Camridge Audio S30

metalised1975

New member
26 October 2013
32
Καλησπέρα σε όλους, διάβασα με προσοχή την κριτική του ChrisK4 για τα S30 και σκέφτομαι να τα αποκτήσω. Η διαφορά είναι ότι τα προορίζω για πίσω ηχεία. Το συστημά μου αποτελείται από ενισχυτή Cambridge Audio Azur 540R V2, μπροστινά ηχεία Rogers LS55 και για πίσω ηχεία έχω κάτι Hitachi της πλάκας από το παλιό μου HI Fi. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα προτείνατε τα συγκεκριμένα ηχεία για surround ή αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση.

Τα s20 που ειναι και πιο φτηνα δεν σε καλυπτουνε για περιφερειακα?

Λογικά ναι αλλά αυτή είναι η απορία μου: αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για πίσω ηχεία τη στιγμή που ο ρόλος τους σε σχέση με τα μπροστά είναι περισσότερο "βοηθητικός"?

Εγω λεω οχι,αλλα ας απαντησουνε οι περισσοτερο γνωστες στον ηχο.

Εμενα μου φαινεται πως αξιζει καθως τυχον πσραμορφωση στα πισω χαλαει το συνολικο ακουσμα. Βεβαια τσιμπας 1db τα μπροστα και το σωζεις, αλλα απλα το σωζεις. Βεβαια στη συγκεκριμενη περιπτωση μαλλον ο ογκος του ηχου των πισω θα επηρεαστει και οχι η διαυγεια και οι χροιες. Και παλι αμελητεο δεν το λες. Βεβαια δεν ξερω με ποσο ογκο παιζουν τα μπροστινα σου.

The bigger the better. Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα κατεβαίνουν χαμηλότερα. Όσο πιο χαμηλά κατεβαίνουν τόσο λιγότερο φορτίζεται το sub με συχνότητες εκτός του LFE. Το αποτέλεσμα είναι πιο κινηματογραφικό.

Λογικά ναι αλλά αυτή είναι η απορία μου: αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για πίσω ηχεία τη στιγμή που ο ρόλος τους σε σχέση με τα μπροστά είναι περισσότερο "βοηθητικός"?

Διαφωνώ σ αυτήν την τοποθέτηση. Δεν ξέρω αν φταίει ο καινούριος μου ενισχυτής, η σύνδεση hdmi, ή ο όγκος δεδομένων που έχουν τα blue ray ή ο συνδυασμός όλων, αλλά στο 80% των ταινιών που έχω παρακολουθήσει τα πίσω ηχεία παίζουν περισσότερο απ τα μπροστά.

Δεν είναι αυτό KROMPOTIS. Πολύ απλά όσο πιο καινούργιος ο ενισχυτής, τόσο καλύτερα DSP τσιπάκια και DAC και τόσο περισσότερο η αίσθηση του (καλύτερου) διαχωρισμού.

Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανένας που να νομίζει ότι ένας ενισχυτής 5 ετών συγκρινόμενος με έναν καινούργιο σε ίδιο DSP ή ή και χωρίς, ότι είναι το ίδιο.

Βασικά ψάχνεις μια ομοιογενή τριάδα κεντρικού, περιφερικών, και όχι άπλα 2 surround ηχεία.

Τα ηχεία είτε τα προορίζουμε για πίσω,είτε για μπροστά,καλό είναι να παίρνουμε πάντα τα <<καλύτερα>>,αν το αντέχει η τσέπη.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, μάλλον θα προχωρήσω στε αγορά τελικά!