναι αντιληπτές με το αυτί ή μόνο με τις μετρήσεις στα μηχανήματα.

Ε λοιπόν κατάλαβα ότι τόσο καιρό ''νόμιζα'' ότι ακούω σωστό ήχο. Για πρώτη φορά κατάλαβα τί σημαίνει ότι ένα ηχείο μπορεί να μην ''συγχωρεί'' και να εκθέτει τις κακές ηχογραφήσεις και τα χαμηλου bit rate mp3. Πρώτη φορά κατάλαβα τι είναι ο σωστός flat ήχος σε ένα ηχείο.
Και όλα αυτά τα είδα με μια αμφιβόλου ποιότητας οδήγηση ενισχυτή, κάτι το οποίο με έχει βάλει να αναρωτιέμαι πόσο καλύτερα θα παίξουν με έναν καλό και ταιριαστό ενισχυτή!

Ευχαριστώ Panoramius.

O συγκεκριμένος ενισχυτής που λες είναι μια από τις καψούρες μου.
Έχω διαβάσει όμως ότι ο συγκεκριμένος καθώς και γενικώς αυτή η σειρά της YAMAHA είναι λίγο σκληρή και τονισμένη ψιλά κάτι το οποίο δεν ξέρω πως θα έδενε με αυτά τα ηχεία, καθώς η αλήθεια είναι ότι στα μεσαία και στις υψηλές, τα ηχειάκια πραγματικά ''λάμπουν''.
Από εκεί που τα πήρα, (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω από που) μου πρότειναν κάτι σε marantz ή Harman Kardon για πιο καλή μουσικότητα.

Για να συνεχίσω με την απόδοσή τους, θα πω ότι ο τίτλος του θέματος, ''ένα μεγάλο μικρό'', είναι 100% αλήθεια.

Σηκώνουν ικανοποιητικότατες στάθμες και το χαμηλό τους είναι επαρκέστατο, ειδικά αν αναλογιστούμε το μέγεθος των οδηγών αλλά και τα λίγα λίτρα της καμπίνας τους. Επιπλέον, παρόλο που ο χώρος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί είναι πολύ μεγάλος για τα ηχεία(ενιαία σαλονοκουζίνα 65 τετραγωνικών), ο ήχος τους γεμίζει τον χώρο ευχάριστα αν και βεβαίως η λεπτομέρεια μειώνεται όταν απομακρύνεσαι πολύ.
Δεν θα τα χαρακτήριζα near field, αλλά θεωρώ ότι το ιδανικό τους είναι να τα ακούς μέχρι και 2-2,5μ μακριά το πολύ. Επίσης να πώ ότι ''θέλουν'' να τα έχεις να ''σε κοιτούν στα μάτια'' για να σου δώσουν την καλύτερη στερεοφωνική εικόνα οπότε το πεδίο κατευθυντικότητάς τους μου φαίνεται μάλλον λίγο ''στενό'', τόσο ως προς τον οριζόντιο, όσο και προς τον κάθετο άξονα. Από αυτά που είχα διαβάσει, είναι λίγο δύστροπα στην τοποθέτησή τους κοντά σε τοίχο λόγω του οπίσθιου bass reflex port διότι μπουμάρουν, και προτιμούν να κάτσουν πάνω σε βάσεις παρά σε ράφι. Εγώ δεν έχω εντοπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα παρόλο που τα έχω αρκετά κοντά στον πίσω τοίχο, περί τα 15εκ, αλλά ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι είναι μεγάλος ο χώρος με πολλά έπιπλα και απορροφητικά στοιχεία γύρω του.(κουρτίνες, χαλιά, καναπέδες κτλ.).

Πιστεύω ότι σε έναν πιο μικρό χώρο (κάτι το οποίο επίσης θα δοκιμάσω και θα αναφέρω σχετικά), υπνοδωμάτιο ή μικρό σαλονάκι, καλύπτουν άνετα και ίσως χωρίς καν την χρήση sub.

Όπως προανέφερα, ο τομέας στον οποίο με έχουν εντυπωσιάσει πιο πολύ είναι τα μεσαία και τα πρίμα τους. Τα μπάσα τους είναι επίσης πολύ καλά για το μέγεθος τους και ιδιαίτερα λεπτομερή και ακριβή, απλά λόγω μεγάλου χώρου σίγουρα δεν μπορούν να φανούν πολύ, χωρίς ωστόσο να είναι ανύπαρκτα. Ίσα, ίσα.

Η πηγή που χρησιμοποιώ αυτήν την στιγμή είναι το εξαιρετικό στην αναπαραγωγή μουσικής Νοκια Ν8 το οποίο εφοδιάζεται Wolfson Dac και μπορώ να πω ότι παίζει καλύτερα από πολλά dedicated media players που είχα κατά καιρούς και μιλάμε για κορυφαία μοντέλα όπως το cowon s9 irriver clix 2 και sony walkman x series.

Ακούω ξανά κομμάτια που έχω χιλιοακούσει και ανακαλύπτω νέα πράγματα που δεν τα είχα ακούσει πιο πριν , εκτός του ότι συνολικά το κάθε τραγούδι είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Αρκεί να είναι καλή η ηχογράφηση και καλό το αρχείο, 320kbps mp3 ή μη απωλεστικό όπως flac και wav.

Τα πηγαίνουν εξαιρετικά με όργανα όπως η μπότα από τα ντραμς και τα πιατίνια και ιδιαίτερα οι κιθάρες οι οποίες κυριολεκτικά ζωντανεύουν μπροστά σου. Επίσης τα φωνητικά ακούγονται πεντακάθαρα και ειδικά οι γυναικείες φωνές.
Γενικότερα είναι πολύ αναλυτικά ηχεία και η κάθε λεπτομέρεια και κάθε μικρό όργανο ή στοιχείο του τραγουδιού εμφανίζεται ξεκάθαρα.

Οι δοκιμές που έχω κάνει είναι κυρίως με rock και jazz όπως Doors, Deep purple, Guns n' Roses, ACDC, ZZ Top, James Blunt,St. Germain Vaya Con Dios, koop, αλλά και πιο pop/disco όπως ένα flac με την δισκογραφία του Michael Jackson που έχει φοβερό ήχο αλλά και πιο vocal πράγματα όπως Tom Jones, Enya, και τέλος trip hop και ηλεκτρονική όπως Massive Attack, Portishead και Thievery Corporation.

Θα έλεγα ότι αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα δεδομένου και του ενισχυτή, είναι η rock και η Jazz αλλά πιστεύω πως αν ακούτε κάτι από τα παραπάνω γενικότερα δεν θα μείνετε απογοητευμένοι αλλά το αντίθετο.

Last edited:

Τέλος να κλείσω λέγοντας πως πιστεύω ότι σηκώνουν ακόμα περισσότερη δύναμη καθώς παρατηρώ μια αναιμικότητα και απώλεια λεπτομέρειας στις χαμηλές στάθμες ενώ αντίθετα εκεί που ''αστράφτουν'' τα ηχεία είναι στην ''καλή'' περιοχή του ενισχυτή κάτι το οποίο στον συγκεκριμένο μεταφράζεται στα 22-27 από τα 31 συνολικά στην κλίμακα που έχει, δηλαδή σε μέτριες έως αρκετά υψηλές εντάσεις. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στον ενισχυτή και όχι στα ηχεία αλλά ας μας πουν την γνώμη τους και οι πιο ειδικοί.

Αυτά από εμένα προς το παρών,.
Συγνώμη αν μακρηγόρησα ή κούρασα απλά προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους τυχόν ενδιαφερόμενους όπως ήμουν κι εγώ μέχρι πριν από μερικές ημέρες.
Κάθε απορία, πρόταση ή και παρατήρηση δεκτή και ευχαρίστως να το συζητήσουμε.:music-smiley-004:

τα ακουσες μηπως μαζι με τα 2020i ?επισης αν θες πες μου (κ με πμ αν προτιμας) τιμη κ απο ποιο καταστημα τα αγορασες...

Τα είχα επιλέξει και εγώ όταν έστηνα προ καιρού ένα σύστημα για την ανηψιά μου...
Μαζί με έναν ολοκληρωμένο tangent το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εντυπωσιακό θα έλεγα.
Πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, χαμηλό ικανοποιητικό δεδομένου του πολύ μικρού μεγέθους τους και θα έλεγα πως για ένα δωμάτιο 9-10τμ που τοποθετήθηκαν "γεμίζουν" και "απλώνουν" άριστα χωρίς μπουμαρίσματα ή μπερδέματα.
Και να σημειώσω πως είναι τοποθετημένα σε ράφι και πολύ πολύ κοντά σε τοίχο.

Αν αναλογιστούμε το μέγεθός τους και την πολύ οικονομική τους τιμή, θα τα χαρακτήριζα value for money.
Καλορίζικα και καλοάκουστα.

Δυστυχώς λόγω της ''κατάρας'' της επαρχίας που είναι η έλλειψη καταστημάτων, δεν κατάφερα να κάνω ακροάσεις. Είμαι και πολύ μακριά από Αθήνα.
Οπότε έπρεπε να βασιστώ στην έρευνα που έκανα online και στις περιγραφές αυτών που τα άκουσαν και τα δοκίμασαν.

Τα πήρα από εδώ:
http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=7794&option=com_virtuemart&Itemid=5

στην τιμή που γράφει με πολύ λογικό κόστος μεταφορικών και τους ευχαριστώ για την άμεση εξυπηρέτηση και αποστολή των ηχείων. Πρώτη φορά παρήγγειλα κάτι την μια μέρα και το παρέλαβα την άλλη μέρα το πρωί!

Όσο για τα Q Acoustics 2020 βάση αυτών που διάβασα, ήταν σίγουρα η αμέσως επόμενη επιλογή μου και αν είχα καλύτερο ενισχυτή και λίγα παραπάνω χρήματα ίσως να ήταν και η πρώτη μου.
Ένας άλλος που ήταν στο ίδιο δίλημμα και τα άκουσε και τα δύο (καθώς και διάφορα άλλα), τελικά κατέληξε κι αυτός στα cambridge λόγω της καλύτερης ευαισθησίας και τιμής όπως είπε και εκείνος. Από ήχο, του άρεσαν περίπου το ίδιο.

Εγώ , δεν έχω ακούσει τα Q Acoustics αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα Cambridge και κυρίως γιατί αποδίδουν και χωρίς πολύ δυνατό ενισχυτή.

Τα είχα επιλέξει και εγώ όταν έστηνα προ καιρού ένα σύστημα για την ανηψιά μου...
Μαζί με έναν ολοκληρωμένο tangent το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εντυπωσιακό θα έλεγα.
Πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, χαμηλό ικανοποιητικό δεδομένου του πολύ μικρού μεγέθους τους και θα έλεγα πως για ένα δωμάτιο 9-10τμ που τοποθετήθηκαν "γεμίζουν" και "απλώνουν" άριστα χωρίς μπουμαρίσματα ή μπερδέματα.
Και να σημειώσω πως είναι τοποθετημένα σε ράφι και πολύ πολύ κοντά σε τοίχο.

Αν αναλογιστούμε το μέγεθός τους και την πολύ οικονομική τους τιμή, θα τα χαρακτήριζα value for money.
Καλορίζικα και καλοάκουστα.

Ευχαριστώ Gojakla,

Νομίζω ότι με τρεις γραμμές έπιασες ακριβώς το νόημα!
Ούτε εγώ έχω προβλήματα με την τοποθέτησή τους κοντά στον τοίχο.
Ποιος Tangent ήταν; Ταίριαζαν μαζί;
Καμία άλλη πρόταση ενισχυτή;

Tangent Exeo. Μια χαρά ενισχυτάκος. Για εύκολα φορτία κατά την γνώμη μου αλλά αξιοπρεπέστατος σε ήχο.
Με τα S30 ταιριάξανε μια χαρά. Εγώ όνως τα έστησα σε ένα δωμάτιο 9-10τμ... Για τον μεγάλο σου χώρο δεν ξέρω πως θα κάτσει το ζεύγος.
Όχι πως δεν θα παίξει καλά, απλώς ίσως τα παιδιά εδώ να έχουν και καλύτερες προτάσεις...

Παντελή; :-)

Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣ

Καλοάκουστα,πολύ καλά ηχεία για τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση τους

Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣ

Το ηχειο σου θα "ανεβει" πολυ με μια ποιοτικoτερη ενισχυση , χωρις να χρειαστει να φτασεις στον Yamaha A-S700. Το ηχειο θα παιξει συμφωνα με τις δυνατοτητες του με εναν καλο εισαγωγικο ενισχυτη τυπου A-S300, Nad C315BEE, Denon 520AE κλπ.

http://www.skroutz.gr/s/48124/Nad-C315BEE.html?keyphrase=nad+c315bee
http://www.skroutz.gr/s/2165568/Denon-PMA-520AE.html?keyphrase=denon+520ae
http://www.skroutz.gr/s/318241/Yamaha-A-S300.html?keyphrase=yamaha+a-s300

Last edited:
Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤ

Το ηχειο σου θα "ανεβει" πολυ με μια ποιοτικoτερη ενισχυση , χωρις να χρειαστει να φτασεις στον Yamaha A-S700. Το ηχειο θα παιξει συμφωνα με τις δυνατοτητες του με εναν καλο εισαγωγικο ενισχυτη τυπου A-S300, Nad C315BEE, Denon 520AE κλπ.

http://www.skroutz.gr/s/48124/Nad-C315BEE.html?keyphrase=nad+c315bee
http://www.skroutz.gr/s/2165568/Denon-PMA-520AE.html?keyphrase=denon+520ae
http://www.skroutz.gr/s/318241/Yamaha-A-S300.html?keyphrase=yamaha+a-s300

Όπως προανέφερα, η καψούρα μου είναι η σειρα A-S της Yamaha, ίσως και λόγω εμφάνισης αλλά και λόγω αξιοπιστίας και του value for money ονόματος της εταιρείας απλά μου είπαν ότι είναι λίγο σκληρός και πριμάτος με σχετικά αδύναμα χαμηλά.
Αυτόν ζαχαρώνω κι εγώ και ίσως και τον A-S500 για πιθανή μελλοντική προσθήκη ενός ακόμη ζεύγους ηχείων, αν και αρχικά μετά τον ενισχυτή θα αναζητήσω κάποιο καλό και οικονομικό DAC για να ολοκληρωθεί το σύστημα.

Αλήθεια, ο Harman Kardon HK980 που σε γλιτώνει και από το κόστος του DAC αλλά έχει και αρκετή δύναμη και για μεγαλύτερα ηχεία πώς θα σας φαινόταν; Η ομόσταυλη Cambridge Audio έχει τίποτα αξιόλογο που να ταιριάζει με τα ηχεία;

Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ

Όπως προανέφερα, η καψούρα μου είναι η σειρα A-S της Yamaha, ίσως και λόγω εμφάνισης αλλά και λόγω αξιοπιστίας και του value for money ονόματος της εταιρείας απλά μου είπαν ότι είναι λίγο σκληρός και πριμάτος με σχετικά αδύναμα χαμηλά.
Αυτόν ζαχαρώνω κι εγώ και ίσως και τον A-S500 για πιθανή μελλοντική προσθήκη ενός ακόμη ζεύγους ηχείων, αν και αρχικά μετά τον ενισχυτή θα αναζητήσω κάποιο καλό και οικονομικό DAC για να ολοκληρωθεί το σύστημα.

Αλήθεια, ο Harman Kardon HK980 που σε γλιτώνει και από το κόστος του DAC αλλά έχει και αρκετή δύναμη και για μεγαλύτερα ηχεία πώς θα σας φαινόταν; Η ομόσταυλη Cambridge Audio έχει τίποτα αξιόλογο που να ταιριάζει με τα ηχεία;

O Harman δεν σε γλιτωνει απο dac γιατι απλα δεν εχει, ειναι καλυτερος ενισχυτης απο ολους που αναφερθηκαν και ειναι μια κλαση πανω απο τα ηχεια. Οι A-S ειναι οντως λιγο τσιμπημενοι στις υωηλες αλλα αυτο το ρυθμιστικο το περιστροφικο του loudness με ενα κλικ πισω τα φερνει ολα εκει που πρεπει. Απο χαμηλο εχουν απλα ειναι λιγο παχυ κ αργο αλλα επειδη το μικρο CA ειναι γρηγορο ηχειο δεν θα υπαρχει προβλημα. H value for money λυση που τα εχει ολα και ειναι και ολοκαινουριο μοντελο ειναι ο Denon.

η CA εχει τον 351Α που ειναι περιπου στην ιδια τιμη και υστερει σε ισχυ, ειναι κ λιγο λαμπρος κ μπορει να σκληραινει στα μεσαια.

Αν χρησιμοποιεις PC για πηγη αντι για dac μπορεις να πας σε μια καλη εξ. καρτα ηχου που δε θα σου παει ακριβα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ

O Harman δεν σε γλιτωνει απο dac γιατι απλα δεν εχει, ειναι καλυτερος ενισχυτης απο ολους που αναφερθηκαν και ειναι μια κλαση πανω απο τα ηχεια. Οι A-S ειναι οντως λιγο τσιμπημενοι στις υωηλες αλλα αυτο το ρυθμιστικο το περιστροφικο του loudness με ενα κλικ πισω τα φερνει ολα εκει που πρεπει. Απο χαμηλο εχουν απλα ειναι λιγο παχυ κ αργο αλλα επειδη το μικρο CA ειναι γρηγορο ηχειο δεν θα υπαρχει προβλημα. H value for money λυση που τα εχει ολα και ειναι και ολοκαινουριο μοντελο ειναι ο Denon.

η CA εχει τον 351Α που ειναι περιπου στην ιδια τιμη και υστερει σε ισχυ, ειναι κ λιγο λαμπρος κ μπορει να σκληραινει στα μεσαια.

Αν χρησιμοποιεις PC για πηγη αντι για dac μπορεις να πας σε μια καλη εξ. καρτα ηχου που δε θα σου παει ακριβα.

Sorry, mea culpa!
Τον HK 3490 κοίταζα και μπερδεύτηκα.
Ο Denon όμορφος. Τι εννοείς τα έχει όλα; Δεν βλέπω να έχει κι αυτός DAC.
Τα specs του A-S300 βέβαια πολύ ανώτερα. Στα χαρτιά τουλάχιστον γιατί δεν τους έχω ακούσει.

Η λύση του pc με εξωτερική κάρτα ήχου ήταν επίσης στα πλάνα, αλλά επειδή συχνά πυκνά το χρησιμοποιούν κι άλλοι, δεν θα μπορεί να λειτουργεί πολύ συχνά σαν player αν και βολεύει λόγω χωρητικότητας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ. ΞΕΠΑ

Sorry, mea culpa!
Τον HK 3490 κοίταζα και μπερδεύτηκα.
Ο Denon όμορφος. Τι εννοείς τα έχει όλα; Δεν βλέπω να έχει κι αυτός DAC.
Τα specs του A-S300 βέβαια πολύ ανώτερα. Στα χαρτιά τουλάχιστον γιατί δεν τους έχω ακούσει.

Η λύση του pc με εξωτερική κάρτα ήχου ήταν επίσης στα πλάνα, αλλά επειδή συχνά πυκνά το χρησιμοποιούν κι άλλοι, δεν θα μπορεί να λειτουργεί πολύ συχνά σαν player αν και βολεύει λόγω χωρητικότητας.

Εχει τηλεχειρισμο, ποιοτητα κατασκευης, phono stage, ικανοποιητικη ισχυ, με μολις 240 ευρω. Μη φανταστεις οτι ο A-s300 ειναι καλυτερος ηχητικα, απλα εχει λιγο μεγαλυτερη ισχυ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ'' ΜΙΚΡΟ.

Παιδια σε hc με καποιον entry level ενισχυτη πως θα τα βλεπατε τα s 30 ?σε χωρο 20 τετραγωνικα περιπου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO S30. ΕΝΑ ''ΜΕΓΑΛΟ

Παιδια σε hc με καποιον entry level ενισχυτη πως θα τα βλεπατε τα s 30 ?σε χωρο 20 τετραγωνικα περιπου...

Αν δεν σκοπευεις να το κανεις 5καναλο ποιος ο λογος να αγορασεις AV ενισχυτη για να παιζεις στερεο? Δεν παιζουν καλα δικαναλο οι AV ενισχυτες.