Canon 24-105 η 15-85 ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon 24-105 η 15-85 ?

πχ?.. :ears:

E, θέλει να παίξεις και στο ebay λιγάκι... Πάντως πχ ο Pentacon 135/2.8 βρισκόταν (τουλάχιστον παλιότερα, τώρα έχω καιρό να δω) πάμφθηνα, και μου φαίνεται μια χαρά. Το λέω εάν κανονικά σου φτάνουν τα 85mm και θέλεις μια στις 100 να χρησιμοποιήσεις πιο μακρύ και πιο γρήγορο (μιλώ για το διάφραγμα) τηλεφακό. Εάν βέβαια κινείσαι στο τέλε τακτικά, τότε να πάρεις κάτι καλό, πχ τον 70-200/4 της Canon.

Edit: εδώ έχω μια παλιότερη, προ 5ετίας σχεδόν, δοκιμή 135ρηδων, αλλά σε κοντινή απόσταση. Έχει κάμποσους....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/37913-Δοκιμή-φακών-135mm-σε-κοντινή-απόσταση

Last edited:
Κοιτα.. εχω εναν sigma 17-70..Οντως 2-3 φορες τον χρονο χρειαζομαι να βγαλω κατι και το 135 ειναι μαλον κουτι!.και 2.8 ακομα ποιο κουτι γιατι ειναι σε εσωτερικο χωρο!

Όταν λες εσωτερικό χώρο? Δεν φαντάζομαι τπτ σχολικές ή αθλητικές εκδηλώσεις; Εκεί θέλεις οπωσδήποτε AF και, στις περισσότερες περιπτώσεις, 200mm.

Οχι..Ομιλητες σε εδρανο, εσωτερικος χωρος με αρκετο λευκο φως... αποσταση φωτογραφησης περιπου 5-10 μετρα.. ο 17-70 οριακα δε μου φτανει αν ειμαι κοντα για αυτο που θελω...πιστευω κατι απο 80 εως 135 με υπερκαλυπτει... μεχρι να μαζεψω κανα φραγκο για τον 70-200 που δοκιμασα και "επαθα"!!

... μεχρι να μαζεψω κανα φραγκο για τον 70-200 που δοκιμασα και "επαθα"!!

Έχεις δίκιο...ειδικά ο EF 70-200mm f/4.0 είναι άπαιχτος. Τον έχει γνωστός μου και φωτογραφίζει πουλιά στην λίμνη Κάρλα. Φοβερές λήψεις!
Θα πάω για τον EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM όπως φαίνεται. Δεν βλέπω "κακή κουβέντα" πουθενά στα δίκτυα...:worshippy:

Τότε ένας φθηνός παλιός 135ρης θα είναι μια χαρά για τη δουλειά που τον θέλεις, Σήφη. Και πολύ ωραίος στα πορτραίτα. Ειδικά οι παλιοί δίνουν πολύ ωραίο ξεφοντάρισμα, "παλιακό" ή ονειρικό, έτσι όπως είναι με τις ατέλειές τους.

http://www.ebay.de/itm/Objektiv-Nik...773?pt=Photographica_Film&hash=item53f71d6e95

Να. Πχ αυτός μου φαίνεται μια χαρά. Και είναι και πριν το Ai, άρα θα πάει φθηνότερα, γιατί δεν μπορούν να τον πάρουν οι Νικονάκηδες (δεν μπαίνει στις μηχανές τους δίχως μετατροπή).

Last edited:
κι εγώ 15-85 ψηφίζω. είχα και τους 2 και μπορώ να πώ ότι ο 15-85 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, πολύ οξύς, κόμπακτ και με ωραίο εύρος, ενώ ο 24-105 ήταν ένας ελαφρύς καλός all-round φακός, χωρίς όμως να δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό "L lens".

Φυσικά η απόλυτη λύση που μπορούμε να αγοράσουμε (δηλαδή μας παίρνει οικονομικά) είναι ο Carl Zeiss Jena 180 2.8 σε μοντούρα Pentacon (Κι όχι ο αντίστοιχος 200 2.8 Μ42). Είναι ο τηλεφακός με τον δικό του χαρακτήρα. Δεν είναι για να τραβάς τοπίο από μακριά. Όταν όμως θέλεις να τραβήξεις πορτρέτο, τότε έχει μια απίστευτη ικανότητα να απομονώνει το θέμα από το περιβάλλον (μπροστά του οι 70-200 2.8 δείχνουν "άγριοι"), ενώ αναδεικνεύει πολύ καλά την επιδερμίδα. Και επίσης είναι φακός για ασπρόμαυρο.... Παίζει στα 180-250 ευρώ περίπου ανάλογα με την κατάσταση που θα τον βρείτε. Παίρνει εύκολα αντάπτορες για canon ef/nikon af/ais/sony a/ κλπ. στα 10-15 ευρώ περίπου. Εχει και βάση για τριπόδι. Με μια πρόχειρη αναζήτηση http://www.ebay.de/sch/Objektive-/3323/i.html?_from=R40&_nkw=carl zeiss 180&_sop=1

Δεν είναι όμως Βλάση φακός για εκείνον που απλώς θέλει έναν φθηνό τηλεφακό για να συμπληρώσει τον εξοπλισμό του και να κάνει τη δουλειά του. Το μέγεθος καταρχάς είναι απαγορευτικό. Είναι καθαρά, για εμένα, enthousiast φακός. Υπάρχουν όντως αρκετοί φακοί που δίνουν αποτέλεσμα που δεν παίρνεις από σύγχρονο φακό.

Re: Απάντηση: Canon 24-105 η 15-85 ?

Δεν είναι όμως Βλάση φακός για εκείνον που απλώς θέλει έναν φθηνό τηλεφακό για να συμπληρώσει τον εξοπλισμό του και να κάνει τη δουλειά του. Το μέγεθος καταρχάς είναι απαγορευτικό. Είναι καθαρά, για εμένα, enthousiast φακός. Υπάρχουν όντως αρκετοί φακοί που δίνουν αποτέλεσμα που δεν παίρνεις από σύγχρονο φακό.

σωστά Τάσο, αλλά την χαρακτήρισα απόλυτη λύση από όσες μπορούμε να αγοράσουμε. Και το ίδιο είναι όλοι οι τηλεφακοί sonnar (Hassleblad/Contax).

Εξαιρετικός πορτρετοφακός με άριστα αποτελέσματα και δική του αισθητική και ο nikon ais 105 /2.5.

Tσιμπησα και ερχεται ενας Vivitar 135mm f2.8 FD mount... ενα 30αρι ολα μαζι... για να δουμε τι ψαρια θα πιανει..
να τος
$T2eC16VHJFoE9nh6oVjZBR,ILJDHug~~60_12.JPG

Αρχηγέ, αυτόν σε EOS θέλεις να τον βάλεις? Δεν κάνει.... μόνο για 4/3 και mirrorless είναι, αλλιώς θέλεις αντάπτορα με οπτικό στοιχείο που υποβαθμίζει αισθητά το αποτέλεσμα.... ή δίχως οπτικό στοιχείο οπότε χάνεις την εστίαση στο άπειρο και με τον συγκεκριμένο φτάνεις μέχρι μερικά μέτρα.

Σοβαρα?...φτου..60D εχω.. ειπα και γω FD ειναι, ταμαμ θα ναι..κριμα να βρασω... θα παει στον κολητο με την ep-l1...

Στα 135 ο βασιλιάς της οξύτητας είναι ο CJZ Sonnar. Αλλά είναι αργός (φ/3.5) και τσιμπιέται και λιγάκι στην τιμή. Εμένα μου αρέσει ο 135/2.5 SMC Takumar. Και ο 135ρης 2.8 Νικκορ είναι πολύ καλός.