Canon 450d αλλά ποιο φακό;

harrysvr

Senior Member
14 September 2007
367
Eχω καταλήξει στην 450d(πρώτη μου dslr) αλλά δεν αποφάσισα ακόμα για φακό, είμαι ανάμεσα σε :
α)kit ef-s 18-55mm f/3.5-5.6 is ( ο οποίος μαζί με body είναι +100$)
β)ef 17-40mm f/4L usm(χωρίς is :bigcry: )
γ) αν ξεφύγω ef 24-105 f/4L is usm ή 17-55 f/2.8

Τι λέτε;

εάν είναι η πρώτη dslr σου, καλύτερα να μείνεις για λίγο με τον καινούργιο φακό του κιτ (α) ο οποίος από ό,τι φαίνεται είναι σημαντικά βελτιωμένος -πέραν του is ασφαλώς- από τον φακό που αντικαθιστά.
Ο 24-105 δεν είναι αρκετά ευρυγώνιος για να είναι ο μόνος φακός σου (χώρια που είναι και αρκετά ακριβός -γύρω στο χιλιάρικο), ο δε 17-55/2.8 είναι ομοίως πολύ ακριβός, κατά τη γνώμη μου, γι' αυτά που προσφέρει. Προτιμότερος ο Tamron 17-50/2.8, σε λιγότερο από τη μισή τιμή του πρώτου.

Η χρήση της 450 θα είναι γενική, ο 24-105(620e, ebay) δεν καλύπτει τη γενική χρήση;
O tamron ποιοτικά σε σχέση με canon;
Tον 17-40 να τον αφήσω(μιας που είναι κυρίως για ff);
Θα προτειμούσα έναν overall φακό κι όχι 3-4 διαφορετικούς...

Βεβαίως και μπορεί ο 24-105/4L να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών ενός ερασιτέχνη, και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό "walkaround" φακό ή φακό "βόλτας", ας το πούμε, η κάλυψή του αρχίζει από ένα ας το πούμε "ημιευρυγώνιο" 38mm (όπως αυτό που δίνουν πολλές κόμπακτ) και φτάνει μέχρι τα 168mm, επαρκέστατο για τελε (τουλάχιστον για τις περισσότερες χρήσεις).
Αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλες τις χρήσεις, θεωρώ βέβαιο ότι θα χρειαστείς και πιο ευρυγώνια πλάνα. Το ελάχιστο που παίρνω μαζί σε βόλτες είναι ένας 20ρης φακός (δίνει κάλυψη αντίστοιχη 32mm σε Canon), οπότε εάν θέλεις έναν φακό "όλα σε ένα" καλύτερα να ξεχάσεις τον 24-105 (η χρήση του εδώ που τα λέμε ταιριάζει περισσότερο σε μία full frame μηχανή, γι' αυτό εξάλλου πωλείται σε δελεαστική τιμή σε κιτ με την 5D).

Δεν χρειάζεται να έχεις 4 φακούς για τις ανάγκες σου, νομίζω και 2 αρκούν. Προσωπικώς θα απέφευγα τη λύση του "όλα σε ένα".

(620 ευρώ ο 24-105 καινούργιος από Ευρώπη? Λίγα δεν είναι;)

620 απο usa και τον φέρνει φίλη το καλοκαίρι, όπως και την 450d αν δεν την βρώ σε λίγες μέρες που πάω dubai...
Τώρα που είπες 38mm μου θυμίζεις την nikon 7900 που έχω τώρα και μάλλον εγκαταλείπω τον 24-105, θέλω να αλλάξω βασικά για την ποιότητα φωτογραφίας αλλά και κάδρου(ευρυγώνιου).
Τώρα στην αρχή κάτι σε 17-40L f/4 usm(χωρίς IS αξίζει; )
ή 17-55 f/2.8
ή να μην ξοδευτώ και να πάρω του kit ( ef-s 18-55 IS f/3.5-5.6 +100$ με το σώμα);
Thanks in advance.

Εναλλακτικές λύσεις πολύ αξιοπρεπείς ο CANON 17-85 IS (αλλά όχι αστέρι σε όλους τους τομείς στις επιδόσεις του) και ο SIGMA 17-70 2.8-4.5 που όπως περνούν τα χρόνια, αυξάνονται οι θετικές εκτιμήσεις για την απόδοσή του.

Από τους δυο αυτούς ο TAMRON 17-50 είναι καλύτερος, αλλά σημαντικά πιο κοντός.