Canon 1100D , Nikon D3100 ή D5000

Γιατί αν δεν έχει πιστεύω πως η Nikon το παραξεφτιλίζει.

Που πρέπει να ανέβει πλέον κάποιος για af? Στην 300?

Έλεος.

όχι jim. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΙΚΟΝ. Είναι η εταιρεία που κάθε νέο αισθητήρα τον βάζει σε κάθε νέο μοντέλο, χωρίς να του κόβει επιδόσεις, αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο μειώνει την εμπορική αξία άλλων πιο ακριβών μηχανών. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ένα σεβασμό στον πιστό (και νέο) καταναλωτή.

Από την άλλη δίνει την πλήρη συμβατότητα με σώματα, φωτομέτρηση και φακούς μόνο στις επαγγελματικές σειρές (Dxxx)

Βέβαια η πλήρης συμβατότητα όλων των φακών της ΝΙΚΟΝ υπάρχει μόνο με τα επαγγελματικά σώματα της CANON (και δεν κάνω πλάκα). :idea:

Υπόψη ότι αν η μηχανή έχει τον αισθητήρα της D7000, είναι πολύ απαιτητική στο θέμα φακός. Οι κιτ φακοί δεν μπορούν να καλύψουν με την ίδια ικανότητα τις ανάγκες της μηχανής σε σχέση με τις D60/D80/D90 κλπ. Οι κατάλληλοι φακοί είναι οι SIGMA 17-70/NIKON 16-85.

όχι jim. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΙΚΟΝ. Είναι η εταιρεία που κάθε νέο αισθητήρα τον βάζει σε κάθε νέο μοντέλο, χωρίς να του κόβει επιδόσεις, αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο μειώνει την εμπορική αξία άλλων πιο ακριβών μηχανών. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ένα σεβασμό στον πιστό (και νέο) καταναλωτή.

Κάτσε λίγο Βλάση, και η Canon το κάνει αυτό. 7D, 60D και 550/600D τον ίδιο αισθητήρα μοιράζονται. Το παραξεφτιλίζει νομίζω η Νίκον με το θέμα του AF. Ο αγοραστής φθηνότερων εισαγωγικών σωμάτων δεν είναι και πιθανότερος αγοραστής για τους φθηνότερους, μεταχειρισμένους D;

Κάτσε λίγο Βλάση, και η Canon το κάνει αυτό. 7D, 60D και 550/600D τον ίδιο αισθητήρα μοιράζονται. Το παραξεφτιλίζει νομίζω η Νίκον με το θέμα του AF. Ο αγοραστής φθηνότερων εισαγωγικών σωμάτων δεν είναι και πιθανότερος αγοραστής για τους φθηνότερους, μεταχειρισμένους D;

Αυτό συνέβη μόνο σε αυτή τη γενιά. Παλιότερα οι μικρές μηχανές είχαν περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τη μεσαία σειρά (π.χ. είδος φωτομέτρησης, κλπ.).

Last edited:
Όχι, και η 7000 τους υποστηρίζει, και η D90 νομίζω, σωστά; Μπορεί να το έχουν βάλει και στην 5100 πλέον, είναι όντως κοροϊδία.

Η 5100 δεν έχει αν μπορώ να δω από τις φωτογραφίες.
H D90 υποτίθεται φεύγει.

Ένας χρήστης Nikon για να βρει af πρέπει να πάει στα 1000-1100 ευρώ σώμα...

Υπόψη ότι αν η μηχανή έχει τον αισθητήρα της D7000, είναι πολύ απαιτητική στο θέμα φακός. Οι κιτ φακοί δεν μπορούν να καλύψουν με την ίδια ικανότητα τις ανάγκες της μηχανής σε σχέση με τις D60/D80/D90 κλπ. Οι κατάλληλοι φακοί είναι οι SIGMA 17-70/NIKON 16-85.

Βλάση δεν είναι μόνο οι kit όμως.

Είναι και άλλοι (χωρίς S), ή οι τρίτων κατασκευαστών....

Προσωπικά όταν τα φτύσει η D90, σα καταναλωτής δε σκάω 1000-1100 ευρώ για σώμα af.

Προτιμώ να αλλάξω σύστημα. Ιδιαίτερα αν δε με βοηθούν οι φακοί...

Αυτό συνέβη μόνο σε αυτή τη γενιά. Παλιότερα οι μικρές μηχανές είχαν περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τη μεσαία σειρά (π.χ. είδος φωτομέτρησης, κλπ.).

Αισθητήρα πάντως "μικρά" και "μεσαία/μεγάλα" σώματα είχαν ανέκαθεν πρακτικώς τον ίδιο στην Canon, συνήθως με 6μηνη διαφορά. Υπήρχε μάλιστα η περίπτωση της 450D που ενώ κυκλοφόρησε περίπου την ίδια περίοδο με τη 40D, είχε αισθητήρα με περισσότερα mp (12 έναντι 10). Η μόνη διαφοροποίηση σε αισθητήρα γίνεται με την περίπτωση των εντελώς εισαγωγικών και πλαστικών 1000/1100D.

Βλάση δεν είναι μόνο οι kit όμως.

Είναι και άλλοι (χωρίς S), ή οι τρίτων κατασκευαστών....

Προσωπικά όταν τα φτύσει η D90, σα καταναλωτής δε σκάω 1000-1100 ευρώ για σώμα af.

Προτιμώ να αλλάξω σύστημα. Ιδιαίτερα αν δε με βοηθούν οι φακοί...

Δεν θα χαλάσει jim, από τη στιγμή που δεν έβγαλε πρόβλημα στην αρχή, έτσι θα πάει. Έχω μια NIKON D100 και είναι ακόμη σε άψογη λειτουργία.

Εάν περιμένεις να σε αφήσει η μηχανή σου θα περιμένεις πολύ. Και η 350D μου και η 40D (βέβαια καθεμία έχει από 11.000 καρέ περίπου, όχι παραπάνω) είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργικά.

εμενα η ολυμπους ε410, που ηταν το πιο entrylevel μοντελο, πρεπει να εχει πανω απο 50-60Κ κλικ τουλαχιστον, εχει πεσει απο 2-3 μετρα και εχει 2 ρογμες, εχω πεσει μαζι της σε ποταμι (στην τσαντα την ειχα βεβαια), και ακομα δουλευει μια χαρα

εμενα η ολυμπους ε410, που ηταν το πιο entrylevel μοντελο, πρεπει να εχει πανω απο 50-60Κ κλικ τουλαχιστον, εχει πεσει απο 2-3 μετρα και εχει 2 ρογμες, εχω πεσει μαζι της σε ποταμι (στην τσαντα την ειχα βεβαια), και ακομα δουλευει μια χαρα

Εάν περιμένεις να σε αφήσει η μηχανή σου θα περιμένεις πολύ. Και η 350D μου και η 40D (βέβαια καθεμία έχει από 11.000 καρέ περίπου, όχι παραπάνω) είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργικά.

Τυχερακηδες...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056035131&postcount=7

Τόσες ξεβράκωτες που βγάζεις κάτι θα κόλλησε φαίνεται η μηχανή :flipout:

Χμμμμ... ηδη γραφω στο μηνυμα, αν θα βοηθουσε ενα "τριψιμο των επαφων"... λες να προχωρησω δηλαδη...? (γιατι μεχρι τωρα μονο απλη επαφη ειχα με τα θεματα).

:flipout::flipout: