Cannes 2008

Απάντηση: CANNES 08

Το να βρεθει καποιος μεσα σε ενα forum AV να του αρεσει ο διαφορετικος κινηματογραφος και ιδιως ο Αγγελοπουλος το καταλαβαινω.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τοσο ειρωνια και οργη για εναν καταξιωμενο ελληνα.

εγω ξερω και μια σρατια δημοσιογραφων που ειναι εναντιον του

να θυμηθειτε ομως ...την επομενη Βενετια

Last edited:
Re: Απάντηση: CANNES 08

επαναλαμβανεστε αμφοτεροι
εξ αλλου στην Ελλαδα συνηθιζεται τους λιγους μεγαλους δημιουργους
να τους εκτιμουν περισσοτερο εξω

ο Τheo συνεχιζει να κανει διεθνεις παραγωγες με μεγαλους ηθοποιους και παντα ελληνικα θεματα

:ernaehrung004:

Στο εξωτερικο δεν γνωριζουν οτι αν ενας αλλος Ελληνας σκηνοθετης παει να ζητησει τα ιδια λεφτα η το 1/10 απο τον πανμεγιστο θα παρει τα @@ του....γιατι ο εν λογω αριστουργηματιας -λογω ακριβων υλικων οικοδομης - υπερτιμολογει τις ταινιες του οσο δεν παει.......μη πληρωνοντας τους συνεργατες του οπως πρεπει και μην παρεχοντας τους τα συμφωνηθεντα απο τα συνδικατα που κοιμουνται τον υπνο του δικαιου στην Ελλαδα στο κινηματογραφικο κομματι....

Ασε που ετσι οπως πανε με την στοα πουχουν στησει στις Καννες -γιατι περι στοας ακολουθωντας το Αμερικανικο παραδειγμα αλλα με αλλες προτεραιοτητες - θα βραβευονται σταθερα και περιοδικα καποιοι ανεξαρτητως ταλεντου την παρουσα διαγωνιστικη στιγμη.......

Θες να ρωτησεις καναν μεγαλο ηθοποιο απο αυτους που επαιξαν τι ομορφες εμπειριες ειχε με τον Τεο???

Δοξα τώ Θεώ έχει στρατιά δημοσιογράφων που τον αβαντάρουν σε οτι και να κάνει..

Η αρχη και το τελος μια ολοκληρωμενης μπιζνας με καλλιτεχνικο προφιλ.....

Πως καταφερε να παραμυθιασει τοσους οτι προκειται περι καλλιτεχνη......δεν το χωνεψα ποτε....

Re: Απάντηση: CANNES 08

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τοσο ειρωνια και οργη για εναν καταξιωμενο ελληνα.

Ο "καταξιωμενος" Στελιο ειναι για μενα η μεγαλυτερη πληγη και η καταστροφη του Ελληνικου κινηματογραφου(αν δεν καταλαβες ανετρεξε στα 2 προηγουμενα μου μυνηματα ) μαζι με την ελλειψη ταλαντουχων σεναριογραφων και ανθρωπων που να αγαπουν πρωτιστως τον κινηματογραφο και τις δυσκολιες που εχει μια ταινια.

Το να βρεθει καποιος μεσα σε ενα forum AV να του αρεσει ο διαφορετικος κινηματογραφος και ιδιως ο Αγγελοπουλος το καταλαβαινω.

εγω ξερω και μια σρατια δημοσιογραφων που ειναι εναντιον του

να θυμηθειτε ομως ...την επομενη Βενετια

Οργανωμένη στρατιά εναντίον του στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας...
Οποιος τολμήσει να γράψει εναντίον του δέχεται ορυμαγδό επιθεσεων...Εδώ βρεθήκανε άνθρωποι να υμνήσουν το ´Λειβάδι που Δακρύζει´που κυριολεκτικά δεν βλέπεται...
Εχω ξαναγράψει για την αήθη επίθεση εναντιον του Παντελή Βούλγαρη που αναγκαστηκε να παραιτηθεί επειδή ανέλαβε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης...
Κανανε τοση φασαρια στο εξωτερικό ώστε ο Βεντερς υπέγραψε αρχικά το κειμενο κατά τής ´δίωξης´του Τεό για να δηλώσει μετά οτι είχε λάθος πληροφόρηση...
Πάντως ο Βουλγαράκης τού τάδοσε τά λεφτά για την Σκόνη στο Καζακστάν......-bye--bye-
Υ.Γ.
Προτιμώ Γιάνναρη και Οικονομίδη..
Κάνουν σύγχρονο σινεμά βγαλμένο από την σημερινή Ελλάδα..

Οργανωμένη στρατιά εναντίον του στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας...
Οποιος τολμήσει να γράψει εναντίον του δέχεται ορυμαγδό επιθεσεων...
Λαθος Τιμογιανακης φραγκουλης τριανταφυλιδης και αλλοι γραφουν εναντιον του Εδώ βρεθήκανε άνθρωποι να υμνήσουν το ´Λειβάδι που Δακρύζει´που κυριολεκτικά δεν βλέπεται...
αν δεν βλεπεται για σενα αυτο δεν ειναι κανονας , Εχω ξαναγράψει για την αήθη επίθεση εναντιον του Παντελή Βούλγαρη που αναγκαστηκε να παραιτηθεί επειδή ανέλαβε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης...
Κανανε τοση φασαρια στο εξωτερικό ώστε ο Βεντερς υπέγραψε αρχικά το κειμενο κατά τής ´δίωξης´του Τεό για να δηλώσει μετά οτι είχε λάθος πληροφόρηση...
Ναι Σπυρο το εχεις γραψει τρεις φορες, ο Βεντερς ειναι ενας ακομη θαυμαστης του
Πάντως ο Βουλγαράκης τού τάδοσε τά λεφτά για την Σκόνη στο Καζακστάν.....ενα μερος ναι, που επρεπε να τα δωσει στον οικονομιδη για να δειξει πως βριζουνε οι Ελληνες Οι καλυτεροι χρηματοδοτες του ειναι απο το εξωτερικο bye--bye-
Υ.Γ.
Προτιμώ Γιάνναρη και Οικονομίδη..
Κάνουν σύγχρονο σινεμά βγαλμένο από την σημερινή Ελλάδα..

ειναι η τελευταια φορα που ασχολουμαι με τον Αγγελοπουλο και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αποδειξω σε καποιον που τον αποκαλει ακατανομαστο κατι
και αν εχω κανει λαθος για αυτα τα λιγα που εχω γραψει συγνωμη
για μενα αυτα τα δεκαλεπτα τετραλεπτα που βρισκω μεσα στις ταινιες
τετοιων ανθρωπων ειναι το φαρμακο μου

εξ αλλου εδω δεν ειναι forum για κινηματογραφο ειναι για dvd

Ελάτε βρε σείς, μη μου τον σκάτε τον Στέλιο..
Εχει μια αδυναμία,ας την σεβαστούμε.:ernaehrung004:

Ούτε εγώ είμαι οπαδός του Τεό αλλά δεν παίρνω και απ τα μούτρα όσους τον θαυμ'αζουν.

Υ.Γ. αλλά και εσύ Στελλάκο κόψε τις απαξιώσεις και τις ειρωνείες περί "καομπόϋδων" γιατί ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη..:smash:

O Oικονομίδης κάνει έναν ρεαλιστικό κινηματογράφο πού αποκαλύπτει όλο το Νεοελληνικό βλαχομπαρόκ.
Γιναμε και συντηρητικοί τώρα και μάς ενοχλεί η γλώσσα του??
O Bεντερς μπορεί ναναι ακομα θαυμαστής του αλλά ανασκεύασε την δήλωση...
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έγινε τετοιο καραγκιοζιλίκι μέ τούς διάφορους δημοσιογράφους-χούλιγκανς να φωνάζουν σάν θεούσες οτι διασύρεται η χώρα επειδή επιτέλους τελείωσε απο το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η δικτατορία τού Τεό..
Αμα είσαι πραγματικά μεγάλος δεν χρειάζεσαι συλλογές υπογραφών και όλα αυτά τα συναφή...
Αλλά αυτός απέδειξε για μιά ακόμα φορά ότι χρειάζεται ένα ολόκληρο σύστημα πίσω του να τον συντηρεί..
Υ.Γ.
Και θέλω να πιστεύω να θυμάσαι το τι τράβηξε ο ευγενέστατος Βούλγαρης επειδή ανέλαβε επι Ν.Δ. το φεστιβάλ...
Πεσανε να τον φάνε οι τσέλιγκες τού ´ορθού κινηματογράφου´...
Ναχουμε και λίγο μνήμη ακόμα και εκεί πού δεν μάς συμφέρει......
Υ.Γ.2
Τι σημαινει ο χώρος ειναι για dvd??
Αφού υπάρχουν κατηγορίες για τον κινηματογράφο και για συζητήσεις...
Εκτός εάν θεωρείς οτι εμείς οι ντιβιντιάρηδες δεν έχουμε γνώμη για τον κινηματογράφο...

61 FESTIVAL DE CANNES 2008

logo.gif

Το 61ο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννων πέρασε αισίως στην ιστορία.

Αργά χθες το βράδυ απονεμήθηκαν και τα βραβεία αυτού .

Το Χρυσό φοίνικα κέρδισε η γαλλική ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους" του Λοράν Καντέ όπου παρουσιάζεται η ιστορία ενός καθηγητή σε μια φτωχογειτονιά του Παρισιού και η σχέσεις του με τους μαθητές του.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνταν από τους Σον Πεν, Νάταλι Πόρτμαν, Αλφόνσο Κουαρόν, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Σέρτζιο Καστελίτο, Ρασίντ Μπουσαρέμπ και Απιχατπόνγκ Βεερασεθάκουλ.

Στο κοσμικό μέρος την παράσταση φυσικά έκλεψέ το ζεύγος Πιτ – Τζολι σε προχωρημένη μάλιστα εγκυμοσύνη

Απομένει τώρα να δούμε πότε , αν και ποιες από τις διακριθείσες ταινίες θα βρουν διανομή στη χώρα μας .

Αναλυτικά η λίστα με τα ποιο σημαντικά βραβεία

Χρυσός Φοίνικας: "Ανάμεσα στους τοίχους" του Λοράν Καντέ

Μέγα Βραβείο: "Γκομόρα" του Ματέο Γκαρόνε

Ειδικό Βραβείο του 61ου φεστιβάλ: Κ. Ντενέβ για το "Χριστουγεννιάτικο παραμύθι" του Αρνο Ντεπλεσέν και Κλιντ Ιστγουντ για την "Ανταλλαγή" ( κάτι τσίμπησε ο παππούς πάλι)

Βραβείο σκηνοθεσίας: Νούρι Μπίλγκε Τζεϊλάν: "Οι τρεις μαϊμούδες"

Βραβείο της επιτροπής: "Il divo" του Πάολο Σορεντίνο

Καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Μπενίσιο ντελ Τόρο για την ταινία "Τσε" του Στίβεν Σόντερμπεργκ (άντε να δούμε τον επαναστάτη του Hollywood)

Καλύτερης γυναικείας ερμηνείας: Σάντρα Κορβελόνι για την ταινία "Linha de pass?" των Βάλτερ Σάλες και Ντανιέλα Τομάς

Καλύτερου σεναρίου: Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν: "Το μυστικό της Λόρνα"

Χρυσή Κάμερα (για πρώτο έργο): "Πείνα" του Στιβ ΜακΚουίν

Μνεία: "Θα πεθάνουν όλοι εκτός από μένα"

Χρυσός Φοίνικας - μικρού μήκους ταινία: "Megatron" του Μάριον Κρισάν

Βραβείο της επιτροπής για ταινία μικρού μήκους: "Jerrycan" του Τζούλιους Εϊβερι

Ενα κάποιο βλέμμα
Τον τίτλο καλύτερης ταινίας στο τμήμα "Ενα κάποιο βλέμμα" του οπίου προέδρευε ο αγαπητός μας Φατίχ Ακίν απονεμήθηκε στην ρωσική παραγωγή "Τουλπάν" του Σεργκέι Ντβορτσεβόι.
Το ειδικό βραβείο επιτροπής κέρδισε το "Tokyo Sonata" του Κιγιόσι Κουροσάουα, Το βραβείο "Knockout" κέρδισε η ταινία "Τάισον" τουΤζέιμς Τόμπακ.

http://www.festival-cannes.fr/en/article/56220.html

Last edited:
Απάντηση: 61 FESTIVAL DE CANNES 2008

Κατά λάθος αντί να κάνω stick κλείδωσα το θέμα .
Γράψτε αν θέλετε τις απόψεις σας , αν μείνατε ικανοποιημένοι απ την απονομή των βραβείων , αν είδατε κάποια ταινία απ τη λίστα κλπ

Στέλιο, είσαι λίγο υπερβολικός. Οι κριτικές που γράφονται εδώ για τον (εντάξει, όχι και ακατονόμαστο) Αγγελόπουλο δεν έχουν να κάνουν με την καραμέλα των μπλοκμπαστεράδων που δεν έχουν δει ούτε μισό λεπτό από ταινία του. Κρίνεται αφενός η ποιότητα του έργου του σε σχέση με το παρελθόν και αφετέρου ο (μη) επαγγελματισμός του.

Στέλιο, είσαι λίγο υπερβολικός. Οι κριτικές που γράφονται εδώ για τον (εντάξει, όχι και ακατονόμαστο) Αγγελόπουλο δεν έχουν να κάνουν με την καραμέλα των μπλοκμπαστεράδων που δεν έχουν δει ούτε μισό λεπτό από ταινία του. Κρίνεται αφενός η ποιότητα του έργου του σε σχέση με το παρελθόν και αφετέρου ο (μη) επαγγελματισμός του.

Καί για να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο Λευτέρης έχω δεί ολες του τίς ταινίες από την Αναπαράσταση και τις Μερες του 36 μέχρις και σήμερα..
Τώρα μαζοχισμός ειναι αυτό,ελπίδα οτι θα παρουσιάσει κατι απο τον παλιό του εαυτό,δεν ξέρω..
Πάντως έχω καταθέσει τον οβολόν μου σέ όλες.