Canon 1100D , Nikon D3100 ή D5000

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
μετα την υπερβολική βοήθεια που πήρα απο το forum για την αγορά τηλεόρασης και home cinema ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ και σε φωτογραφική μηχανή. Οι τελευταίες υποχρεώσεις με έχουν αφήσω πίσω στον τομέα της dslr και θα θελα να ασχοληθώ. Δεν είμαι νέος στο χώρο έχω κάποια πείρα απο sLr με φιλμ όμως ακόμα και γενικά απο φωτογραφία δεν τα πάω και άσχημα και ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω μηχανές.
Χρήση θέλω καθαρά ερασιτεχνική (για βόλτες και ταξίδια) αλλά να βγάζω καλές φωτο και επίσης είναι πολύ σημαντικό να παίξω σε canon , nikon γιατί έχουν αρκετοί γνωστοί μου και μπορούν να με δανείζουν φακό αν χρειαστώ κάποιον καμιά φορά.

D5000...

αισθητηρας D90 με σπαστη οθονη... σκεφτεσαι τιποτα καλυτερο???

Για τις CANON 1100/NIKON D3100 θα χρειαστείς καλό, πραγματικά καλό φακό, καθώς πλέον οι αισθητήρες είναι πολύ απαιτητικοί.

Δεν είναι δυνατόν να δίνει κανείς 700 ευρώ για ένα νέο σώμα και μόλις 100 ευρώ για φακό. Ακόμα και οι φακοί CANON 18-135 IS/NIKON 18-200 VR δεν επαρκούν πλέον για τους αισθητήρες αυτούς.

Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις των φακών που δίνονται με τις μηχανές, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει ανάγκη να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες των αισθητήρων των μηχανών.

Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται η D5100 :)

Ετσι ειναι! Να δουμε τι θα κανουμε εμεις που αγορασαμε την 5000, φετος :)

http://www.nikon.com/news/2011/0405_d5100_01.htm

pic_040501_1.jpg

D5100 with AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR​

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μια ερώτηση ακόμα. Υπάρχει κάπου σε προσφορά για την d5000 που μάλλον κατέληξα οτι θα πάρω το κιτ με 2 φακούς 18-55 & 55-200. Θεωρείτε ότι είναι καλή επιλογή να τους πάρω αμέσως δλδ είναι καλοί οι φακοί για την χρήση που θέλω εγώ (φωτογραφίες σε ταξίδια κλπ) η να πάρω το απλό σετ με τον 18-55 και μετά να πάρω χωρίστά πχ τον 55-200. Ετσι μου έρχεται βέβαια ελάχιστα πιο ακριβά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται αρχικά ο 55-200

Δεν είναι θέμα ταξιδιού αλλά τι θα φωτογραφίζεις.

Πχ αν το 80% είναι τοπία, είσαι οκ.

Πάντως ο 55-200 (μιλάμε για τον vr φαντάζομαι) είναι αξιοπρεπέστατος και αν μπορείς να τον έχεις με κάποια ευρώ παραπάνω, παρτον...

Να πάρεις την 5100 μου μόλις ανακοινώθηκε. Και φυσικά έχει τον αισθητήρα της D7000, όχι της 3100. Να σας ξαναπώ ότι τα έλεγα εγώ;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μια ερώτηση ακόμα. Υπάρχει κάπου σε προσφορά για την d5000 που μάλλον κατέληξα οτι θα πάρω το κιτ με 2 φακούς 18-55 & 55-200. Θεωρείτε ότι είναι καλή επιλογή να τους πάρω αμέσως δλδ είναι καλοί οι φακοί για την χρήση που θέλω εγώ (φωτογραφίες σε ταξίδια κλπ) η να πάρω το απλό σετ με τον 18-55 και μετά να πάρω χωρίστά πχ τον 55-200. Ετσι μου έρχεται βέβαια ελάχιστα πιο ακριβά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται αρχικά ο 55-200

Και εγω αγορασα το κιτ με τους δυο φακους και ειμαι υπερ ευχαριστημενος. Ο 55-200 συμπληρωνει αψογα τον 18-55 και ειναι εξαιρετικα γρηγορος και ακριβης στην εστιαση. Δεν θα το μετανοιωσεις ειδικα με την τιμη που ερχεται με το κιτ.

μηπως αν την επαιρνα με την 55-200 κατευθείαν θα ήταν πιο καλά για γενική χρήση. Δεν έχω καταλήξει-παραγγείλει ακόμα απλά ρωτάω οσους είναι πιο ειδικοί για να βοηθήσετε σε μερικες απορίες

μηπως αν την επαιρνα με την 55-200 κατευθείαν θα ήταν πιο καλά για γενική χρήση. Δεν έχω καταλήξει-παραγγείλει ακόμα απλά ρωτάω οσους είναι πιο ειδικοί για να βοηθήσετε σε μερικες απορίες

Αν και μακραν του 'ειδικου', για γενικη χρηση πιστευω οτι ο 18-55 ειναι πιο χρησιμος/βολικος. Για κλειστους χωρους ακομα περισσοτερο.

Και λαμβανοντας υπ'οψιν οτι το εξτρα κοστος του δευτερου φακου (με το κιτ) ειναι περιπου 40 ευρω, ειναι κριμα να μην το εκμεταλλευτεις.

Χωρίς AF?

Στις προδιαγραφές δεν δίνεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση ως προς το ποιοι φακοί υποστηρίζουν AF και ποιοι όχι, όπως δινόταν σε προηγούμενα μοντέλα. Να υποθέσουμε ότι και με τους D θα έχει, επομένως.

Στις προδιαγραφές δεν δίνεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση ως προς το ποιοι φακοί υποστηρίζουν AF και ποιοι όχι, όπως δινόταν σε προηγούμενα μοντέλα. Να υποθέσουμε ότι και με τους D θα έχει, επομένως.

Γιατί αν δεν έχει πιστεύω πως η Nikon το παραξεφτιλίζει.

Που πρέπει να ανέβει πλέον κάποιος για af? Στην 300?

Έλεος.

Να πάρεις την 5100 μου μόλις ανακοινώθηκε. Και φυσικά έχει τον αισθητήρα της D7000, όχι της 3100. Να σας ξαναπώ ότι τα έλεγα εγώ;

Η νεα Δ5100 ερχεται περιπου 300-400 ευρω ακριβοτερα απ'οτι καταλαβα. Ειναι μικροτερη, ποιοτικοτερη και γενικα ανωτερη (προφανως).

http://www.dpreview.com/previews/nikond5100/

Παντως εγω που το μελετησα το θεμα σημερα, δεν θα αναβαθμισω την δ5000, διοτι οι 'ποιοτικες' διαφορες με την 5100 δεν δικαιολογουν τοσο την διαφορα τιμης τουλαχιστον για το ερασιτεχνικο επιπεδο που βρισκομαι τωρα.

Αν οι αναγκες καποιου για higher ISO, βιντεο αναλυση και λιγο καλυτερο αισθητηρα ηταν μεγαλυτερες, ισως θα προτιμουσε την 5100.

(παρεμπιπτοντως send, μετα το σχετικο θεμα παρηγγειλα adapter Nikon for Lumix G1 για τον 85μμ μακρο της Νικκορ :-))

Γιατί αν δεν έχει πιστεύω πως η Nikon το παραξεφτιλίζει.

Που πρέπει να ανέβει πλέον κάποιος για af? Στην 300?

Έλεος.

Όχι, και η 7000 τους υποστηρίζει, και η D90 νομίζω, σωστά; Μπορεί να το έχουν βάλει και στην 5100 πλέον, είναι όντως κοροϊδία.