Cambridge Audio S70

lemuria

New member
14 April 2013
15
Μετα απο αρκετο ψαξιμο και εχοντας ως δεδομενο τον ενισχυτη pioneer vsx s500 αποφασισα να αγορασω τα s70 δεδομενου οτι ηθελα να γεμισω εναν χωρο 35 τετραγωνικα και τα s30 φοβομουν οτι θα ειναιανεπαρκη για προσθια. Μαζι με αυτα πηρα και το κεντρικο s50 με σκοπο να το συνδυασω με 2 οπισθια cat beelin 2000 l. Εζοντας υποψιν να αγορασω καποια στιγμη γουφερ εκατσα και δοκιαμασα τα ηχειακια παιζοντας σε ποιοτητα mp3 192 kbps ο.τι κομματιεχω στη δισκοθηκη μου με πολυ μπασσο. Συγκεκριμεναγια οποιον ακουει porcupine tree εβαλα το intermediate jesus κ επαθα πλακα. Πεντακαθαρος ηχος γεματος ζεστος που δεν κανει αποτομο ανεβασμα αλλα απο μιρη ενταση αποδιδει καλα. Συγκεκριμενα ο ενισχυτης κινειται στο volume απο -60 εως +60 db και γυρω στο -6 μας ακουει η γειτονιαμε ενα μπασσο καθαρο και πριμα εξισσοροπημενα...

Ευελπιστω να μπορεσω να ανεβασω απο την slr βιντεακι να ακουσετε. Τα προτεινω ανεπιφυλακτα για home cinema η οικονομικο stereo...

Re: cambridge audio s70

Καλορίζικα!
Δεν τα έχω ακούσει αλλά κρίνοντας από τα δικά μου s30, πιστεύω ότι πρέπει να παίζουν πολύ καλά. Ήδη στα μικρότερα s30 το μπάσο είναι εξαιρετικό. Φαντάζομαι πως στα δικά σου θα είναι εντυπωσιακό. Και θα δεις μεγάλη διαφορά μόλις στρώσουν. Δεν ξέρω πόσες ώρες έχουν γράψει τα δικά σου, αλλά με καμιά 80 - 100 ώρες θα δεις ότι θα γλυκάνουν τα πρίμα και θα ανοίξουν τα μπάσα και τα μεσαία. Και κάτι ακόμα. Δοκίμασε ποιοτικές ηχογραφήσεις για να δεις τις δυνατότητές τους. Υποθέτοντας ότι η ηχητική τους ταυτότητα είναι παρόμοια με των δικών μου, σου λέω πως είναι πολύ αναλυτικά ηχεία και πολύ αποκαλυπτικά και δεν τους πολυαρέσουν τα κακής ποιότητας αρχεία. Δοκίμασε να βρεις μουσική σε flac ή mp3 320kbps που την έχεις ακούσει πολλές φορές σε αρχεία χαμηλότερης ποιότητας και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Τα 35τ.μ. σου τα γεμίζουν ικανοποιητικά; Από στάθμες πως πάνε;

Chris οι ωρες που εχουν δουλεψει ειναι λιγες αν και προσπαθω οσο ειμαι σπιτι να παιζουν για στρωσιμο... το μπασσο ειναι πραγματικα εντυπωσιακο, τριζει κυριολεκτικα το πατωμα χωρις καν να εχω πειραξει το equalizer του ενισχυτη. τα πριμα θελουν λιγο μαλακωμα η αληθεια ειναι.... Ψηνομαι καποια στιγμη να παρω τα s30 ή τα s20 για οπισθια... θα ανεβασω φωτος στο dropbox και θα δωσω το link να τα δειτε απο αυριο που θα μπορω να τα φωτογραφησω. Για την ωρα το χρωματακι που βρηκα ειναι το dark oak

http://www.avhifi.com/shop/images/D/cambridge-audio-s70-speakers-oak-lg.jpg

Θα ανεβασω και βιντεακι συντομα με hd ηχο...

τα 40 τμ οπως ξαναμετρησα, γεμιζουν τελεια... χωρις πολυ ανεβασμα του ενισχυτη. στα 2/5 της εντασης ειμαστε αρκετα καλα....

Κι εγώ τα s30 σε dark oak τα πήρα. Γενικότερα, αν και είναι σχετικά εύκολα σαν φορτίο λόγω υψηλής ευαισθησίας, το ρευματάκι τους το θέλουν για να αποδώσουν την χροιά και την ποιότητα που μπορούν. Τα δικά μου τα σύνδεσα με ένα micro jvc που είχα 2 χ 15, έπειτα με ένα πολύ πιο δυνατό midi sony και δοκιμαστικά με έναν technics ενισχυτή ενός φίλου μου.
Και στις τρεις περιπτώσεις ανέβαζαν στάθμες εύκολα και ''ματσάριζαν'' με το μηχάνημα που τα συνέδεα λες και προορίζονταν γι' αυτό. Η διαφορά στον ήχο όμως ήταν δραματικά καλύτερη όσο ανέβαιναν τα watt. Προς το παρόν τα έχω και παίζουν με το Sony το οποίο έχει ιδιαίτερα δυνατό ενισχυτή για midi και με πρώτη ευκαιρία (αν βάλουμε τίποτα στην άκρη!) θα χτυπήσω κανένα ενισχυτή. Έχω διαβάσει ότι οι Pioneer είναι λίγο σκληροί ηχητικά στην υψηλή περιοχή και το ίδιο είναι και τα ηχεία που έχεις. Ίσως γι' αυτό να σου φαίνεται ότι θέλουν λίγο στρογγύλεμα τα πρίμα. Θα μαλακώσουν λίγο όμως και ίσως και ο ενισχυτής σου αν έχει κι αυτός λίγες ώρες λειτουργίας. Γενικά όμως να ξέρεις ότι οι κακές ηχογραφήσεις και τα χαμηλής ποιότητας mp3 θα ακούγονται πάντα άσχημα σε αυτά τα ηχεία ενώ αντίθετα στα υψηλής ποιότητας θα ακούς στη μουσική σου λεπτομέρειες που ίσως να μην είχες προσέξει πριν.
Αλήθεια από τοποθέτηση πως τα έχεις; Εμένα αντιπαθούν τους πίσω και πλαινούς τοίχους. Εγώ βέβαια τα έχω σε ένα μικρό χώρο 13τ.μ οπότε είναι και λίγο πολύ αναμενόμενο αυτό.
Περιμένουμε το βιντεάκι!

Ανεβάζω όπου να ναι ενα λίγων δευτερολέπτων videosample απο διαφανα κριναεως οτου ηχογραφησω κατι μεγαλυτερο και με καλυτερη ποιοτητα...ανεβαζ και μια φωτο απο το πως φαινεται το μπροστινο αριστερο μπροστα απο το παραθυρυ και την μπεζ κουρτινα....

https://photos-4.dropbox.com/t/0/AA...49WpF7tyxWgV5FzXXQCN_yUkg-AnXqE?size=1024x768

https://photos-3.dropbox.com/t/0/AA...P4D6G0ncwm5dcTCY3d1RYBUNqm3_dhE?size=1024x768

https://www.dropbox.com/s/u9lnp220qpxu5gj/2013-04-21 18.52.38.mp4

Στο βιντεο παιζουν τα 2 μπροστινα και το κεντρικο και ο ηχος ειναι χωρις κανενα εφε οπως ερχεται απο το creative my zen mp3 player... ο ηχος ειναι στα 192 kbps.

Re: Απάντηση: cambridge audio s70

Κοιτα δεν πηρα κατι συγκεκριμενο καθοτι προς το παρον εχω συνδεσει μονο τα 2 μπροστινα και το κεντρικο που ειναι σε μια αποσταση 1.5 μετρων απο τον ενισχυτη οποτε χρησιμοποιησα 2 καλωδιακια που ειχα ηδη...κατι απλο (οχι και το πλεον ψιλο ομως). Δεν νομιζω πως υπαρχει ουσιαστικος λογος σε τετοια watt και εντασεις για κατι πολυ χοντρο ή και πολυ ακριβο...και φυσικα δεν σκοπευω να παω σε μαγαζι που πουλαει ηχεια για να αγορασω καλωδια...παρα μονο σε μαγαζι με ηλεκτρονικα ειδη ή ηέλτρολογιο καθοτι οι υπολοιποι το ξεφτιλιζουν με τις τιμες....

Απάντηση: cambridge audio s70

M'ένα σωστό καλώδιο(όχι ακριβό) της τάξης των 2-3 ευρώ το μέτρο,μπορεί να εξαλείψεις ή να μετριάσεις το πρόβλημα του λαμπρού ήχου.

Re: Απάντηση: cambridge audio s70

Δεν καταλαβαινω γιατι ναπαρω καλωδιο των 2 με 3 ευρω το μετρο για 1μιση μετρο μηκος...να το καταλαβω στα πισω που τα καλωδια θα ειναι στα 6 και 9 μετρα αντιστοιχα....αλλα στο 1 μετρο δεν αντιλαμβανομαι τη διαφορα...και ακομη κι αν υπαρχει δεν νομιζω οτι στα 50 watt ανα καναλι φαινεται...

https://www.dropbox.com/s/t3bpdokkval0q0x/20130429_222105.mp4

Συγχωρεστε με για τον βηχα στην αρχη του αρχειου.... το παρον βιντεο ειναι αναπαραγωγη απο cd και συγκεκριμενα το τραγουδι fatal tragedy απο dream theater .Ειναι βινεοσκοπημενο απο το samsung galaxy s2 . Δεν ειναι η καλυτερη δυνατη ηχογραφηση αλλα εχω χρησιμοποιησει hd audio...

Παρεπιπτοντως μιας και συζητησαμε για καλωδια νωριτερα , τι καλωδιο προτεινετε οσον αφορα τα πισω ηχεια δεδομενης της μεγαλης αποστασης;

Απάντηση: Re: Απάντηση: cambridge audio s70

Δεν καταλαβαινω γιατι ναπαρω καλωδιο των 2 με 3 ευρω το μετρο για 1μιση μετρο μηκος...να το καταλαβω στα πισω που τα καλωδια θα ειναι στα 6 και 9 μετρα αντιστοιχα....αλλα στο 1 μετρο δεν αντιλαμβανομαι τη διαφορα...και ακομη κι αν υπαρχει δεν νομιζω οτι στα 50 watt ανα καναλι φαινεται...

Άμα το αντιλαμβάνεσαι έτσι....πάω πάσο